icon

Dokedy kočíkovať dieťa na spánok?

25. feb 2023

Syn bude mat v marci 1,5roka, a mne už príde nevhodné kocikovat ho vonku na spánok. Do teraz nám to funguje tak, ze zje obed a okolo pol jednej az jednej, ideme von, na ten jeho jeden denny spánok do kociara. Tam spi cca hodinu, potom sa zobudi a ešte sa pomotkame po vonku, príp. ho vyberiem nech si pobeha, lebo uz riadne chodí a beha.. Ale nejak sa už necítim ôk aby takéto veľké dieťa som kocikovala cez jeho spánok, skôr by som bola za to, ze nech si po obede schrupne v postieľke doma, a keď vstane tak ideme von a niečo aj uvidí, spozná svet.. Ako to mate vy?
-nie, nemáme dom aby som ho na spánok len vyložila von do záhrady, žeby mal spánok na čerstvom vzduchu
-nemáme ani balkon na takýto účel
-mame len jeho, nepíšte mi prosím mamičky ktoré to mate zmenezovane aj s ďalším dieťaťom, kde sa to dá všelijak po kombinovať, mame len jeho, ine dieťa nemám kde zohnať 😁

Strana
z2
ariannazara
25. feb 2023

Od roka som ho dala na obed do postieľky. Plakal prvé dni zvykol si

autor
25. feb 2023

Dodám ze vonku spi max hodinu, doma keď spí (keď prší a nejdeme von), tak potiahne aj dve. Úprimne mne toto príde vhod viac, ze si doma zatiaľ upracem/navarim/oddýchnem, ako ho tiskam vonku cez spánok, ktorý je aj tak dosť kratší, a nič iné z toho nemám

sense
25. feb 2023

Moja správala do dvoch rokov. Len v kočíku... Ale mne to nevadilo, odstavil a som ju na terasu a bolo

autor
25. feb 2023

sense vďaka za názor ale nemame terasu, a ked zastavím kociar tak sa hneď zobudi, cize ani na kávičku si nemôžem sadnúť..

hederamonstera
25. feb 2023

Vsak ked ti vie spat doma, tak kde je problem?
Ja 95% casu uspavam doma, lebo chcem mat v ten cas volno a oddych

simona20201309
25. feb 2023

Takže ti vie spat aj dnu? Áno, je lepšie, aby sa von išiel vybehat, nie vyspať. My to robíme tak ze ideme doobedu von. O pol12 ideme na obed a najneskôr do 13tej spi doma v posteli do 15-16tej. Keď sa zobudí, ideme znovu von aspoň na hodinu. Aj v zime po tme.
Fungujeme tak asi od roka.

konikkon
25. feb 2023

Moja v kočíku nespí od 8 mesiacov, len v postieľke. Ale ja som ju v kočíku ani nikdy neuspavala, čiže nemá vytvorené žiadne nežiaduce spánkové asociácie.

autor
25. feb 2023

@hederamonstera áno spi doma v pohode, Sam v izbe a vo svojej postieľke, nemusim tam ležať pri nom.. No ono mam to ešte takto z jeho bábätkovskeho času... Ze na spánok von.. A svokra tiež mi to stále nejak pripomína, ze spánok musí byť na čerstvom vzduchu a ze treba stále utekať s nim von aby spal tam, hoc mam bolestivé krámy alebo doma svincik, treba byt co najviac vonku, najlepšie 3 hodiny doobedu a 4 hodiny poobede 😭🤦

sun_shine_2020
25. feb 2023

My to mame rovnako - doma aj 2 hodiny, v kociku 45 min 🫣 takze radsej ju necham spat doma v postielke, nech sa poriadne vyspi 😇

ankare
25. feb 2023

Mne by vyhovovalo viac, keby spí doma na posteli. Ty si môžeš oddýchnuť s ním alebo porobit, čo treba. Vonku pôjdete, keď bude bdely.

mariavalacsai
25. feb 2023

Nehovor ze ty kvoli svokre uspavas maleho vonku?? Moja dcera ma teraz rok od 9 mesiaca ako presla na dve spanky, spinka iba v postielke.. Ovela lepsie spinka tam ako v kociku.. A potom ked je hore ideme von.. Prosim ta vsak ked spi vo vnutri más cas na seba, na domacnost. Prosim ta nepocuvaj svokru, to su blbini. Nehovorim je zdrave spinkat vonku, ale ked spi aj v postielke, nechodila by som von.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katuskamala1
25. feb 2023

Dcerku Kym sa zmestila do kocika takze do 2rokov (potom uz s fusakom nevosla) a syna do 1.5r kvoli horucavam. Cim dlhsie vonku spavat tym lepsie!!

autor
25. feb 2023

@katuskamala1 vy ste ako moja svokra 😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sonicka19983
25. feb 2023

Syn je aprílový a keď mal cca rok...začali sme skúšať prechod na jeden spánok...ale nešlo to...tak mal dva, oba vonku ale boli už krátke tak do hoďky oba...a bolo to náročné lebo za každého počasia...sem tam doma ale v kočíku...v roku a pol sme už prešli na jeden...zo začiatku doma v kočíku, po pár mesiacoch postieľka, zvykol si a oveľa viac už som stihla kým spinkal doma... určite je fajn chodiť von keď je dieťa bdele a spať doma... čiže ak vaše dieťa vie spať doma tak nechať spať tam, poprípade otvoriť okno...a stačí pre zdravie...

4stanka4
25. feb 2023

Najmä cez leto keď je vonku 40 stupňov tak ísť cez obed vonku ale sak čože ved nech spi na čerstvom vzduchu je čistá samovražda. (nemyslím tento konkrétny prípad ale vseobecne). Keď ti pospi doma v posteli tak ho kľudne nechaj, my chodíme von keď sa vyspi a nemyslím si ze by o niečo prišla. Ja si zatiaľ porobím aj oddýchnem a nemusím lietať v jedinom možnom voľnom čase cez deň ktorý mam

mamkalentedkova
25. feb 2023

Keď doma pospi dve hodiny ,to zjavne znamená ,že nemá problém doma spať,tak potom načo chodia von kocikovat ho na spánok,keď to nevyhovuje ani tebe a dokáže spať aj doma ?Odkedy mala chodí ,snažíme sa spať doma a vonku chodiť za zábavou ..Stane sa ,že sme vonku dlhšie ,vtedy zaspí v kočíku ..ale nechodíme vonku cielene spať.Ved ty si matka od toho,aby si si niektoré veci nastavila tak,ako vyhovujú tebe ..napríklad uložiť dieťa doma ,keď vieš,že za ten čas môžeš vklude napríklad upratať ...

tani777
25. feb 2023

Pri starsej ani neviem,ale okolo roka a pol,kedy mala len jeden spanok (dlho mala dva),som ju uspavala vylucne doma,jedine ak sa pritrafilo,ze mi zaspala skoro,alebo naopak nevedela zaspat,tak sme vybehli von,ale potom hned nazad,prave kvoli tomu,aby som mala pocas jej spanku cas na seba a to,co potrebujem ja..pri mladsej to iste,neviem si predstavit,zeby som mala cely jej spanok travit vonku tlacenim kocika 😵‍💫😁 pre mna neskutocne zabity cas,a to mam rada prechadzky,ale to proste nie..ked Ti vie v pohode spat aj doma,a Ty nie si typ,ze vyslovene chces chodit s tym kocikom pocas maleho spanku,kludne ho nechaj spat doma..alebo ked svokra tak mudruje,nech ho chodi kocikovat ona 🙈 (ale ja som to nemala rada,aj ked mam rada svoj cas,chcem mat deti pri sebe 😁)

thereisabear
25. feb 2023

Môj spal vonku do roka, potom sa v kočíku budil s plačom a spal oveľa kratšie ako doma. Nechápem, prečo sa tak trápiš, keď nemusíš. Vykašli sa na svokru, veď to nemá ani zmysel, je dôležité chodiť von, ale je jedno či spí alebo nie. Zas ak to niekomu vyhovuje, tak je to ok, kamoške ešte trojročný spal v kočíku.

zuzuliennka1
25. feb 2023

a kde je problem, ked teda spi aj doma?
moj syn napr. doma na obedny spanok spat nechcel/nevedel.
bol odmalicka kocikove dieta, a ked som ho dala
do kocika - zaspal. Musela som si podla toho planovat aj vychadzky a navstevy u kamaratok, aby som neodchadzala prilis neskoro - lebo kocik = spanok, v akukolvek hodinu.
ja som ho kocikovala na obedny spanok este 2rocneho, a celkovo sa rad vyvazal este trojrocny a pohoda, reci ostatnych som mala na haku, nakoniec sa ako vsetky deti naucil spat aj doma, aj sam, a aj kocik som nakoniec mohla odlozit.
rob to, co vam v dany moment vyhovuje - tebe a synovi, na okolie a reci sa vykasli
kocikuj dovtedy, dokym to vyhovuje dietatu a tebe 🙂 aj na obedny spanok

basska_b
25. feb 2023

Ja ked som mala len 1 dieta, tak som od roka nechavala ju spat uz doma. Uz mala len 1 spanok. V kociku jej bola zima a po 45 min sa zobudila. Doma pospala aj 2 hod... ved povedz svokre, ze sak spi vo vyvetranej miestnosti...

darius_a
25. feb 2023

Tebe to príde nevhodné, tak urob ako tebe pasuje a vyhovuje.
Ta obdivujem, že si trajdala s nim tak dlho.
WOW.
Kašli na svokru, vonku sa dá byt aj za bdela a nie nevedeli to k mega imunite.
Je to plus ale nie alfa a omega.
Urob ako tebe pasuje, nepotrebuješ osdobrenie od svokry.
A ani modrého kona🙂

jazula
25. feb 2023

Od roka spí dcérka doma v posteli, vonku ju vsetko zaujímalo a potom aj budilo. Von chodíme na prechádzku, ihrisko a obehať vybavovačky (pošta, obchod…).

zuzulka558
25. feb 2023

Naša ma zachvilku 2,5 roka,, spi aj doma a v kočíku, kočík mi vyhovuje viac, rada som vonku keď nemám nič na robote,, aspoň sa prejdem aj k našim takých 6 km aj zo staršou po poľných cestičkách

fiafia
25. feb 2023

Nechápem načo ho kocikujes keď doma spi lepšie? Jajze máte problém ,že inak spat nechce ale tu je problém svokra... Tak nech príde a kocikuje ona. Potom keď sa vyspí môže byť na vzduchu aj do večera.

katuskamala1
25. feb 2023

@elizabet173 ved ja vam nevnucujem svoj nazor :D ja som si dala dieta na terasu v dome, a doma som si kludne aj povysavala a nebudila som si dieta.. V zimnom obdobi totiz netravim s detmi toľko hodin von co napr v lete.. Tak cim viac von tak tym lepsie, dietatko spi na cerstvom vzduchu, imunita, vzdy moje deti lepsie spali. Mimochodom mame dom, velky dvor, okrem zimy sme von nonstop, dnu sa chodime niekedy len najest..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
petamich
25. feb 2023

maly ma 1.5 roka, chodim s nim von doobeda aj poobede a cerstveho vzduchu ma dost, nevidim dovod, preco by som mala chodit von kocikovat, nechodim uz snad pol roka, bud spi v kociku na balkone alebo v postielke a uprimne je mi uplne lautrum, kto si co mysli a ako to maju ini 😃 my to mame takto

Strana
z2