icon

Čo odkázať matke, ktorá sa riadne nestará o 11 mesačnú dcéru?

smejo123456789
28. okt 2021

Je normálne, keď matka 11.mesacnej dcére nevari teplú stravu, ale radšej ju kŕmi blbostami plných éčok. Pomalí celý deň prespi, aby jej matka mohla byť na mobile a cez noc ju núti taktiež aby spala. Nechodí s ňou ani von cez deň keď slniečko svieti, ale až večer o 18:30.Čo by ste jej odkázali, aby dostala rozum.

Strana
z5
dadis
28. okt 2021

@smejo123456789 To je moj odkaz pre teba: Pekne krásne sa staraj o seba ❤

anittka
28. okt 2021

@smejo123456789 - Kto je tá matka že si tak dobre informovana o jej celodennom režime?

dadis
28. okt 2021

@anittka Tipujem, ze nevesta 🙈

beata_k
Odpoveď bola odstránená
laura0107
28. okt 2021

@smejo123456789 navar im hrniec chutnej polievky na 2-3dni, a malinké si vypytam na prechádzku keď sa ti dá 😉
keď si to sama neuvedomuje,že to tak nieje v poriadku, tak ty to nezmeníš

smejo123456789
autor
28. okt 2021

@dadis Trpí, len ta malá a je toho viac nieje tam vôbec cit medzi matkou a dcérou.

anittka
28. okt 2021

@dadis - Mne to príde trochu nereálne ako donútiš dieťa aby vkuse spalo? Hlavne keď není dostatočne najedené?

smejo123456789
autor
28. okt 2021

@beata_k nie skúšali sme.

judit47
28. okt 2021

@smejo123456789 co su blbosti plne ecok?detska vyziva a prikrmy z obchodu?
Co znamena prespi cely den dieta aby matka bola na mobile-ja malemu poviem nech ma necha 2minuty sa najest a teda zeby ma pocuval😂😂
Pokial niesi ty matka tak ta je do toho houbes makovy ak nevies navari/zobrat dieta von cez den tak si doma zasomri a konec

lubka261
Autor odpoveď zmazal
jazula
28. okt 2021

Hlavne by som bola zvedavá, ako to urobí, aby bábo celý deň prespalo… Ohľadom “ cez noc ju núti taktiež aby spala” - to robím tiež a verím, že aj vacsina dalších mamičiek 😁

beata_k
Odpoveď bola odstránená
smejo123456789
autor
28. okt 2021

@laura0107 aby mala možnosť byť ešte viac na mobile.

zuzitko74
28. okt 2021

Neodkázala by som jej nič. Mamička je zrejme tiež len prerastené dieťa, o ktoré sa nikdy nikto poriadne nestaral a preto to teraz nevie, alebo nevládze robiť pre svoje bábätko. Stará sa ako vie. Ak jej okolie nebude hádzať polená pod nohy, ona sa to časom naučí.
Ty sa staráš do nej, namiesto toho, aby si sa starala o ňu....keď ti teda na jej situácii tak záleží. A ak by si chcela namietať, že ona ti je ľahostajná a záleží ti len na tom dieťatku, tak si uvedom, že dieťatku pomôžeš len vtedy, keď pomôžeš aj jeho mamičke. Nie tým, že ňou budeš pohŕdať, kritizovať ju a ohovárať na sociálnych sieťach.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
smejo123456789
autor
28. okt 2021

@judit47 chipsy, paprikove, slaninove

casavina
28. okt 2021

Nebolo tu už niekde toto? Niečo v rodine riešili... Ja len že téma tisíca asi.. každý nech sa stará o seba nie o druhého..

ailiba
28. okt 2021

@jazula 😅... No veru, ako prinúti dieťa, aby celý deň spalo? Ten môj by vrestal ako pav, kebyže ho nechám dlhšie v postielke.

dievcacitajucelist
28. okt 2021

@smejo123456789 11mesacnej dáva čipsy?? To fakt?? Ty si mama? Ak áno zavolaj ju na návštevu a ukáž jej ako sa vychováva dieťa...zavolaj ju na prechádzku von keď svieti slniečko...môžete spoločne niečo chutne a zdravé navariť a popri tom sa porozprávať....či ako si to myslela čo môžeš robiť? Zavolať na ňu sociálku? Niekedy fakt nechápem zmýšľanie ľudí....

zafir01
28. okt 2021

@smejo123456789 ako keby si písala o mojej exšvagrinej.. Akurát,tam toho bolo viac a trvá to už 3,5 roka. A teda aktuálne máme Podaný návrh na zverenie jej dcéry do našej opatery. Dcéru jej súd odobral a zatiaľ sa docasu o malú stará stará mama.
A vieš čo? Ľutujem, že som čakala až doteraz, a mala som socualku kontaktovať vtedy, keď ma mala vtedy 2 ročná oslovovala " maminka" .
Neviem, či to je aj tvoj prípad, avšak opatrno, aby sa neublíži šlo priamo či nepriamo dieťaťu.

dadis
28. okt 2021

My sme tiez pred x-rokmi riesili v nasej rodine "slabu starostlivost" . Mama davala detom na ranajky horalku so sirupovou vodou. Ta mama bola pritom vzdelana stredoskolska pedagogicka a rodina sa cudovala, ako len takto moze... No mohla. Boli to jej deti, jej vychova a starostlivost. Nikto nechodil v jej topankach, tak nevedel. Jediny kto sa proti tomu mohol "postavit" bol jej muz/otec tych deti (ktoremu to nevadilo) alebo tie deti. Btw toto je historia hadam 30 rokov stara a predstav si, ze tie deti su normalne, normalne ziju a maju svoje rodiny. Pride mi zbytocne sa takto prehnane starat do starostlvosti inych. Ak dieta jeho matka vyslovene netyra - tak neries, nie je to tvoja starost.

sandrika1986
28. okt 2021

...Každý nech sa stará radšej o seba...

smejo123456789
autor
28. okt 2021

@zuzitko74 nie je to pohŕdanie všetko čo jej povieme ide jedným uchom dnu a druhým von. Ja som ich vychovala štyri a sú už dospelí a syn je len slepý a veri, len jej. Ja zato nemôžem, že je jedináčik a rodicia sa o ňu nestarali kvôli alkoholu.

smejo123456789
autor
28. okt 2021

@sandrika1986 je to smutné, aby dieťa bolo 2 krat do týždňa prezlecene. Taktiež príde víkend a hold ovanie alkoholu. To co videla doma naučila aj syna. Alkoholom si ho drží a on jej to žerie.

zuzitko74
28. okt 2021

@smejo123456789 A ona, podľa teba za to môže? Prestaň ju brať ako chybný kus, ak jej chceš pomôcť musíš si získať jej dôveru. A to sa ti nepodarí napomínaním a moralizovaním, iba láskou. Ak nie si schopná ju mať úprimne rada, tak jej nepomôžeš.

dadis
28. okt 2021

@smejo123456789 Vybral si ju ten tvoj "dobre vychovany" syn. Tak mu doveruj, je predsa aj on rodic toho dietatka. Ak videl v tvojej rodine dobre vzorce, urcite ich bude aplikovat aj v tej svojej. Ak aj nie, tak je to ich zivot. Nemas sa co starat do nich. Ako si si vychovala syna, tak bude..rovnako za starostlivost o to dieta je zodpovedny on. Rovnako moze ist na rodicovsku dovolenku a plne prevziat starostlivost a zodpovednost za vychovu.

smejo123456789
autor
28. okt 2021

@dadis aj on jej kričí, že sa nestará o malú ona to rieši vždy plačom a na druhý deň zas vyriešené alkoholom a keď som to riešila že si neprajem aby píla a radšej sa starala o malú mi bolo povedané že ma svoje dni, lebo ja som blbá 31 dní v mesiaci ma svoje dni.

dadis
28. okt 2021

@smejo123456789 Oni sa maju obaja o to dieta starat. A nie ze on ju "vykrici". Ak ma nevesta problem s alkoholom, tak o tom tvoj syn musi nieco vediet. On ma predsa za to dieta zodpovednost a nie ty. Ak je zodpovedny, bude to riesit - ale nie krikom. Nestaraj sa do nich, su dospeli ludia, maju svoj zivot. Ty nemas co z pozicii "babky" rozhodovat o rezime a jedalnicku vnucata.

saraxyz
28. okt 2021

@smejo123456789 skús nájsť na neveste aj niečo pekné 😉 nemôže byť až taká neschopná

minimie
28. okt 2021

Nevestu nerieš, nie je to tvoja dcéra, nemáš právo sa jej montovať do života len preto že si vybrala tvojho syna. Ak máš problém so starostlivosťou o vnúča, choď na to cez syna. Prípraviť jej zdravé jedlo môže pokojne aj on, je totiž rovnaký rodič. Nepochopím tie ženy čo namiesto toho aby naučili syna postarať sa o rodinu vo všetkých smeroch tak ich učia len to, že sa má tupo spoliehať na starostlivosť manželky. A potom sa len divia, že po prípadnom rozvode k čomu ich pravdepodobne týmto kibicovaním dostrkáš časom aj ty, svoje vnúčatá už takmer nevidia. A ak tam vidíš hrubé zanedbávanie, tak to rieš inak, neustálym kritizovaním vzťahy s nimi len zhoršíš a nebude to ich vina.

Strana
z5