Chlapec (2roky 8mesiacov) prestal piť akúkoľvek vodu
Mamičky, poraďte mi už som zúfalá, moje dieťa po odložení fľašky s cumľom sa zaťalo a prestalo piť vodu. Mile iba mlieko s pohárika. Je uz vonku veľmi teplo a mlieko sa uz von brať nedá. Fľašku naspäť už nechce, zo ziadbej cucakovej fľašky a s pohára sa nenapije vody, uz som zúfalá. Trvá to už skoro 4mesiace. Nie mi niekto poradiť? Ďakujem
@janulik2008 moja už má 4 a som v kľude :D naopak - nezabijem ju iba za to, že pije mlieko z fľaše :D vidieť že pokrok nastal- od troch rokov odmieta flasu na čaj a vodu, pije z pohára ale to mlieko jej ostalo... A čo, do školy nepôjde z fľašou :D
@larisalarisa to by musel zblajznut cely melon...v teplotách okolo 30 ho ovocie urcite nespasi
@lubiss ktohovie, možno si zgustne na dvoch denne😂😂😂
@lindusss2016 to s tym makom,som si aj ja myslela..lenze ono.je to tak, ze sice obsahuje vela vapnika,ale nase telo z neho nevie ziskat ani polovicu, metabolizmus mame taky, ze sa nevstreba..cize treba vediet A aj B
@katrin21 to alr pleti aj o vapniku z kravskeho mlieka 😐
@larisalarisa citaj, ved pisala, ze aj to odmieta. A voda zo zeleniny a ovocia nestaci. Moje deti jedia prevazne len to, ale maly mi tiez odmieta vodu (no je kojeny) a vidiet, ze pomenej pisa v tychto teplach a to jeme melony a uhorky aj viackrat denne
Ja ako prvacka na zs som vecer este vytrubila kakao z flase.
K tomu pitiu, aj Ja mam syn 2,8 rocneho a on len cez slamku chce pit, raz mu tak zabehlo ked pil z pohara ze konec,odmieta uz,zlakol sa velmi.
Radim len ponúkať,pit s nim a hoc aj odmenit niecim. Vodu prosto musí.
@nanajanka2311 skúšala si psychológa? Bo akože to mlieko to by som sa uz bála pri takom množstve...a dcera ho tiez dosť vypije...
Som priam šoku Koľko z mamičiek nechápe, že mlieko nie je voda /!!!/ a nepatrí a nezarátava sa do pitného režimu.. a pitie takého množstva mlieka denne je na škodu , zle pre zdravie dieťaťa/ tuk, bielkoviny../.. a dokonca tu čítam také bludy že veď príjme vodu z ovocia A to mu stačí nahradiť pitný režim..
Fúha no Tak toto už sú iné perly..
miesala by som mlieko s vodou, postupne by som odoberala.mlieko a pridavala.vodu aby si to nevsimol a zvykol si na chut iba vody..
@nanajanka2311 ma nejaku diagnozu tvoj syncek? ked pises ze mate aj ine problemy...
my sme mali podobný problém. syna som nechala pozerať rozprávku a po lyžičkách som don dostala pohár vody, inokedy som zobrala lekarsku striekacnu, naplnila vodou a hrali sme sa, ze sme hasici a hasime v jeho brusku ohen.
Môj keď je chorý napr tak si rad dávkuje piť zo striekačky z nurofenu...aj sa s tým zabaví...dám mu fľašu sám si naleje do pohárika a potom si takto pije sa hrá že sa lieči 🙂
@lindusss2016 praveze neplati..preto to pisem...
Najdi si.stranku Terapia Jedlom a tam. V historii to najdes, odborne podlozene.
@katrin21 no nvm, uz som citala viacero odbornych clankov o tom, ze mlieko ma viac negativ ako pozitiv. Samozrejme, ak dieta pije 2 deci denne, tak by to malo byt ok, no napriek tomu si nemyslim, ze sa neda nahradit vhodnou rastlinnou stravou.
@lindusss2016 na prevenciu vzniku osteoporózy je dôležité prijímať živočíšne tuky. Videla som klinickú štúdiu, kde sa preukázalo, ze dnešní tridsiatnici maju osteoorozu, lebo v case ich detstva bola velka móda nahrádzať živočíšne tuky v sušených mliekach rastlinnými. Nastastie sa uz vela výrobcov vracia k živočíšnym.
@lindusss2016 ja nie som zastanca mlieka, tiez som bola za ten mak..ale teda toto je realita od asi najvacsej odbornicky aku na SK mame a podlozena aj zahranicnymi studiami,ktore aj priklada ako linky.
@mariejenka ja som mala tuším 16 a strubila som za den krabicu mlieka ale nie z flasky 😁😁
@slavka173
@katrin21 no priznavam sa, ze co sa tyka susenych mliek, tak to nemam absolutne nastudovane, nakolko moje deti su obe dlhodobo kojene, takze toto neriesim. A tu sa bavime o veku takmer tri roky, takze taktiez uz nepovazujem mlieko za nahradu pestrej stravy. Ako som uz vyssie pisala, mlieko v zmysle 2 dcl denne ok, ale ja som reagovala na to, ze mlieko v takych obrych davkach je viac na skodu nez na uzitok
@lindusss2016 akekolvek mlieko u tak velkeho dietata uz nenahradi vodu a pitny rezim.😉. U babatka je to ine,kym je len kojene....
@lindusss2016 niekedy je vela informácií na škodu, deťom treba davat jest pestrú stravu a ak im chuti mlieko, tak ho mozu piť do konca života.
@janulik2008 moj syn ma 22 a tiez obcas vypije liter mlieka na posedenie. A je živý a zdravý 😂
@slavka173 ja uz nie ... radsej necham malej nech ma 😁😁😁
@nanajanka2311 ja by som natvrdo nedala povedala by som ze sa mlieko minulo ze nie je proste a ver tomu ze potom bude smadny ja byt tebou pijem pred nim stale vodu a stale by som mu ju nukala ukazovala a stale by mal pohar vody nachystany na stole ked bude smadny raz sa musi napit a skusila by som mozno ovocne stavy riedene vodou 100% dzusy riedene
@christie11 no už som rozmýšľala aj nad tým, aj keď je chlapec ale kúpiť tie detské riAdy a tak sa s ním hrať a dúfať ze sa chytí. Aj môj zbožňuje vodu kupal by sa od rána do večera. Tak dúfam že táto rada zaberie aj nám, dakujem velmi pekne.
@nanajanka2311
moj lubi pit vodu z klasickeho stamperlika. Da aj 10 stamperlikov za sebou 😂

@ceresnovci a čo že pil z fľaše? Podstatné bolo že pil. Ja sama som v situácii že dcéra mi vypije mlieko iba cez cumel z fľaše. Inak vobec. A vieš čo? Prestalo ma trápiť že tu fľašu v 4 rokoch na mlieko ešte potrebuje a že sa nenapíje mlieka z pohára. Raz to príde samo. ;) A dieťa bez mlieka.... Dopadne ako ja - keďže mlieko vôbec nepijem už možno od 8 rokov. Som prestastna že mi mlieko vôbec pije a je mi srdečne jedno akým spôsobom ;) žena peace, klud,pokoj, všetky deti nie sú dokonale že nepijú z fľaše, nemajú dudel a žijú bio, eko raw spôsobom. ;)