icon

Dokedy majú spávať deti aj poobede?

magda22
20. jan 2010

Ahojte,
od Noveho roka mame taky problem, ze mi dieta nechce spat, stavalo sa, ze mal najprv vecierku az o 11, aj ked som skusala co sa dalo, nechcel spat, tiez poobede som mala problem ho uspat, teraz to riesim tak, ze nema ziadny poobedny spanok, ale zda sa mi to priskoro na take dieta, tak neviem, co robit, ci ho naucit surovo vstavat o siedmej a skusit cely ten rezim posunut, neviem, ...ja som naozaj skusala kadeco, aj vybehany bol poriadne, aj najedeny, nic neplati, je velmi zive dieta a on sa nezastavi...poradte prosim dokedy vase deti spavali poobede, alebo co si o tom myslite...
dakujem!
m.

roxi
20. jan 2010

diddi - no dvojičky to musí byť poriadny zaberák, ja stresujem, že ako zvládnem druhé a pritom malá je už pekne samostatná, inak pred pár dňami sa mi snívalo, že osm rodila a že zrazu lekárka vraví, tak jedno je už vonku a teraz ideme na druhé 😲 , chytila ma taká panika, že som sa až prebudila 😀 , teda obdivujem všetky maminy dvojčiat, ale neviem čo by som si s nimi počala 😅

zuzufek
21. jan 2010

ahojte,ja mám doma 2ročnú dcéru a od 1 roka spí cez deň už iba na obed,najprv spávala aj tri hodinky a teraz som rada,keď si pospí aspoň hodinku,ja ju chcem dávať na obedný spánok dokedy to len bude možné....niekedy štrajkuje,tak ju sem-tam postraším čertom a behom 10min.spí,aj ona je aktívna,unaví sa,takže neviem ako by potom dovečera vydržala 😒 ráno vstáva okolo 7mej a večer chodí spať o 20.00,dám ju do postieľky,nechám zapálené svetlo na chodbe a zaspí aj o 21.00,to už mi nevadí,lebo ja mám od tej 20tej "chvíľku" pre seba...inak roxi má pravdu,aj ja som sa na spánok detí pýtala doktorky a je to individuálne,dokonca mi doslovne povedala,že tie deti,čo spávajú menej bývajú niekedy inteligentnejšie 🙂

berynka
21. jan 2010

Heduška přestala spát během dne někdy kolem 2,5 roku. Ještě o prázdninách spala 2-3 hodinky, pak to začalo, že některé dny v týdnu denní spánek vynechala a pak už to němělo cenu jí nutit spát. Večer totiž kvůli tomu zase třeba dvě hodiny usínala 😒 .
Takže teď jí dávám spát v 19h, usíná téměř okamžitě a ráno vstáváme mezi půl 8 a osmou 😉

roxi
21. jan 2010

berynka - ja by som mala nejako posunúť spánok tej mojej, lebo niekedy ťahá ráno aj do 9 a potom je problém, že nestíhame žiadne aktivity a hodilo by sa mi, keby večer šla spať o niečo skôr, už som to aj skúšala, ale potvorka ona stále večer chce byť dlho hore a keD zaspí neskoro tak ráno nemám to srde budiť ju pred 8, ale asi to budem musieť začať robiť, ale zas v lete, to sa sama zobudí aj pred 7, lebo už je svetlo, tak to už treba hneď vybehnúť na ihrisko, aby niečo nezmeškala 😀

zuzufek - aj mne to dokina vravela, že tie deti sú inteligentnejšie a šikovnejšie, lebo kým iné spia, oni nasávajú vedomosti, len mne by tak bodlo, keby si občas ešte pospala, hlavne teraz v tehotenstve by som sa k nej rada pridala 😅

zuzufek
21. jan 2010

roxi vidím,že malá má 2,5 roka,takže ak sa od obedného spánku odučila už ti veru asi nebude chcieť...ale tak ju skús prehovoriť,aby si s tebou aspoň ľahla do postele a tak si oddýchla...my sme prednedávnom mali také obdobie,že malá nechcela cez obed spať,tak som si s ňou vždy ľahla do veľkej postele a veru aj vždy zaspala,síce len tak-tak,ale zaspala 🙂 teraz ju to prešlo a aj dnes už vyše hodinku ťahá 😉 ako som písala čím dlhšie bude na obed spávať,tým budem radšej....no viem,že aj to raz skončí 😒

monik76
21. jan 2010

tak moje mala po obede spi tak ty 2 hodiny, jsem rada, ze jde spat bez remcani, sbali si 3 panenky, lehne a do 10 min je tuha, ale musim tam byt s ni. Chci ji davat spat, dokud to pujde, starsi mi od 2 let po obede nespal, a byl to sileny zahul. Vubec nechtel lezet, nic. Bylo to fakt narocny.

jaaty
21. jan 2010

Dietčky vo veku 2-4 rokov by mali aspoň cvíľku poobede spať. Rastový hormón sa uvoľňuje len počas spánku, tak je to pre nich viac ako potrebné 😉 .
Hanka vstáva ráno okolo 7,00 hod, poobede chodí spať medzi 12,30-13,00 hod. V lete spí cca do 14,00 hod a teraz v zime dlhšie. Niekedy ju "budím" (otovorím dvere do jej izbičky) o 15,00 hod. Možno by spala aj dlhšie, ale potom by bol problém s večerným spaním. Večer chodí spať o 20,00 hod, a to máme zavedené už od narodenia.
Monik, Hanka si Tiež zoberie nejakú hračku a je do 15 minút tvrdá. Spinká a zaspáva sama 🙂

veva1
21. jan 2010

No ja som naopak citala ze niektore deti od 2rokov na obed spat uz nepotrebuju.

veronica1
21. jan 2010

My mame tiez tento problem, no o trochu skor, uz od 1,5roka sa trapime s poobednajsim spankom. Ked sa nam nahodou aj podari-tak jedine v kociku-a to po takej hodinke prechadzky, no vecer ju potom uspavam aj 2hodiny a zaspavame asi o takej 22hod. Ked ju spat nedam, vydrzi pekne cely den-ziadna znamka unavy a zaspi pekne po vecernicku o 19.30hod. No a rano vstavame okolo 7hod. Tiez sa mi zdalo ze je to velmi skoro nedavat ju spat cez den, no ona je velmi ziva a asi to nepotrebuje. Ked totiz spocitam kolko hodin spi dokopy-den plus noc, vyjde mi viac ked spi len raz za den, ako nutit ju dva krat no a nema to ziadny zmysel, lebo spi este menej.

veva1
21. jan 2010

Veronica u nas to iste,len zacal az teraz,niekedy zaspi v aute a vecer su tazkosti

evi3
21. jan 2010

Odmietanie denného spánku začalo okolo 22 mesiacov ... od 2 rokov začala chodiť do jasličiek a tam pod vplyvom davovej psychózy spinká. Doma ani omylom 😝 . Teraz sme mali skoro 2 týždne zatvorené jasle a bolo to náročné, lebo vstáva okolo šiestej, a aj večer odchádzala do pelechu okolo šietej, knižka, čajík, do pol siedmej spala. V jasličkách spí tak hodinku a mám problém ju večer nahnať do postele, zaspí okolo pol deviatej a +- 6 je hore

petja
21. jan 2010

Myslím,že dát hlavně na dítě.Samo si řekně,pokud chce spát,pokud najednou nechce po obědě spát jeden den,může to být z nějakého rozrušení,nové události,dárku,návštěvy,nechce to prostě ´zaspat´.Ale pokud už tak nespí více dní,asi nemá už tu potřebu.Filípek ve svém věku spí po obědě pořád a to 13-16,někdy míň.Večer čteme pohádku a uspáváme kolem 20:30h.

sipcek
21. jan 2010

ahojte,chcela by som sa vas opytat,aky ste mali nocny spanok ak nahodou deti vynechali obedny.Nam sa tiez nedari zaspavat cez den,len horko tazko sa uspi a potom vecer nemoze zaspat.a ked sa nam nepodarilo cez den zaspat, vecer uz o 19tej zaspala behom par minut ale o hodinu nato spustila hrozny plac a inak cela noc nestala za nic.to sa nam stava stale ked nespi cez den.to bude stale takto zle spat? ☹

knobloska
22. jan 2010

Tohle mě opravdu zajímá, protože my s tím bojujeme od 18 měsíců. Včera jsem jí uspávala 2 hodiny, pak teda na 40 minut usnula, ale aaspoň to. Já bych nerada, aby se vynechalo poo spaní, protože se nám to už 2x stalo a večer šla spát kolem 22 ( to tedy chodí normálně i tak ), takže žádná změna. Ráno by pak chrněla do 9, a tím pádem nemáme dopoledne a odpoledne je protivná. Já jsem teď zavedla buzení v 7.30 a poo prostě chodit spát bude 😀 . Přinejhorším jsem ochotná vzít kočár, protože nechci, aby si zvykla, že spát se nemusí. Jooo, kdyby šla pak večer v 19, to by byla jiná, to bych jí to spaní poo odpustila. 😉

enrikad
22. jan 2010

ahojte, môj malý má 29 mesiacov... a máme problémy so spánkom od jeho narodenia... cez deň ho veľmi ťažko uspím,... niekedy ho uspávam až dve hodiny, proste neskutočné.... keď mi cez deň nespí, je zlostný a večer zaspí až o 21.30 hod, čo je podľa mňa riadne neskoro, keďže vstávame o 6.h...

veva1
22. jan 2010

aj u nas sa stava ze ked cez obed tomo nespi tak vecer je uz taky unaveny ze nevie zaspat a aj noc je zla. Len verte tie deti to nevladzu robit kazdy den a urcite na druhy ci treti si vyberie a bud si pospi cez den,alebo pojde vecer skor spat. A este sa mi zda ze tomo zle spi ani nie koli tomu ze na obed nespal a je velmi unaveny,ale ked je taky unaveny ze sa poriadne vecer nenaje alebo nestihne poriadne napit. Skuste si to vsimnut,ci vam deti neodpali skor nez sa poriadne najedia.
tie co uspavate na obed dve hodky,skuste ich viac vystavit a ukladat o hodinu neskor 😉

evi3
22. jan 2010

Dcéra si o spánok požiadala 2x v živote ... 1.x počas Vianoc keď sme sa pešo vracali z návštevy: nespala cez deň a na návštevu šlapala(tak 1,5km), to zaspala pri nesení na rukách.
2.x keď mala črevnú virózu
A ešte 2x zaspala mimo plánu, keď ju to sklátilo na zemi(odmietla si ľahnúť aj na gauč v obyvačke), ale to bolo tiež v rámci tej virózy.
Posledný dorazný pokus o uspanie počas dňa sme mali na Mikuláša s výsledkom: 3x vyzlečenie donaha + "rozloženie" postieĺky. Takže už to neriešim. Keď potom ide spať pred pol siedmou tak ona sa pekne vyspí (nepostrehla som horší spánok) a my máme pekný večer 😉

jabber
22. jan 2010

roxi - děti ve školce spát nemusí, pokud vím, od svých neteří - některé děti spí a nespavci si potichu něco kutí s paní učitelkou 😉 Švagrová je právě ve školce přestala nechávat spát, protože pak večer v 8 byly jak rybičky a nechtěly spát 😅 😀

diddi - jak píšeš o tom rytmu - ten budou mít ve školce ale právě jiný - po obědě chodí spát v půl 1 a vstává se kolem půl 3. A jestli ti holky ráno spí do 9, tak s tím budou asi taky problémy 😅 protože děti musí být do půl 9 ve školce.

Jinak moje dcera je taky spáč - chodí spát v 8 večer, vytuhne do 15 min, ráno vstává v 7,30 a po obědě jde spát ve 12,30 a to spí různě, někdy i 2 hod 🙂 Někdy chodím spát s ní 😵 🙂 Taky ji právě chystám na školku.

petja
22. jan 2010

U nás,když se spí po obědě,o to kvalitnější je spánek v noci.Ale co je Fíla na světě,po obědě nespal asi tak 5x max

diddi
22. jan 2010

jabber, idu do skolky az v septembri, samozrejme, ze prvy tyzden bude najtazsi na rytmus....budem ich budit o 7.00 a spat pojdu skor....kamoskin maly mal rovnaky rytmus ako my....po mesiaci sam chodil do postele, "aby mohol rano skoro vstat"...a rovnako cez viken si lahol o 12.30, lebo aj v skolke tak spavaju 😀

takze zatial ich nechavam v takom rytme, pred nastupom to budem pomaly prerabat

roxi
22. jan 2010

no u nás sa nočný spánok zlepšil, od kedy nespí poobede, takže neviem, asi kažkému dieťatku vyhovuje niečo iné, keď prestávala spať, tak najprv to bolo také, že sa mi ju podarilo uspať aspoň 1-2x do týždňa, potom už ani to, už sa mi podarilo len 1x za 2 týždne a napokon som to vzdala, takže teraz nespí vôbec, ale napr. keĎ máme veľmi rušný deň a sme okolo 16-17 v aute, tak sa stane, že počas cesty zdriemne aj na 20 min. ale to je zriedkavé, žeby sme to takto vystihli, no lenže potom je do polnoci hore plná energie, takže to nie je žiadna výhra,
ale je pravda, že poobede okolo 14 má útlm, to si čítame knižky, alebo pozeráme tv, skladáme puzzle, proste niečo kľudné, to trvá takých 30-40 min. potom chytí druhý dych a do tej 22 je úplne živá a zas plná energie, nie je ani umrmčaná ani nič podobné čo by poukazovalo na to, že jej ten spánok chýba a večer keď zaspí tak spí v kuse, niekedy sa stane, že sa 1x za noc zobudí a chce vodu, ale to je skôr zriedkavosťou, keĎ si pomyslím, že sa ešte ako 2 ročná budila aj 10x za noc, tak je to veľký rozdiel, ale do tých 2 rokov spala cez obed 30-40 min. a v noci som ju kojila, takže aj to mohlo byť príčinou

ale počula som, že v škôlke niekedy začnú spať aj detičky čo predtým spať nezvykli, tak uvidíme

helcenka
22. jan 2010

Ahoj, malýmu jsou dva roky. Spí po obědě v průměru 2 hodiny. Večer chodí spát ve 21,00 (plus mínus 10 minut), někdy usne dřív nebo si sám řekne, že půjdeme hajat a někdy zase nechce jít spát vůbec, ale stejně jdeme, aby měl určitý režim. Ráno teď vstává mezi 6,30 a 7,30. 😉

lblb
23. jan 2010

ahojte, tak my sme dnes vyspati o 5.h, co sa stalo uz druhy krat v tomto tyzdni 😖
takze pekne pomasiruje na obed do postele uz o dvanastej, ak neodpadnem skor ako maly
inak spavame cez obed stale a to ma 2r 8mesiacov, az som sama prekvapena, ze mi este ani raz neprotestoval.
sice musim poobede pri nom lezat, ale zaspi do 10 minut. horsie je to vecer, trapime sa aj do 21.30, ale aspon kludne lezi a pocuva rozpravky a potom sa aj snazi zaspat. vidi sa mi to neskoro vecer, ked si pomyslim, ze ho budem do skolky budit o 6h. ked som skusila nedat ho poobede spat, tak aj tak zaspal o 21-22h, takze urcite ten spanok na obed potrebuje. no a rano ho o 7h budim

lebedka
23. jan 2010

Téma úplně pro nás. Terka mi odmítá spát po obědě, zlobím se s ní, pláč a křik a vztekání je kvůli tomu na denním pořádku. Raději ji nedávám spát, protože pak jsme jí večer naháněli do postele a nespala ještě ve 22.00. Poslední 2 dny vstávala v 5.30 a v 6.00 a stejně po tom obědě neusnula 😠 😠 večer byl o nervy, ale zase byla ve 20.00 tuhá 😀 Kamarádka není vůbec nadšená, že její klučina chodí ve školce po o spát, pak jim dupe po hlavě ještě v půl jedenáctý ☹ No Terka je nespavec od mimča.

lblb
23. jan 2010

ved toho sa najviac obavam, ze ked pojdem do roboty a budeme musiet vsetci rano skor vstavat, ze ho budem este o 22 pohanat do postele...

lucosko
12. apr 2011

ahojte maminky, mam 3rocneho syna, spaval mi doteraz aj poobede, vecer chodil spat o 21.30, rano vstava o 6.30-7hod. Problem nastal, ked sme mu pred 3 tyzdnami zobrali dudel (mal ho len na spanie) a odvtedy sa nevie upokojit a zaspat cez den. Vidim na nom, ze je unaveny, ked niekam ideme a vraciame sa autom okolo 18.30hod, tak mi casto zaspi.... Myslite, ze sa mame vratit k dudlu? Dik za kazdu radu.

rainee
29. nov 2011

no my mame ten isty problem, dcerka mala teraz len 2 roky ale uz vobec nechce cez obed spat. rano sa zobudi medzi 6-7, vecer zalahne okolo 20tej. myslim ze jej ten obedny spanok dost chyba, je aj mrzuta ale proste ani za svet ju na obed neviem dostat do postele 😒 asi preto aby nieco nezmeskala 😀 som zvedava ako to bude v skolke a ci si tam s nou daju rady aby spala....

luciebx
29. nov 2011

diky bohu malymu bude rok a pul v lednu a zatim po obede spi tak dve hodky nekdy i vice.. a o pul 8 jde znovu spat.. a usne nekdy hned nekdy az do pul hodky.. a rano stavame mezi pul 8 a 8 .. takze snad se to behem toho pul roku nezmeni.. vim ze deti kolem toho 2 roku uz spavat moc nechteji..

jajinka27
29. nov 2011

synovi budou v lednu 3 a stále po obědě spí hodinku až dvě

bubelko
29. nov 2011

@rainee moj starsi syn tiez prstal po obede spavat, ked mal 2 roky. ja som to riesila potom tak, ze chodil spat skor vecer. nie o osmej, ale o pol osmej a bolo obdobie, ked chodil spavat uz o siedmej. rano vstaval bez zmeny 😉