Dieťa samé v nemocnici
Okolnosti mi nedovolia inak, musím nechať maleho v nemocnici samého. Ma 3 roky. Doma mám rocnu dcerku, muž musí chodiť do práce a babky s nim kvôli zdravotnému stavu nemôžu zostať. Je mi do plaču. Viem ze by muž malú v noci nezvládol, ani nikto iný. Nechala niektorá z vás takto dieťatko samé v nemocnici?😢😢😢 ide na pozorovanie do fakultnej, asi 80 km od bydliska...
@petuska86 aj ja som si platila. Za 4 noci s jedlom cca 40eur, posledný deň nás púšťali pred obedom, tak som už nemala nahlásenú ani stravu.
Ale nemyslím si že je to povinné. Mňa sa pýtali či chcem ostať alebo nie.
@emmina1978 kto chce, hlada sposoby. Kto nechce, hlada dovody.
- tvoje rocne dieta by noc bez teba BEZ PROBLEMOV ZVLADLO. Ak mas dojem, ze nie, tak je najvyssi cas zacat ju oducat od zavislosti na tebe. Brala by som dovod, ze kojis (aj ked v 15 mesiacoch by uz aj bez toho prezila), ale ze ta "potrbeuje 3x v noci vidiet"?? To ti u tak velkeho dietata pride normalne? Take uz ma celu noc prespat, nie sa v noci budit aby sa pozrela na maminku.
- muz si OCR zobrat MOZE, zamestavatel mu to nemoze zakazat a ani sa svet nezruti, ked par dni nebude najdolezitejsi v robote; ak je zivnostnik alebo podnikatel, tak moze tiez - staci len chciet a utriedit si v hlave priority.
@nyusika nechcem sa nikoho zastávať,ale robím účtovníctvo a veľmi by ste sa čudovali, ako sa narába so zamestnancmi v niektorých firmách a hlavne kde sú menej kvalifikovaní ľudia v okresoch s vyššou nezamestnanosťou. PN a nedajbože OČR?Fajn potom sa už nemáš kam vrátiť a dôvod sa papierovo vždy nájde. Tu nejde o to, či si niekto myslí, že ďalej od BA ľudia jedia korienky a kúria drevom. To čo píše mima4 je dievčatá krutá a smutná realita. Neverím, že ak by mala zakladateľka a jej manžel na výber, že by to takto riešili a nechali dieťa samé, bude to aj pre zakladateľku sakra ťažké.Ale čo radšej?Nechať dieťa pár dní samé alebo potom im nemať za čo kúpiť jesť? Troška empatie by neuškodilo.Dobrovoľne by to žiadna matka a ani otec určite neurobili.
@petuska86 Pravdaze je to mozne, dokonca nadstandardne, za Co si musis zaplatit (za stravu). Vacsinou su to Ale romske deti, ktore su tam Same. Ale zazila som aj mamy Romky, ktore zostali a takisto profesionalnu mamicku, ktora dosla tak 1x za 3 dni. A ten chudak cele dni tam z jednej strany postielky na druhu behal a vzdy od vycerpania zaspal. Po oddeleni urcite by nelietala, vytiahli by mreze na postielke a tam by bola cele dni. Kupanie hromadne rano pred vizitou.
@janka258 ci maju az tak extremny problem nevieme..hranice sa daju vzdy posuvat...aj ja som si myslela nieco ze nejde a slo to...fakt extremne sme mesiac fungovali..a dalo sa,,,sice velka strata finacna, ja 5 kil dolu,denne som spala max hodinu,bola som na pokaji psych.zrutenia..ale syn v nemcoke sam nezostall a to ma 17 rokov...bol sam len v noci...to ma fakt uz vyhadzovali oknom..
Ja by som svoje 3rocne dieta nikdy nenechala same v nemocnici,muz nech zostane doma s mladsim dietatkom alebo nech je so starsim v nemocnici,nech si nezme neplatene volno ked mu nedaju ocr-ku,dieta je predsa prednejsie
@mima4 kto chce, hlada sposoby. Kto nechce, hlada dovody tu dnes odznelo
Myslim, ze vystizne
A nedavaj mi direktivy, kam si mam co doplnit.
Vzacne sme sa tu vsetky az na teba, ktora dieta nemas zhodli. Ked raz budes mat dieta, tak mozno budes uvazovat inak, ci ho nechas same v nemocnici
@mircalla vidim, ze ani jeden prispevok, co som pisala si nepochopila, lebo ja som tu nehovorila o spravnosti/nespravnosti pobytu v nemocnici s dietatom, podelila som sa o svoje osobne skusensoti.
Bud rada, ze zijes tam kde zijes, ze mas podmienky ake mas, chyba ti schopnost vnimat, ze zivot nie je len taky aky ho clovek zije osobne, ale to je mozno dobre, to znaci, ze mas sa stale dobre a nemusis realne riesit, ze nemas co do ust. Ja som toto zazila.
moze ist do nemocky len rodic s dietatom ci aj niekto znamy? kamoska, teta, suseda?
urobila by som vsetko preto aby som sla. predstava ranenej detskej dusicky, ktora narieka a pozera na ostatne deti s mamami mi trha srdce.
a co to je za pozorovanie? je to uplne nutne? nemoze sa to odsunut na vhodnejsi cas?
Ako 4-ročná som bola sama v nemocnici, áno, inak sa nedalo. No žiadnu traumu nemám, a to, podotýkam, na mame som veľmi lipla.
nenechala by som NIKDY.. bola som s prvým synom dva mesiace v nemocke a to čo tu písali ženy ako to tam funguje s deťmi, ktoré sú bez rodičov je bohužiaľ veľká pravda..
@lorela a co si pamatas? mna to zaujalo, lebo ja si tak daleko nepamatam nic.
pamatas si ci ta nieco bolelo, ci si bola smutna, ci vesela, ci si plakala?
predpokladam, ze nic zle, pretoze zabudame - vytesnujeme z pamati najskor tie zle spomienky. to plati uplne pre vsetko, nie len pre male deti v nemocnici.
@lorela tiez si myslím, ze to je velmi individuálne, kazde dieta je ine, kazde inak veci zvlada a suhlasim aj s tým, ze na kazde to vplyva inak - jedno moze mat z toho neprijemny zažitok a ine v pohode ustoji aj nejaky ten stres, zmenu prostredia.
Moja sestra tak bola po operacii noh v nemocke a nebolo to prijemne - chodili sme ju len pozerat na navštevy a plakala ked sme odchadzali, aj my s snou. 😖 😢 a pamätám si aj to ako moja mama prišla pozriet svoje dieta - moju sestru, a ta tam lezala pri otvorenom okne polovyzlečena v zime...no, proste človek ma na tuto situáciu lepši dosah ak tam s tým dietatom je. Samozrejme ze ak by tam nebol tak svet sa nezruti, holt čo sa da robit.
@emmina1978 Ty brďo. Ty sa vôbec čítaš? Muž nezvládne pár dní ročné dieťa? To snáď sranduješ. Tak radšej necháš choré dieťa samé? Pochopím, ak sú na to vážne dôvody. Ale, že nezvládne????? 😠 😠 😠 😠 😠 Normálne si ma vytočila. Čo je negramotný?
prosim za tvoje dieta, nenechavaj ho same v nemocnici! najdi riesenie, otec to s malou dcerkou urcite zvladne, alebo nech sa o nu cez den postaraju surodenci, babky spolu, ked same nevladzu, ale take male dieta nemoze byt same. je to pren trauma, nevie, ze mama zajtra pride, ono si mysli, ze nepride nikdy.pre take male deti neexistuje cas ako pre nas.moze sa dostat do regresu-zacat sa pocikavat, nepytat na zachod, moze zostat placlive, emocionalne nestale, moze si niest nasledky az do dospelosti- aj ja som bola ako 7 rocna na operacii oci-sama-dodnes viem, aky to bol pocit so zaviazanymi ocami buchat na dvere izby a hladat klucku a zvoncek, aby som mohla ist cikat-nikto ma nepocul, az som sa pocikala.vacsiu zufalost som v zivote nenazila a nasledky to nechalo.a nasledky to asi zanechalo, kedze este stale si viem ten pocit zufalstva vybavit.
vzdy je nejake riesenie, nic nestoji za psychicku traumu vasho dietata.
@emmina1978 To je čo za robotu, že Tvoj muž nemôže ísť do nemocnice s dieťaťom?
@adel222 Áno, predpokladáš správne, nič zlé si nepamätám.
Akurát matne izbu v ktorej som ležala a postieľku bielu, ktorá mi prišla taká zvláštna a stále som ju "očumovala" 🙂, potom ešte sestričku ako mi podáva lieky a hadičku z ruky či injekcia to bola - už nepamätám. Toť moje spomienky na asi týždňový pobyt.
@emmina1978 2,5 ročný syn sa včera vrátil z nemocnice, mal laryngytídu. Bol tam 2 dni. Pred takmer rokom bol na infekčnom z črevnou chrípkou, tiež dva dni. Ani raz ma nenapadlo, že by tam bol sám. Prvý krát som bola ja, síce tehotná, ale pustili ma. teraz bol muž. Takéto malé deti musia celý deň tráviť v tej kovovej mrežovanej postieľke, lebo sestrička nemá čas sa s ním hrať. Prípadne ich priväzujú, aby ležalo. Nekecám, chodila som po nemocniciach a videla a počula som to na vlastné oči a uši. Tie deti potom boli otupené, zlomené, ustráchané. Taká je realita slovenských nemocníc. Muž nech sa láskavo začne správať ako otec a postará sa o jedno zo svojich detí. Buď zostane z ročným doma, alebo nech ide z trojrocným do nemocnice. ŽIADNA práca neutečie, na tých pár dní to vydrží a aspoň sa naučí vážiť si to, čo robíš pre svoju rodinu.
@sardinka335 Absolútne súhlasím, je to vec veľmi individuálna.
A práve rodič si to svoje dieťa pozná najlepšie, nieže by so 100% istotou, ale aspoň s 80% môže predpokladať, ako by jeho dieťa zvládalo samé pobyt v nemocnici, v prípade zložitej situácie s doprovodom.
Tak, žiaľ, v dnešnej dobe - pri úrovni zdravotníckej starostlivosti by niekedy príbuzný ako doprovod mal byť aj u dospelého človeka... Ako 30 ročná som ležala v nemocnici, a keď ma prišli pozrieť rodiča v čase návštev!!! = izba plná cudzích ľudí okrem spoluliežiacich, ležala som tam ako ma Pán Boh stvoril, celkom nahá, prosím pekne. Ešte pod vplyvom narkózy po operačnom zákroku sa mi totiž ten "mundúr operačný" zvliekol, paplón podo mnou. Však ale o chvíľu to tam už inak lietalo... 😠
@lorela presne,,moj syn si ani pohar vody nevedel sam vziat..aj na to musel zvonit a potom aj hodinu cakat...na vecko ani nehovorim..raz ho 3h nechali cakat..skoro sa zosral...a plneho bazanta aby vyliali...uz mu skoro vytekal....jeho sused si omylomvytiahol dren a do pluc mu siel vzduch...trvalo 15 minut kym to zacali riesit a ze muz ratoval skolabobavneho pacienta namiesto lekara sluziaceho/ten prisiel po vyse 10 minutuach co ho hladali sestricky/ ......des,des,des....
Súhlasím s názormi, ze v žiadnom prípade by som tak malé dieťa nenechala samé v memocnici. Neviem, aká je vaša rodinná situácia a prečo si muž nemôže zobrať OČR, ale nejaké riešenie určite existuje. Bude to síce na úkor vášho komfortu, ale ide predsa o vaše dieťa...neverím, ze obidve babky majú take vážne zdravotne problémy, ze by sa počas dňa nevedeli postarat o mladšie dieťa, ak sa prestriedaju. A ze otec nezvládne ročne dieťa v noci? Nežartuj...jasne, ze zvládne, aj prekvapená budeš.
@emmina1978 neviem na ako dlho tam ma syn ist...ja mam skoro 4r.syna..nie je nejaky bojko,myslim,ze na svoj vek je odvazny az,az...ale nemocnicu by sam nedal....a ani ja by som ho tam sameho nenechala
s mladsim som bola nutena byt na poschodi s detickami=cca 4,5,6r......boli tam aj po samom,aj s mamickami....a ten narek pocujem este po roku stale...to sa nedalo nepocuvat a veru,aj poplakat si s tymi detickami...izby boli presklenne,takze som ich videl av postielkach,aby nevyskakovali,mali rucky priviazane=nie vsetky,dve...lebo si s nimi uz sestricky nevedeli rady
mamicky,co sme tam boli,sme niekedy tajne obdehli do izbicky,pohladkali,pomojkali...
ja neviem preco tvoj manzel nemoze mat dovolenku=uz naozaj nechcem zlachcovat situaciu...ale...ak aj on nie,mas rocnu dceru...nezvladol by ju par noci sam?
kojis ju?alebo aspon cez den a v noci by ste sli domov nejako....nejako to pokombinovat
lebo si nemyslim,ze by dcera az taky sok zazila keby bola s otcom=pokial fakt plne nekojis
a otec,ze by ju nezvladol
nejako to porieste....aspon zo zaciatku pobytu syna v neznamom prostredi
doba je tazka,ale deti su deti....treba vyskusat vsetko a potom to vzdat
my tiez nemame nikoho,takze musi vsetko riesit aj manzel=tiez mu hrozilo uz v praci kadeco...ale ked raz ostat doma musel,tak musel...ja som bola v nemocnici...on so synom...alebo aj s oboma naraz
nebolo nam vsetko jedno,ale inak sa to vyriesit nedalo

@petuska86 mozne to je..ja som v nasej nemocke ale zazila len romske deti takto...myslim fakt male deti do 5 rokov..