Do koľkých mesiacov je to s deťmi najnáročnejšie?
Ahojte.mam na vas taku otazocku ze ako dlho potrva ked je dieta trosku samostatne.nemyslim ze sa samo oblecie naje to az okolo 3rokov ale tak ze sa samo zahra nech mam aspon trosku oddychu.moja mala ma 8mesiacov no je velmi aktivna.vkuse s nou treba nieco robit len by na rukach bola a nosila sa.ak si s nou trochu sadnem zacne plakat nechce sediet len aby som chodila a ju na rukach mala ked lozi tiez musim byt velmi opatrna lebo hned je na konci postele atd...som velakrat z nej uz vystavena.babka mi povedala ze to do roka s detmi najtazsie potom coraz lahsie a sesternica zasa ze ked zacne chodit potom to bude najnarocnejsie.tak chcem vediet viac nazorov.dakujem za odpovede
pre mňa bol očistec do 7 mesiacov. ale za to mohli aj silné koliky, nespavosť cez deń v noci a v kuse v kuse plakal. tak nervózne bábätko snád nik iný nemal. ako sa naučil štvornožkovať v 6m tak to už bolo lepšie. šiel si po svojom a ja som len dávala pozor aby si neublížil. žiadne také že len gauči ho mať. od narodenia bol na zemi, najskôr pod hrazdičkou na deke neskôr si už brázdil po koberci, dlažbe aj parketách. aj keď sa naučil chodiť to bolo ok. všetko ho zaujímalo,koľkokrát ma nepotreboval aj hodinu. horšie to začalo byť od 18m to už bol rýchly ako fretka, nedal si zákazy vysvetliť, začal od jedu vrieskať a pod. no stále to bolo dobré lebo sa dal lahko oklamať a zaujať niečím iným. od 2,5r to bolo horšie, tvrdohlavý, nedal sa už len tak ľahko zaujať iným, trucovitý, hádzajúci sa o zem....... zlepšilo sa to teraz v 3r. keď nastúpil do škôlky. uvidíme čo prinesie čas..... 🙂 mimochodom sám sa nevie dodnes zahrať viac ako 5-10min. ale nie každé dieťa je také...
Moja suseda vravieva "Male deti piju mlieko, velke deti piju krv!" Ona uz ma 2 pubertiakov.
@slnecnica333, presne tak ako mnohe mamicky pisali a ozaj maju pravdu. Kazde obdobie ma ine strasti a ine radosti. Najprv si znicena fyzicky - babo nespi, stale sa koji, place, ma koliky, idu mu zubky, ma nocne mory...., potom budes znicena aj psychicky, ked zacne papulovat atd. Je pravda, ze lepsie je zvyknut si a brat to tak ako to ide. Mne teraz syncek spava strasne. Ale utesujem sa tym, ze ten cas strasne rychlo leti a nejak to pretrpime. Na druhej starne dcera je ma velky problem s poslusnostou. Sama povie, ze si robi rada vsetko po svojom a posluchat je jej neprijemne. Ako nepomoze nic, doslova nic. Jak keby ju to bolelo ked ma posluchnut. Manzel vravel, ze to je povaha, ze bude cely zivot taka a ja mu uz verim, lebo v 7 rokoch uz o vzdore zbytocne hovorit. Vie byt aj super partacka, ale co nas stoji nervov, no psychiatria koniec. Preto ked syncek 3 mesacny place a ja celu noc kojim a zas ho davam spinkat a som total zombik, poviem si, ako dobre ze nepapuluje, take poslusne babatko 🙂 A ked pride puberta, ach, ani si to nechcem predstavit. Pomaly mi ozaj docvakava, ze lepsie bude ked uz budeme samy a deti odrastene, na druhej strane to bude nuda jak svina a urcite si za nimi poplacem. Kazde obdobie je ine, kazde dieta je ine.

moj tatino hovorieva🙂 male deti male starosti velke deti velke starosti🙂 robim s detmi a absolutne s nim suhlasim🙂