icon

Dieťa nemá rado chytanie za ruky.

jana3008
15. mar 2020

Ahojte, vsimli ste si na svojich detickach, ze by nemali rady, ked ste ich chytali za rucky? Moja 6-mesacna dcerka od urciteho casu akoby odtahovala rucky, ked ju chcem za ne chytit. S ostatnymi dotykmi (na tvari, hlavicke, telicku, nozickach) problem nema, ani nosenie jej nevadi, prave naopak. Je to prve dietakto, takze nemam moznost porovnat, neviem, ci je to bezne alebo sa mam na to zamerat ako na priznak nejakeho problemu. Ako su na tom vase deticky?

lula313
15. mar 2020

Dcéra to tiež nemala rada, všeobecne dotyky, Pusinkovanie, zmenilo sa to okolo 20 mesiaca.

jancejance
15. mar 2020

@jana3008 maly to tiež nema rád, hlavne keď ho neterka stale chytala za rucicku, tak mu to liezlo na nervy, bol rád, keď návšteva odišla. Neboj sa, nie je to žiadna vada 😉

radkaradix
15. mar 2020

@jana3008 ani nas to nema rad (14m)

miadi
15. mar 2020

Nie je Monk. Ruky mà na spoznavanie sveta okolo seba rovnako aj usta. Kym nechodi su jej najvacsie prostriedky slobody, Nechce aby si jej drzal ruky lebo si uvedomuje ze su jej . Neries nechaj tak

miadi
Autor odpoveď zmazal
kitycat
15. mar 2020

V prstoch a dlaniach je najviac dotykovych receptorov podla mna nic nenormalne ze si nechce nechat ohmatkavat ruky

sunny8
15. mar 2020

Ja mám 25 a tiež to nemám nejak extra rada 😂😂😂 ešte ako tak to znesiem od svojich detí ale aj to nie dlho 😂😂 nemyslím si že je to nejaká závada

jana3008
autor
16. mar 2020

Dakujem vam za odpovede, tak to hadam bude ok, bud z toho vyrastie alebo nie. Len nech je zdrava, pekny den vsetkym 🙂