Čo obliecť zimnému novorodencovi?

25. sep 2020

Bábätko sa mi má narodiť na prelome januára s februárom a netuším čo mu obliecť 🤦🏻‍♀️ mam fusak z ovčej vlny do vajíčka ale čo mu obliecť doňho? Teply overal alebo stačí body a nohavice? 😀 Za rady ďakujem dúfam ho neprehrejem

bavlnka92
25. sep 2020

body, tepláky, ponožky, rukavice, čiapka a overal. nič navyše - odchádzali sme 31.12 ale nebolo extra zima ani sneh..

daniela1911
25. sep 2020

Ja by som mu tiež na tepláky s body dala ešte taký ten huňatý / teplákový overal, do fusaka.

nikpa
25. sep 2020

My sme odchadzali z pôrodnice 8.1., do vajíčka som mu dala na body zimný overal a prikryla som ho dekou. Von sme chodili tiež dupacky, overal aj fusak. Teraz ked to pisem sa mi to zda veľa ale vzdy bol príjemne teply ked sme prišli domov, podla mna mu bolo akurat. No a záleží aj od toho v akom počasí budete chodit von, my sme chodili za každého počasia okrem dažďa.

jabuducanevesta
26. sep 2020

môj vonku chodil v dupačkách, ponožkách, svetrík bavlnený, bavlnenej čiapočke, ale bol v perinke a tú som dala deky a do fusáka. ale on bol zamrznutý dva mesiace čo mi reval keď bol holý, kým si vytvoril termoreguláciu /sme spod Tatier a vtedy zima bola riadne minusova/

ckatka
26. sep 2020

Ja mam pripravene bodycko, dupačky a čiapočku z bio bavlny, na to príde taky hunaty overal s kapucňou ako druhá vrstva aj na hlavu a fusak do autosedacky. Jediný moment keď bude vonku bude od východu z pôrodnice po auto. To autosedacku zakryjem celu plienkou alebo dekou na tých pár sekund nech nemá šok z toho mraziveho vzduchu a sup do auta.

majamat
26. sep 2020

zalezi od toho, ake bude pocasie. novorodenec sa potrebuje adaptovat a cim kratsie po narodeni, tym ej nachylnejsi na podchladenie.
ja som dceru naobliekala dost,a le bolo tusim nejak -10°C vtedy. mala body, dupky, na to teplu strikovanu supravu + 2 ciapky a tukavice, dalej flisovy overal. fusak do vajicka sme nemali, ale mali sme tu flisovu zavinovacku, no nebola to ta hruba Emitex,a le taka ina. ta bola tensia trosku. ani nanoznik do autosedacky sme nemali.

lucilaines
26. sep 2020

Ja mam rovnako termin porodu ako ty a nechystam sa az tak babusitz proodnice, kedze to je doslova par metrov do auta a von z auta do domu. V aute je teplo a zas nemusi byt prehriaty. Moj plan su body, pancusky, teplacky, hrubsi svetrik. Mame hrubsiu zavinovacku do vajicka, takze zabalim do toho a vonku este prehodim deku.

lucia147852
26. sep 2020

My sme šli z pôrodnice 28.1 večer a bolo -20. Mala bavlnený overal, na to ten huňaty overal, ciapku, kapucku, zavinovačku do vajíčka a hrubú deku a bola studena 🤦🏽‍♀️ Talezi aká bude zima. Radšej si priprav viac ako menej. Aby Vám nechýbalo ako nám