Dokedy si bábätká dávajú všetko do úst?
Ahojte, mam 9m dcéru, je to moje prve dieťa, tak neviem. Dokedy trvá tato fáza, ze všetko do ust? Vsetko VSETKO, co jej dam do ruky 😅 najprv do ust a ohryzava...este aj moju ruku koľkokrát zuzle🙈 vsade su odtlačky zubov🙈
Este dlho
moja ma tri a ma furt ruky v ustach😅 nastupila do skolky a zacalo to, najprv nos a teraz nechty😅
Takto, pre nu je to stale jeden z najvyznamnejsich sposobov, ako veci skumat. Je to akoby jeden zo zmyslov. Ako bolo spomenute este tak pol roka bude takto davat do pusy ze uplne vsetko. Potom zacnu prevladat vnemy z inych zmyslov, ALE priorav sa na to, ze este roky bude olyzovat kadeco. Ja mam 4 rocne a vkuse upozornujem, nedavaj si hracky/ceruzky a neviem co do pusy. Najviac ma ide vystriet, ked v obchode opiera usta o rucky nakupneho kosika, madla vo vlaku....😵💫😡 a pod.
Tak moja má 5 rokov a žasnem čo všetko ju ešte niekedy napadne strčiť do úst 🤷
Zhruba okolo roku aj nieco to ustupuje.
Nasa ma 3 a pol a stale daco vlozi do ust. Sa s muzom cudujeme, ze nemala este ziaden aft v ustach. Od kedy si odhryzla z obhoreneho dreva tak neriesim😀
Do 3r.urcite. Preto je vsade na malych predmetoch oznam,ze nie je vhodne pre deti do 3r.
moj bude mat 5 a vkuse ho upozornujem na prsty v ustach :D Takze tak skoro to asi neprejde. deti to skratka robia
Podľa dieťaťa. Niektoré pochopí rýchlo a nechce divne chute,len jedlo. Po roku. Iné to majú už ako zlozvyk.
Moja 25 mesačná to robí dodnes.Nesmiem ju nechať ani na chvíľku o osamote, aby náhodou niečo neprehltla.

Rataj ešte tak pol roka. Kým budú vonku zuby