icon

Čo robiť, aby dieťa spalo celú noc?

simina1507
7. okt 2011

Chcem sa spytat ci mi niekto nevie poradit ze co mam spravit aby mi maly spal celu noc.ma 5 mesiacov a asi 4 krat sa v noci zobudi aby sa napil cajiku

lucia20
7. okt 2011

boze, ja asi patrim k tym par stastnym maminkam, ktore maju doma spachtosov. moje deti sa v noci vsetky prestali budit, ked mali cca 3 mesiace. presne ako @akika722 pise, aj my mame kludne a tiche noci a dokonca rana.
ked som tu tak citala tie prispevky, tak ma napadlo, ze rada sa budem budit v noci preto, ze moje dieta ma potrebuje a chce sa primojkat, pripadne napit. horsie to uz bude, ked celu noc nebudem spat, lebo moje deti sa budu kdesi tulat a ja zaspim az ked sa mi v poriadku vratia domov.

happy8051
7. okt 2011

kedy??? ked nebude v noci potrebovat maminkinu blizkost....

medyna
8. okt 2011

nasa mala ma rok, a celu noc prespala asi 5-krat vo svojom zivote .... a to som ju chodila kontrolovat, ci zije..... 😀 .
Aj teraz sa budi 1 az 3-krat za noc, dnes mala extremne zly spanok, ale stale jej lezu dajake zubky, tak to asi bude preto.... Nejako sa nad tym nepozastavujem, je to skratka tak. Neviem si ani predstavit, ako by som ju to mala odnaucit ...... 😕

anniera
8. okt 2011

Naučí sa neboj. Môj starší syn nespával deň aj noc, doteraz je taký že pozde ide spať a ráno skoro vstáva. No niežeby ma nebavilo vstávať každé ráno o 5:00 ale robiť to 4,5 roka denno-denne tiež nie je žiadna sláva. Mladší naopak, odkedy sa narodil, tak spí ako zarezaný od 19:00 - 7:00. Nekŕmim, nevstávam k nemu odkedy je na svete. Myslím že sa to nedá naučiť, príde to samé...

tammika
8. okt 2011

Jaaaaj my po 19-tich mesiacoch sme neprespali celu noc ani raz 😀 Ked je hore dva - trikrat, tak to povazujem za standard a som relativne spokojna, ze ako sme sa vyspinkali. Na to, ked mala 5 mesiacov ani nechcem spominat 🙂

michaela80
8. okt 2011

Starsi prespal od 6.mesiaca a teraz dcera skoro 15 mesacna sa este aj 10 x zobudi na prsnik, ale neriesim to ..dam jej ,potaha a odkotula sa naspat do postielky , len ju prikryjem... a "spinka" od 20 tej do 9 rana

oksu
8. okt 2011

Náš Fuguli má 14mesiacov a už dva týždne prespí celú noc (aj keď sem-tam sa stane, že sa 1x zobudí - vypije mliečko - krabicové a psí ďalej). Zaspáva okolo 19:00-20:00 a vstáva o 6:00. Keď sa v noci zobudí a napapá sa spí dlhšie tak o 1,5 - 2,5hodinky. Ako bábatko sa často nebudil (1-2x za noc).

dudu
8. okt 2011

ja ta uuuuuuuuuuuplne chapem, moja mala sa do roka a troch mesiacov budila kazde dve hodiny aby sa nakojila, najprv som si myslela, ze je stale hladna alebo smadna ale ono je to o tom ze babo sa sice prebudi cez noc castejsie len my sme si ich naucili, ze za kazde zamrncanie pribehneme a babo sa nenaucilo same zaspinkat ale potrebuje mat pri sebe maminku....., ja som uz bola tak zufala, ze som sa rozhodla to riesit a moj recept zabral uz aj na neterku a sesternicinu malu.
moj recept je taky ze prvy krat ako sa ti tvoje babo zobudi si ho zoberies na ruky a budes ho len hladkat a cicikat jemnucko tichucko, bude nejaky vzdor ale ty sa musis pripravit nedat mu caj, ALE NAOZAJ MU HO NEDAT !!!!, do pol hodinky max do hodiny prestane a ked bude ZASPAVAT na rukach das ho do postielky, aby sa naucilo zaspavat same v postielke a kazde dalsie zobudenie spravis tak ako doteraz cajik. Na dalsi den by sa mal zobudit neskor a zase prve zobudenie cicikat na rukach a cajik mu az na dalsie zobudeni. a do tyzdna ti bude spinkat celu noc. NESMIES PRI PRVOM PREBUDENI POLAVIT A DAT MU FLASU !!!! LEBO SI HO NAUCIS ZE CIM DLHSIE BUDE PLAKAT DOSTANE TO CO CHCE. drzim palce 😵 😵 😵 😵

kikatko
8. okt 2011

moja prespí celú noc od narodenia. večer chodi spať o 21 hod. a zobúdzame sa okolo 8.30- 9.00 hod.

ejuska79
8. okt 2011

no moja ma 14 mesiacov a do roka bola hore 10 krat a viac, co sa kojila....teraz tieto dva mesiace je hore asi 5 krat, co len mrnci, chce sa tulit... a pravidelne sa v noci 2 hodiny hravame 🙂 🙂 ja som skusala aj tu teoriu vyssie a ja rozne ine a nezabralo vobec nic.... je o tom taky clanok a je tam viacero metod...skusila som vsetky...nechat vyplakat, redukovat kojenie...ale si myslim ze v 5 mesiacoch asi chces aj moc...4 krat je uplne normalne...aspon tak pisu, ze do pol roka sa budia na hlad, ako rastu uz jest v noci nepotrebuju...

slavetka
12. dec 2011

Moj ma 9 mesiacov a uz nejake dva mesiace spava celu noc. Pred tym sa budil dost casto, ale kedze som mu odmietla dat mlieko a cokolvek ine, pochopil, ze sa zbytocne budi. Teraz sa uz len sem tam zobudi rano o piatej a trocha si cucne mliecko, ale inak som spokojna. Je pravda, ze kolkokrat dovolite dietatu vymyslat v noci, tak si zvykne a tolkokrat sa bude stale budit. Treba pevnu volu. Nam to trvalo asi mesiac, kym sme sa dohodl. 🙂 🙂

lucinka1104
12. dec 2011

mne obe deti spavali dobre do 9 mesiaca to dobre myslím že sa budila tak 3-4 razy potom sa mi synček začal budievať aj na 3 hodiny a chcel sa hrať to bolo naročnejšie teraz ide mať 4 roky aniekoľkokrát za noc kričí mama, ocko cikáť, napiť......
a dcerka ma neskutočné problémy so zaspábaním a keď už konečne zaspí nedajbože že ju niečo zobudí lebo už nezaspí no občas sa im podarí prespať aj 4 hodiny naraz len škoda že sa vždy zabudnu dohodnúť že by to skusili naraz 😀

dibisd
13. dec 2011

je to velmi individualne a meni sa to i u samotneho dietatka. nas maly asi tak v 3-4. mesiaci spinkal v jednom kuse aj 5 hodin (hoci zaspaval okolo 23. hod.), tak som sa zacala vytesovat, ze sa to zlepsuje. My sme skor bojovali so zaspavanim. Ani neviem, kedy sa to zvrtlo na presne 2-hodinove intervaly (akoby mal v sebe nastaveny budik). Teraz zaspinka aj okolo 20.-21. hod., medzi 20. a 23. hod. sa budi kazdu hodku a potom v dvojhodinovych intervaloch. Napapa sa a spinka dalej. Asi tak 4-5x do tyzdna z toho sa zobudi uplne a je hore aj 2 hodky. Najprv som ho nutila spinkat, no ale to plakal a plakal. Tak som to nechala tak a teraz sa niekedy aj o 4. hod. nadranom v detskej hrame - a drobec je spokojny, a potom pekne bez placu zase zaspinka. U seba som videla najvacsi problem, ze som sa ho snazila prisposobit svojim potrebam a predstavam. Bola som z toho zbytocne nervozna a podrazdena, obcas aj na maleho - co sa mi vobec nepacilo. Preto som sa ukludnila a beriem to tak, ako to je, v pohode, bez stresu - ved potom si lahneme spolu a spime niekedy aj do 9. hod.

zubrienka1
13. dec 2011

makovy odvar 😀 a bude spat celu noc 😀 😀

ja si uz tiez nepamatam kedy som prespala celu noc😉

aklimka81
13. dec 2011

ved oni z toho raz vyrastu :D my mame dva druhy noci, bud sa zobudi 1 -2 krat v noci na kojenie alebo sa budi aj kazdu polhodinu, vtedy si ju zoberiem k sebe do postele, objimeme sa a tak spinkame aj do deviatej :D :D

pepiminarik
13. dec 2011

fuha, moja dcera ma 2,5 roka a stale sa budi. niekedy raz, niekedy dva krat ale byva to aj castejsie. nic s tym nenarobime. jednoducho musime vydrzat. raz ich to musi prejst 🙂. trocha pomaha ak maju pravidelny, ale naozaj pravidelny rezim. ani to vsak nie je 100%. zalezi aj co cez den prezili. ked mali rusny program, aspon u mojej dcery to tak plati, tak spi horsie.

blumka
13. dec 2011

cakat 😀

katka3012
13. dec 2011

Nasa malinka od narodenia prespinkala celu noc,teraz sa mi zobudi jeden,alebo dvakrat,a to dame bud cajiku,alebo mliecka a buvame do rana 🙂

alcahelca
13. dec 2011

vidím, že nočných buntošov je viac ako dosť, my nie sme výnimka.... ako bábo malý vstával 2-3x za noc, okolo 4 mesiaca spal až do rána do 7hodiny, ale to bolo fakt len pár dní, pokazilo sa nám to ako sme začali s príkrmami, to sa začal budiť každé 3 hodiny ako malé bábo a dožadoval sa papania. Teraz sme už jedno nočné papanie vypustili, ale budíme sa často, máme stále nekľudný spánok a neviem čo s ním... malý "neznáša" spať v spacom vaku, tak ho tam už nedávam, i ked sa stále prevaluje hore-dole, nevie zaspať... ale najhoršie je, že ked mu o 2 hodine dáme mliečko, zaspinká tak na 5 minút a potom je 2-3 hodiny hore a nie a nie zaspať... Nepomáha hladkanie, mojkanie, nič...a ked si ho nevšímam, tak sa začne rozčuľovať a plač sa len a len stupňuje a sám sa neukľudní.

ak máte niekto dáky recept, aby sa 10 mesačné dieťa nebudilo každú hodinu a následne neprebudilo na 2-3 hodiny - prosím SEM S NIM !!! budem vdačná za každú radu

Okrem mliečka ho vodou ani čajom neoklameme, napije sa 3 hlty a spustí srdcervúci plač

PS - o tej druhej pred mliečkom ho vždy musím prebaliť, lebo je precikaný a nevydržal by do rána ☹

anicka1981
13. dec 2011

moj ma 6 mesiacov a nespala som uz 6 mesiacov, kazde 3 hodiny je hore, a nic nezabera aj ked obcas mal chvilky, ze prespal 5 hodin v kuse, ale to bolo len 2x ,, hehe a pametam si to 😉 ,

jankako
13. dec 2011

nemá ešte malý vek na to,aby v noci namiesto mlieka dostal len čaj????trošku zavčasu v 5 mes.odstavovať od mlieka..či??

anjelik99
13. dec 2011

my mame 17mesiacov a este sme neprespali celu noc 😎 niektore deticky prespia od narodenia, ale kazde je ine 🙂 nam sa to teraz zredukovalo na 2x ak je lepsie tak len raz 🙂 ale ved nebude to vecne, ja by som neskusala ziadne pokusy 😉 pride to prirodzene 😀

terilenci
15. dec 2011

tak ked si zaspominam na babatkovske casy, tak sme to mali podobne. dojcila sa kazde dve-tri hodiny. okolo stvrteho mesiaca vydrzala spat aj do piatej, ale potom prisli zuby, stale sa nejaky tlacil a boli sme tam kde predtym. fungovala nam aj metoda kazde dieta sa vie naucit spat. ale len rok aj kusok, lebo potom vazne ochorela a vsetko bolo stratene. a teraz sa to uz neda, lebo si zlezie a utecie kam chce. veru kludny vecer som uz nezazila rok. na telku nemam cas, ani mi to nejako nechyba, ale aspon ten blby panelak by som si chcela vecer v klude pri zehleni pozriet, no ani to sa neda. stale musim odbiehat, stale si cosi vymysla, pit, cikat, bud tu pri mne.. no proste som sa vzdala. cvici so mnou ako s opickou. a ja nemam silu to riesit. veru, ked sa vam tu tak stazujem, hned som este unavenejsia. tiez ma teda potesi ak sem niektora date nejaky osvedceny recept ako na tych nasich nespachtosov.

zuzanockamt
15. dec 2011

5-mesacne dieta ma pravo neprespat celu noc ... moj syn ma 15 mesiacov a tiez nespi celu noc ... stale sa tu riesi to iste 😝 ... staci len pochopit, ze dieta nie je babika, ze polozis a mas pokoj a bude po probleme

vivusika
15. dec 2011

vydržať kým bude väčšie 😀 náš malý prespal celú noc až keď mal 1,5 roka a prestala som ho dojčiť, dovtedy nepomáhali ani kaše na večeru 😎

etuska
15. dec 2011

moj syn prespal celu noc az cca ako 14mesacny ked som ho prestala dojcit,ale zase cez den spi iba raz aj to len 1-2hodinky maximalne,tak to asi v noci potrebuje dospat 😵

nibiru
15. dec 2011

no mne zacala spavat celu noc az teraz v 15m podla mna je nerealne aby 5m dieta spalo celu noc mozno su take deti ale ja take nepoznam!

desmodka
15. dec 2011

trpezlivo cakaj a raz sa toho urcite dockas...
my sme doteraz neprespali ani jednu celu noc a v pohode to zvladame... ked bol mensi tak aj 18 krat za noc bol hore 😀 teraz je to len min. 4 x 😵

dahra
15. dec 2011

My sme neskusali nasilu, ale maly dokazal prespat takmer 11 hodin bez pauzy 1x, ked mal 6 tyzdnov, potom par mesiacov 2/3x za noc sa budil, ale cca od 6./7. mesiaca uz spaval tych 10/11 hodiek kazdu noc. zatial je to tak dodnes.Myslim, ze je to aj genetikou a dedicnou vybavou. Ja som bola dieta, co v skolke slo prve spat a posledne vstavalo. Este ako prvacka na strednej som chodila vzdy spat pred deviatou. Ako 7/rocna som raz zaspala poobede tak, ze nasi sa nevedeli domov dostat. Otca som nasla rozoberat zamok a na chodbe vsetci susedia tipovali, co sa mi mohlo stat. Viem dodnes zaspat kedykolvek, kdekolvek (v autobuse si nastavujem budik 😀 ) a na akokolvek dlho. Tak aj nas drobec. My sme sa o to ani nesnazili.