icon

Chudé dieťa

marlenkac
23. sep 2018

Mamicky mate aj vy deticky co vam malo papaju a malo priberaju? Moja dcerka ma 18 mesiacov a iba 8,7 kg.pribera veeelmi pomaly lebo s jedlom ju doslova nahanam.cely den nechce papat a vecer to pred spanim dobieha umelym mliekom.

vektricka16
23. sep 2018

@marlenkac aj my mame 18 mesiacov a 8,5 kila 🙂 tiez slabsi papkacik 🙂 takze sme natom podobne 🙂

evittam
23. sep 2018

@marlenkac Skus prestat nahanat a nedávať večer neviem koľko UM. Skus sa ty "nalievať" mliekom ci ti bude chutiť jest.😉 A to naozaj myslím v dobrom. Dobrovoľne hladné nebude ale treba vytrvat - nielen pol dňa.😉

evelyn0303
23. sep 2018

Máme tu znamuy,ktorej dcéra mala v roku do 7kil..už síce chodí do školy,ale patrí k najmenším, chodia aj do poradne, a tiež nepapá moc,trvá jej to dlho..hlavne aby ste bola zdravá

evelyn0303
23. sep 2018

@evelyn0303 teda,aby malá bola zdravá 🙂

siska53
23. sep 2018

@marlenkac nasa v roku nemala ani 7kg.. slabo priberala,doteraz patri k rym chudsim..s jedlom.to u nej vzdy boli ako kedy.. ci bola dojcena, alebo nie..

janickacrazy
23. sep 2018

@marlenkac moj najmladší tiež veľmi slabo papal od prvých príkrmov to bola bieda, teraz má skoro 3 roky a len 12kg, ale s papaním je to už oveľa lepšie, zje už také jedlá, čo som ani nesnívala, že sa k tomu vôbec raz dopracujeme, tiež bol mliekový, niekedy mal také obdobie, že okrem mlieka nič nechcel, treba vytrvať, ponúkať, vymýšľať, napr. ja som zistila, že moj zje surovú zeleninu, ked mu ju dám len tak do ruky alebo na tanierik, teraz má také obdobie, že sa mu páči jesť v reštaurácii, proste je to prenho zaujímavejšie ako doma a proste skúšať, čoby nanho účinkovalo, kamoška napr. zistila, že malá oveľa lepšie papá, ked nesedí vo vysokej stoličke ale pri detskom stolíku s tou malou stoličkou a u nás proste pomohol aj čas, čím je starší, tým viac papá

jana_eyre
23. sep 2018

skusala si vitamin B?

atrami
23. sep 2018

Ja som sa takto trapila s prvym synom. Robila som psie kusy, aby sa najedol. Narodil sa druhy syn a nejako na hranie s jedlom nebol cas. Teraz? Bude mat 16 rokov, 190 cm, štíhly a na obed si da 11 knedli.

tinaa64
23. sep 2018

@marlenkac moja prva na 2 roky mala 11kg..akoro nic nezjedla..v decembri bude mat 5 a ma 14kg...trosku viac sa rozjedla..

asia83
23. sep 2018

@evittam Lenže ona je dospelá, už NERASTIE, jej dieťa je ešte DIEŤA vo vývine, mlieko potrebuje. Nenalieva ju mliekom celý deň. Poznám to. Naša tiež radšej nebude nič jesť. Mlieko si pýta. Asi jej telo vie, čo potrebuje. Chudokrvná nie je.

janickacrazy
23. sep 2018

@asia83 kto nezažil, ťažko pochopí, moj malý kludne vydržal aj 10 hodín cez den nejesť vôbec nič a kludne sa hral, alebo si dal jeden hryz niečoho a bolo dojedené

asia83
23. sep 2018

@janickacrazy Presne. Toto poznám. Pre každého som ja tá zlá, lebo keby jej nedám mlieko, jedla by. Darmo hovorím, že by nejedla, ja som s ňou 24 h/deň, ja ju poznám najlepšie.

siska53
23. sep 2018

@evittam no vies..to nenahananie... Nasa po odstaveni zacala lepsoe jest,ALE bolo to len prechodne obdobie. Skoro sa vratila do statych kolaji.. takze ako som.pisala, ona bola aj je taky striedavy papkac.. ci dojcena,ci odstavena.. ziadna slava zvacsa.. na rozdiel od starsieho braceka, ktory zas malokedy jedava zle..to fakt musi byt chory,resp.nachladnuty..

mon895
23. sep 2018

Moj ma 16.5m a ma 8.1kg a zje toho teda dost

dudos
23. sep 2018

Syn bude mať o pár dní 3 roky a váhu má 11,6 kg. Je drobunký. Podľa MUDr. je všetko v poho. V jedle je prieberčivý. Je mi niekedy z toho na nič. No ja tiež nie som veľká. Ako deti sme so sestrou boli útle. No syn je k tomu bielo biely, to úplne fakt ako vápenkár. Tak niekedy to pôsobí nezdravo. Hlavne keď je unavený. Dva krát za rok mu pediatrička odoberie krv na testy a zatiaľ bolo všetko úplne v norme. Klop, klop.

evittam
23. sep 2018

@asia83 Neviem co vyskakujes. Dieta ma 18mesiacov a nahana ho s jedlom-chyba. A ako pise dohana to dieťa mliekom.....,ktore uz teoreticky nepotrebuje. Vyjadrila som svoj nazor a nepisala som ho tebe. Tak si nalievajte deti mliekom a naháňajte kolko len chcete. Veľa šťastia.

evittam
23. sep 2018

@janickacrazy Nechaj ho 3dni či vydrží.😉

evittam
23. sep 2018

@siska53 No bud si sadne a bude jest alebo nie. Žiadne nahananie. To su zakladne stravovacie návyky. Ja som nikdy nenahanala deti s jedlom-bud sa najedli alebo nie. Ale zazila som to u kamosiek ci sesternic......

janickacrazy
23. sep 2018

@evittam skúšala som, vydržal 2,5 dna, moj je ale fakt extrém

evittam
23. sep 2018

@janickacrazy A čo potom? Kto povolil? Ty? Tak to dobre vie..😉

deti95060810
23. sep 2018

mali sme tento problém. skončili sme na gastre v nemocnici....dieťa odvážili, zhodnotili stav predpísali Nutridrink a poslali nás domov....jedli sme to si 5 rokov...

janickacrazy
23. sep 2018

@evittam potom niečo zjedol, ale fakt málo, skoro nič, u nás tento prístup nezabral, ale ako som už písala, tak malý už sa mi rozjedol celkom fajn, ale mal také obdobia, že fakt to bolo zúfalé, stále nie je veľký jedák, ale už je to oveľa lepšie

jana_eyre
23. sep 2018

@janickacrazy ja som bola take dieta, dodnes niesom jedak, jedlo mam rada, ake vela toho nezjem, proste staci mi na pocit plnosti malo a vynimocne niekedy zjem doslelacku porciu.. mama zomna bola zufala a vzdy som bola na hranici podvyzivy, ale inak som bola zdrava.. (az v 25sa. mi zmenil trocha metabolizmus a pribrala som)

podla mna niektori ludia/deti to tak jednoducho maju a clovek s tym dokaze spravit malo.. tak ako niektori jedia vela, ini jedia malo..

siska53
24. sep 2018

@evittam tak ani ja som nenahanala! Len viem,ze za slabym jedenim nemusi byt potie mlieka. Lebo u nas odstavenie pomohli len na chvilku. Teraz uz mlieko skoro nepije a aj tak jedava ako kedy.. ale vsak zelezo ma ok, energie dost.. neriesim,tie deti z toho zvyknu vyrast. Ine je,keby bolo malatne a tak.. to uz je na lekara.

mon29
24. sep 2018

@marlenkac ahoj, viem, že ta to velmi trapi, zažila som aj zažívam .. moja mala 7kg ako ročná , teraz ma 4,5 a ma ledva 14kg ma výsku 110 cm a vyzrea ja osmanske dieta.. pozri hladom neumrie, tak sa netrap, ak je zdrava, živá, veselá je všetko ok.

eva8
24. sep 2018

syn bol doslova papáč, ako bábo bol bacuľatý, potom dlho akurát a teraz v puberte, keď by sa mal rozjesť, naopak, prestal jesť, je chudý, nerastie, mám strach, že zakrpatie. Vždy som sa držala názoru, že dieťa, kýmho "nepokazíme" si prirodzene vyberie čo a koľko potrebuje, s dcérou problémy vôbec neboli, no so synom sa začínajú ako teraz. Neje skoro vôbec. Pritom kopec enrgie aj na šport vydá

maminuska
24. sep 2018

4,5 roka 14 kg, včera som bola s nou kupovat rifle ... no katastrofa , veľkosť 116 a do pásu by so dala asi ešte pol mojej dcérky.