icon

Čo robím zle?

hamimami
4. feb 2014

ahojte, podobnu temu som tu nenasla tak zakladam novu....chcem sa s vami podelit o skusenosti ktore som nadobudla pri svojich dvoch detickach a rada si tiez precitam ako to bolo u vas....ked sa mi narodila prva dcerka konika som este nepoznala, netusila som ze existuje nieco take ako laktacna poradkyna a pod....mala sa mi narodila cisarskym rezom, od toho sa potom odvijali aj moje problemy s dojcenim a tak som za pomoci odsavania a neustaleho prikladania dojcila 2 mesiace, potom som to skratka vzdala a bola na nutrilone....odvtedy mi spala uz celu noc bez prebudenia, maximalne som jej podala cumlik a bolo fajn.....sice som bola nestatsna ze uz nedojcim ale odvtedy bolo vsetko bezproblemove a mala bola spokojne dieta.... ked som otehotnela druhy krat, bola som uz prostrednictvom konika vzdelanejsia co sa tyka starostlivosti o babo a tak som si nakupila moderne latkove plienky, hend po narodeni maleho som kontaktovala laktacnu poradkynu, ktora mi fakt pomohla k uspesnemu dojceniu, neskor som si kupila mei tai a rozhodla som sa maleho nosit....no casom sa ukazalo ze nie je vsetko jednoduche....maleho dojcim doteraz a mam z toho nesmiernu radost, ale uz 10 mesiacov som sa poriadne nevyspala, kedze maly sa budi aj 10 krat za noc ze chce cicu, on totiz nema cumlik, nechcel ho a ja som bola napokon rada ze nebude mat zlozvyk a dopadlo to tak ze ako cumlik sluzi teraz prsnik, cez den ho uz tak nevyzaduje ale v noci....ufff.....latkove plienky uz lezia odlozene v skrini a ficime na pamperskach, robota okolo toho mi nevadila ale v 6 mesiacoch ich uz hravo precikal aj napriek tomu ze tam mal dve vkladacky, ta plienka bola velika a bol v nej nemotorny ale hlavne musela som ho aj 5 krat denne prezliekat lebo proste vzdy precural.... 😒 no a mei tai sme vyuzili par krat lebo v tom vobec nechce byt, zaujmave lebo je to moj ciciak a na rukach by sa nosil cely den.....a to ani nehovorim o tom ze moja zdrava, nesolena dojcenska strava mu vobec nechuti a vrha sa len na nase taniere 😀 takze aj ked nerada musim skonstatovat ze moja nevzdelanost pri prvej dcerke mi poriadne zjednodusila zivot 😀 😀 😀 co teda robim zle? ako to ze ine dojciace mamicky su svieze, vyspinkane, ze latkujuce maminky si to nevedia vynachvalit a latkuju az do odplienkovania? budem rada ak pridate svoje skusenosti a mozno poradite hlavne co sa tyka toho nocneho budenia...dakujem 😉

Strana
z2
ppetinka
11. feb 2014

@hamimami Ahoj, nerobíš nič zlé 🙂 Každé dieťa je iné 🙂 Niektoré deti prespia v pohode celú noc a iné sa budia aj 10x... moja malá aj také noci, že sa jej podarilo prespať až do 5 rána (od tej 22 hod) a to je plne kojená... ale to sa nám podarilo asi len 2 -3 x... väčšinou sa mi budí na kojenie 2x cez noc. A čo sa týka uspávania, tiež sme si svoje zažili 😀 Najprv večer zaspávala na rukách, potom s cumľom a teraz najnovšie sa jej najlepšie spí na mojom cecíku a potom ju musíme prehadzovať do postieľky 😀 Takže nielen tvoj synček, ale kopu iných detí majú prsník ako cumeľ 😀D
Čo sa týka latkoviek, tiež som chcela používať výlučne látkové plienky, ale som rada, že som sa dala radšej na pampers 😀 Asi by ma šľahlo, toľko dookola prezliekať, prať atď .... 😀 Ja mám pocit, že aj bez tých latkoviek mám roboty vyše hlavy a som rada, že žijem :D Čo sa týka papania, s tým ti neporadím, lebo my ťaháme ešte len na 4. mesiac, ale isto to budeme mať tiež "pestré" :- D
Ps - ešte k tomu nočnému budeniu - myslíš, že keby si ho na noc dokŕmila s UM, nepomohlo by to ? Niektoré mamičky to dosť odcudzujú, ale keď ťa to časté nočné budenie ubíja, asi by som na tvojom mieste skúsila aspoň na noc to UM - teda nakojiť a potom ešte dokŕmiť.

tatianka7
11. feb 2014

@sissy27 Nemôžem si pomôcť,ale dakujem 😀 😀 ..Ja síce nie som extra na pochybách,ale náš starší sa naučil spávať s nami v posteli a to ešte len bolo rečí po rodine a známych..Nevadilo by mi to,ale čakám druhé a tak sa teším,ako to bude vyzerať o pár rokov ..Ale tak do puberty hádam už len nebude.A koniec koncov,sú to krásne rána,ked ma objíme ,pohladká,zafuní do ucha zo spánku..Celkovo je teraz veľmi nerád sám.Ja mám veľmi rada rady typu "moje dieťa bolo tak vychované,že už polročné sa pýtalo na nočník" ,susedine vnúčatá "spávajú od jednej do štvrtej potom od siedmej do rána a to aj najstaršie desaťročné" a otcov synov koňov má "najradšej zeleninu" atd...Ja som som tiež neriešila dilemy,ked mi odišlo mlieko-oplakala som potichu,našla UM a odvtedy bol pokoj v noci,cez deň,malý sa vrátil na na pôrodnú váhu za týždeň a časom grízik na večeru vyriešil aj pozdejšie nočné budenie..Ako jediné zlyhanie považujem to,že nemá pravidelný režim-stačí malá zmena-výška,tlak teplota,či rosný bod a už je rozhádzaný..ale cez deň to bol nespavec vždy..

zimmi1
21. máj 2014

ahojte, ja som od zaciatku nabehla na 3hodinovy rezim, este v nemocke..nebolo to tazke, kedze som zo zaciatku nemala mlieko a maly bol na UM. potom sme nabehli na MM, ale kvoli problemom s bradavkami (trvaju uz 7 tyzdnov- idem preliecovat mykozu) sme skoncili pri odstrievani a flaske ( mimochodom, maly sa aj napriek flaske a dudlovani stale vie prisat 🙂
kazdopadne, chcem povedat, ze my sme nastavili rezim v papani podla knihy Schlaf gut, mein kleiner Schatz od Gary Ezzo a Robert Bucknam (mala som ju vnemcine), zo zac. 2,5-3 hod, teraz uz prechadzame na 3-3,5 hod a funguje nam to perfektne. cez den ho k papaniu budime, v noci nechame spinkat. zo zac. sa nam budil max 2x v noci, teraz len raz, s tym, ze posledne papanie ma okolo 23tej a vstava cca okolo 4:30 a po krmeni hned znova zaspinka a taha to az do 7:30 a aj troska dlhsie( ma 7 tyzdnov). Cely trik je v tom, ze maly sa musi poriadne napapat do syta, nie po troske odcucavat..bo potom by sxa nedostal k zadnemu mlieku a budil by sa kazdu chvilu na hlad..pre mna je to teraz lahsie, kedze mmt. odsavam a krmim z flasky..mam lepsi prehlad kolko zjedol..v knihe odporucaju kojacim matkam zo zac, deti budit, ked im zaspia po chvilke na prsniku, kym nespapaju plnu davku..

viem, ze je tu kopec matiek, ktore preferuju krmenie na poziadanie, nepouzivanie cumlov a pod. a pokial ste tak spokojne vy aj vase babatka, je to ok, fandim vam 😉
ja som vsak nabehla na rezim a neviem si to vynachvalit..popravde, neviem si predstavit, ze by som kojila kazdu chvilu (uz aj kvoli bolavym bradavkam) a pri prechadzke rozmyslala, kam zalezem, ked to na maleho prijde..takto si viem perfektne zorganizovat cas, bo viem, kedy maly bude priblizne papat (samozrejme, prihliadam na jeho individualne potreby, cize ked sa mi zobudi o polhodku skor na hlad, tak jasne ze krmime a nenecham ho plakat- to sa vsak stava malokedy)..navyse, nemali sme problem s kolikami, kedze crievka a zaludok boli od zaciatku primerane, v pracidelnych intervaloch zatazovane, mali cas privyknut a v noci sa budi teraz uz len raz a pomaly cakame kedy prespi celu noc sam..ked je nervozny, tak mu dam dudel a on si spokojne dudluje.

takze mile maminy, hadam to niektorym z vas pomoze. za nas mozem len povedat, ze moje babo je spokojne a ja tiez 🙂

saxana36
21. máj 2014

vsetko robis podla mna super,prveho syna som nekojila,zato teraz uz taham 22 mesiac a este som celu noc neprespala,niekedy som dost vycerpana,ale nejak mi to nejde ho odstavit,uz sa radsej ani pred nim neprezliekam aby nezbadal hole cici,to je ako prisavnik.Tak snad sa mi ho podari odstavit ked pojde do skolky a stravovanie? muz mi kupil aj parny hrniec a ako ty pises najradsej papa z môjho taniera

siska53
21. máj 2014

@zimmi1 niektore deti sa to vedia naucit,ale asi nie vsetky. Moje deti dudel,odmietali,vypluvali,poradili sme si aj bez neho. A kazde dieta je ine.
maly papal kazdu hodinu az dve,okrem noci,kedy sa zobudil raz,po 3.m. sa nebudil vobec,resp.vynimocne. Koliky nemal,viem,ze si potiahol dost,lebo sa stalo,ze som ho nakojila-viem,ze dost,tvrde prso uolne splaslo,odsala si 270ml,odisla na,preventivku,on asi po hodine-hodine a pol vypil na,jeden sup tych 270ml a po mojom navratevo necele 2hodky tahal opat.
dcerka zas uz v nemocke si pytala kazde 3-4hodiny,jedine,v case kolik to bolo tak,ze za hodinu i 5x na prsniku,lebo nejak nevladala tahat,ale,po upokojeni uz zas spinkala aj 4hodiny. V noci som ju kojila spiacu,lebo bola a je z tych slabsie priberajucich babatiek. Ale v noci sa sama budila tiez len,raz,boli noci,ktore prespala cele bez zobudenia,nechavala,som to na,nu. A bolo to,tak dobre. Po 3.m koliky nemala a dojcili sme sa podla jej potrieb a vedela som si poradit aj vonku,dojcit sa da aj decentne.
Moje deti boli nastastie tolerantne,ku mne a v noci sa budili len tak,ako som pisala. Ale viem,ze vsetku deti take nie su,dakedy ani nejde o potrebu jest,ale potrebu citit matku. A asi je to pravda,lebo syn robieval tak,nejak okoko roku az takmer,do 2.roku,kedy presiel na velku postel vedla tatina (ja v inej izbe s,malou,aby sme nerusili),ze sa prebudil v postielke ja som ho len,prelozila k nam,na,postel a spal dalej. Nechcel nic,ani pit,ci jest,len,prosto nechcel byt v postielke. Nerobil to casto a robieva to takto obcas aj dcera. Pripomina,mi to sestrine (obcas i moje) uteky do rodicovskej postele. 🙂)

zimmi1
26. máj 2014

@siska53 to je v poriadku 🙂 sama som pisala, ze viem kazde dieta je ine, aj ked si myslim ze nejaky ten rezim sa da zaviest vsade, to je ale moj osobny nazor a pokial s tym niekto nesuhlasi. tak to plne respektujem, ved som nezjedla mudrost sveta 😀 ..nam funguje rezim a ak moj prispevok, prip. kniha, ktoru som odporucila niekomu pomoze, tak o to lepsie 😉 ak nie, tak nevadi. ja sa tiez o syna staram podla svojho najlepsieho svedomia a hocikomu si do toho kecat nenecham 😀 😝

emilia25
26. máj 2014

Ja som kojila prveho tri mesiace plus umele potom uz odmietal druheho asi do 11 mesiacov toho som odstávila ja uz papal vsetko tretieho tiez tri mesiace.dudlik sme sa odnaucili pri prvych dvoch kolo 2 rokov proste sme Ho akoze vyhodili z balkona kde Ho spapal havo treti dudel nechcel.vsetci nosili pampersky aj teraz pojdeme tretieho uz ucit na nocnicek je uz teplucko.treti najmensi ma obrovsku alergiu na postielku tak spinkava s nami.no sú rána ked sa zobudime 5ti v jednej posteli.a to najstarsi bude mať 6 rockou a maju svoju izbicku a postielky.

siska53
26. máj 2014

@zimmi1 ved ok,ani ja som,nezjedla mudrost sveta.🙂)
len,zas,aby daktore neboli sklamane,ak im,to napriek knihe nepomoze. Preto som si dovolila napisat. 🙂

Strana
z2