icon

Detičky a mačičky

pectore
27. aug 2012

Ahojte. Neviem ci sa tu niekto tej teme venuje. Zaujimalo by ma ci niekto chova macicky v panelaku. My mame teraz 1,5 rocne dievcatko a dve macky. Planujeme vsak dalsie dietako...tak by ma zaujmalo ci ma niekto skusenost s chovom maciek pripadnym odchovom mladat a zaroven so starostlivostou o male deti. Ako to zvladate pocas ruje ci sa susedia nestazuju na macaci vreskot. Tiez by som chcela vediet ci kocura nachavate pri macke s maciatkami alebo ich separujete. Ako zapajate deticky do starostlivosti, ci vam pomahaju s krmenim, cistenim, kupanim cesanim... ako macicky reaguju na noveho clena rodiny. Ci ste robili nejake testy napriklad na toxoplazmozu alebo tak celkovo ako ste pripravovali domacnost s mackami pred prichodom noveho clena. Ci ste napriklad obmedzili ich pohyb po byte. Vsetky rady vychytavky ohladom maciciek a deticiek sa mi zidu. Pripadne ak uz tato tema existuje (je ich tu uz strasne vela)...tak ma presmerujte. Budem rada ak budete pripajat aj forky vasich zverencov...pripadne vesele ale i smetne prihody zo zivota. Pripojim aj foto nasich dvoch cicusiakov. 😉

Detičky a mačičkyDetičky a mačičky
Strana
z2
barbade
31. aug 2012

@naty1987 Ak si chces vybrat skor podla povahy, v tomto je podla mna daleko najlepsie obratit sa na depozitarky, ktore vedia o svojich zverencoch velmi vela, co sa kokretnych maciciek tyka.
Ja osobne by som urcite zvieratko nekupovala, je to velmi ponizujuce pre stovky tych krasnych, ktore na domovy cakaju nechcene, ale je o samozrejme kazdeho volba.
Ako inspiracia ti moze napriklad posluzit prave stranka www.mackysos.sk alebo tulavalabka.sk ak ich budes sledovat tak sa skor ci neskor objavi ten pravy 😀 Maju v depozitoch momentalne takmer 200 roznych maciciek a dokunikuju s ludmi, vedia poradit, povedat ktora cica je aka, ci je kludna, ci akcna, ci je viac alebo menej kontaktna a tak... 😉 No a obcaj maju aj "znackove" ale tie sa rychle minaju 🙂

schnauzee
31. aug 2012

Opäť len súhlasím s @barbade - mačičky v depozitoch sú rovnako úžasné, ako tie "papierové", dokonca často aj vďačnejšie, po tom, čo si niektoré prežili. Sama som tak začala, prvý kocúrik z útulku, po jeho úmrtí ďalší z depozitu mačkysos no a aby nebol sám, začala som robiť depozit aj ja 🙂 z toho už bol len krôčik nechať si natrvalo ďalšiu mačičku, aby boli dvaja, nech im je veselšie vždy, nech sú stála dvojka. A keď, žiaľ, opäť jeden z mojich musel odísť na druhý svet, opäť som si nechala takého pouličáka, ktorého som akurát mala v opatere. Depozitovať som z rôznych dôvodov takmer prestala, skôr som pomohla občasnou výpomocou, a tak teraz je u mňa zas jeden kocúrik, chudák už rok, čo ho vrátili, ale je to ten najmaznavejši, najspoločenskejší kocúr, akého som tu kedy mala, až sa čudujem, že ešte nemá domov 🙂 v depozitoch presne vedia, ktorá mačička má akú povahu preto je ľahké si odtiaľ vybrať spoločníka "ušitého na mieru" 🙂

dana_l
31. aug 2012

@pectore my mame dve macky. jednu sme vzali na inzerat od rodiny ktora sa ho chcela zbavit - felix, 5 rocny, a druhu sme nasli ako maciatko pri vchodovych dverach a vzali sme ju dnu kym sa ozve majitel a nikto sa neozval a tak ostala u nas - ramzes (je to ona). felix bol nauceny byt jediny kocur v dome a mal problemy si zvyknut na maciatko ramzesa. trvalo to asi mesiac a odvtedy su najlepsi kamarati. ked ramzes prisila a zacala harat tak sme mali ozaj bezsenne noci takze sterilizacia bola nie "mozno" urobime ale urcite sa musi urobit. felix je tiez vykastrovany. vtedy aj ich moc nie je taky "silny" a tiez macky su nejako kludnejsie. (cest vynimkam). urcite by som si nenechala v dome nevykastrovanu macku-kocura lebo teda neviem kto je ochotny - schopny to bez problemov pocuvat. a susedia v panelaku urcite nebudu "nadseni" takymto spolunajomnikom, ktory ich nenecha v noci vyspat sa.
ked som bola tehotna tak bol manzel povereny veskerou starostlivostou o macky. cistit macaci zachod a cesanie. ja som maximalne dala zradlo. neriskovala som zeby som sa nakazila. dala som si tiez urobit tehotensky test na macky. vysiel negativny.
ak chces novu macku v dome a zaroven mas male deti tak MUSIS vediet aka je povaha macky lebo nie vsetky su trpezlive a nechaju sa tahat a nahanat malymi detmi, bez toho ze by zautocili - poskrabali lebo sa im to nepaci.
teraz mame dvojicky a macky ich len obchadzaju a nemaju o ne ziaden zaujem tak sa nemusim bat zeby deti boli doskrabane alebo dohryzene od nich. ked ich starsie jeduju tak sa kdesi schovaju a je pokoj.
mali sme jednu "kurioznu" situaciu. neboli sme prave doma len moja mama a prisla k nam "suseda" ze nasa macka poskrabala jej dceru. vravela ze to nevidela ale nasla ju - dceru poskrabanu v zahrade. takze ci to bola nasa macka je otazne. nase macky nikdy nikomu nic neurobili ale budem rozumiet ze ak ich niekto drazdil alebo im robil zle takze je mozne ze v sebeobrane zautocia- poskriabu. a tomu sa neda vzdy zabranit.

ty si este pisala o chove maciek. v panelakovom byte by som nikdy urcite nerobila ziaden chov lebo tam nemas pre ne dostatocny priestor (ine je nechat behat po byte 1-2 macky ako kopec malych maciatok ktore hocikde vlezu a hryzu a "objavuju"). takze ak hladas odpoved na otazku ohladom chovu maciek v byte tak rozhodne poviem NIE.

naty1987
31. aug 2012

@barbade ja som neni taka narocna na macky ze by som musela mat len isty druh ked sme brali nasho Bubka bolo to od byvalej kolegine lebo oni maly 4 bengalske a 4 obyc macicky mramorove no tie boli plache najskor som chcela jednu s tych ale nechceli sa priblizit a potom prisiel k nam Bubko-bengalec tak sme si ho vzali a ze on je z nejaek rasy sme zistili az neskor ked sme pre neho hladali milenku a na nete mi jedna pani vravi ze aky bengalsky kocurik takze mi je to v podstate jedno aj ked sa mi moc pacia whiskas macicky a bengalske su uz moja srdcovka ale ked je uz maly s nami je lepsie mat macicku-kocurika co je kludas Bubko bol totalny flegmos ani psi mu nevadili 😀
no uvidime casom co nam vietor zaveje do rodiny akeho maznacika 🙂

gumimaci
1. sep 2012

Ahoj , my mame v byte britskehO bicolora. V podstate vela aj zavisi od povahy macky. Nas kocur je skor samotar, mazli sa len vtedy kedy on chce. Malemu sa dlho vyhybal. Teraz sa uz akceptuju, necha sa nim hladkat, obcas sa aj zahraju. Zle si nerobia. Ucim ondreja, aby mu daval do misky granile, len musim byt pri tom, lebo granule su fajn hracka a nachadzam ich skoro vsade ( v topankach, hrncoch, kociku...) 🙂

lussy23
2. sep 2012

@naty1987 nádherný

barbade
4. sep 2012

@naty1987
@schnauzee Babule ked uz sme sa o tom bavili, tak len aby som vam dala vediet novinky - prave mam v docasnej opatere dve dospele ale mladucke a luxusne krasne britske macicky 😀 Dlhy pribeh ako sa k nam dostali, myslim, ze sa ich rodinka "elegantne" zbavila z pre mna nepochopitelnych dovodov - vec je ze su: zdrave, naozaj prekrasne, povahovo asi najpohodovejsie macky ake som videla, da sa s nimi bez akychkolvek problemov manipulovat, miluju ludsku spolocnost, si zvyknute na psov, pohodacky, plysacky 🙂 a su k adopcii 😀
Keby ste mali zaujem alebo poznali niekoho velmi seriozneho, dajte mi prosim vediet. K adopcii pojdu samozrejme po sterilke, cize za cca 10 dni mozu byt volne. Spisuje sa adopcna zmluva.

naty1987
4. sep 2012

@barbade a ako su stare??
byt na mna ja berem hned 😀 ale este nie sme prestahovany a maly je moc maly u nas prichadza do uvahy macicka az bud na vianoce alebo po novom roku musime najskor zariadit byt nech sa nestane ze macicka bude niekde pod krabicou 😅 😀

barbade
4. sep 2012

@naty1987 Chapem 😉 Jedna ma okolo 10 mesiacov az rok, ta druha je (to vsetko len podla vetkynho odhadu) nieco cez rok stara. Ale take kludne gaucacky som vazne este asi nevidela, hlavne ta mladsia, Adelka, to je cisty vankus, ona by sa len nuhnala a vyvalovala 😀

gumimaci
4. sep 2012

@barbade skoda, ze mme maly byt. tuzim po kamoske pre nasho kocura, ale este to nejde ☹

schnauzee
4. sep 2012

@gumimaci pre macky nie je iste maly, oni to beru uplne inak, tomu ver ;) pes ma byt len ako plosnu rozlohu, ale macky to beru aj do vysky a mam kopec znamych, co maju po dve macky v garsonke az jednoizbaku bez akychkolvek problemov ;)

@barbade drzim palce, nech sa rychlo umiestnia..hlavne vhodne, lebo s takymito britkami a inymi "cistokrvnymi" to byva niekdy tazke, zaujem velky, len nie celkom vhodnych ludi...ale dufam, ze najdu rychlo super majitela.. keby som o niecom vedela, urcite dam vediet, ale aj ja sa snazim uz rok umiestnit toho, co mam u seba :D aj ked to je teda "len" obycajny tigrik.

barbade
5. sep 2012

@schnauzee No to je prave ten problem, na taku britku sa ozve ludi tolko, ze mozes vyhlasit konkurz. A hlavne fakt bez sterilky nejdu ani na krok. Inak ale povahovo ma dostali na lopatky, mam z nich dost, neskutocne su dobrucke!!!
Ja osobne ked budem moct niekoho zobrat na trvalo, rozhodne to nebude ziadny znackos, ale take nieco tigrikoidne alebo cierne alebo proste .... normalna poulicka ako sa patri 😀 Drzim tomu tvojmu suhajkovi palce 🙂

pectore
autor
27. sep 2012

ukazem vam kde sa my ty dvaja usalašily.... v deckej postielke.... len co som sa na chvílu otočila... nevhodnejsie miesto na pobyt si vazne nemohli vybrat 😀

pectore
autor
19. nov 2012

Moje dve zlatička na hliadke... 🙂

romanadam1626
9. sep 2023

@pectore krasni sú, vyzerajú šťastní🥰

Strana
z2