Do koľko rokov dávate deťom pusu na ústa?
Netradična otázka ale pri uspavani deti som sa zamýšľala, do koľko rokov som dávala mame pusu na ústa. Dnes si dáme už max na líce. Vy to máte ako s deťmi?
@vivitn tiež som v šoku či žijem v inej dimenzii....zvrárené a nechutné sú matky čo to tu dokážu vôbec napísať,to kde žijeme v akej dobe?Rovno si dajte decko do gule ktorá je priesvitná a riadne vydezifikovaná a nezabudnite si nasadiť respirátor FFP2 a nasaďte si na seba tajvek.Neviem či sa to tak píše kto s tým pracuje chápe.Moja malá sama našpúli ústa.Tá by nechápala keby som jej povedala no nie to je nechutné.To ako 5 ročnej mám povedať že je nechutná??Že partnerské,ja jej nepchám jazyk do krku.To už keď ste s chlapom len pri takejto puske tak mi je to na smiech.My s chlapom tak poriadne keď už sme sami😘😘😘
Mne to už tak pripadá že všetko co nam z 80-90rokov bolo prirodzené je všetko novodobým mladým mamičkám zvrátené. Ja moje deti vyboskavam tak isto aj mojich rodičov a nieje to nič zvrátené ale prejav lásky a náklonnosti ktorú ku ním cítim.
pridávam sa do klubu nechutných🤣 milovala som bozkávať tú jeho uslintanú hubenku💋
teraz má 13 a už mu ledva môžem dať pusu na tú jeho gebulku, keď nestihne uhnúť.
a bozkávam aj psa na hlavu, hovorím nechutná som🤦♀️🤗
dodnes..... 10. a 14 rokov, obaja chlapci a nevieme si predstavit bozkavat sa na licka, takze ako je kto zvyknuty....
Úplne chápem ak to má niekto zaužívané v rodine tak a niekto inak, ale nazývať nevinnú pusu z lásky k dieťaťu zvrátenou a perverznou? Rozum sa mi zastavuje. Veď tie čo si nebozkáte deti na ústa, tak pre mňa za mňa im z lásky potraste rukou ale také driiiiisty písať? Veď tá mamka to dieťa nejde sexuálne zneužiť, ide mu tou pusou napr. popriať dobrú noc,.....
no a zabudla som napisat, ze nie len pri uspavani..teda, ked idu spat, ale hocikedy....
Za predpokladu ze sa jedna o pusu na pusu rodic dieta surodenec.za mna ok, pretoze mame nejaku uroven hygieny,zuby si cistime pravidelne.co sa tyka vymeny bakterii nebodaj ze po puse dostanes od niekoho kaz je taka debilina ze az.to ja uz by som musela mat vsetky zuby hnile,pretoze moj muz mal kaz a nedostala som ho ani po jazyckovej.deti neziju v antibakterialnych bublinach a ani by nemali.v nasej rodine je pusinkovanie bezne,male babatka max na cielko, licko, starsie deti (od roka do 3) si u nas vyzaduju sami pusu na pusu,takze sa tomu nebranime.naopak, ak chce niekto iny z rodiny nasilu dat pusu a vidim ze dieta s tym nie je ok, tak poviem nie.ale ak da dieta samo pusu tak na tom nic zle nevidim.a ak tu niekto keca o tom ze po intimnostiach z muzom sa im hnusi dat detom pusu,tak nech si tu hubu laskavo umyju po akte.alebo ak sa teda po akte neumyvaju (lebo takto sa tu niektore tvaria podla toho co pisu) tak nech si vyberu co je dolezitejsie, vyfajcit muzovi, alebo opatovat dietatu neznosti ktore si samo pyta. Ale aby som sa dostala k odpovedi na povodnu otazku : pokial si dieta pyta pusu a pusu tak pre mna za mna aj v 15tich. Ak to dieta nevyzaduje tak proste nie.
Chudatka deti-co z nich vyrastie, ked im bolo od malicka vstepovane, ze pusinkovanie rodicov je daco zvratene 🙄 dokonca to vedie k homosexualite (???) 🙈🙈🙈 zeny, zeny…
Takže fajčiar partner s nefajčiarov partnerom, spolu nič nemajú, lebo je to nechutne? Musím sa nad tým zamyslieť, manžel je fajčiar, ja nie. Hm🤣
Btw zeny moje...tie co ste rodili vaginalne, tak vase deti mali aj horsie v ustach ako len vase bakterie z pier 🤣🤣🤣 cim teraz nehovorim nic viac a nic menej.okrem toho au bakterie z povrchu tela matky aj otca ore deti velmi prospesne.bavime sa stale o zdravych ludoch so zdravymi hygienickymi navykmi...nejaka zafajcena tetka z tretieho kolena nech si da pohov.
Ja dávam každý večer dievčatám pusu na čelo,na obidva líca,na bradu,posuchame si nosy ako škriatkovia a priateľ im dáva
krížik na čelo a to majú 13 a 10,samy si to pýtajú,lebo su tak naučené,na ústa nedávame.
@bona69 ja to nepovažujem za úchylácke ale ani sa mi to nehodí. Takže u nás len na líce.
@maciatkolulu
ty nechuťáčka 🤗🤣
@mamamasama uplne s tebou suhlasim, len uchylne zmyslajuci človek môže vidiet nieco uchylne na tom, ak si matka/otec daju so.svojimi deťmi pusu na usta 😏
Choré ženy chory svet. A este ked napisu, ze taka pusa len s manzelom/partnerom... Preboha to narve tomu decká jazyk do ust? 🤣
@sintra mne napr.pride zvrátene a perverzné(to su teda vyrazy😃)ak sa niekto olizuje so psom😂🙈5rocny mi tiez da taku rychlu pusu na usta, a co?Bacily od seba nechytame,ani nic,ved to nie je susedovo decko😀🥰
@dorinecka45 🙂co by za to niektore deticky dali,trocha pozornosti od rodicov :( Ja zboznujem aj za ruku chodit,s tym mojim ,,panáčikom,,a som s tym uplne ok😂
Nemyslim ze je to uchylne alebo zvrátené. No nikdy by ma nenapadlo bozkávať dieťa na ústa, príde mi to nehygienicke, o prenose bacilov ani nehovorím... keď tak pusu na čelo alebo líčko, ale nie na ústa hlavne bábo. Akurát nedávno som čítala článok že rodička infikovali takto dieťa herpesom a nedopadlo to dobre. Detto olizovat sa so psom, keď si chvíľu predtým čistil zadok.... A podotýkam že mám deti aj psa 🙃
Môj najstarší bude mať 13 a vždy keď sa s ním lúčim, hoc aj keď ide do školy mu dám pusu na ústa a krížik na čelo. Aj mladšiemu 10 ročnému a momentálne aj našej malej bambulke. Čo je na tom akože nechutné?! A nehygienické? Však sme svoji, nemáme nikto v rodine ani besnotu ani inú prenosnú chorobu. Ale to že v reštaurácii jete príborom ktorý použilo pred vami XY ľudí vám nepríde nehygienicke?! 🙄
Tie,co pisete,ze je to nechutne,zvratene a neviem,co este...dufam,ze take nechutnosti nerobite ani s manzelom,ved to je pre vas biac cudzi clovek,nez dieta,co ste porodili 🙄 Mne to nechutne nepripada a svoje deti bozkavam na usta.Ved su to moje deti preboha
Kym zijem. Dovtedy sa budeme pusinkovat na usta, aj ked nie stale samozrejme. A je mi jedno, kto si co mysli. Kazdy vidi svet podla okuliarov, ktore ma na sebe. Mna cely zivot ucili dat rodine pusu na usta. A sem tam este davam aj s mamou a s otcom, kedze sa vidime cca 3x do roka a plus este sa aj silno obijmeme.
A mimochodom, syncek ma 16 mesiacov, chyti mi tvar do obidvoch dlani, a da mi obrovsku pusu na usta. Kedykolvek, kdekolvek. Ano, zaleje ma laska. 🥰 Neopisatelna materinska. To sa neda opisat..... 🥲🥲🥲
P. S.: zuby si umyvame, aj syncek. 😅
@evelyn0303 ja vezmem za ruku úplne v pohode s jednej strany malého syna a z druhej tehotnú dcéru a idem tak, dcéra je odomna väčšia o pol hlavy 🤣🤣🤣Normálne jej tehotnej dám pusu na ústa a aj ona mne. A tak teda si žijeme v zdravý a pohode. Asi sme uchylni, všetci 🤣
Bozkávanie deti na ústa sa neodporúča. Je to kvôli prenosu zubného kazu z dospelého na dieťa. Môžu za to baktérie napr. Streptococcus mutans, ktoré sa do detských úst dostávajú práve zo slín dospelého. Preto by sa ani cumliky nemali “čistiť” obliznutím. Radšej pusa líčko🙂
Cim dalej sa presviedcam, ze tato stranka fakt nema uroven😆 no Boze, davam si s dcerou pusu na usta a vobec nie som uchylna ani nic...normalny vztah mame🤔
No do kelu. Išla som písať odpoveď a zrazu čítam aké je to hnusne dokonca perverzné zvratene nehygienické. Ja už fakt neviem ...dnes asi nič není normálne . A odpoveď asi do 5 rokov 🫣
Nedavam pusu na usta. Mavam herpesy. Par krat sa stalo ze dcera dosla a dala pusu na usta. Ale nerobila som z toho tragediu. Ale prioritne na licka.
Ok čítala som len prvú stranu ale príde mi minimálne úsmevné, že pusy nechce dávať nikto, ale vsadím sa, že lyžice svojím deťom oblizovali vždy 😂 😂
Ahoj, u nás doma sa bežne deťom dávali pusinky na ústa; ani ja, ani sestra nemáme psychickú traumu z toho, že nám mama, otec, babka dali pusinku na ústa. Ani ako dospelá to nepovažujem za úchylné či zvrátené, ale svojmu synovi som vždy dávala pusu iba na líčka, čelo či konček nosa (kvôli tomu, že nechcem, aby mával herpesy na perách, ako mávam zavše ja). Ako 6-ročný mi sám od seba začal dávať pusinku na ústa a trvá to dodnes (rok). Neodťahujem sa, ide len o také našpúlené ďobnutie...

Pozdravujem všetky zvrátené, nechutné, hnusné, perverzné a nehygienické mamky, a pridávam sa do klubu. 😂😂😂