icon

Do koľko rokov dávate deťom pusu na ústa?

11. júl 2022

Netradična otázka ale pri uspavani deti som sa zamýšľala, do koľko rokov som dávala mame pusu na ústa. Dnes si dáme už max na líce. Vy to máte ako s deťmi?

maciatkolulu
12. júl 2022

@miroslava21 jeej, aj ja som zvratena?

1mata
12. júl 2022

Nehygienicke to je urcite, ak rodicia fajcia aj nechutne. Ale co ja viem. Podla mna je to pekny prejav lasky k dietatu. Dcera 4 roky, vzdy v skolke a pred spanim si dame pusku, syn 7 mesiacov menej, predsa je este malinky a dcera 11rokov, uz iba na celo ta uz je velka 🙂

basska_b
12. júl 2022

Welcome to Modry konik... nezabudnite si, ked zasa zacne korona, tu dezinfekciu aj na pery natriet 🤣 moja 4rocna ladova kralovna na boškavanie nikdy moc nebola... ale mladsia je kontaktna a pusu da vzdy na pery... proste tak to chape. Mne to nepride nechutne, len mile a zlate

phiby83
12. júl 2022

Nikdy som to nerobila a keď som videla že to svokra raz spravila predomnou už mala kázanie

adulik2
12. júl 2022

@vivitn tak teraz ja dam, ked uz tu vsetky pisu ze je to nechutne a zvrátene. Tiez syn mi dava pusu na usta a tiez ho celého vybozkavam. Suhlasim s tebou ze nic zvrátene.

A teraz este doplním pre tie odporkyne, mam 37 a ked odchadzam od nasich 300km byvame od seba este aj ocovi davam pusu na usta to ma 67 a??? Vsak tak sme naučený od mala a trva dodnes. Rodicia ma ľúbia rovnako velmi ako manžel, tiez by položili sa mna život. Je to len pusa na usta. Neupcháme si jazyk do ust.

stevlikova
12. júl 2022

Mne to príde normálne dať dieťaťu pusu na ústa, no ja som zo zvyku a kvôli vône vlaskov začala dávať pusu na hlavu, alebo čelo ❤️

nevenka
12. júl 2022

@lylyjana presne toto mam aj ja od zubarky, co Ty, vyssie som pisala...

terina25
12. júl 2022

Mne sa az rozum zastavuje nad komentarmi,ze dat pusu vlastnemu dietatu je zvratene a nehygienicke. Akoze to fakt??? Tak potom patrim ku zvratenym ludom,pretoze moje deti maju 12 a 13 a vzdy im pusu na usta davam. Najma na dobru noc. A rovnako davam pusu na usta mojim rodicom. Ved preboha su to vase deti . Nebozkate im zadok ale usta . Az sa mi rozum zastavuje v tejto tzv.modernej dobe 🤦

elisebah91
13. júl 2022

Nikdy som nedávala pusu deťom na usta, aj moju trojročnú opravujem je mi chce dať nech mi dá na líce nie na ústa, na ústa si dávajú len mama s ockom ...

lenka398
13. júl 2022

My sme tak do troch rokov sem tam nie stále, teraz majú 5,5 a 3,5 roka a iba na líčko, dávame pusinky aj oni nám.

adulik2
13. júl 2022

@terina25 ja tomu mojmu 1,5r bozkávam aj zadok ja uz som uplne zvrátená 🤣🤣🤣🤣

dager
13. júl 2022

🤦‍♀️ Toto sa nedá čítať ani. Tak ja poviem za seba - mam 40 a dodnes keď sa lúčime, dám mame pusu na ústa. Aj otcovi, keď mu gratulujem k sviatku, niekedy aj pri lúčení. Syna nenútim, ale keď chce, tak pusu dá najmilovanejsim rodinným príslušníkom kľudne aj na ústa. A čo sa týka boštekov medzi mnou a nim, NIKDY v živote ma ani nenapadlo pýtať sa, ci je to normálne. Mne sa napríklad zdá nenormálne keď sa stretnu kamošky, partia vonku a všetci sa boskavaju na obe líca. Akože prečo?

janko77
13. júl 2022

@adulik2 to sme dve😂😂

gilmorka
13. júl 2022

Dávame len na líce,aj oni nám tak

denka259
13. júl 2022

Fuuha, som brutálne prekvapená kolko príspevkov hovorí o tom, že si s deťmi nedávajú pusu na ústa. Práveže mne príde prirodzené a pekné dať si pusu na ústa a dovtedy kým moje deti budú chcieť. Ja som dávala mamine donedávna. Aj teraz by som jej dala a to mám 33 🙈

katka5161
13. júl 2022

zvratene?? mne este aj moj ocko daval pusu na usta...a to mam 32..pred rokom ocko zomrel..ine veci su zvratene nie prejavy lasky.

maciatkolulu
13. júl 2022

@dager však teatro alaaaa francúzky prezident🤣🤣🤣

andel7766
13. júl 2022

Dcera ma 12 rokov a vzdy pred spanim, alebo rano, ked odchadza do skoly mi da cmuk na usta. Maly ma 3 roky a tiez si davame pusinku na usta, a vela krat sam pride a chce pusinku, je taky mojkacik.

terezka_ms
13. júl 2022

@mamamasama no ja som úplne v šoku z tých komentárov, že aké zvrátené a nechutné to je.. žijem v inej realite zjavne. U nás v rodine je to bežné, presne ako píšeš vo svojom komentári. Ľudia už naozaj hľadajú vo všetkom niečo negatívne, či perverzne... nerozumiem 🤦‍♀️

maciatkolulu
13. júl 2022

@sorayaardente najviac baktérií je na ústach, mam sex a potom ráno bozkávam dieťa? Ja sa tak zabávam a trochu som zdesena aj teda... No ukludni ta, väčšina normálnych sa umýva po sexe, aj zuby si pretiahne snáď občas. A k tým chorobám, bozkávam deti, všetky tri na ústa, aj muž, aj babka aj deti navzájom a???? Malý ATB ešte nemal, má 9, dievčata asi 2x,maju 24 a 21.my s mužom sme zdraví. Hmmm. Skôr mamičky, čo dezinfikuje tie kľúče, pomaly samotné dieťa majú vkuse problémy. Ale ako som písala, každý ako uzná, som šťastná, že dcéra si vybrala pricetneho partnera, budeme sa môcť bozkávať hlava nehlava s bábätkom. 🤣🤣🤣

betka233
13. júl 2022

Ano, je to strasne zvratene ked dieta da pusu mamke na usta 🥴 ale visiet jej na prsniku dobre ze nie do puberty uz nie je zvratene, to sa buduje imunita a vztah s matkou ☝️

judar
13. júl 2022

Nepraktizujem to a pride mi to z istej casti nechutne kedze si pamatam ked som bola ja decko aka to bola hruuuza pre mna co i len na lice dostat pusu od rodinnych prislusnikov co mali papule krekurene cigaretami 🤦🤢

marcimi
13. júl 2022

Fuuuuu, teda toto čo tu čítam, asi som nenormálna🤔 ale povedať, že je to nechutné, či zvrátené, to sú teda silné slová. Vidieť v nevinnom božteku na pusku, že je to choré??? Neviem si predstaviť, keď synček napr.pri lúčení v škôlke za mnou dobehne, že "maminka ešte pusku" a natrčí tú jeho, povedať mu, že to sa nerobí🤔 že to môže len ocko. Sme aj partnerky, ale v prvom rade matky a mne to príde niečo prirodzené a krásne💋 tie, čo to tu píšete, skúste sa zamyslieť, keď vám v dospelosti vaše dieťa povie, že je gay, lesba...budete ho brať ako choré a zvrátené??? Keď už nevinný božtek odsudzujete🙈Peace🍀

luckabaj
13. júl 2022

@adulik2 presne ja tak isto. Zadky mojich detí úplne milujem. Starších už samozrejme na zadky nepusinkujem ale najmladšiu skoro 2rocnu ešte ano. A tiež ju vypusinkovali aj starší na zadok keď bola menšia. Pusinkujeme sa aj na ústa a v živote má nenapadla myšlienka ze je to zvrátené uchylne breboha. Pusu na líce si dám pri privítaní so známymi a toto sú moje deti tak prečo by sme sa mali chladne pobozkať na líce.

hanka_se
13. júl 2022

tiez som asi z tych "divnych" 😂 ale nic zvratene ani nehygienicke mi to nepride. Od malicka som ju pusinkovala a aj tatinko. Ked chce pusu na usta, dame jej. Kazdy den ked odchadzame do prace a lucime sa s nou, alebo aj vecer pred spanim jej davame pusinku na usta. Aj to sama vyzaduje. Nevidim na tom nic zle. Ked som chora, alebo sa necitime dobre, povieme jej, ze radsej nie, aby nechytila bacile... Pre mna je to uplne normalna a prirodzena vec ❤ svoju dcerku milujeme a budeme si davat pusinky, dokial sama bude chciet (teraz ma vyse 8 rokov)

autor
13. júl 2022

Môže to byť zvratene a nechutne pre fajčiarov rozmýšľam.... A to teda nechutne je aj pre dospelého 😀

dkethe
13. júl 2022

@vivitn
@zuzinka888 no ale prave, ze s tymi istymi ustami co fajcim chlapovi, mam bozkat tu rozkosnu anjelsku pusinku? Neeee 😂

Sranda bokom, bozk na usta je pre mna nieco intimne, a nerobit to detom im dava jasny signal, ze je to naozaj intimne a vynimocne. Dala som tak jasnu hranicu - manzel a dost, a nemusela tak riesit krizom krazom preco babke hej ale spoluziakovi nie atd.
A za druhe, za zvratene to nepovazujem ale nechutne a nehygienicke ano, kor ked s tym zeny (a z celej fajty rad radom , ak je to rodinna tradicia) zacinaju uz pri novorodeniatku.

Ps: pus moje deti dostanu tak 100* denne, ale nie na usta

monikamarmon
13. júl 2022

Ja som na ústa nedala pusu ani dcére ani synovi, podľa mňa to patrí do partnerského vzťahu. 🤷‍♀️ Ani ma to inak nikdy nenapadlo dat im pusu na ústa.. 😅 A to ako dcéru malú alebo teraz syna mojkam a bozkávať na líčko alebo na cielko ale na ústa nie... No ako som povedala to je každého osobná vec, ak to niekto pocítuje ze je to tak fajn tak kľudne.

prunee
13. júl 2022

Ze zvratene...., jaaaj zeny, na co vy myslite... 🙉 Pusy davajte ako a kde kto chce a dokedy to obe strany chcu. Na to nie su normy.

krajcovicka
13. júl 2022

@mamamasama aj ja som rovnako narušená😍, doteraz, keď prídem na návštevu k rodičom, dám im pusu na ústa, aj sestrám a to sme všetky dospelé, moje deti bozkávam od narodenia a dokonca sa bozkávam aj s manželom, čo mi príde absolútne nehygienické, je bozkávanie psa, alebo mačky, to by som veru nerobila. Syn má čoskoro 15 a doteraz mi pred spaním príde dať pusinku, aj dcéra 12 ročná a drobčekovia sú posievaní materinskými božtekmi, samozrejme nie vtedy, keď je niekto chorý…. Je to podľa mňa krásny prejav lásky, rovnako ako objatie, aj keď sú tí pubiši už niekedy riadne smradľaví….. ľúbim ich aj tak!