icon

Dávate deťom do rúk telefón? Prehodnoťte to!

1. júl 2024

Toto by som rada vysvetlila susede, ktorá mi už druhý krát tento týždeň búchala na stenu o 7,30 ráno, lebo môj syn mal výbuch zlosti (má virózu a horúčky).
Podotýkam 7.30 h. v našom byte nie v reštaurácii. Susede radím nech sa mi neukazuje na oči. Z ľudí sa stávajú poriadne monštrá.

https://www.cas.sk/clanok/2942227/davate-detom-...

Strana
z2
mayami
1. júl 2024

"Keď budem dookola všetko potláčať, nenaučí sa pracovať s emóciami. "
A keď mu nenastavíš hranice, tak sa tie emócie nikdy nenaučí ovládať.

medda_beda
1. júl 2024

Ale čo ten mobil? Čo s tým má do pekla ten mobil? 😂
Ti niekto povedal, že mu ho máš dať na upokojenie alebo čo? Tu nejde o názov témy.Ty si tu pridala odkaz na tému tak čo má s tvojím problémom mobil?

autor
1. júl 2024

@gab1sol mne sa nik neospravedlnil za roky a ospravedlňovať sa za to že mám dieťa, určite nemienim. Robíme všetko preto, aby sa každý deň vybehal von, nie v byte. Do bytu sme kúpili koberce aj napriek alergiám, kupujeme si nehlučnú domácu obuv, hračky, všetko podlepujem, dvere olejujem a naozaj nemám záujem robiť nikomu napriek, alebo znepríjemňovať inak život. Denne dieťaťu vštepujem, aby bolo tichšie a bralo ohľad, že sme v bytovke. Denne.

@beata_k prosím ťa ty empatická. 7.30 ráno už nie je nočný kľud. Ty poznáš svoje deti, ja poznám svoje. Keby zapnem mojemu tv, ti garantujem, že suseda by sa nepotešila čo by nasledovalo 🙄. Mám rada, keď matky menej temperamentných detí idú rozdávať rady iným a už som na to poriadne alergická. Môj syn má aj zdravotné problèmy (dlhotrvajúce) a užili sme si toho dosť, takže prosím ťa o zdržanie sa univerzálnych rád a teš sa ak sú tvoje deti inak zdravé, kľudné a spokojné.

autor
1. júl 2024

@medda_beda čítala si aspoň ten článok prosím ťa? Je o emočnej regulácii u detí, ktoré sa prirodzene rodia s nezrelou CNS a prvé roky sa učia regulovať svoje emócie. Tieto výbuchy sa nemajú potláčať, lebo si tým musia prejsť. Niektoré viac, niektoré menej. Sestra mala tiež kombináciu a teda chlapec bol dobré šidlo a tiež sa s ním vytrápili.

beata_k
1. júl 2024

A co ze nie je nocny klud. To musi vrieskat? A po dalsie. Sa tu ohanas, ze syn. Ja ich mam dvoch. Takze to, co mas ty doma x2. Co by nasledovalo? Pouc ma. Teraz si fakt vytiahla eso z rukava s tou diagnozou ti poviem. Ty ocakavas pochopenie, ale aj ona ocakava pochopenie.

autor
1. júl 2024

@beata_k vieš čo? Nebudem ja tebe nič vysvetľovať, život ti vysvetlí. A áno musí vrieskať, nakázala som mu to a stála som nad ním aby neprestal. Dúfam len, že si aspoň taká ohľaduplná suseda ako sa tu prezentuješ/te a nepúšťaš tv na plné pecky a nerobíš/te mejdany do hlbokej noci.

777januska777
1. júl 2024

Tak u nás sa už o 7:30 funguje normálne. Neviem ako to u vás bolo, ako tvoj syn kričal, ci ona nahodou mala nejaky problem doma atd., takže na susedu nadávať nebudem. Ale áno náročné deti sú náročné deti, takže chápem ta a nie nesudim ta, lebo viem, ze každá matka sa snaží vychovávať najlepšie ako vie.
Len možno autorka nebuď taka drsná k babám tu ci k susede, aj tvoj príspevok bol písaný ako útok, zas nevieš čo ma suseda aký problém, veci sa vždy dajú vysvetliť, len si nemôžeme veci brat osobne.

autor
1. júl 2024

@777januska777 suseda asi žiaden, keď robí mejdany vrieskajú, hulákajú, rehocú sa do polnoci. Kiež by aj tá suseda brala ohľad na dieťa ktoré sa nevyspí a je navyše v horúčkach. Och ľudia.

beata_k
1. júl 2024

Ano s 2 detmi do polnoci zurujeme kazdy piatok... Nevravim, ze mu kazes vrieskat.

autor
1. júl 2024

@beata_k ale ja mu to naozaj kážem, to má povinnú jazdu. Viem že vy to máte inak, prepáč.

beata_k
1. júl 2024

Ani vtipna nie si. Si len zduta. Dobru noc.

autor
1. júl 2024

@beata_k no vidíš aj vy žúrujete s 2 deťmi a ja zase rada stojím nad mojim ráno a prikazujem mu aby vrieskal. Musí vrieskať veľa, inak nebude nočný mejdan u vás. Aspoň nás naučíš ako to má fungovať poriadne.

yvanielka
1. júl 2024

A čo ti teda suseda povedala?

yvanielka
1. júl 2024

Ale súcitím...my by sme napríklad nemohli bývať v byte (a to sme bývali kým sme mali dcéru a do synových dvoch rokov), ale naše deti sú extra hlučné, teda doma, na verejnosti nie. Ale tiež by nám susedia asi klopkali. Stredný je teraz chorý a dosť hlasno plače, hlavne v noci.

medda_beda
1. júl 2024

Takže keď ti dieťa bude vrieskať niekde na verejnosti tak ty ho tak necháš lebo reguluje svoje emócie? Tak to ďakujem pekne.Nie nevidím jediný dôvod prečo by malo pri teplote vrieskať a to, že je chlapec tak to som vôbec nepochopila čo si tým chcela povedať.
Proste pochop, že z tvojho syna sa nikto nepototo a keby ste boli obe kompletné tak si to vysvetlíte ty aj suseda.

autor
1. júl 2024

@medda_beda keď mi bude na verejnosti vrieskať, zapnem stopky a rátam koľko dal. Za 10 minút usilovného vrieskania je u nás nočný mejdan u
@beata_k a výchovné rady od @medda_beda. Ale musí vydržať naozaj 10 minút a ešte som sa nerozhodla, ale asi zoberiem so sebou aj merač hluku, malo by to mať grády.

autor
1. júl 2024

@medda_beda ja mu to tiež vravím, že málo vrieska, že sa z nikto z neho zatiaľ nik nepototo.

basska_b
1. júl 2024

Clanok nech si precita suseda, nie my... suseda ma deti? My vieme, ze deti nevedia zregulovat svoje emocie, ucia sa to. A najlepsie ked maju priklad v rodicovi, ktory ostava pokojny aj v tazsich situaciach. Drzim palce, aby sa syncekovi polepsilo. Zrana moze byt hladny, spoteny a to moze byt dovod nepohody

beata_k
2. júl 2024

Ty si inak samonasieraci typ. Aj si uvedomujes, ze tu sama so sebou pises uplne scestne?

h2
2. júl 2024

Prepáč, ale mám syna a nikdy v živote nemal amok, či výbuch zlosti. Absolútne v tomto nevidím rozdiel chlapec-dievča. Týmto tvojím názorom len podporuješ to, čo tu vidím často a ako matku syna ma to doslova uráža: že chlapci sú považovaní za nejaké podradné, druhoradé pohlavie a ženy sa psychicky rúcajú, keď im Dr. oznámi, že nečakajú vytúžené roztomilé dievčatko, ale "len" chalana.

heleninamama
2. júl 2024

@h2 Ešte pridaj, že chlapci sú vo všetkom pomalší, lenivejší, neskôr sa odplienkujú, neskôr začnú rozprávať, horšie sa učia...🤣

h2
2. júl 2024

@heleninamama A tie baby, čo tie bludy sem píšu, si ani neuvedomujú, že nám, čo máme synov, tým ubližujú a urážajú nás! Ja sem nechcem písať, čo všetko kedy môj syn vedel a aký je, aby to nevyzeralo, že sa chválim (a mamičky, pre ktorých sú chlapci "fuj", by mi to ani neuverili), ale som nekonečne šťastná, že ho mám, úžasnejšie dieťa som si nemohla želať. ♥️

autor
2. júl 2024

@h2 aha. Teraz keď máva záchvaty, tak je podľa teba celkovo zlý a dokonca horší ako iné menej temperamentné deti? Môj syn je síce tvrdohlavý ako mulica (dá si dohovoriť), ale tak srdečné a láskavé dieťa som nikdy nevidela. Jakživ na ihrisku neublížil, nezobral hračku iným deťom. Ak sa niektoré dieťa zaujímalo o jeho hračky, dal mu dokonca všetky svoje hračky, všetkým deťom sa s nadšením zdraví a so všetkými by sa chcel kamarátiť. Zbožňuje maliny, no dá poslednú druhým deťom, zaujíma sa čo jem ja a či jem tiež. Takže neusudzuj hneď že dieťa je zlé zato že máva záchvaty hnevu. On je často veľmi sklamaný , lebo len málo deti je tak kontaktných ako on, k tomu je extrémne vnímavý a dotýkajú sa ho vnemy, ktoré mnoho iných detí ani nepostrehne. Nikdy som ani sekundu neľutovala, že hoc lekár povedal, že to bude dievča a už som sa naň pripravovala, a potom to lekär zmenil že bude chlapec dokonca som sa veľmi potešila a hoc aj bol veľmi náročné bábatko (mal zdravotné problémy od narodenia), napriek všetkému som šťastná že ho mám a isto by som ho nemenila za žiadne dievča.

autor
2. júl 2024

@h2 stačí vidieť v škôlke. Pri chlapcoch musia mať matky oči často aj na zadku. Tým nechcem povedať, že neexistujú aj kľudní chlapci, ktorí budú celý deň kde ich položíš ako sa vraví. Môj taký nie je a väčšina chlapcov tiež nie.

medda_beda
2. júl 2024

Hahahaaa.
Strašne si vtipná.No dobre takto.
Už nečítaj blbosti akí chlapci sú.Ja som bola tiež ako chlapec a všetko to záleží len a len od povahy dieťaťa a nie od jeho pohlavia.
Máš doma jedno dieťa.Ja ich mám niekedy na starosti 20 a fakt povystrájajú neraz aj dievčatá.

Takže prestaň hľadať výhovorky, snaž sa sa ho upokojiť a bez útoku susede vysvetliť, že robíš čo môžeš.

nikuuuuusik
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2