icon

Denný program bábätka, keď je vonku veľmi škaredo

barborieta
16. okt 2013

Ahojte maminy, mame 3a1/2mesačného chlapčeka, je zvyknutý chodiť von aspoň raz denne na 2 - 3 hodiny. Vtedy si pekne pospinká v kočári a ja viem, že dostal svoju dávku spánku a bude spokojný v dobrej náladičke. Keď je vonku škaredo, tak sa nám toto nedá plniť a vtedy mám hlavu v smútku. Aj sa pohráme, aj si pospí v postieľke alebo na našej posteli, alebo je v lehátku...Stále sa mu snažím venovať, ale niekedy si pripadám ako neschoná, že ho neviem zabaviť...aj keď si myslím, že tiež do neho hučať celý deň basničky, rozprávať na neho a stále mu dávať hračky tiež nie je moc dobré. Ako sa vám darí tráviť celý deň doma s takýmto krpcom? My máme potom celkom rozbitý režim, lebo 3 hodiny mi neprespí v postieľke, max. 1 hodinu a potom je viac unavený a aj nervóznejší samozrejme. Mám pocit, že to vôbec nezvládam, aj keď sa snažím. 😖

nivi
16. okt 2013

ja som sa snazila chodit von za kazdeho pocasia. a ked bolo fakt hnusne tak mala spala v kociku na balkone. inak sme mali 2x do tyzdna plavanie, tiez celkom fajn zmena. doma so mnou upratovala (mala som ju v satke), tancovali sme spolu, hrali sa. ked som varila zvykla byt so mnou v kuchyni v lehatku a ja som jej kecala co robim a pod.

nikolet_89
16. okt 2013

@barborieta ahoj aj ja som chodila von za kazdeho pocasia, ci som zmokla, alebo snezilo bolo mi to jedno, moj okruh ktory som si s malou robila denno denne do jej cca 14 mesiacov nam trval 45-60min...denne...a po pravde moc som sa s malou nehrala, ano tozpravala som na nu aj vsetko, ale nehrala som sa s nou viac ako 30-40min...moj ciel bol aby ked bude vacsia nemala potrebu mi byt zavesena na sukni a zrejme to zabralo, pretoze mame skoro 20 mesiacov a mala sa dokaze bez prehanania hrat cely den sama...vobec nevyzaduje pozornost, pokial nieje hladna, alebo smadna...

barborieta
autor
16. okt 2013

@nivi to všetko robím aj ja, okrem nosenia v šatke...inak ho mám stále pri sebe. len občas si pripadám ako šibnutá, že do neho stále niečo hustím...a nezdá sa mi to dosť alebo opačne, zdá sa mi že málo... 😒

nikolet_89
16. okt 2013

@barborieta asi mas len "krizu" myslim, ze kazda matka hlavne zo zaciatku ma pocit, ze by mohla robit viac, ci menej, ze je zla matka atd...ale neboj urcite robis dost a maly je spokojny 😉

sense
16. okt 2013

@barborieta tiez chodim za kazdeho pocasia dokonca hodinu do obeda a hodinu az dve poobede (zalezi ake skarede pocasie je)

barborieta
autor
16. okt 2013

@sense tiež chodím von takmer vždy, ale niekedy, keď doslova leje ako z krhly, vtedy ostávame doma celý deň :(

sense
17. okt 2013

@barborieta neviem ci mate balkon ale ked je ozaj velmi zle pocasie ze leje ze ani vidiet nie je tak obleciem ju aj seba a ideme aspon na desat minut na balkon....

matkamirko
17. okt 2013

tiez som chodila za kazdeho pocasia, ved existuje predsa plastenka a dazdnik 🙂 Dokonca, aj ked bola poriadna chumelica v zime 😉

sue
17. okt 2013

Von za každého počasia okrem -10 a +37 😀 keď už mne bola kosa, alebo by som bola mokrá ako myš, tak na balk´one alebo pod oknom v kočíku... odmenou mi je zdravé dieťa 🙂