Dlhé vlásky 9 ročnej dcérky
Ahojte mamičky. Mám 9 ročnú dcérku a pestujeme u nej dlhé vlásky, ale momentalne uz ich ma velmi velmi dlhe. Rozmyslam ze by som jej vlasky skratila a chcela by som nazor aj od vas. Aj viacere kamaratky mi hovoria ze tie vlasky ma uz strasne dlhe a ze ich treba ostrihat. Ked som synovi strihala vlasy naposledy strojcekom tak viacero znamych mi vravi ze nech aj dcerke vlasky skratim strojcekom o takych 20 - 30 cm. Ked som dcerke naposledy podstrihavala vlasky tak sa tak vrtela ze som to uz noznickami nedokoncila a musela som to masinkou dokoncit. Myslite si ze aj teraz by som jej to mala skratit strojcekom ? Isla by som s nou aj ku kadernicke ale bojim sa ze by tam neobsedela. Poradite mi prosim nieco ?

verim tomu,ze to bola snaha zaujat ake ma dlhe vlasy...to sa aj podarilo.dlhe su poriadne...fakt rarita,ale zial kvalita vlasov uz nie je to s cim sa mozete chvalit.nie kazdy ma krasne dlhe vlasy....dlzka nie je vsetko a nie kazdemu sa to hodi a presne toto je ten priklad,kde uz dlhe vlasy prerastaju z krasy do skaredosti.tie vlasy si uz zufalo pytaju strihanie a naozaj nie je nic jednoduchsie ako skratit dlhe vlasy.Ja mam bezne vlasy po zadok a striham sa sama a dokonca moja dcera ma tiez vlasy po zadok,ale ked je nutnost strihania ( zuvacka a podobne ) tak nema problem sediet na zadku a to ma iba 4 roky.
aby ste mali predstavu
https://www.youtube.com/watch?v=CxuuH9-nGWMTo dievčatko mi je ľúto,,lebo ho bude bolieť v dospelosti,,ak už nebolí krčná chrbtica...Zbožňujem dlhé vlasy,,ale čo je veľa,,to je veľa,,toto sa mi už nevidí ani pekné,,ani praktické,,na čo je to dobré,,odstrihnúť aspoň po lopatky,,,ak nechce kratšie,,,!!!A bude aj kočka,,aj si môže s nimi robiť účesy od výmyslu sveta 🙂
ja by som jej ich strihla presne tam kde je pracovna doska kuchynskej linky 😀 aj vlasky jej ostanu dlhe, aj sa jej ulavi.. 😵
Neobsedi? Moj 3rocny syn musi obsediet, ked ho striham - preco by neobsedela skolacka?
Ahoj, aj moja ma 9r, vlasy po pas. Zvlastne, ze Tvoja neposedi, ale nevadi, kazde dieta je ine. Urcite ju ostrihaj, vlasky mozete darovat, alebo zistovala som minule (skoda, ze nepamatam stranku, skus pogooglit), mozete vlasky aj predat. Bol tam presny postup, ako sa to robi, treba minimalne 40cm vrkoc. Keby som cvakla mojej 40, tak ma mikado, a to nechceme, ale Tvoja ma dlllllllhsie, tak mozno by sa dalo.
9 ročné deti sú dosť múdre nato, aby obsedeli, takže zakladateľka témy nevie nič o takých deťoch. žeby zase nejaký podvod s fotkami???
Ono to nieje myslene tak ze by v skole neobsedela s tym neni ziadny problem len je kusok hrava este tak ako kazde dieta si myslim... je to myslene tak ze aj pri cesani sa vrti stale sa hybe a tak...
Ja by som zašla určite ku kaderníčke a dala by som odstrihnut nad zadoček...tiež si myslím,že 9 ročna slečna by už mohla vydržať chvíľu sedieť... 🙂
moj nazor, asi sa nebude mnohym pacit....toto je HROZNE. chuda dievcatko, vyzera ako bratranec It z Adamsovcov.
ja by som ich ostrihala tesne NAD pas, najskôr jeden cvak na necisto, potom docvaknut pekne rovno. neverim, ze takto velka slecna chvilu neobsedi. a toto je aj tak lepsie asi trihat postojacky.
a tiez si myslim, ze toto sa tu niekto len odbavuje...lebo otazka, ci strihat strojcekom ani nestoji za koment :(
Skus jej dat do ruky ucebnicu a budes sa pri tom tvarit, ze si robi domacu ulohu. Ked v skole posedi, Ale pri strihani nie.
@charlie1980 aaale, prosim vas, naco taketo vymyslance, devetrocna slecna je uz dost velka na to, aby sa proste rozhodla, ci chvilu v klude obsedi, alebo bude mat vlasy ciky-haky. to uz nie je babatko, aby sme jej museli odputavat pozornost. trosku doraznosti este ziadnemu dietatu neuskodilo 🙂
@nyusika Bolo to myslene ironicky...tiez si myslim, ze 9.r uz musi vediet posediet. Mamicky sa tu pytaju, ako je vobec mozne, ze 9.r neposedi a jej odpoved znie...ono to nie je myslene tak, ze by v skole neposedela 😀 Zas odveci. Ved nikto sa tu o skole ani nebavil, bavime sa stale o strihani a zotrvacnosti pri strihani prip. strihani strojcekom. A vlastne, Este stale nerozumiem zakladatelkinej otazke 😀 Ale ok, mozno mi to "len" nepali 😀
@charlie1980 jaaaaj, tak to pardon, beriem spat 🙂
a ten strojcek som uz okomentovala aj ja, podla mna sa len niekto nevhodne bavi
a co chce tvoja dcera? spytaj sa jej. ak ich chce skratit, tak urcite u kadernicky obsedi 🙂
Ako na tie vlasy moze niekto povedat , ze su hrozne? Princezne v rozpravkach, vily maju taketo vlasy a vsetky sme ako male chceli take mat. A viete co je hrozne? Zavist a umele napajane , farbene vlasy. To je hnus
@1laura1 - krásne vlasy 😵 , mne nikdy nedorástli ani po pás 😠 , nechápem, ako sa to dá, ale vyzerajú husté, kdežto ja mám ttrápne riedke. Tak to bude tým. Keď je na ne zvyknutá, tak by som len podstrihla 10-15 cm, by to len prospelo. Asi viaceré už napísali, že je divné, že 9-ročná neobsedí,však musí pochopiť, že ako sa bude hýbať, tak aj jej vlasy budú vyzerať. Môj syn chodí od 3-rokov ku kaderníčke, pekne sedí, len frfle ukecanec, nehýbe sa, strihajú ho nožničkami. Dcéru strihám sama, ofinu každé 3 mesiace a vlasy vzadu raz za 6 mesiacov. Napustím jej umývadlo, hrá sa v ňom s hračkami a ja zatiaľ strihám vlásky vzadu. Úplne v pohode vydrží.
@pumpkincake lerbo je to vec vkusu...mne sa taketo skuty nepacia, na dosleych zenach uz vôbec nie. pardon, ale vo mne to evokuuje spinu, neipravenost...nepomozem si.
pacia sa mi dlhe, ale PESTOVANE a UPRAVENE, nie takyto divozienkovy porast.
@nyusika , ja by som si nikdy nedovolila na žiadne vlasy napísať škuty.... No zodpovedá to o zrelosti diskutujúcej. Inak, starostlivosť o takéto vlasy je veľmi náročná a dôkladná o ktorej nemáš ani predstavu. Vôbec neevokujú špinu, neupravenosť......
@1laura1, ja by som skrátila vlásky a možno dala postupne zostrihať. Na fotke vyzerajú dosť husté, takže budú aj ťažké. Aj naša má dlhé vlásky, ale nie až tak dlhé ako vaše. 🙂
Je pravda, ze je to velka zataz na chrbticu... vlasy by som odkupila... kontaktujte ma v pripade zaujmu...
@1laura1 ja sa pripajam k nazoru ze tie vlasy uz nie su pekne... na mna tiez posobia neupravene, konceky - teda mozno aj 20 cm nezdravo... tie vlasy by boli nadherne keby z nich islo aspon 40 cm dole - takto dlhe vlasy ma fakt malokto stale krasne zdrave posobiace pestovane...
K veku - 9 rokov je uz velka baba, pisat o nej ako o 2rocnom babatku mi pride divne...
odstrihnut pod lopatky ulavi sa decku a v konecnom dosledku aj vam...pre mna toto uz vypada jak bratranec IT z adams family dlhe vlasy su pekne ale nie az tak dlhe..ze neobsedi ? a co potom robi v skole lieta po triede ? :D

Je to už stará téma a asi aj blbosť, mňa "zaujalo" to, že 9 ročná neobsedí u kaderníčky... 🙂 Inak, ja pri takých dlhých vlasoch sa vždy pozastavim nad tým, koľko rokov má tá "odrastená časť tela" úplne na konci... Ja viem, že sa to umýva, ale... fuj... 😒
pouzivatelka dostala asi infarkt z komentov a radsej zrusila ucet na konovi 😀 vy zle zle matky 😅
inak tie vlasy - to chce niekde do pol chrbta. V 3 rocniku byva povinny plavecny nie? Dievčatko môže ísť skôr potápačský

chudatko jak jej musi trpiet krcna chrbtica...ani to nevyzera dobre, cvakla by som jej pod lopatky...mala by pocit, ze jej hlava lieta od lahkosti...