Čo mám robiť, keď 5 a pol mesačná chce sedieť?

danianela
7. aug 2019

Ahojte, viem , ze dieta musi ist do sedu samo a najskôr teda stvornozkovat, ale mala dvíha hlávku a nôžky a namaha si pritom bruško velmi.
Neriešila som to ,no moji rodicia začali s tym , ze jej treba pomoct lebo moze dostat pruh. Tak ja neviem co by som mala teraz robit . Mate s tym skusenost? Pretáča sa uz pekne, aj sa snaží plaziť , ale este nestvornozkuje.

dskjhfdlkdjhl
7. aug 2019

@danianela moja dcera takto "cvicila" od troch mesiacov, ziaden pruh nedostala, ked mala 6m, tak sa sama posadila, ja som ju nenatahovala, netreba robit nic, dieta to zvladne same, ked bude na to pripravene.

iveta143
7. aug 2019

@danianela nerobila by som s tym nic, aj u mojich som to videla a nic im nieje...kamoskyna dcerka najprv sedela,lebo ju to ucili, a potom nevedela stvornozkovat dlho,co uz bolo obdobie na to aby zacinala chodit...

diewcatqoo
7. aug 2019

@danianela ahoj, nie kazde dieta je tabulkove a nie kazde musi najprv stvornozkovat. Moj syn sa napr. najprv postavil a zo stoja si naucil sadat, az neskor stvornozkoval.
Ale toto, co popisujes ty, ako si dviha hlavku a nozky, to robi asi kazde dieta v jeho veku. Ak aj nahodou dostane pruh, urcite to nebude z toho. Mozes ju motivovat k nejakym ukonom formou hry, ale tak, aby sa do daneho stadia dostala sama. Nezasahuj ale inak do jej motorickeho vyvoja. Neposadzuj ju, nedvihaj ju za rucky, ani jej inak nepomahaj. Ked bude pripravena, sama sa odvazi k nejakemu cinu 🙂

janickacrazy
7. aug 2019

@danianela hlavne ju veľa dávaj na brucho, tam by mala trénovat a rodičov nepočúvaj, to sa kedysi robilo, obložiť vankúšom, ťahať do sedu, je to pre nu akurát škodlivé, nechaj ju tak, sama si cvičí ako vie, všetko sa naučí ako treba

zuzanaete
7. aug 2019

Dieta robi len to, co mu telo/svaly dovolia. Pruh si tym neprivodi. Sedenie nechaj, az ked si spevni vsetky potrebne svaly a sadne si sama.

maryetta
7. aug 2019

Dieta cvici a skusa co uz dokaze.
Treba nechat na rovnej podlozke. Nie z nejakeho polosedu. Vtedy by sa namahat ozaj nemalo.

siska53
7. aug 2019

@danianela nechaj ju,nech sama skusa, ale nepomahaj jej. Dieta vie najlepsie, na co je pripravene.

lindusss2016
7. aug 2019

Pruh urcite nedostane 🙄 toto robia asi vsetky deti

selest
7. aug 2019

Nechaj ju nech sama skusa. Deti to robia ale nema sa ich chytat za rucky a pritahovat do sedu. Sama si sadne zo styroch ked bude pripravena.

evkamotka
8. aug 2019

V nicom nepomahaj, to nam kladli na rehabkach na srdce. Deti si neublizia, spravia len kolko vladzu.
Rodicia su fyzioterapeuti/neurologivia? Ze sa takto vyjadruju?

janciqa
8. aug 2019

@danianela nie je to celkom tak, ze najprv dieta stvornozkuje a tak sa posadi. Dcerka to mala naopak, najprv si z lahu sadla a to tak, ze si lahla na bok a ruckou sa dvihala hore, az sa jej to podarilo. Mala tusim 8m.A nasledne na to stvornozkovala. Syn ten sa velmi rad hral v bazene s gulickami. Tam sa valal, gulal az jedneho dna pozeram ze sedi. A to mal cerstvych 6m. Takze ako radia dievcata, nepomahaj, nedavaj do pasivneho sedu, babo samo vie "na co ma" a naco musi este trenovat 😉. Oni niekto povie ze my sme davali sadat babo a nic mu neni. Ale ono sa to moze (nemusi) ukazat neskor v dospelosti. Svagrina svoju dceru posadzovala uz ako 4m, podopierala ju vankusmi. Dievca ma 20r a velke problemy s krizami.