icon

Chodíte na vychádzky v tejto zime?

randrea
6. feb 2012

Maminky, chodite so svojimi malymi babatkami von aj v tomto pocasi? Mame 4,5 mesacne babo, ale bojim sa, aby neprechladlo. Ako to robite vy?

koralinka
6. feb 2012

my chodím za každého počasia, aj ked len na 10-30 min, naobliekam zababuším a okolo obeda ideme, snažím sa niekde v závetrí byť pretože tiež sa bojím aby neprechladla

maria30
6. feb 2012

@randrea ja chodím pokiaľ nefúka... oblečiem do kombinézky, dám do fusaku a zakrijem ešte dekou... niekedy som aj dve-tri hodinky, ale to sme neni stále vonku - to ideme aj do obchodov a tak, kde sa zdržíme aj hodinku... ale čisto vonku je to tak pol hodinka naraz... potom sa oteplíme a zas...ale počula som, že ak je viac ako -5 stupňov, tak by sa s takými bábätkami nemalo chodiť vôbec...

puledrina
6. feb 2012

my chodime kazdy den...ale v tejto zime len tak na pol hodku
@randrea

koralinka
6. feb 2012

@maria30 podla mna závisí aj od toho kde žijeme lebo si neviem predstaviť že žijem na severe kde je celú zimu mínus-tak tí by potom nemohli ist von tri mesiace 😅 preto my chodíme stále aj ked je viac ako -5 aj ked som to aj ja čítala niekde závisi ako je bábo zvyknuté

karinnka
6. feb 2012

U nas je uz par dni okolo minus 13 a fuci,takze urcite von nejdem.Samej mi je to neprijemne takze nevidim dovod chodit von.Zdravemu dietatu sa imunita nenarusi,ako bolo pisane v inych temach kde sa bavili o pocasi,ked nebude vystavene takymto extremom. 😉

anjelicek26
6. feb 2012

Nie nechodime, unikam mi zmysel takejto akcie - napchat chudaka babo do x vrstiev oblecenia, overalu, fusaku, tak ze sa chudak nemoze ani pohnut, spotene v kociku caka, kym sa konecne dostanete von, na tu uzasnu pol hodinu, co jedine, co mu omrzne su licka a nostek, nadycha sa ladoveho vzduchu a mozete ist aj domov, kde sa zasa podrobi pol hodine muciveho rozbalovania a vyzliekania. No ze vdaka 😝 Ak chcete dietatu dopriat vzduch, vyvetrajte mu poriadne izbu. Lebo o otuzovani to premavanie sa zo zababusenym dietatom v kociku nie je. Co mu otuzujete, nos a pluca? Otuzovanie je o POHYBE na zdravom vzduchu (rozumej nie matka sa otuzuje tlacenim kocika a dupkanim od zimy - ale dieta beha po vonku), dieta nebabusit, a to o detoch v kocikoch povedat nemoze ani jedna 😀 Babatko proste pri vetre, dazdi, silnom mraze pre mna von nepatri, nakup, vyzdvihnutie surodenca zo skoly, to su veci nutne, hodinove prechadzky po vonku v style - aby bolo vonku - su pre mna uplny nezmysel.

frick
6. feb 2012

My už sme neboli vonku týždeň ale neviem či je to zrovna dobré.Dieťa potrebuje čerstvý vzduch.Ale aj tak mám obavy isť von s pol ročným.Ale nechce mi poobede už doma spávať bol zvyknutý na kočík a keď nespí nedá sa s ním do večera vydržať.K tomu bol doma aj starší nebol v škôlke lebo kašlal a už som z nich doma na prášky.tak ja neviem mám s ním ísť von ? potrebuje spať aspoň 2 hoďky poobede a to je asi moc na tom mraze.Poraďte

radustek
6. feb 2012

aj ja chodim s malinkou von aj ked na kratko ale idem ju vyvetrat..... 🙂