icon

Chodíte s deťmi vonku každý deň?

mamkatramka
23. jan 2025

Ahojte mamičky, chodíte s deťmi každý deň vonku?

Ide o to, že odkedy som mamou som na seba strašne prísna a cítim výčitky keď niečo nespravím, snažím sa najviac ako môžem. S deťmi nechodím každý deň vonku, ale už keď sme von, tak sme aj hodinu… neviem, proste niekedy nemám energiu ísť každý deň von a to obliekanie detí v zime ma úprimne ani nebaví (kto to tiež pozná)? Aj to počasie, hmla, robí svoje. Na dedine nikoho nepoznám lebo som sa tu prisťahovala za manželom a o takom čase, kedy mi chodíme na prechádzku, tak nikoho iného proste nevidieť a pritom viem že je tu veľa malých deti.

Cítim sa z toho deprimovaná a vytváram na seba nátlak… keď sme vnútri tak sa spolu hráme, čítame knihy, kreslíme.. viem že je čerstvý vzduch dôležitý , no kto to ma tiež podobne?

Strana
z2
valikasikulova
23. jan 2025

Vôbec a doobeda je taka "stiplava" hmla ze sa aj mne zle dýcha

letfenixa
23. jan 2025

Áno, okrem choroby sme každý deň vonku a to je syn už školák.

dskjhfdlkdjhl
23. jan 2025

@mamkatramka Ja uz mam velke deti, ale kym som bola na MD/RD, tak sme chodili kazdy den dvakrat (2x1.5 hodiny minimalne) za kazdeho pocasia. Ked zacali chodit do skolky, tak rovno zo skolky sme vzdy este skoncili na ihrisku a cez vikend my chodime na turistiku.

x_mery_x
23. jan 2025

Tiez sme na dedine a nikoho nestretavame, ale chodime, ja by som sa zblaznila byt doma, ohucana z deti, proste potrebujem sa ist vyvetrat, nejdeme len ked je velmi silny vietor, dazd a ked maju horucku.

samik88
23. jan 2025

Keď ešte malý nechodil do škôlky ,tak som sa tiež snažila aby sme išli každý deň aspoň na chvíľku von doobedu. Ale nie vždy sa to dá keď treba aj navariť,oprať,poodkladať veci,upratať,atď. Poobede zvykol byť ešte s tatom na dvore ,tak som sa to snažila vtedy všetko spraviť. Ale potom keď som otehotnela ,už som tak nevládala ,stále som bola unavená a tvrdlo mi bruško,takže sme prestali chodiť na prechádzky. Keď sa druhý narodil ,tešila som sa ako budeme spolu kočíkovať ale po dedine začalo behať veľa túlavých psov ,tak som sa bála. Čiže sme boli aspoň na dvore. Čerstvý vzduch a aktivita vonku je pre deti potrebná. A preto som rada,že v škôlke s nimi chodia von skoro každý deň. Ale to obliekanie dvoch malých detí je naozaj náročné . Každé ráno vozím staršieho do škôlky a kým sa vychystáme tak nám to trvá pol hodinu. Mladší sa do toho zvykne ešte aj pokakať ,takže nikdy nestíhame . Je to vyčerpávajúce 😅. A keď sa vrátime domov tak nemám energiu ísť ešte na prechádzku s kočíkom keď musím aj doma niečo porobiť. Ale v lete je to omnoho jednoduchšie,to sme skoro stále vonku.
My sme v takej malej dedine,tu je málo detičiek 😏 . Ale ak je ich u vás veľa tak sa určite časom zoznámite,to sa neboj. A naozaj nemaj výčitky,aj my sme teraz v zime málo vonku. Najväčšiu radosť nám urobilo to málo snehu čo napadalo a mohli sme sa guľovať a stavať snehuliakov. Aj teraz sneží ,ale my sme všetci chorí 😔

kavasmliekom
23. jan 2025

@simona92101 minulý rok chodili za každého počasia, aj v daždi a pršiplášťoch, gumáky...teraz naozaj skoro vôbec. Ale elokovane pracovisko sú von stále. Aj majú viac aktivít, neviem ci ešte stále štrajkujú, či čo sa porobilo, ale pýtam sa každé ráno ci pôjdu von a učiteľka že nie, lebo je zima, potom mrholi, potom ze bola jedna učiteľka Doobeda, tak sa nedá atď.

mimikarol
23. jan 2025

Keď sme bývali v byte tak sme nechodili každý deň, a keď sme sa presťahovali do domu to bola pecka. Furt sme boli buď na ulici, v parku alebo na dvore. Samozrejme keď pršalo tak nie, ale potom som malej dala gumáky a ona skákala v kalužiach na ulici.

dagas
23. jan 2025

Nie nechodím.Malý v kočíku neobsedí a keď sa máme pol hodinu chystať kvôli 20 minútam,tak na to fakt nemám nervy..Už nech je leto fakt

kaja0210
23. jan 2025

S mojou dcérou sme boli vonku keď bola malá denno denne.
Do 4 rokov nepoznala antibiotiká. Vonku na prechádzke sme sa naučili farby, počítať do 10 a iné zaujímavé veci,ako napríklad značky. Nie som žiadna bio eko mamička,ale čerstvý vzduch je základ. Dokonca aj keď pršalo sme chodili... pokiaľ nebola fujavica, veľmi silný dážď alebo sneh. Jedine vtedy sme ostali doma... teraz ma 8 rokov a keďže bývame na dedine v bezpečnej časti, chodí pred dom často s kamarátkami alebo sú v záhrade.Iba ju z okna skontrolujem, keď mám prácu v domácnosti.
Ja sama som podráždená keď nejdem jeden deň aspoň na hodinu na prechádzku.

drianaa
23. jan 2025

S 22 mesačným synom chodím každý deň vonku, pokiaľ nie je extrémne zle počasie. Ale na jeseň sme chodievali aj v daždi skákať po mlakach 🙂 ale mňa to baví, donedávna som chodievala 2x denne, posledné týždne sú dni, kedy ideme len 1x, ale ten 1x určite. A obliekanie neznášame obaja, ale vždy si predstavujem, že tá jar nie je ďaleko. Ale uprimne, pokiaľ to nebaví teba ani deti a prebavíte sa normalne aj dnu (t.j. že netrávia celý deň za televízorom alebo tabletom), tak nerieš 🙂 každý má iný štýl života a baví ho niečo iné

dixitka
23. jan 2025

Ja to obliekanie v zime tiež neznášam, no malý miluje chodiť von, takže sa väčšinou premôžem a ideme aj 2x denne :D niekedy ho vezme muž a ja zostanem doma, a tak možno raz za 10 dní nejde syn vôbec von. Určite z neho kvôli tomu neubudne :D inak teraz v zime je vonku stále ako vymreté, aj na ihrisku sme 99 % času sami, takže určite nie si jediná, kto chodí v zime von pomenej.

oceanahory
23. jan 2025

@mamkatramka My sme chodili stale doobeda aj poobede, kedze mi syn aj spal v kociku a ja som bola tiez radsej vonku, ako zavreta v byte. Toto je vsak prva zima, ked to riadne zanedbavame, kedze moj 2,5 rocny uz v kociku moc neobsedi a na ihrisku ho uz nebavi dlho byt, ked tam nie su deti 🫤...To sa radsej pyta domov, nech sa ideme hrat s jeho hrackami.
Inac mna by strasne zaujimalo, ako je to u vas v mensich mestach, lebo u nas celu zimu, ci doobedie, ci poobedie, nikde ani nohy na ihrisku! Vsade stale citam, ako chodia von za kazdeho pocasia, ale ja nikdy nikoho nestretavam 🤷, tak potom kde su tie mamicky a deti v zime?

drianaa
23. jan 2025

@oceanahory podľa mňa je každá z jedného mesta alebo dediny 😂😂😂 a jednou sa naplní kapacita, lebo ja tiež nikoho nestretávam na ihriskách, jedine mamičky na ulici, čo kočíkujú ležiace bábätká

oceanahory
23. jan 2025

@drianaa Presne, tiez to nechapem 🤷. Cca. kazdy druhy den sa vyberieme na to ihrisko a ja vazne od kedy je zima nikdy nikoho nestretavam...Tak neviem potom kde su vsetky tie deti a mamicky, co chodia von kazdy den a za kazdeho pocasia 😅.

dixitka
23. jan 2025

@oceanahory ja sa presne nad týmto tiež zamýšľam, že kde sú všetci :D na ihrisko pri našej bytovke sme v lete skoro ani nechodili, lebo tam bol taký nátresk, že som sa bála, aby môjho začínajúceho chodca nezvalcovali. No a teraz sme tam naopak stále sami, úplne výnimočne tam stretneme 1-2 deti :D

oceanahory
23. jan 2025

@dixitka Joj ja ihrisko pred nami ani neskusam, tam neni sanca niekoho stretnut 🥴. Vacsinou sa vyberieme na najvacsie ihrisko v meste, ale za celu zimu som tam stretla iba zopar ludi resp. vacsinou sme tam boli iba my...🤷

ajko2011
23. jan 2025

Áno, chodíme každý deň. Doobedu na hodinu a potom okolo 17tej tiež na hodinu. Niekedy spí aj poobedný spánok v kočíku 1,5 - 2h ale potom už okolo 17tej nejdeme von.
Doma sme len ak sú deti choré.

martaatram
23. jan 2025

Akurat dnes mam taky den ze sa mi nechce ist .. mam rocneho byvame v bytovke kde nemame vytah … na 4 poschodi .. obliekanie je masaker spotena som uz len ked na to pomyslim..🙈 samozrejme to vyhovorka nieje ale akurat mam dnes svoje dni a citim sa total na hovno tak som aj rada ze som doma lebo mam take bolesti a o sile menzesu ani radsej nevravim … 🙈 takze ano mame aj taketo dni… jar ,leto to bude o inom …

simona92101
23. jan 2025

@kavasmliekom uf,ved tie ucitelky aj deti musi slaktrafit byt tolke hodiny kazdy den zatvoreni vo vnutri🙈 nasi chodia teraz aj na plavanie ako predskolaci,a ked je sneh,tak maju v skrinkach oteplovaky a blbnu v skolke na dvore

mamkatramka
autor
23. jan 2025

@martaatram chápem, bývame v dome, ale na poschodí, čiže tiež schody a kočiar ešte máme v pivnici, čiže ďalšie schody navyše a veru nie je sranda ho vyberať stále. Mne v poslednej dobe býva zle, keď sme mimo domu. Náhle na mňa príde únava, oťapenosť. Od tehotenstva mám problém s cukrom, nikdy neviem keď to na mňa príde, niekedy sa bojím ísť sama von s deťmi, aby som niekde neodpadla..

leidin
31. jan 2025

Ked mam chut alebo mam pocit, ze by to padlo dobre aj jej.

Strana
z2