Čo obliekate deťom do pieskoviska?

lylyjana
24. jan 2022

Ahojte, co obliekate a obuvate detom do pieskoviska hlavne na jar a jesen? Chcela by som nieco prakticke, aby sa na to piesok nelepil ako magnet. Mate nejaky tip na konkretne oblecenie/obuv? Maly bude mat 1.5 roka na jar a ide mi hlavne o to, aby som nemusela po kazdej navsteve ihriska prat vsetko co ma na sebe. Vdaka!

ichbinich
24. jan 2022

Gate do blata. Najradsej mam z Tchibo, ale aj Lidl mava. Mavaju aj zateplene, ti maju vnutri fleece. Mala som vzdy obe verzie a davala podla potreby. Odrazu som vzdy kupila aj bundu.
Tie gate proste ostanu zaspinene, csato som ich mala jednoducho vo vreci s hrackami do pieskoviska 😉 Ked boli moc spinave, tak som ich najprv osprchovala a potom dala prat.
Vyhoda je, ze su hladke a piesok opada. Do normalneho oblecenia by sa piesok zazral.

ailiba
24. jan 2022

@lylyjana súhlasím s ichbinich... Len chcem dodať, že špinavé bohužiaľ budú. Len tie sustakove netreba vždy prať, stačí oprášiť keď zaschnu.

lylyjana
autor
24. jan 2022

@ichbinich dakujem 🙂 akurat som pozerala aj Lidl, no nemaju velkosti :( a odporucila by si prosim nohnavice a bundu alebo radsej overal? ci aj aj ? budeme chodit asi aj kazdy den, takze pokojne kupim rozne varianty, ked treba 🙂

annm81
24. jan 2022

@lylyjana Ak je vlhko, používam pogumované nohavice, alebo rovno overal. V škôlke ich nechávam celý týždeň, i keď sú z vonkajšej strany špinavé. Domáce hodím denne do práčky na krátky 15 minútový program, stačí to na to, aby vizuálne boli čisté. V súrnom prípade, ak nemám čas na sušenie, len ich otriem vlhkou handričkou. Myslím, že neexistuje nič, čo by zázračne odpudzovalo mokrý piesok a nezašpinilo sa 🙂

ichbinich
24. jan 2022

@lylyjana
Ja som mala gate plus bundu. A ano, vzdy po dva kusy. Ako aj ciziem 😀
Podla man je gate a bunda extra lepsie, zaspini iba gate - operies iba gate. Ale v principe to je jedno, ako ti to vyhovuje.
Inak este len zacnu vsade predavat tieto gate do blata, takze ak ti to netreba hned, tak iba davaj pozor na reklamy 😉 Alebo skus, ci Tchibo nema nahodou este nieco z predchadzajucej kolekcie.

@ailiba
Tak, tak, obuchat zaschnute blato, a ked sa uz na to nemozes pozerat, tak to operies, no 😀 Ale pred pranim odporucam sprchu, nastavenie "masaz" 😀

flofli
24. jan 2022

to máš úplne jedno, čo oblečieš. ten piesok sa dostane všade. vyčleň oblečenie, ktoré bude mať takto na von na hranie a do piesku. inak neviem poradiť asi.

sense
24. jan 2022

Ak bolo vlhko tak nohavice do dažďa tie pogumované doma som ich potom len osprchovala à boli čisté, keď bolo sucho tak turistické resp funkcne, tie som oprasila alebo vysuchala a nebolo treba zakaždým prat