icon

Dieťa samé v nemocnici

emmina1978
1. aug 2016

Okolnosti mi nedovolia inak, musím nechať maleho v nemocnici samého. Ma 3 roky. Doma mám rocnu dcerku, muž musí chodiť do práce a babky s nim kvôli zdravotnému stavu nemôžu zostať. Je mi do plaču. Viem ze by muž malú v noci nezvládol, ani nikto iný. Nechala niektorá z vás takto dieťatko samé v nemocnici?😢😢😢 ide na pozorovanie do fakultnej, asi 80 km od bydliska...

miskaska
1. aug 2016

3,5 rocný bol sam pol dna, potom konecne pustili tata za nim, ktory aj tak bol na noc vykazany do izby o poschodie vyssie. Zvladol to, perfektne, ale mal velmi zranění dusicku..trvalo mesiace k sa z toho psychicky dostal..hysaky a tak. Ťažké obdobie to bolo.

petuska86
Autor odpoveď zmazal
petuska86
Autor odpoveď zmazal
dionyzka
1. aug 2016

@emmina1978 toto je pre dieta dost stresujuca situacia (aj pre dospeleho) ist do nemocnice. Urcite urob vsetko, aby tam nebol sam. Moj muz v case pobytu dietata v nemocnici musel byt tiez v praci, dalsie dieta sme mali kojene, mala 14 mesiacov. Tak sme to urobili takto:
- cez den som bola s dietatom v nemocnici ja, od 7.30 do 17.00
- o 17.00 ma striedal v nemocnici moj manzel a bol tam s dcerou celu noc a ja som isla domov
- dalsia dcera bola s mojou mamou, v ten tyzden som cez den nekojila, iba cez noc
- cestovali sme do nemocnice 50km, kazdy den
- bolo to vycerpavajuce, my dospelaci sme zili na mcdonalde, ale dali sme to. Ten tyzden sa takto vydrzat da.

0silvia0
1. aug 2016

@maminkasisa no veď to je jasné, že by musel mať očr na ročnú dcéru...

natalym
1. aug 2016

@dionyzka Hej dá sa, ale autorka nepíše ako sú na tom finančne. Možno na ten mekáč nemajú.

santeema
1. aug 2016

@emmina1978 moj maly bol v nemocnici a mam rovnako dieta ako ty mladsie. bol s nim priatel a dobre ze bol. lebo by si vytrhol kanylu, stale plackal, nechcel papkat , bol pokakany kazdu chvilu a v noci by sa asi zblaznil sam. nechcem ta strasit, ale necha to na dom nasledky dloho myslim ak tam bude sam. radsej riskni, ze nechas na striedacku malu u babiek, alebo parter nech tam s nim je par dni, lebo mu praca neujde, lebo ak ho mate len radi, tak tam urcite dakoho posli. tvoju sestru, alebo aj kamosku.. lebo maleho ti tam podla mna priviazu na postel. sestricky tam ani nahodou nemali cas individualne dohliadat na nejake dieta stale. zelam, ti aby si to poriesila a maly rychlo vyzdravel.

dionyzka
1. aug 2016

@natalym no prave ten mekac preto, lebo to vyslo najlacnejsie. Ved menu stoji do 5eur, keby sme mali ist jest do restauracie, tak nam to stacit nebude. Nehovoriac o tom, ze fakt nebol cas, to striedanie bolo narocne, jedlo sa vzdy po ceste. No a v nemocnici sme boli na ovoci a suchych rozkoch.
Kratku dobu sa da vydrzat i taketo nieco.

natalym
1. aug 2016

@dionyzka Jasné že hej. Ale vieš pre niekoho je problém aj 5 €. Naozaj.

dionyzka
1. aug 2016

@natalym je mi to jasne. Skor ta cesta hore-dolu, kazdy den, bola financne narocna.

santeema
1. aug 2016

@emmina1978 urcite ta mala trosku poplace a zaspi, ci uz od placu, alebo od unavy a bude to ovela mensi stres ako pre toho starsieho. ver mi ak mas to dieta rada, zbaznis sa doma. bude v postielke mozno pocikane, pokakane , urevane, priviazane, aby si neublizilo inak. nevie si vziat vodicku ani pofukat, ak hp daco boli. a ty zatial budes s malou, ktora sladko spinka , lebo ta vidi. neber to v zlom, ale takto asi bude realita.

vanesaerik
1. aug 2016

nikdy by som nenechala maleho sameho v nemocnici, už to je pre maleho stresujuca situacia že je v nemocnici a aspon sa ukludni tym že ta mamička je snim, neviem si to ani predtavit nechat ho tam sameho v postielke plakat a ja by som bola doma,,,,tie sestričky ho určite nebudu ukludnovat alebo že ho pomojkaju nie raz som videla čo robia s detičkami ktore plakali,, urob aj nemožne len aby tam nebol sam,,

alenky
1. aug 2016

Urcite sa zariad tak aby syncek neostal sam. My sme naposledy boli v situacii, kedy 11roc.synovec musel ostat sam v nemocnici, pretoze uz je vraj velky na to aby s nim ostali rodicia matka, al.otec. Nechci si to predstavit co sme prezivali cela rodina, ked nam v podvecernych hodinach vyvolaval s placom, ze chce ist domov-vsetci sme plakali. Prepac, ale ja by som nespala kludne. Dneska uz ciganky ostavaju na oddeleniach s malymi deckami...

natalym
1. aug 2016

Ja som si teraz spomenula, že ja som chodila za otcom do nemocky, cca 50 km a nazad nebol spoj, tak som chodila stopom. A to nebolo tak dávno a úplne vážne a ešte ma aj pred dom doviezli.

dionyzka
1. aug 2016

... ale myslim si, ze dievcence maju pravdu s tymi chlapmi. Moj muz akoze urobit nic doma nevie, problem aj pracku pustit.
Ked sa narodila druha dcera, bola som s akutnym stavom hospitalizovana na tyzden na chirugii, pod silnymi liekmi. Dcera mala 3 mesiace, plne kojena. Problem z hodiny na hodinu, co teraz!
Muz zostal doma s detmi, daval jej umele mlieko lyzickou, aby sa neodstavila a nenaucila sa na flasu a ja som v nemocnici mlieko odstriekavala, aby som ho nestratila.
Zrazu vedel aj pracku zapnut, aj dieta prebalit, aj uvarit, v noci nespal kvoli krmeniu, nikto mu nepomahal a islo to. Ked som prisla vyzeral ako den pred smrtou, ale zvladol to.

natalym
1. aug 2016

@dionyzka To je pravda. Jasné, krízová situácia nastala, tak bojoval. Mala si mu dať medailu. 😀

terezka1947
1. aug 2016

@dionyzka uplne suhlasim.....zeny chceu byt casto zbytocne silne zeny....a iba si tym ublizuju.....muzi=povacsine,dokazu velmi vela veci a aj deticky obriadit,aj co to uvarit,ci tym detom nejako zabezbecit aj stravu,aj ciste oblecko...
ale casto tu na MK citam len ponizovanie a utahovanie z manzelov...preco?????
skutocne silna zena nepotrebuje nikomu nic dokazovat a manzelovi,otcovi svojich deti uz vobec nie...teda,aspon by nemala
ja sa potom mnohym muzom ani nedivim

charlie1980
1. aug 2016

@petuska86 Nehovoriac o tom, ze ked maju male deti okolo 2-3r infuziu, tak im obidve ruky vyviazu, aby si nestrhli, pokial tam nemaju rodicov. Moj maly bol uplne spokojny, cely den sme sa hrali v postielke, za 10dni raz nezisiel z postele, ani som ho od zaciatku nevyberala, aby sa nepytal von, mal 1,5r. Lezali sme na infekcnom, na chodbu sme nemohli, nakoniec som sa nakazila este aj ja. Vecer dovolia detom prisunut detsku postielku k matkinej posteli, tak naco take male dieta trapit a nechat ho tam napospas...trebalo ho 20krat denne prebalovat kvoli hnackam, chcela by som vidiet, ako a kedy by to sestricky stihali, ked som mala o cely den sama postarane. Vecer stahovat 40 teploty, ziadne oddelenie nema na tie deti tolko casu ako rodic ked je tam. Fiha tralala sme pozreli hadam 200krat, ale hlavne ze maly bol spokojny. V noci ho mal kto utisit. A je fakt, ze aj romske matky boli pri detoch (samozrejme, tie zrejme nepracuju 😀), ale urcite maju doma dalsich 5 deti.

petuska86
Autor odpoveď zmazal
ivanusko
1. aug 2016

Ahoj.... Moj maly mal necely mesiac ked musel ostat v nemocnici kvoli pozorovaniu lebo bol este malinky a doktorka mala nejake podozrenie....ale ani za nic by som ho taam nenechala sameho s predstavou co asi robi,,,ci place,,ci papkal atd.. Tak som bola s nim 3dni v nemocke....a poviem ti,,,ze sa sestricky vobec nestaraju stale chodili do izby kvoli odobratiu krvicky,,,mocu....moj maly plakal ako o zivot a oni nezajem. Vobec mi nespal az posledny den mi krasne zaspal a v tom ho chcela sestricka prebrat a znovu odobrat krv a povedlala som DOST!!!! Nedovolila som to.....az ked sa zobudi vtedy. Tak len sa na mna pozrela a odisla....

viera77
1. aug 2016

tiez som bola nedavno s dcerkou 1,5r. v nemocnici, a presne ako pise @petuska86, tam sa jednoducho oddychovat neda + aktivne dieta k tomu.....a uz odnaucena od cumlika sa prave tam nan opat naucila, nestacilo, ze som bola nonstop s nou, sposobilo to prostredie, cudzi ludia, nahla zmena zabehnuteho rezimu, atd......manzel hned na prijme dostal na vyber, ci ostane v nemocnici on alebo ja, rozhodol sa pre starostlivost o starsiu dcerku a k tomu nam este varil a nosil bezlepkovu stravu...ako vzdy, tuto neprijemnu situaciu sme si museli riesit sami bez pomoci inych a aj sme ju vyriesili....ale tak male dieta nechat same v nemocnici? u mna nepredstavitelne, kedze vsetko sa da zariadit, len treba chciet 🙂
Urcite by toto manzelovi nepreslo na ukor dietata, ja osobne by som sa citila ako krkavcia matka, skoda slov.....a este, prave vtedy bol manzel este v skusobnej dobe v novom zamestnani a na druhy den mal odcestovat na velmi dolezitu zahranicnu sluzobnu cestu, bola to pre neho velmi neprijemna zalezitost riesit jej zrusenie cez vedenie firmy tu aj v zahranici, ale nakoniec situaciu pochopili a dostal nahradny termin sluzobky.

pillipilli
1. aug 2016

Ja by som maleho v zivote nenechala sameho,teda treba prihliadnut na to ze je tam otec a babky. Ako dokazal si deti spravit ,tak nech dokaze aj sa starat ( nemyslim len financne ) . Moj ma tri roky a fakt neviem kto by sa z toho pomiatol ci ja ,ci on. U nas NEPREDSTAVITELNE!!! A ani by som nad tym neuvazovala ze,muz sa nedokaze postarat,co je nesvojpravny? A ked je muz normalny,ON SAM by ho tam v zivoote neposlal sameho! To mate ake uvazovanie?
Ja viem ze baby pisu ako to niektore deticky zvladli super,ale to neznamena ze to tvoje bude ten isty pripad. By som vymyslela aj nemozne ale sam nikdy. A ked pises ze manzel a babky,tak tam treba zacat rozmyslat ako to dat dokopy.

marika142
1. aug 2016

ja si to taktiez vobec neviem predstavit ako by so moja Karolinka prezila.. pravdupovediac je to az nepredstavitelne 😒 nechcem povedat nic zle na mojho manzela tiez sa s nou velmi rad kedykolvek pohra ale takto v nemocnici si to veru neviem predstavit... hrozilo by mozno zeby zaspal skor ako dcerka 😖

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
moni244
1. aug 2016

@mima4 ked budes matka, potom sa vyjadruj, zatial su to len prazdne mudre reci ako vzdy

milagrosss20
1. aug 2016

@nadula01 ja hovorím mužovi.muzovi dajú na toho staršieho...na mladšie nedá lebo je s nim mama na materskej..

nadula01
1. aug 2016

@milagrosss20 ved ja pracujem,mám 4,5 ročnú dcéru s ktorou som bola teraz 3 dní na kramaroch a nedali mi papier, ze ocr mi dajú len ked som s nou doma, takze počas hosp som brala dovolenku

terezka1947
1. aug 2016

@milagrosss20 nie tak celkom....manzel bol so synom s nim na ocr ,sice tri roky dozadu,ale bol...pretoze ja som musela do nemocnice...po 7dnoch mal ocrku na mna...takze bol doma pri mne a so synom

miciluci
1. aug 2016

Bola som ako mala sama v nemocnici(1,5r a 3r) a ten prvy krát si nastastie nepamätám(cele dni som stala v postieľke a pretrvala som to),ten druhý x si pamätám velmi dobre ako velmi som trpela,najma vecer ked som mala zaspať,stale som plakala a držala za ruku staršie dievcatko na vedľajšej posteli.

miciluci
1. aug 2016

Prerevala tam malo byt