icon

Dokážete nechať vyplakať svoje dieťa?

26. sep 2022

Priznám sa, do teraz išlo všetko ako po masle. Zrazu prišlo obdobie vzdoru, a ja sa cítim ako najhoršia matka. Strácam nervy aj pochopenie pre to urevané, tvrdohlavé decko. (2,5r)
Bola dlho kojená. 3 mesiace revala za didou tak, že nikto mi nechcel veriť, ako dlho to môže trvať. Tak v zúfalstve l, na pokraji zrútenia sme ju naučili zaspávať na rukách. Teraz už pol roka uspávame 13kg dieťa na rukách.
Nedokážem ju nechať vyrevať. Ju až napína, vydrží revať fakt dlho. To ju mám nechať zaspať vyčerpanú od plaču na zemi za dverami izby? Fakt už neviem, ako ju toto odnaucit. Dokonca sa zvykne budiť v noci s tým, že chce ísť na ruky a tiež spusti rev na celý barák.

linda117
27. sep 2022

Ja moje deti nenechavam vyplakat.. ani si nemyslim ze je to spravne. Tiez mam taku temperamentnu 2,5r slecnu co ju hned od placu napina. Nase uspavanie vyzera tak , ze vypije mlieko a potom rozpravam rozpravku alebo spievam uspavanky, alebo niekedy ideme naschval do postele skor a este sa rozpravame, zvykne mi porozpravat z coho bola cez den smutna, alebo coho sa bala 🙂 a drzim ju za ruku, skrabkam po chrbatiku... niekedy zaspi hned, inokedy to trva aj hodinu. Ja to ale beriem tak ze je to male dieta a potrebuje moju pomoc aby zaspalo.. a raz mi to bude chybat:D

sidicek
27. sep 2022

Prečo ju nosíš na rukách ako bábätko? Ved si normálne k nej lahni, chyť za ruku a počkaj kým zaspí. Nikdy som nenechávala vyrevat, ved dieťa asi potrebuje blízkosť rodiča, ale ani som zo seba nerobila otroka.

jana_eyre_2
27. sep 2022

Keď som mala prvé tak ani náhodou, lebo veď malý zlatý a ja premotivovana mama.. keď som mala dve malé deti, už som to nebrala tak tragicky (našťastie druhé dieťa sa mi narodilo.do 1,5r.po prvom takže premotivovanie má rýchlo prešlo) a keď sa narodil tretí uplakanec (on bol extrem) tak som vlastne celé dni žila tak že to okolo mňa len revalo a hučalo.. prereval prvé tri roky života a veru inak to veľa krát nešlo iba tak že som sa snažila si to nevšímat.. inak som vnútri vyzerala nejako takto : 🤯🤯🤯🤯🤯🤯

dominikamacakova
27. sep 2022

Je to pravda, že si ju naučila aby s tebou manipulovala. Ja mám tiež také dieťa a teraz robila také scény až mi bolo zle. Najskôr revala lebo chcela ísť na dvor. Išli sme. Vonku revala lebo nechcela bundu, tak si ju sama vyzliekla. Revala lebo som jej ju obliekla nasilu. Potom revala lebo chcela ísť domov. Vrieskala na schodoch. Prišli sme domov a vrieskala lebo chcela mlieko (má nedotknuté raňajky a už jednu fľašu vypila). Potom sa naschvál opľula aby som prezliekla do mokrých šiat zo sušiaka. Potom chcela pustiť inú rozprávku ako má pustenú. Hodinové scény kvôli všetkému. Ja sa čudujem, že ešte niekto nezavolal sociálku 🤦🤦 Ale ona tak vrieska, že sa až bojím či sa nezblázni. Ale je to moja chyba, lebo jej ustupujem. Ale som si povedala, že od dnes už ani za svet neustúpim v ničom 😂
Tiež má 2,5roka

nina2310
27. sep 2022

Ver mi, že to nebude trvať večne. Ja mam tri deti, kazde zaspavalo inak. Prvy syn sam a celu noc prespal.. Táto mrňavá zaspí len na cicku, alebo ked na mne leži a v noci sa kojime aj 6x..mne to nevadí
Nenechala som vyplakat ani jedno. Ked dozreli spali sami v izbach.. Každé dieťa potrebuje nieco iné.. Ale fakt skus vziat knižku, lahni si s nou do postele a ukazuj jej, hovor jej co je v knizke, alebo skus šuchat chrbatik.. Neboj sa bud rada, ze ta potrebuje. Nebude to trvať večnosť, to uspavanie. Urcite nenechat vyrevat, ale to je moj názor.. Skorej ho skus stale s niecim zaujať, odvrátiť pozornosť.. Neexistuje zlé dieta, len niektorým sa treba viacej venovat, stále ho niečim zaujať a poobede dlhe prechádzky

lenus55
27. sep 2022

Odporúčam pozrieť si na instagrame profil spinkajbabo, tam sú rady a tipy ako dieťatko zaspí tak, aby to vyhovovalo vám obom. Bez vyplakávania. Držím palce, nech je čoskoro lepšie 🙂

jana_eyre_2
27. sep 2022

@dominikamacakova ono to neustupovanie ani nefunguje, ja som zase povaha že takmer nikdy neustupim, čo poviem za tým si stojím a najmladší si dodnes na to nechce zvyknúť a skúša a skúša.. 😅 niektoré deti sú proste také..

evlyb
27. sep 2022

Na instagrame je jedna čo sa venuje uspávaniu detí, keď sú individuálne a väčšie problémy tak ma nejaké platené konzultácie tuším? No proste není to úplne zadarmo, no vyzerá že je v tom dobrá, ja tiež rozmýšľam že si zaplatím za jedno video ako naučiť ročné dieťa aby sa odnaucilo piť v noci mliečko.. lebo ja mám zas s týmto problém 🤷 ... Keby chces na ňu IG tak môžem ti ho dohľadať 😊

pericolosa
27. sep 2022

no zalezi na tom ako vyplakat. same dieta v izbe za zatvorenymi dverami by som nenechala. Moze to v nom zanechat kvalitne zranenie, pocit samoty, zufalstva…….Ale ak lezim pri dietati v posteli a ono reve lebo si zaspavanie predstavuje po svojom na rukach tak to je podla mna ok. Treba ho iba v klude pokladat a hladkat a stsle hovorit nech si lahne a spinka ze ste pri nom. Deti su rozne, kazde reaguje inak. Mojho manzela rodicia nechali takto vyplakat ked mal dva roky a ma z toho teda poriadne somariny v hlave. Povedal ze si to cele este aj pamata co mi pride zvlastne aby si 2 rocne dieta take veci pmetalo ale…..kazde dieta je ine. Urcite su aj deti ktorym je to sum a fuk. Zalezi od povahy.Preto my svoje deti nenechavame plakat o samote aby nemali ten pocit opustenia.

dominikamacakova
27. sep 2022

@jana_eyre_2 aha 🤦😂 Ja už neviem akú mám skúsiť taktiku, ja som z nej zúfalá. Ja si myslím, že ju neviem vychovať to je strašné

hendikep
27. sep 2022

uplne chapem Tvoje zufalstvo aj ked podla toho co pises, moja dcera je tak mozno 1/20 z toho.. ale staci ze je clovek hladny alebo zle vyspaty a vybuchne, ved nie sme stroje.. na druhu stranu vidno ze ju milujes lebo samu by si ju plakat nikdy nenechala.. skusala si miesto uspavania na rukach pri nej lezat? my sme tak prvu dceru ked mala par mesiacov vzdy drildali a potom mi napadlo si k nej lahnut a zaspava tak doteraz… treba proste zmenit spankovu asociaciu, presne som o tom videla reel na lepsispanokbabetiek na insta, ze dieta sa budi v noci a reve, ked su veci inak nez boli ked zaspavalo.. preto ked napr kojis tak sa dieta budi na kojenie ( hovorim o velkych detoch ) a ked odstavis a napr uspavas ze lezis pri nej, tak jej staci ze ked sa prebudi budes tam ( to samozrejme plati len ked spite spolu) … preto nekojene uz prespia celu noc, lebo ked sa na chvilku prepudi tak spi dalej ani o tom nevies

hendikep
27. sep 2022

@dominikamacakova ked pride prva scena, nahod uplny ignor az kym nebude ticho, aj ked to buduburcite riadne decibely a ju to rychlo prejde uvidis… moja to skusila parkrat a videla ze to nepohne tak uz prestala… jedine ked je hladna alebo unavena vie robit neskutocne hysterie… a vtedy viem ze nema zmysel sa natahovat tak ju obijmem, potvrdim emociu a prestane to.. ale ja toto nepovazujem za vyrevanie ked ma natahuje trojrocne decko… ale ked place dajme tomu v posteli ze fakt mamu potrebuje a ja proste by som ju ignorovala.. to by som nedokazala.. alebo ju poslat revat do inej izby.. to je davanie signalu ze “mam Ta rada len ked sa spravas podla mojich predstav “

euka210
27. sep 2022

Tak len lez pri nej, ze uz nevladzes ju na rukach, ze Ta boli chrbat, ze budes pri nej lezat a napr.hladkat ju. Ked bude revat, tak odid.
U nas zaspavanie tiez bol vzdy od mala a je problem, lebo nechcu byt sami...hoci su 2 v izbe, treti sam...chcu dospeleho. Vynimocne zaspia sami.

blontimka
27. sep 2022

Laické Rady ktoré tu dostaneš narobia viac škody ako úžitku. Skús psychológa. Detského
NIE JE TO HANBA

evlyb
27. sep 2022

A presne, hlavne nenechaj samé vyplakať, na to sú dnes už také štúdie... Má to extrémny zásah na psychiku, dieťa ešte nemá vyvinuté všetko na to aby bolo schopné také čosi zvládnuť... Deti v budúcnosti môžu mať ADHD, byť agresívne, výbušné, bude mať problém sa osamostatniť... Proste total zle na psychiku... A mám pocit že aj matky čo tak nechajú deti vyplakať im skamenie srdce 💔

dominikamacakova
27. sep 2022

@hendikep áno, ja som urobila chybu už keď som ich vzala von aj keď som najskôr povedala, že až keď sa vyspí. Ale potom som si povedala, že čo som za matku keď ani deti nechcem vziať na dvor 🙈 A vydržala tam asi 10minút bez scén. Potom to už išlo a skúšala kam až môže zájsť. Je to potvora 😅

autor
27. sep 2022

@dominikamacakova 😅 nestíham teraz čítať ani odpisovať ale my si asi mame čo povedať 🤣
Bože, nech je to len obdobie🙈🙏🙏🙏

janapeterjana
27. sep 2022

Raz príde moment, keď si povieš DOSŤ a vydržíš ten plač, lebo inak to nepôjde.

vega3
27. sep 2022

Ja uspavam tiež na rukach, ma 11 mesiacov a 10 kg. Mam v plane to vydržať ešte max mesiac a potom ju to chcem odnaucit. Ver tomu alebo nie, dieta si zvykne na to na co ho naučíš. Ked si ji naučila na ruky, zvykla si na to. Už musíš nabrat silu na to aby si ju naučila zaspavat samu bez ruk. TY musíš nájsť to odhodlanie, nikto iný. Ani na MK ti nikto neporadi pokial ty ju nrchces nechat plakat, tak nech sa páči, budes ju musiet nosiť. Ale už je nozaj na to veľká, neboj sa toho a choď do toho...

dominikamacakova
27. sep 2022

@autor neviem či je to len obdobie. Mám pocit, že je to čím ďalej tým horšie 😅 Tiež som ju dlho kojila a tiež spáva so mnou v posteli a uspávanie je katastrofa. Radu nemám, ale písala som si so spankovou poradkyňou či je reálne aby som deti (mám ešte 1,5rocnu) naučila spávať samé v posteli a povedala, že bude to ťažké lebo majú zlé návyky, ale dá sa to. Tak sme sa dohodli s chlapom, že im na Vianoce kúpime postele a zaplatíme si to spánkové poradenstvo, lebo toto je neúnosné všetko 🙄 Už bude mať skoro 3roky takže tomu dávam nádej. A mladšia je prispôsobivá

patulieenka
27. sep 2022

@akvi konecne zrely, normalny nazor 👌

patulieenka
27. sep 2022

@evlyb do 2 rokov je uplne normalne ak si dieta vypyta mlieko

laskamojajeidna
27. sep 2022

No obdobie vzoru príde aj v inom veku. Je silná osobnosť. Náš druhý syn je tiež povahovo náročný. Vie revať doslova revať tak, že sa až povracia len,aby bolo podľa neho. Máme 3 synov ,takže mu stále vysvetľujeme, že nie je jedináčik. No v prípade jedného narocnejsieho dieťaťa by som tiež nepovolila , ale to zaspavanie vyzerá, že je des. Tak závisí či bývate v dome alebo v byte. Možno by bola dobrá taká hojdacka,kde by mala ležala a hojdala sa pritom. Ako,keď sú tie záhradné na lano. Len tie sa pripevnuju o strom a v dome by bol potrebný zásah do steny. Alebo hojdacie kreslo. Treba hľadať na nete. Netuším čo všetko sa vyrába. Dá sa aj rozprávka prečítať a dieťa zaspí kľudne.

cicuca
27. sep 2022

Skoro si ju odstavila od materského mlieka. Niektoré deti sú uzkostlivejsie a viac potrebujú cítiť blízkosť maminy. To najhoršie čo jej môžeš urobiť je to, že ju niekde necháš samu vyrevať.
Ale na druhej strane viem aké je to ťažké, mám dve baby. Skús sa viac naladiť na to, že malá to potrebuje, alebo ju uspavat na sebe ale po sediacky alebo ležiačky. Je to obdobie, ktoré prejde a viac takáto maličká nebude

maajushka
27. sep 2022

necitala so komentáre pred tým, ale za mna, mám knihu : kazde dieta sa vie naucit spat. moje deti tak spia od 8 mesiacoch, par dni placu, ale mama spokojna dalsie roky. za mna odporucam. ak by si chcela, posli email kludne aj do správy a poslem ti ju. je v pdf.

eskop
27. sep 2022

Aj ja som moju uspavala na rukach dlhu dobu..ma 15 ci 16kg a je to pre mna tazke ju drzat len.. skus si ju dst ku sebe do postele, hladkat ju , pdecitat rozpravku, spievat, kadeco..nech citi tvoju blizkost.. ale urcite nie nechat vyplakat
. To snad len hyena urobi..

jaja23
27. sep 2022

Približne v tomto veku začal syn večer strašne plakavat, chcel, aby ho mal muž na rukách večer. Boli zo hrozne scény, nerada na to spomínam. Pri tom od pol roka zaspával pekne na posteli, povedala sa rozprávka a spinkal. To boli aj 2 hodiny hrozného plaču, vzlikal, kmasal ocka, prosil, ale ja som zakázala. Bolo to vyčerpávajúce, trvalo to asi týždeň a zrazu prestal. Ale bolo to už na samovraždu fakt, lebo on bol veľmi dotrapeny a fakt zaspával vyčerpaný z plaču. Pritom sme pri ňom boli obaja, ležali sme až kým nezaspal. Hladkali sme ho, tiež nepomáhalo dohovaranie ani nič iné. Nakoniec sme len ticho čakali kym ho to prejde. Nezávidím vám to, držím silno palce.

queeninthenorth
27. sep 2022

@maajushka ahoj, môžem ťa poprosiť kde by som tuto knižku našla? Ďakujem 🙂

majlo1234
27. sep 2022

Ja tam este nie som, ale pokusila by som sa najst nejaky kompromis, ktory by vyhovoval vsetkym zucastnenym aj bwz revu. Hojdanie na lopte, popripade v hacke, alebo lezat spolu. Ja by som urobila vsetko pre to, aby som ho nemusela na rukach nosit, lebo to je fskt o hubu

maajushka
27. sep 2022

@queeninthenorth neviem ci je na uloz to, skus ak nie. Posli email do spravy a mozem poslat 🙂 velmi lahko sa cita. Ono nechat dieta vyplakat jedna vec, a nechat ho naucit sa samo spat je podla mna vec druha.