icon

Čo očakávate od opatrovateliek detí?

zzuunnaa
5. júl 2024

Baby ahojte, čo očakávate od opatrovateľky vášho dieťaťa (ak máte). Ide mi o to, či za tie peniaze čakáte len to aby dieťa prežilo 😀 alebo napríklad, že sa bude dieťaťu venovať, hrať sa s ním, robiť mu program, reagovať na neho že chce jesť, piť atd (samozrejme podľa veku dieťaťa)… Mali sme jednu super opatrovateľku, maly ju mal strašne rad a mala som aj pocit, že ho vždy niečo nové naučila, keď prišiel domov tak mi rozpraval čo robili von, ona si vždy pýtala prichystať desiatu pre neho atd. No odsťahovala sa a od vtedy som mala doma len take čo za dieťaťom chodili a ono si robilo čo chcelo (aj neplechu)…. Tak neviem či nie som len náročná 😀

sissy27
5. júl 2024

@zzuunnaa nemala som ziadne extra poziadavky, len aby dieta travilo cas s nou podobnym sposobom ako keby som to bola ja. Teda kludne moze hodinu pozerat rozpravku, ale treba sa aj najest, umyt, ist na ihrisko / prechadzku a udrziavat nejake hranice. Na druhu stranu takisto opatrovatelka dostala zelenu zasiahnut, ak by dcera prekracovala hranice slusnosti a znesitelnosti. Aby sa aj ona nemusela bat, ze zvysi na dceru hlas a bude mat u mna problem.
Mala na starosti dieta, ziadne domace prace, napriek tomu vzdy po sebe upratala riad, hracky.
Uplne najzlatsia opatrovatelka, doteraz sme v kontakte, hoci sa prestahovala a dcera uz je dospela.

zzuunnaa
autor
5. júl 2024

@sissy27 ďakujem za odpoved. Ja som mala zatiaľ skusenosti len s jednou, ale latku dala vysoko. Nerobila animátora samozrejme ale vedela tak zaujať maleho a aj keď robil zle tak kľudne mu veci vysvetlila. Od vtedy bolo u nás pár dalších ale tie len chodili za malým a on mohol čo chcel. Skákal z gauca, robil zle psovi, bil ho a opatrovateľky ho nasledovali…. aj keď hlásil, že je hladný oni že dobre ale domov nešli 😀 (videla som na kamere).. a tým, že sa toto opakovalo u troch tak neviem či to nie je štandard 😀

marca12
5. júl 2024

@zzuunnaa Samozrejme,ze opatrovatelka sa ma venovat dietatu. Mala by nahradzat matku,rozvijat dieta, tvorit s nim,ucit ho novym veciam. Taka,co si pride oddychnut a len pozerat na dieta,nech ide rozky do tesca predavat.

marca12
5. júl 2024

@zzuunnaa Dobru opatrovatelku nie je lahke najst. Tak ako celkovo dnes najst dobreho zamestnanca je velmi tazke.

anjelicek26
5. júl 2024

Dobrá opatrovatelka robí s dietatom presne to,čo by robila mama. Rezim, venovanie,chodenie von, krmenie, kruzky, vzdelavanie,hry, spinkanie.. deti chodili kazde 1.5 roka cca k opatrovatelke.. a áno nie je opatrovatelka ako opatrovatelka.

zzuunnaa
autor
5. júl 2024

@marca12 ďakujem… asi prichádzam na tuto krutú realitu, že nájsť náhradu ľahké nebude…

zzuunnaa
autor
5. júl 2024

@anjelicek26 jaaaaaj… asi mám problém teda.. lebo z toho čo k nám chodí už sama neviem.. ale hodinovku si pýtať to hej…prvorade

anjelicek26
5. júl 2024

@zzuunnaa treba si tie veci vysvetliť jasne, inak bude dieta stagnovat vo vyvoji...ja som mojich vozil k nej, vždy mala 2-3 deti na starostlivost, tak sa aj pohrali deti...

kiki68
5. júl 2024

Tak mala by sa venovat dietatu, cize toto je tak nejak napln prace. ale hladaj ludi, co maju skusenosti s detmi a chcu to robit, nie iba takych, co chcu zarobit. Mozno niekoho, kto ma ped vzdelanie, pripadne robil v skolke a pod

apolka77
6. júl 2024

@zzuunnaa a ty si tým ďalšim opatrovateľkam nehovorila ako si predstavuješ aby trávili deň s tvojim dieťaťom?
Ta robota nie je pre každého. Ak sa u vás menia dievčatá už možno aj tvoje dieťa je viac nezvládnuteľne. Ja som robila dlho aupair v zahraničí a to trvá kým si získaš vzťah s dieťaťom . Jeden chlapček mal vtedy 4 roky mi prvý mesiac stále opakoval ako ma nenávidí a bol fakt zúrivý a jedovatý..nakoniec sa správal presne tak isto ako jeho mama, ktorá mala psych.problemy. Keby mám inú povahu tiež ho len z diaľky pozorujem lebo niekedy som mala až zimomriavky koľko zlosti je v ňom...proste trvalo kým sme si našli k sebe cestu. Oni mi až neskôr povedali že niekoľko dievčat predtým už mali a nedali to s ním...viem že to nie je váš prípad a pytas sa na iné len chcem povedať že so to vyžaduje ak čas kým dieťa začne rešpektovať neznámu osobu...pravdaže tá osoba musí mať na to vlohy ale v prvom rade ty ako matka musíš dať pokyn ako si to predstavuješ a aj domôcť ku vzťahu aby si tí dvaja rozumeli. Zas tá prvá dievčina mala inú situáciu lebo tvoj syn bol menší a deti sa predsa menia teraz možno viac vymýšľa je prefíkaný atď...
To máš ako s učiteľkami v škôlke . Jedna tam nemá čo robiť lebo v kuse len hučí príkazy na deti a sedí na lavičke a druhá tie decká má rada a niečo ich aj naučí. Pritom obidve majú rovnakú školu. Je to vždy o ľuďoch.
Tie opatrovateľky vedia že tam máš kamery?
Povedz im to. Možno sa budú viac snažiť.