icon

Dieťa samé v nemocnici

emmina1978
1. aug 2016

Okolnosti mi nedovolia inak, musím nechať maleho v nemocnici samého. Ma 3 roky. Doma mám rocnu dcerku, muž musí chodiť do práce a babky s nim kvôli zdravotnému stavu nemôžu zostať. Je mi do plaču. Viem ze by muž malú v noci nezvládol, ani nikto iný. Nechala niektorá z vás takto dieťatko samé v nemocnici?😢😢😢 ide na pozorovanie do fakultnej, asi 80 km od bydliska...

vladinka
1. aug 2016

@emmina1978 ja som bola sama v nemocnici celý týždeň,mala som 5 rokov a nikdy nezabudnem ako ma mamina v ambulancii prezliekla do pyžamka a potom odišla ☹ ale vtedy sa inak nedalo.Na izbe som potom ležala s nejakou staršou pani a tá sa o mňa "starala". Môj syn bol v nemocnici tri dni, mal vtedy 4 roky a keď sa ma sestrička opýtala, či tam budem s ním, skoro som ju zahriakla, prečo sa pýta takú blbosť, veď samozrejme že tam budem s ním! a to som bola zamestnaná, často som vymeškávala kvôli lekárom, v práci mi to potom aj dali vyžrať, ale bolo mi to jedno, hlavne, že som bola pri ňom..takže za seba hovorím, určite choď s ním, buď ty alebo manžel.Svet sa nezrúti, keď si zoberie očrku..

mircalla
1. aug 2016

@emmina1978 ja nie v ziadnom pripade
urobila by som vsetko, aby som si to nejako zariadila
Z vlastnej skusenosti viem, ze ak sa chce, ide aj nemozne

mima4
1. aug 2016

@michaelamilan
ale nevidime do konkretnej rodiny preco sa neda. Bohuzial, dnes sa pre OCR vyhadzuje, kamoska minuly tyzden (stredne slovensko) dala vypoved (zdravotnicka pracovnicka) lebo tri roky nemala jeden den dovci, lekar jej zakazal ocr (na ziadnej nikdy nebola), navstevy lekara s detmi (za cele tri roky si dovolila az 2 dni takto minut) a pravdaze dovcu s odovodnenim lekara - ja tiez nechodim na dovolenku...
A ak su zavisli od jeho platu a ziju niekde u riti, kde sa vrany otacaju, tak je toto sakra problem.. ale to len oni dvaja vedia, kazdopadne veci nie su biele a cierne...

michaelamilan
1. aug 2016

@vladinka musím s tebou súhlasiť....... Strašne som sa bála že mi nedovolia byť s malým!!!!!!
Keď malého dávali na infúziu strašne plakal, pri každnom odbere hrošie slzy, už keď videl sestričku s podnosom na injekcie a ampulky či CRP plakal. Inak bol veselý ale bolo by pre mňa umučenie nechať ho samého, hlavne keď viem že je možnosť zostať s dieťaťom.

mircalla
1. aug 2016

@mima4 vsetko sa da, ludia zvladali narocnejsie veci, ako toto. syn ma 6 rokov, ani toho by som tam sameho nenechala, nieto este 3-rocne dietatko

julma
1. aug 2016

Bola som v nemocnici so synom ked mal 2mes. a aj vacsie deti tam plakali, aj ked tam mali mamy, po vysetreniach ich mamy polubili a hladkali, rozpravali a deti aj tak z toho prostredia na prasky a bol tam jeden maly chlapcek sam, na infekcnej izbe, izby presklene, takze sme videli vsetko, sestricka v mundure prisla prebalila nakrmila odisla, strasne plakal az kym od vysilenia nezaspal a ked sa zobudil opat plakal a ja som si oddychla iba ked spal, ked sa zobudil plakala som s nim, bolo mi ho luto. Neodsudzujem jeho mamu, vraj nemala kde dat dvojrocnu dceru, ja by som to vsak riesila inak.

mima4
1. aug 2016

@mircalla pokial je to mozne, berem, ale nie vsetko je take jednoduche ako vyzera. Ty sama si pisala ze tvoj priatel, ci uz ex mesacne zarabal tolko, co mnoho ludi za cely rok... takze mate uplne ine podmienky, a uplne inak sa viete zariadit...

vladinka
1. aug 2016

@michaelamilan presne! nenechala by som ho tam, ani keby ma za to mali vyraziť z roboty a to som v tom čase, bola s malým sama a rozvedená.....ale už len ten pocit, že maminka je tam s ním 😉 ja si ani predstaviť nechcem, čo by tam sám robil tri dni 😔

michaelamilan
1. aug 2016

@mima4 nechcem sa hádať ani polemizovať, ale každá situácia má riešenie. Neviem prečo niekto iný z rodiny by malé nezvládol??? :-O
Nech napíšeme čokoĺvek, ajtak sa rozhodne sama, je mi to jasné.......
Ja by som riešila inak situáciu ako nechaním samého dieťaťa v nemocnici.....ale každá si rozumieme po svojom.

jana_eyre
1. aug 2016

A ešte jedno ma napadlo, co keby islo o vaznu a dlhodobú diagnozu? Keby tam musel ležať s prestavkami napr. dva roky? Mojej malej neteri v troch rokoch zistili rakovinu oblicky.. Bola v nemocnici s prestavkami takmer dva roky, rodičia sa pri nej striedali, sama bola len na jiske a to bola mimo takže si to nepamata.. s ich synom som im pomahala ja a babka.. Tiež nebol zvyknuty somnou spavat, ale zvykol si po par nociach.. Pokiaľ ide o rodinu a deti rodičia to vždy nejako zmaknu, len treba chcieť.. A nepodcenuj svojho muža, zvladnete to spolocne, drzim palce..

mircalla
1. aug 2016

@mima4 prosim ta netrep, velmi dobre vies, aka je u nas situacia, ze nic neplati a zivim dve deti sama. Ze ta huba neboli. Uz viac odveci komentar si dat nemohla, kedze velmi poznas situaciu u nas
To, ze on zaraba velke peniaze je pravda, akurat z nich nemam vobec nic. takze netaraj. Ja sa musim inak obracat moja zlata, ci inak by som sla po 7 mesiacoch do prace? len tak z roztopase? nie, pretoze som musela platit ucty

jvlo
1. aug 2016

Keď sa náhodou niečo stane tebe a budeš v nemocnici ty, tak sa mm bude musieť o deti postarať. Všetko sa dá, existuje OCR, jasle na pár dní, tety, ujovia,sesternice. Všetko lepšie ako traumatizovat malé dieta

mima4
1. aug 2016

@michaelamilan ja suhlasim, treba hladat riesenia, len ja napr. moc nemusim silne reci " sla by som aj keby ma mali vyrazit z roboty". Jasne, ked clovek ma mamicku, kam sa nastahuje a napapka, ked toto a hento... ale su regiony, kde su ludia mesiace hladaju pracu, neraz za minimalku, su rodiny, ktore sa nemozu spolahnut na svojich rodinych prislusnikov, lebo bud uz nie su (ano, je to smutne, mam dost ludi v mojom veku, ktorym pomreli uz rodicia ☹ ) alebo su indisponovani, ci zdravotne, ci alkoholici atd... No hold, zivot nie je idealny, ale je prirodzene, ze hladame riesenia a tak je to aj spravne 🙂
len som chcela napisat, ze nemala som ziadnu traumu ja ako baby pacientka, traumu som mala len z jednej veci a to klamstva, co mi rodina nahovorila - pri vybere mandli ma uspia ☹ a preto klamstva povazujem za zle...

henikav
1. aug 2016

@emmina1978 ja na tvojom mieste by som to riesila uplne inac, ak ozaj nie je nikto z blizkej rodiny k dispozicii, zaplatila by som niekomu overenemu, nech je doma s mladsim surodencom, to mesie si to menej uvedomi a bude aspon v znamom prostredi, zaroven k mensiemu nech chodia babky aspon na navstevu a s trojrocnym by som sla do nemocnice. Sama mam 3rocne dietatko a nedavno sme boli v nemocnici, keby ma tam nemala neviem ako by to zvladla

mima4
1. aug 2016

@mircalla
v prvom rade si nedovoluj so mnou takto komunikovat!!!

takto sa mozes bavit s ludmi, ktori su nauceni komunikovat takymto sposobom, u nas takto sa k sebe nespravame!!

ty sama sa rada chvalis, ze v praci zarabas nadpriemerne, a neviem co, ze tvoj ex bol prachaty od usi po neviem kam...
Zijes v BA, kde mas podstatne viac prilezitosti, moznosti, neporovnatelne s ludmi, co su niekde v rimavskej sobote, ci v tvrdosine, ci snine... by som ta tam poslala na exkurziu na mesiac..

mayamibee
1. aug 2016

Nenechávaj ho samého. Ja som bola ako 4 ročná na kramaroch sama a mam traumu. Dodnes mam problém s lekarskym prostredim. Bol to najhorší zažitok v mojom živote. Strach, samota, neistota a zufalstvo z toho čo sa okolo mna deje a nikto znamy, kto by ma pohladil, utišil ked som mala dopichané ruky od injekcii. Nie nie nie. Je to bezcitné, nerob to.

carrie4
1. aug 2016

nevidím do tvojej situácie, ale verím, že nie je ľahká. ja som bola s malým 2x v nemocnici ked mal 2,5r a bol to nielen pre neho, ale poviem ti aj pre mňa hrozný zážitok. nenechala by som tam malého ani na sekundu samého. ale bolo tam jedno bábo bez sprievodu, dokonca ho matka ani nechodila navštevovať ☹

vhlave
1. aug 2016

Urcite by som dieta nenechala samw v nemocnici....su moznosti, len ich treba najst a nie zdovodnovat ze sa to neda....vzdy sa da....ty doma, manzel OCR so synom v nemocnici....na OCR ma narok aj pravo,,,, ak bude syncek na izbe sam chod tam aj s malou, alebo nemas sestru, brata, sesternicu...kohokolvek koho to dieta pozna a bol by tam s nim....nevies co vsetko sa v nemocniciach deje...ja urcite by som hladala vsetky mozne sposoby ako to dieta v nej nenechat same

michaelamilan
1. aug 2016

@mima4 my sme od rodiny vyše 150km. Na nikoho sa nespolieham. Máme tu len jeden druhého. K babke na prázdniny raz za tri mesiace. Už boli kadejaké situácie, OČR ja či môj chlap, opatrovateľky apd.
Nikdy nepíšem len tak do vetra lebo nemám čo robiť........a ani sa nechvástam.......len fakt viem že treba hľadať riešenie.........sadnúť si k stolu a riešiť.......komunikácia je základ.
U nás doma všetko stojí na komunikácii, to je náš základ, naše korene.
Verím, že sa pani správne rozhodne 🙂

mima4
1. aug 2016

@michaelamilan to je super, komunikacia je zaklad 🙂 Bohuzial nevieme ani nic o manzelovi zakladatelky...

vladinka
1. aug 2016

@mima4 nechapem prečo máš potrebu na mňa útočiť? k mamičke na obed nechodím, od narodenia sa starám o syna sama(exmanžel bol alkoholik a bez práce) do práce som nastúpila, keď mal syn rok a pol, platila som hypo aj všetko ostatné. Nikdy som neriešila, že mi nikto nepomáha, môj syn má 6 rokov a predstav si, že sa o moje dieťa celý čas starám sama a nepotrebujem sa stravovať u mamy a pod. ...tak buď taká dobrá a do mňa sa nenavážaj..

nyusika
1. aug 2016

@mima4 ty to co zenies do extremov ??

uz ked chcves extrem, tak za toto ta vyrazit z robnoty nemozu a ked extrem - tak zamestnanec by na sude od zamestnavatela vysudil slusnu sumu penazi.

neziju vsetci ako otroci bez ludskych prav...ak to ty rada vseobecne prezentujes

mircalla
1. aug 2016

@mima4 zachadzas totalne pridaleko so svojimi komentarmi, tak sa nediv. Drzost neskutocna, co si tu dovolujes.
Nemas ani sajnu ako zijem a najma ako som zila, ked som bola na materskej bez poriadneho prijmu s 2 detmi. aj upratovat som chodila.a to tiez dobre vies, pisala som to tu.
To, ci ma otec mojich deti peniaze je bezpredmetne, kedze z nich nemam zatial ani cent. Nechapem, ako ti tvoje krestanske citenie to dovoli posudzovat veci, o ktorych nic nevies. A vobec co tu riesis moje financie?
Akynm pravom?
A najma - vyjadruj sa k temam, ktore sa ta tykaju, kedze deti nemas ale mudrujes ci by si nechala dieta v nemocnici
Tvaris sa ako velka krestanka, ale skutek utek

mima4
1. aug 2016

@vladinka ja sa do teba nenavazam, len som tym chcela povedat, ze kazdy clovek ma ine podmienky, moznosti, nedaju sa veci zovseobecnovat, ale kazdy rodic miluje svoje deti, o tom niet pochyb

mima4
1. aug 2016

@mircalla pisem to, co si pisala ty sama, kedze rada prezentujes svoje sukromie na internete. Je super, ze si chodila upratovat a ja ti za to tlieskam, ze nameisto stazovania si sa zdvihla a sla, ale bud rada, ze si mala tu moznost, ze zijes v regione, kde sa tieto sluzby bezne vyuzivaju. Ja sama zijem v BA a som rada, ze som tu, no staci mi ist mimo zapadneho slovenska a mam neraz pocit, ze som v rozvojovej krajine v niektorych veciach... tam je asi to posledne - dat si upratovat cudzou osobou, co si ludia davaju.

mima4
1. aug 2016

@nyusika
neviem z kade si, ale skus dajme tomu na vychodnom slovensku povedat ludom "toto mate pravo"... su regiony, kde realne pravo nemas na nic..ani si poriadne prdnut, sice na papieri ano..ale s pracou dalej nerataj, pravdaze dovod "odchodu" nebude ze si sla na OCR...

mircalla
1. aug 2016

@mima4 ja som zila aj mimo bratislavy. nemas pocit, ze si sa odklonila od temy riesenim financii inych ludi? a najma ak si citala, co som tu kedy napisala o mojej situacii, o to prekvapenejsia som, ze si toto vypustila
Musis sa dobre nudit

nyusika
1. aug 2016

@mima4 ja neviem, skadial si ty,
ale aj na vychode sa da slusne otvorit huba...tak sem uz netahaj svoje ublizenecke kydy.

mima4
1. aug 2016

@mircalla zila si, aj ja som zila, a faktom je, ze clovek si velmi rychlo zvyka na to dobre a zabuda, ze ako to funguje, ci skor nefunguje inde.

petuska86
Autor odpoveď zmazal