icon

Dokedy kočíkovať dieťa na spánok?

25. feb 2023

Syn bude mat v marci 1,5roka, a mne už príde nevhodné kocikovat ho vonku na spánok. Do teraz nám to funguje tak, ze zje obed a okolo pol jednej az jednej, ideme von, na ten jeho jeden denny spánok do kociara. Tam spi cca hodinu, potom sa zobudi a ešte sa pomotkame po vonku, príp. ho vyberiem nech si pobeha, lebo uz riadne chodí a beha.. Ale nejak sa už necítim ôk aby takéto veľké dieťa som kocikovala cez jeho spánok, skôr by som bola za to, ze nech si po obede schrupne v postieľke doma, a keď vstane tak ideme von a niečo aj uvidí, spozná svet.. Ako to mate vy?
-nie, nemáme dom aby som ho na spánok len vyložila von do záhrady, žeby mal spánok na čerstvom vzduchu
-nemáme ani balkon na takýto účel
-mame len jeho, nepíšte mi prosím mamičky ktoré to mate zmenezovane aj s ďalším dieťaťom, kde sa to dá všelijak po kombinovať, mame len jeho, ine dieťa nemám kde zohnať 😁

Strana
z2
katuskamala1
25. feb 2023

@elizabet173 no to, ze nema dvor atd tam nebolo od zaciatku napísané...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
maminkadeticiek
25. feb 2023

Moja znama furt uspavala deti v kociku a drncala ich kade tade,v lete v zime,medzi tym mrncala ze to musi robit,a ze jej zaspia len v kociku...no takto-by som sa na to prepacte ale vysrala.Byt otrokom spanku dietata??Naco?Ked je dieta unavene spi a ked nie je unavene,nespi.Tak je to.

domireb
25. feb 2023

Kočíkovala som skoro všetky spánky do roka. Potom bola čoraz častejšie hore po 20 minútach, lebo pes štekal, lebo sa niekto rozprával... V postielke potiahla aj skoro 3 hodiny. Na tvojom mieste kľudne nechám spať v posteli, niektoré deti neboli odkočíkované ani zo štvrtiny toľko, koľko tvoje. Ja si vravím,že som urobila pre ňu koľko sa dalo, prespala vonku prvý rok života, odchodila som 60-70 km týždenne. Teraz sme 2x denne von, v kočíku nespí vôbec,teda iba raz ju zalomilo, keď som nevyrátala dobre návrat domov. Netráp sa týmto, urobila si maximum, nechaj spinkať v posteli.

oblecenie99
25. feb 2023

Nie, vieš to zle, vonku doobeda má byť 3,5 hodiny a poobede 4,5. Takto je to celé nanič, nemá to zmysel.

Prosím ťa, naozaj v dobrom, len to vyššie som písala preto, aby si videla absurditu toho celého. Dieťa má byť na čerstvom vzduchu, ale to neznamená, že musí pritom aj spať. Normálne to dieťa ulož cez deň spať, sebe navar kávu, či čaj, zapni nejaký film či seriál či knihu do ruky, vyloz si nohy a užívaj si pár hodín pokoja. A potom ho zober von, kľudne aj kočík, keď vidíš, že nevládze chodiť a chceš prejsť väčšiu trasu.

katuskamala1
25. feb 2023

@elizabet173 bud som nevyrolovala nizsie alebo to autorka dopisala neskor...

viestta
25. feb 2023

Oblec ho teplejsie, otvor okno a bude spat na cerstvom vzduchu aj v postielke

beata_k
25. feb 2023

Ved ked ti lepsie pospi doma, tak ozaj nerozumiem tomu mu uberat zo spanku len aby to bolo v kociku . A po dalsie. Aky je rozdiel ked sa dieta hodinu vonku hra a hodinu vonku spi? Ziaden. Je tam rovnako cerstvy vzduch.

kkovacovak
25. feb 2023

Ja nechápem kde je problém. Veď ho daj spať doma a vybavené. Potom choďte von 🤷‍♀️ moje dieťa spí väčšinou doma a vonku len výnimočne lebo tam chodíme aby aj niečo videla, ayb som šla do obchodu atď. Keď chceš aby spal na čerstvom vzduchu tak pootváraj okná. U nás sa spí len pri otvorených oknách. Ale aj tak nechápem kde je vlastne problém 😄

vierka0508
25. feb 2023

No ja som mojich prestala kocikovat ked mali este po 2 spanky. Vynimocne ked zaspali cestou z nakupu atd. Mladsi ma teraz 16mesiacov, obcas uz spi len 1x a to je jediny cas kedy mozem vylozit nohy alebo urobit nieco bez vyrusovania, nie este behat hore dole. Von chodime ked je fajn 2x denne takze takto mu to bohate staci.

lucia147852
25. feb 2023

A kde je problém? Veď ak zaspí doma a dokonca tak spí lepšie, tak nech spí doma. Samozrejme, že posteľ mu je pohodlnejšia ako malý kočík, kde nevie ani zmenit polohu. Ty si matka. Máš robiť to, čo viac vyhovuje tebe a dieťaťu a nie čo chce svokra.

zorkahorka
26. feb 2023

Uspavaj, dokedy sa ti vojde do kocika 😀 mojho syna som vozila do 2 rokov, potom zacal zazracne spat aj v posteli, kde ho bolo tazke dovtedy uspat 😀

zorkahorka
26. feb 2023

Aha, a citam teraz celu diskusiu... ved ak ti spi lepšie dnu, naco ho davat do koca? A kvoli svokre uz vobec nie. Vonku ho nechaj vybehat, to bude zdravsie

Strana
z2