icon

Dieťa samé v nemocnici

emmina1978
1. aug 2016

Okolnosti mi nedovolia inak, musím nechať maleho v nemocnici samého. Ma 3 roky. Doma mám rocnu dcerku, muž musí chodiť do práce a babky s nim kvôli zdravotnému stavu nemôžu zostať. Je mi do plaču. Viem ze by muž malú v noci nezvládol, ani nikto iný. Nechala niektorá z vás takto dieťatko samé v nemocnici?😢😢😢 ide na pozorovanie do fakultnej, asi 80 km od bydliska...

evkars
1. aug 2016

Aj ja som maleho musela nechat sameho, mal 15 mesiacov, popalil sa na tvari a hrudi teplou kavou, lezal na jiske, bolo to tazke, nemohla som byt s nim tam, jiska ma svoju izbu ale tam mali dieta s infektom, chodili sme za nim kazdy den aj to ked len spal, bol tam 5 dni poslednu noc som tam uz bola lebo sa uvolnila izba, a to bola tazka noc no chvalabohu je to za nami ale keby nie je na jiske tak som tam s nim...no ked male babo tak je to ine

nyusika
1. aug 2016

@janka258
uistujem ta, ze pokial by toto dal na sud, tak vyhra.

lenze ludia sa radsej zmieria s tym, ze "na slovensku je to tak"

miskamaj
1. aug 2016

@emmina1978 ak pises, ze manzel nemoze, urcite mas na to dovod. Mozno naozaj ste odkazani len na jeho prijem a ak si dovoli zobrat "volno", pride o pracu a cela rodina o zivobytie. Ak je to takto, da sa to "akotak" pochopit, no ak je to iba z dovodu negramotnosti a nekompetentnosti manzela, tak by ste si mali vstupit do svedomia obaja.
Skus teda vymysliet ine riesenie. Skus zohnat opatrovatelku k tej rocnej dcerke. Predsalen, i ked bude s cudzou osobou, bude doma vo svojom prostredi, vo svojej postielke, so svojimi hrackami a so starsim surodencom. Dobra opatrovatelka bude vediet to dieta zabavit tak, ze si na teba "ani nespomenie". Mozno troska poplace, pomrnci, ale po tvojom navrate casom zabudne. Kdezto syn, ktory by bol sam v cudzom prostredi, s cudzimi ludmi, ktori mu budu robit "zle", bez svojich hraciek, bez svojej postele skutocne moze chytit traumu a potom este len zacnete mat behacky s jeho vzdorom. A on urcite nezabudne. A ver, ze ti to bude vycitat, nie standardnym sposobom, nakolko taketo male deti to nevedia, ale neskutocnym vzdorom.
Opatrovatelska sluzba nie je lacna, ale ak nemas na to peniaze, porozmyslaj o pozicke a radsej zit na 3 rozkoch a vode, aby sa peniaze na to usetrili. Prip.predat nieco hodnotnejsie (napr.telku). V kazdom pripade, ja verim, skutocne verim, ze najdes riesenie a rozhodnes sa spravne a teda, ze dieta v nemocnici same nebude. A ja ti drzim palce

petulda333
1. aug 2016

@nyusika boze ty vo vsetkom a vsetkych vidis to zle,on sa nesiel zrutit ze sa musi postarat,on sa staral rad ale maly mal vtedy zle obdobie,plakal nedal sa utisit a pod,proste to nezvladal,zavolal po cca 4-5dnoch mamu a ona mu pimahala,nie kazdy to zvlada a nemusi to hned znamenat ze je zly atd

nyusika
1. aug 2016

@petulda333
pisem vseobecne.
nie o nom konkretne

leontttynka
1. aug 2016

@emmina1978 podla mna by to tvoj muz zvladol aj tvoje male dieta, a ked sa budi teraz 3 x mozno sa nezobudi ani raz, ja som bola z malym 2 x v nemocnici a 1x ked mal len 3 tyzdne a to som revala lebo sme nevedeli ci bude vsetko v poriadku ci prezije a ... môj muz mi povedal, keby mohol tak by bol on s nim a s nami... nastastie je vsetko relativne v poriadku, ale to je iny pribeh...bolo tam jedno dietatko dievcatko ktore tam bolo same bez mamy asi 2 roky a poviem ti stale plakalo...ten pohlad...nikdy nan nezabudnem vtedy mi to bolo tak lutu ze som ju chcela ja zobrat na ruky...povedala som si ze vtedy keby nieco vzdy jeden z nas pôjde z dietatom aku bude potrebne do nemocnice aj keby tragace padali...aj keby to stalo miliony... ja som bola sama v nemocnici ked som mala 4 roky zo silnym zapalom stredneho ucha a sama a poviem ti presne si to pamatam ako mamina odisla ako som ju videla z okna...ako som plakala...fakt ti to stoji za to? to ti je jedno dieta prednejsie ako druhe? ked to druhe v nemocnici potrebuje mamu alebo otca ? toto fakt? prepac, ale aj moj svagor zvladol 18 mesacnu neter v nemocnici, sestra nemohla lebo mali doma 4 mesacne babo ktore musela kojit a ani minutu nevahal tam ist, a ani môj chlap by s tym nemal problem. a poviem ti ze ju mal stale na rukach aj v noci spali na pristielke na zemi na Kramaroch lebo ked bola v postielke tak revala. a poviem tam sestricky nemaju cas utekat k placucemu dietatu....

petulda333
1. aug 2016

@nyusika inak k tej praci,ja som si raz slusne otvorila usta a do mesiaca som skoncila vraj nevytvaram zisk,pritom z troch zien co sme brigadovali som mala vzdy najvyssiu trzbu.ale odisla som spokojna aj ze som sa ozvala!

janka258
1. aug 2016

@nyusika keď myslíš. Bodaj by to tak fungovalo.Prax je iná...do papierov Ti nik nenapíše, že je to kvoli OČR...chyba je v tom, že si slováci nechajú takto so sebou robiť, to je najväčší problém...1 človek má 3 funkcie a keď niekomu ten článok vypadne, musí ho ihneď nahradiť a na to musí prijať človeka z vonku a keď ho už má a robí, tak sa radšej rozlúči s tým, čo mu spôsobil "komplikácie" a keď teraz pozerám odkiaľ je zakladateľka, tak na 99,9% si muž nevezme OČR lebo sa bojí o prácu, ktorá sa v týchto okresoch zháňa sakra ťažko. Viem je argument, že môžu ísť inde,ale zas nemôžu ísť všetci do Blavy,inak by to tam dopadlo časom tak isto...

natalym
1. aug 2016

Škoda že už nepíše ako to vlastne je.

petulda333
1. aug 2016

@nyusika no chapem ale tu sa vseobecne neda,lebo kazde dieta je ine a nemusi to s otcom vyfrzat,moj ma tiez take obdobia ze ndbude s nikym inym a niekedy ani nemusim byt doma

nyusika
1. aug 2016

@janka258 och, ved ja netvrdim, ze je to jednoduche...len vela ludi sa radsej vyprdne na to, aby si nenarobilo problemy.

a nechcem menit temu...ale rozviazat pomer zas len tak kvoli nicomu s tebou nemozu, takze zaklad je hned tam, ze nepodpisovat to, s cim nesuhlasim...ale je to narocnem, to pripustam.

koniarova
1. aug 2016

Prečítala som si aj ostatné jej príspevky vo fóre. nemá to s tým mužom ľahké. 😒

nyusika
1. aug 2016

@petulda333 ved to je jasne 🙂
ked vsak musis - tak musis...

janka258
1. aug 2016

@nyusika to je slovenská mentalita na ktorú bude slovač ešte dlho doplácať 😝

nyusika
1. aug 2016

@janka258 presne...radsej sa budem stazovat v krcme (obrazne napisane)...alebo doma do stola buchat.
len, nedajboh, si slusne hubu neotvorit a vyuzit vsetko, na co mam narok 🙂

ale lepsi sa to, verim tomu.
Ludia si uz nenechahju tak na HLAVU SRAT, AKO KEDYSI.

janka258
1. aug 2016

@nyusika generácia terajších teenagerov ich naučí, zamestnávatelia budú starých aj na rukách nosiť 😀

alenka7777
1. aug 2016

Urcite by som nenechala.bola som s 10 mesacnou dcerou a lezali tam deti samy a bola to hroza.dodnes mam z toho husiu kozu...zostarla som tam o desat rokov pri pohlade na tie opustene placuce deti,pricom si sestricky klabosili a popijali kavu

nyusika
1. aug 2016

@janka258
bingo 😀 😀 😀

kristinka86
1. aug 2016

Dcérka bola nedávno v nemocnici. Po havárii na pozorovaní + všetky vyšetrenia okolo toho. Mňa by pri nej nenechali, lebo som tehotná. Našťastie, mohla s ňou ostať moja mamina. Dcérka je na ňu zvyknutá, takže sa hneď na babku fixla a zvládli to fajn. Ja som im bola len odniesť veci a k malej ma pustili len na chvíľočku, aj to len preto, že spinkala. Aby som ju nerozrušila pred vyšetreniami. Bolo mi ľúto, bolo mi do plaču, ale inak sa nedalo. A keby nemohla byť babka s ňou, tak určite to nejak vyrieši manžel (paragraf, OČR, atď.), len aby tam sama neostala. Ja som bola v nemocnici so synom keď mal rok a pol. Vtedy som mala len jeho, takže nebol vôbec problém. Ale teda už so mnou to tam zvládal ťažko, nie to ešte keby bol sám. Dieťa, čo mi krásne papalo a spalo, sa neskutočne zmenilo. Po príchode domov odmietal jesť, budil sa v noci, atď. Teda, aj keď tam bol so mnou, poznačilo ho to cca na mesiac-dva, kým nabehol na stereotyp. Neviem si predstaviť, čo by robil, keby tam bol sám. Samé tam ostali len cigánčatá a tie teda vrieskali, revali, skákali,... Hrozný pohľad...

monicm
1. aug 2016

@jana_eyre To asi záleží na nemocnici, ja som bola teraz so synom a nič sa tam pre deti nedialo, teda medičky sa s nimi chvíľu hrali, ale naozaj len na chvíľu aj to v doobednajších hodinách, kedy sa chodí po vyšetreniach. Po obede bolo ticho.

p_etrisha
1. aug 2016

Nečítala som všetky príspevky, tak ak budem opakovať -prepáč.
Keď mala moja 2 mesiace boli sme v nemocnici. Bola som s nou, mam len jedno.
Ale tak ti poviem, keď som videla, ako sa správajú k deťom, ktoré tam boli samé, ak keby mam doma ešte 4, pôjdem tam s dieťaťom zas.
Vezmi si, cudzie prostredie, cudzí ľudia, vyšetrenia...
Pre to, čo necháš doma ocinovi je veľké plus ze je v domácom prostredí s človekom ktorého pozná. To ze mu budeš chýbať je normálne, ale stále je doma, v znamom prostredi, so svojím otcom (tety,starke,sesternice, rôzne iné návštevy ockovi môžu pomoct).
To,co ide do nemocnice bude mať dosť traum aj bez toho,aby tam ostal sam.
Takže určite za žiadnu cenu a žiadnych okolností by som ho v nemocnici nenechala samé.

holubicka28
1. aug 2016

Ja by som tiez nenechala same dieta v nemocnici, samozrejme kazdy ma inu situaciu doma..inak ked som mala 5r, som lezala 3 dni sama v nemocnici s otrasom mozgu, traumu z toho nemam ziadnu, na izbe bolo viac deciek, aj ked starsich odo mna. Pamatam si ako mi krstna nosila zmrzku😃.

maminkasisa
1. aug 2016

@0silvia0 ale manzel by musel mat OCR na rocnu dceru s ktorou ostava doma, je to tak, kamoska toto riesila... no kocurkovo....

nyusika
1. aug 2016

@maminkasisa moze si vziat dovolenku, ci neplatene volno.
alebo cez den pomozu babky, po praci otec....vsetko sa da, proste sa musia zariadit. nic ine im neostava.
zdravie je naozaj teraz najdolezitejsie 🙂

zdenkakarolina
1. aug 2016

@emmina1978 Muza by som nepodcenovala,tvaria sa niekedy,že okolo deti maju obe ruky lave,ale ked ide do tuhého,ako v tvojom prípade,ja by som to veru neurobila.Bozri si fotky v mojomalbume co sa stalo,ked som sa len na chvílku otočila,že dam malej zohriať čaj do ohrievacky.

danii2
1. aug 2016

Ked vies,ze ides do tej nemocnice napr. o tyzden,preco neskusis 1,2 dni teraz,nech vstane k malej muz,ze co to spravi?Mozno to bude ok a tysama budes vidiet,ze mozes byt v nemocnici kludna.

nadula01
1. aug 2016

@milagrosss20 OCR ti nedaju na pobyt s dietatom v nemocnici ,viem to ,stredu nas prepustili z kramarov

abbey1
1. aug 2016

@nadula01 Mozu ti vystaviť potvrdenie pre ppistovnu, že tvoj pobyt bol nutný. Ale to sa im nechce Avšak môžu. Pri tak mal dieťati určite.

nadula01
1. aug 2016

@abbey1 no vidis.mne to nedali ,a to malej robili obe oci a mala ich cely den zalepene ,cize som ju nosila na rukach ,aj na wc ,vsade.otras

majaxy
1. aug 2016

Ked mal moj syn 3 roky, bola som s ním, teraz ked má 24 asi by mi to nedovolili, ale ja by som si tam postavila stan, videla som, čo sa deje s detičkami bez rodičov 😲