icon

Čo si myslíte o návšteve knižnice s ročným dieťaťom?

miramia
19. jún 2019

Ahojte, chcela by som zacat s rocnou dcerou navsevovat kniznicu, je to uplne uletene?
Dakujem vopred za vase skusenosti a odporucania.
Som z Bratislava
Mirka

Strana
z2
beky1813
19. jún 2019

Totálne uletene, zabezpecis, aby nevykrikovala, nebehala a netrhala knihy? Ja zacnem chodit ako nasa mama s nami, ked zacnu chodit do skoly

laurinka_21
19. jún 2019

Ja som bola parkrat s 2,5 rocnou a velmi sa jej pacilo.Rocne dieta je este na taku navstevu male podla mna...

vespertine
19. jún 2019

@beky1813 Ja som chodila s dvojročnou v pohode. V knižniciach sú aj detské oddelenia. U nás v Devínskej máš na nádvorí teraz v lete hračky, stolik s farbickami, leporela, deku na sedenie v tieni pod stromom. Úplná normálka. Chod sa tam niekedy pozrieť.

@miramia Tu v BA sú skvelé detské knižnice, na Klariskej úžasný výber, určite chod. Skvelý nápad.

tana85
19. jún 2019

@miramia bola som minule s rocnym a 3rocnou. maju tam dost detskych knih aj detsky kutik na citanie, tych zhruba 20 minut tam hadam vydrzia - deti aj ostatni. nie je to uletene, deti vodia aj do kostola v takom veku, tiez sa tam akoze nema kricat...nic siztoho nerob a vyskusaj

ellieellie
19. jún 2019

Ja som zacala chodit so synom, ked mal asi 9-10 mesiacov a super 🙂 Knizky sme citali od malinka, cca od 3 mesiacov. Zalezi ale, aku mate kniznicu. U nas myslia na deticky a vsetko im tam je prisposobene.. najmensie deticky tam maju vyhradeny priestor, kde je koberec, detske stoliky a stolicky, kooopec hraciek - je to ako taka hernicka 🙂 Je to cele ohradene. Babo sa prehra, mamina zatial vybera knizky (tie pre najmensich su v tomto kutiku v takych suflikoch). Za mna parada, vzdy sme tam stravili pekny cas a chodi tam vela malych deticiek, aj babatka stvornozkujuce 🙂 V nasej kniznici sa dokonca kazdy tyzden kona citatelsky klub pre deticky od 1 roka 😉

beky1813
19. jún 2019

@vespertine aj u nas bolo detské oddelenie, ale knihovnicky, ktore boli ako z hororu 😃 odvtedy mam respekt pred kniznicami s malymi detmi. Stacilo zaklapnut hlasnejsie knihu a uz to bolo same psssst a zazeranie

luliu
19. jún 2019

Podľa mňa ešte rok, rok a pol počkaj.

puticka7
19. jún 2019

nepoviem, ze nemozes vyskusat, no podla mna to je este skoro. tam nie su moc zhovievavi ludia, co sa hluku tyka, tak aby ta odtial este nevyhnali

diewcatqoo
19. jún 2019

Ja som velka milovnicka knih a pred nástupom na matersku som sa vytesovala, ako budem syna viest od utleho veku ku kniham, ako budeme navštevovať od malicka kniznicu (mame super baby friendly kniznicu), urobila som si zoznam 50 knih ktore pocas tych 3 rokov "volna" precitam...
Ach, teraz sa musim na tom smiat 🙂 do synovho roka som neprecitala ani jedinu knihu lebo nebol cas, teraz ma maly 2,5r a precitala som 5 knih. V kniznici sme boli raz a naposledy. Neobsedel, vrieskal, utekal za mnou. Doma ma snad milion detských knih a nechce ziadnu citat.
Ak mate dostatocne usposobenu kniznicu aj pre tak male deti a ked si myslis, ze to dieta zvladne, tak nevidim problem.

elviku11
19. jún 2019

Čo to riešite? 😯 Nechápem... S malou chodím do knižnice odkedy mala tri týždne, s druhou tiež tak sme začali. Jasné, že najprv to celé prespali, potom neskôr tam aj stvornozkovala,ukazovala som im detské knižky, listovali si ich, pohoda. Ja som si zatiaľ vybrala niečo pre seba.
Teraz majú rok a tri roky a aj dnes doobeda sme boli v knižnici v pohode... Ta staršia si vybrala dve knihy sama.
Nechápem prečo by tam nemohli ísť. To fakt s nimi chcete začať tak neskoro??? Že v dvoch rokoch a viac? Hlavné, že videá a tablety pomaly od narodenia... Ach....

prevenar
19. jún 2019

@miramia totalne zalezi od dietata ..a tvoje dieta tu okrem teba nikto nepozna, cize ..

malasandrika
19. jún 2019

@miramia v prvom rade by som sa informovala v knižnici, či tam umožnujú dieťaťu vstup. Ja som písala do Univerzitnej v Bratislave, a teda bol to problém, mohla som si knihy maximálne vyzdvihnúť. Knižnica nie je detské centrum, ľudia tam chcú mať ticho a pokoj.

ratira
19. jún 2019

@miramia do kninice ano, ale iba do detskej, kde su hracky a kde netreba byt uplne ticho, take dieta je dost male na to aby ticho sedelo...

thoughtfulweirdo
19. jún 2019

Zalezi od dietata. S mojou 1,5 rocnou by to bola akurat tak katastrofa, lebo v novom prostredi by isto nesedela a necitala knizky, vsade by chcela behat, lietat, vsetko preskumat, povyhadzovat knihy z polic, chodila by za ludmi, ktori tam chcu mat klud... Takze ako navsteva kniznice to nema absolutne vyznam, lebo by som si nijaku knihu ani neprelistovala, len by som za nou lietala a to sa radsej mozme ist zahrat na ihrisko. Ale mam kamosky s detmi v takomto veku, ktore si v pohode sadnu a cmaraju na papier alebo listuju knizky, takze naozaj to zalezi len a len od konkretneho dietata 🙂 ja s mojou idem maximalne v nosici, rychlo si vyberiem par knih pre seba a letime prec, kym sa nezacne moc nahlas dozadovat vybehu :D

h_petra
19. jún 2019

@beky1813 dost neskoro

beky1813
19. jún 2019

@h_petra co dost neskoro?

0silvia0
19. jún 2019

@miramia záleží na tom, čo chceš v knižnici robiť. Ak chceš len prísť a zobrať knihu, tak je to ok. Knihy majú dnes knižnice na webe v online katalógoch, takže prídeš už s konkrétnou požiadavkou. Ak sa tam chceš prechádzať, pomaly v pokoji vyberať a čítať si úryvky kníh, tak to asi nie...

chinwag
19. jún 2019

@miramia... Chodím do knižnice roky a veľmi často. Je tam detský kútik a mamičky sú všelijaké. Mňa irituje, že zväčša neresoektuju prostredie a dovolia deťom behať hore-dole a kričať. Už sa mi stalo, že som upozornila knihovnicku, aby urobili poriadok. Knižnica nie je detské ihrisko. A naopak - ak dokážeš dieťa učiť úcte a rešpektovať ticho v knižnici, tak určite tam s dieťaťom chod.

janka_v
19. jún 2019

Ja chodím rovnako ako @vespertine do knižnice v Devínskej. Milé pani knihovníčky, detské knihy, stolík na čítanie vnútri aj vonku. Vždy sa zdržím toľko, koľko deti zvládnu, niekedy by tam boli dlhšie ako ja. U nás som si nejakú nervozitu od iných návštevníkov nevšimla.
Podľa mňa choď, uvidíš aké to bude, keď veľa čítate, iste chvíľu vydrží 🙂

katrinka8
19. jún 2019

@beky1813 - naše deti chodia zo škôlky do knižnice od 3 rokov.

Nie je to uletené, v našej je detský kútik priamo v detskom oddelení a chodia tam aj s takými maličkými detičkami. Ak má dieťatko rado knižky, tak pokojne by som išla. Treba vyskúšať, veď ak bude robiť príliš hluk alebo rušiť ostatných, odídete 😉

meluela
19. jún 2019

@miramia jasne, na klariskej to maju krasne spravene, na zemi vaky, domcek na hranie, hracky (dlhsie som tam nebola, mozno sa nieco zmenilo) .. mozes babatku rovno aj preukaz spravit, ja som mojmu niekedy v 2r robila .. maju celu jednu skrinu plnu leporel .. cize mozte nieco popozerat uz tam a co dietatko zaujme si mozte pozicat aj na domov .. takisto dospelacka kniznica nie je dovod nemoct si zo sebou zobrat dieta, ci uz v satke alebo kociku .. asi o nebude moc dlhe vyberanie a prezencne citanie, ale normalne vyberes, pozicas a idete dalej 🙂 mne akurat v artfore chyba ze som roky nevidela dospelacke oddelenie beletrie, vzdy sme skoncili v tej detskej casti a jedine co mi ostavalo bolo kukat knihy o umeni lebo tie sa tiez nachadzali tam kde sa deti hrali 😀 ale mna aj tak v poslednej dobe laka hlavne tie detske knizky pozerat ze co by som im vybrala, vychadza teraz sice vela blbosti ale aj nadherne a dobre knizky

meluela
19. jún 2019

@malasandrika univerzitna kniznica je kapitola sama osebe ... oni su velmo "doleziti" 😀 nemam rada tu kniznicu

valeriadk
19. jún 2019

@miramia skor sa spytaj do akej kniznice. Ja chodim s 5m a 4rocnym do dvoch. V jednej je aj detské oddelenie kde je koberec - penove hracky atd. V druhej menšej nic také ale s malym v nosici som to v pohode zvladla. Cize zalezi od kniznice.

malasandrika
19. jún 2019

@meluela ani ja, ale nemala som na výber, a zasa radšej som sa opýtala, aby tam nevznikla dráma v priamom prenose kvôli iniciatívnej pracovníčke 😅

meluela
19. jún 2019

@malasandrika ja som zazila aj v malej sidliskovej kniznici tak velmi iniciativnu pani ze takmer znechutila mojho maleho trosku autistickeho knihomola .. ako zlata bola a myslela to dobre, ale nedala mu dychat a stale dokola mu ponukala knihy ze mu ich ona akoze vyberie .. no katastrofa .. nastastie sa mi ju podarilo po chvili slusne poslat naspat na stolicku 😃

oslo1
19. jún 2019

So synom chodim do kniznice od jeho 3 mesiacov. Maju tam hracky a knihy aj pre babatka. Takisto maju aj spievanie.

sisaka
19. jún 2019

@beky1813 nie vo všetkých knižniciach zastal čas. Som rada, že časy, keď si dovolili naziapať na rodiča, zato, že dovolil dieťaťu vybrať knihu z regálu sú preč (Osobná skúsenosť z jednej nemenovanej slovenskej knižnice z roku 2001!)
Do takýchto knižníc chodia deti v našom meste:
Nemusím asi dodávať, že nikto po nich neziape, môžu si vyberať knižky koľko chcú, môžu sa tam hrať, môžu sa zapájať do rôznych programov a aktivít, môžu im tam rodičia čítať a nikto nebude zazerať, keď tam niekto príde s ročným dieťaťom

jana_eyre_2
19. jún 2019

podla dietata a jeho povahy.. ak je ulietane, tak je to zvlastny napad, ak.je take ze rado sedi a pozera a pocuva co.mu rozpravas, preco nie ak sa to tebw bude.pacit.. ja radsej travim cas vonku a tak som tam stale s detmi.. ale tiez chcem zacat chodit, mam 7r, syna 5,5r dceru a 2,5r syna - ako poobedna aktivita raz, dva krat do mesiaca sa mi to.paci..

zulumilo
19. jún 2019

@elviku11 akoze aky zazitok z kniznice malo to trojtyzdnove dieta? 😊 autorka tam chce ist kvoli dietatu a nie kvoli sebe. Myslim,ze rocne dieta by knihy iba olizovalo, tahalo z polic a absolutne by neriesilo,ci je v kniznici alebi doma pri policke. a aj ked som ja milovnik knih a dcera je zaborena do knih od maleho mala, cita od piatich rokov,tak by som aj tak kniznicu kvoli dietatu neriesila skor ako v troch rokoch.Skor z toho nic nema. 😉✌️

dkethe
19. jún 2019

Zalezi co od toho Ocakavas. Ja som 14m bravala so sebou do dospelackej kde sme boli zvycajne 15 minut. Uplne vpoho sa tam chova (ako vsade)dodnes . Po lete zacneme chodit aj do detskej, to bude mat necele tri. S deckom mozes ist uuplne vsade 🙂

Strana
z2