Dokedy ste spali s dieťaťom?

5. feb 2023

Dcérka má o pár dní 16 mesiacov, od narodenia spi vo svojej postieľke a vo svojej detskej izbičke ale ja som tam ja jednopostelke snou. Máva dobre a zle noci pochopiteľne, niekedy spi celú noc a niekedy mrnci a budi sa a place atď.. Uz dávno nieje v noci kŕmena ničím, maximálne jej dám glognut čaju. Len rada by som už spala pri mužovi v spálni, síce je to izba cez jednu stenu ale pri predstave žeby v noci mrnkala a ja by som musela vstať a ísť vedľa ju upokojiť, to sa mi nechce a stále ostávam pri nej.. Dokedy ste vy takto spali pri dieťati? Hlavne mi prosím poraďte tie co mate len jedno dieťa, ktoré nespali nikdy pri vás v jednej posteli...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bbebe
5. feb 2023

moja ma 2,5 a od narodenia spim s nou v posteli. zobudi sa asi tak 1-2x na glg vody a nadranom sa prituli. Nejak sa neponahlam do spalne ale uz som sa pohrava s tou myslienkou aspon to vyskusat hoci asi by som prve noci nevedela normalne spat.

mamamasama
6. feb 2023

My spíme s deťmi. Máme obrovské letisko 2,70x2m, plus najmladší postieľku pri nás.Vďaka tomu, že sú s nami, prespia celú noc. Sex s mužom máme v hosťovskej a potom ideme hore. Niekedy síce nejaká tá kopačka od detí do hlavy je, ale vôbec nám to nevadí. Najstarší má 3 roky. Nechcela by som spať v detskej izbe bez muža. Takto nám to vyhovuje viac.

mirkava
6. feb 2023

Môj mal nočný des do jeho dvoch rokov som sa nevyspala vôbec, potom sa to začalo mierne zlepšovať. Spával so mnou v posteli a ostalo nám to doteraz 😉. Už ma 8 😊

autor
6. feb 2023

@mirkava pardon ale ja rozhodne nechcem aby dieťa spalo v jednej posteli somnou alebo s nami obomi.. Neviem ci viete ale je to nebezpečne..

didi35
6. feb 2023

My sme boli všetci v jednej izbe, mame veľkú spálňu. Postele sa zmestili vedľa seba. Nám to tak vyhovovalo

mirkava
6. feb 2023

Ani ja som to nechcela 😉. Len keď sa dieťa 2 roky budí 10x za noc s plačom alebo skôr s neutisitelnym revom tak sa názor na spanie spolu v posteli rapídne mení.

janinah
6. feb 2023

Nechceš.tak nechceš.ale ak ju naucis na svoju prítomnosť.tak s mužom v spálni nebudeš späť ešte niekoľko rokov.My sme spali jeden čas ja s bábätkom a manžel s 2-3 r.v druhej izbe.O dosť neskôr bol syn.ten spal s nami na manz.posteli skoro celú škôlku.Nikomu to nevadilo.len manžel sa občas odsťahoval vyspať do pracovne.Pre zaujímavosť....moja babka spala s najmladším dieťaťom vždy v jednej posteli.az kým sa nenarodilo ďalšie.tych deti mali 12.

thoughtfulweirdo
6. feb 2023

Moja staršia spávala v tom veku vo svojej postieľke v našej izbe a do 2 rokov sa proste budila 10 aj viac krát za noc, hoci tiež už v noci nedostávala nič. Potom prestala spávať cez deň a o zobudení bolo menej o polovicu. Teraz má 5, už síce spáva s nami v posteli, ale takmer každú noc sa 1-2 razy zobudí. Riešila som to aj s pediatrom, ale vraj sú proste také deti a chce to ešte čas. Tak ja len toľko, že niekedy ani všetky rady sveta nezaberú 😄

andrea_82
6. feb 2023

ja som mávala syna v postieľke prirazenej k posteli, bez bočnice. Takže sme spali spolu ale zároveň mal každý svoj priestor. Presťahovali sme ho do svojej detskej keď mal 2 roky. Ale ďalšie ešte minimálne 3 roky bolo treba k nemu občas v noci zájsť.
Mne sa celkovo nepáči ten systém šupnúť novorodenca do svojej vlastnej izby. Viac mi vyhovuje, že sme všetci spolu v jednej spálni.

tarvika
6. feb 2023

Z akého dôvodu to považujete za nebezpečné? Myslíte pri malých babatkach aby sa nepridusili? To je veľmi málo pravdepodobné, ak rodič nie je pod vplyvom liekov alebo alkoholu.

nicol_10
6. feb 2023

Od 11m sme ju dali do jej izby a bolo to veľmi dobre hlavne pre ňu, keďže sa budila na muzovo chrápanie 🙈😁 doteraz ju mame v noci zapnutu na vysielacke.

mamamasama
6. feb 2023

Nebezpečne spat s vlastnym dietatom? 🤣😅🤦🏻‍♀️Co sa bojis, ze ta pohryzie? Tak takuto blbost som uz davno necitala. V com akoze je to nebezpecne? Prave naopak. Spanie s dietatkom znizuje riziko SIDS.

beronsche
6. feb 2023

Deti spali s nami, kym sami neprejavili zaujem odstahovat sa do svojej izby.. co bolo cca v predskolskom veku.. mali sme "letisko", deti spali pokojne a tym padom ja s muzom tiez..
Ale este aj teraz (mladsi skolsky vek) k nam obcas pridu - ked maju zly sen, prip. nevedia po zobudeni zaspat..

A riadne hrotis to riziko spolocneho spania.
Ano, to riziko tam je, za predpokladu, ze matka berie lieky, ci uziva omamne latky..
Prip. Ak je matrac velmi makky, na posteli je million vankusov a prikryvok, ak by dieta mohlo niekde zapadnut (napr. medzera medzi stenou a postelou)..
A presne tak, spolocne spanie s babatkom znizuje riziko SIDS..

beronsche
6. feb 2023

@andrea_82 presne, ani ja si to neviem predstavit, nechat babo spat same v izbe, hoci aj na vysielacke.. nemohla by som, ja pritulena k muzovi a drobec sam..
Ale tak chapem, ze kazda z nas to ma inak a neexistuje univerzalne spravny pristup.. 🙂

mima172
6. feb 2023

Malú som nikdy nedávala do postele ku nám, čiže tiež bola vo svojej postieľke od narodenia. Vlastnú izbičku tak, že v nej aj sama spávala sme jej urobili, keď mala 2roky (tesne po druhých narodeninách). Muž chcel skôr, no mne sa akosi od nej nechcelo, no už sme jej reálne "prekážali" ku kľudnému spánku. Keď bola maličká, tak ju nezobudilo nič a od toho roka a pol sme ju zobudili aj prehodením paplóna o chrápaní ani nehovorím.

zorkahorka
6. feb 2023

Starsi syn mi spaval celu noc od 2 mesiacov, a vtedy som sa vratila do susednej spálne. Ak mal nepokojnu noc,ostala som pri nom, ak zamrnkal, tak zvycajne kvoli cumlu.casom si ho dokazal najst v posteli sam a dat do ust,takze nebolo treba chodit.ale nepamatam sa, aky bol stary
Niekefy som odbehla ja, niekedy muz