Dvojmesačné bábo mi v noci nechce spať

laskica
13. feb 2016

ahoj .. moja dvojmesacna dcerka mi v noci stava kazde tri hodiny papat ale po napapani mi nechce zaspat a musim ju vzdy od znova uspavat .. som velmi unavena a neviem si dat rady s jej spankom .. ked ju po vecernom napapani nevezmem na ruky a neuspavam ju zacne pyskat vrestat ..

siska53
13. feb 2016

@laskica a cez den ako spi?
Niektore babatka maju prevrateny den s nocou (pripad svokrovho brata -cely rok to tak mal,v noci hore,cez den spal a jeho mama mala este svokra ako starsiehi syna).

Kolkokrat je takto v noci hore a ako dlho je hore?

Ako prebieha to krmenie? Neprihovaras sa jej moc,nerozsvecujes moc?
Nepomoze,kzd sibspolu lahnete a bufes ju hladkat?
Dojcite sa ci UM.?

laskica
autor
13. feb 2016

No cez den mi krasne spinka ... je na UM .. no urobim jej pod lampou mieko a dam jej ho vobec sa k nej neprihovaram , dopije a uz otvori ocka akokeby ani nespala a uz pisti ako pavijan haha
Skusala som ju aj hladkat no nepomaha to vobec .. som hotova

dixopixo
13. feb 2016

Moja bola taka ista, skusala som vselico aj ju davat neskor spat,potom som skusala co najdlhsie nech vydrzi, ze prespi celu noc a nic. Takto obratene to mala mozno do 8mesiaca a potom od roka sme mali par mesiacov co o 3 rano vstavala ale teraz uz dlho nic take a to mame 2 roky,,nic len mamka nech oddychuje ked sa da,lebo viem, ze je to dost narocne ak treba k tomu viest domacnost,vsetko prejde len treba cas ak je zdrava nevidte v tom problem,niektore babatka su proste take.

misinka26
13. feb 2016

Neboj to prejde ... nechcem ťa strašiť ale u nás to trvalo 3 roky 🙂 a to bol hore každú hodinu... každé tri to buď šťastná aké máš dobré bábo ... a inak ja som to riešila tak, že spala cez deň s ním 🙂 inak by som umrela od únavy 🙂 Držkaj sa ...

laskica
autor
13. feb 2016

Ja by som spala snou cez den ale vies ona kazde dvacat minut stava aja si pripadam ako na kolotoci stale ju len uspavat

janakomancova
13. feb 2016

my mame rok a 7mesiacov a noc sme este neprespali, dufam ze u vas to tak nebude

laskica
autor
13. feb 2016

No ja nepotrbujem aby ju prespala hihi kludne nech vstane napapa sa ale nech zaspinka hihi

sue
13. feb 2016

@laskica čo máš robiť? Tešiť sa 😃

Moja má 8,5 mesiaca a budí sa každú TRIŠTVRTE HODINU 😝 cez deň spí 2-3x po 30 minút a vyskúšali sme všetko...

Keby to bolo raz za tri hodiny, som šťastná 😐

yanni
13. feb 2016

@laskica uplna normalka. nic nenarobis. mas take a take deti. Prehodeny rytmus mala nasa copania ca mesiac, to bolo o nervy ale nic nenarobis. Ono sa to casom ustali ale moze to trvat mesiace ba aj roky.
Odporucim ti jedno, pomoze, nemusi pomoc ale pokym mas len jedno dieta, je to najlepsie pre dieta aj teba: zaved vecerny ritual (ak este nemas) a pokus sa aby aj priebeh dni bol ako tak rovnaky. ale hlavne vecer je dolezity. Napr. kupanie, jedenie, mojkanie, spanie. A vzdy v ten isty cas.

siska53
13. feb 2016

@laskica a. Ako dlho je potom hore?
Nasa,ked mala kolikove noci (nastdtie len tak 4x do tyzdna,zvysne noci prespala), tak bola hore hodinu az dve.

A cez den ako dlho a kolkokrat spinka? Lebo si pisala,ze cez dzn krasne spi a neskor,ze cez den pri nej nemozes spat,lebo je kazdych 20minut hore..

Nosic/satku ste neskusali? Jasne,nie na noc.. Ale na den,aby dlhsie pospala.. Alebo sa dohodnut snpartnerom,ze po prichode z prace by take 2hodky bol s nou (kedze nedojcis,nakrmit ju vie aj on). Ako chapem,ze ti chlapi zvacsa chodia neskoro,ale by si si aspon 2hodky pospala. Alebo dakto z rodiny aspon raz do tyzdna na asppn pol dna,ze by si si ty pospala.

Ja som to mala horsie,lebo mala kolikova hocikedy den/noc,kedy ako bolo horsie a do toho stuplik 2r.,u ktoreho som nic take nepoznala. Takze narocne to bolo,ja navyse po sekcii,prve dva mesiace mi cez tyzden chodila mama pomahat takmer kazdy pracovny den,no neskor som jej to zrusila,chcela som ti zvladnut sama,tak chodila tak cca 2xdo tyzdna,dakedy len raz,vtedy prisiel moj otec a zobral von maleho na prechadzku ci ihrisko. Na tie 2-3hodky. Pre mna bol oddych uz aj to. 🙂
U nas to bolo horsie cca cca 4m.
No nastastie nie az take. Ona sa zobudila len raz,ked s azobudila,ale teda to potom plac hodinu az dve s malymi prestavkami ..dojcenie ,odgrgavanie,masirovanie,odvetrikovavanie,do toho pokusy o uspatie,zas dojcenie atd.az zaspinkala. Nastastie len raz. No co z toho,ked to bolo o 3rano,o 4 ci 5 zaspinkala a o 6:30vstal drobec a ona si hajala nasledne aj do 8-9.
A poobede drobec uz velmi nespaval,alebo zaspali na striedacku,takze malokedy som si mohla lahnut aj ja s tym ze obe deti spia.

Drzim paste,babatka menia svoj rezim,hadam bude lepsie. A ak plakava,moze mat aj koliky. To maju aj babatka na UM (ako som bola ja).

laskica
autor
13. feb 2016

@siska53
priatela mam v zahranici , pracuje tam .
Ano mala ma silnu koliku .a od narodenia sa nevie sama vykakat iba s r.rurkou .
dcerka je na umelom mlieku a to uz tretie v poradi ..v noci mi stava kazde tri hodiny ako budicek na papanie po papani je hore cca max dva hod. Cez den ?? Kazdy den je iny zvicajne spinka cez den pekne len pocas spania sa dost budieva nespi v kuse ano hodinu . Problem je aj v tom ze malu som dost zle naucila a zaspava mi len na rukach a musim s nou natriasat ...cize moja dcera je dost uplakana koli kolikam a preto je vzdy na rukach

uhnakova
13. feb 2016

Moja dcerka bola v tom veku taka ista, budila sa v noci kazde dve az tri hodiny na mlieko a nevedela sama zaspat kvoli skrytemu refluxu. Takze som ju zakazdym cicikala na rukach, po zaspati este polhodinu drzala a az potom opatrne prelozila do postielky. Bolo to dost strasne obdobie, zvykla som za celu noc naspat tri - styri hodiny. Postupne reflux ustupil a na zaspavanie super zabrala mala cestovna postielka, ktorou sa dalo hegat. Dcerka vypila v noci flasticku s mliekom a potom ju stacilo pat minut natriasat v postielke a bola tuha 🙂. V deviatich mesiacoch z tej postielky vyrastla, no bola uz zvyknuta, ze jej dam dudel a trasiem minimalne, takze sa postupne naucila uprostred noci zaspat len s dudlom drziac ma za ruku. Ale pri vecernom zaspavani som ju natriasala na rukach este donedavna. Teraz je konecne zvyknuta zaspinkat vedla mna na posteli a potom ju prelozim do postielky.

veriiii
13. feb 2016

@laskica ona ani nevie ze je noc a ze ma spat....toto sa naucia deti az neskor..bohuzial je to tak..nase telo sa musi naucit zosuladit s dennym a nocnym biorytmom..a mozno ako pisu vyssie, ze ma problem s refluxom?

jana_eyre
13. feb 2016

moj syn bol taky tiez.. dospavala som s nim cez den, aj ked viem, ze noc je noc a je to stresujuce.. ale to urcite prejde neboj - babatka si este len vytvaraju rezim dna a noci.. babatko je kazdym dnom ine..

siska53
13. feb 2016

@laskica aj nasa tak bola,vecne na rukach. Pozicala som si od kamosky nosic,takze som aj porobila,aj sa vedela venovat malemu.
U nas sa to ustupom kolik zlepsilo,navyse ona sama coskor zacala objavovat svet,cize zacala byt coraz viac na zemi a skumala. Jasne musela som davat pozor kvoli bracekovi,kedze on je taky maly "neuron"-,rychly,aby nahodou na nu nespadol.

Viem,ze je to unavne,ale fakt casom sa to spravi. A neskor sa aj sami zahraju. U nas sme si sice na take naozajstne spolocne hranie pockali dlhsie,kedze mali uplne ine zaujmy,no teraz sa uz vedia ja spolu hrat (kym sa nepohadaju,;)) ).

siska53
13. feb 2016

@laskica a myslela som ze aj ona sama sa casom sama zabavi.