Dvojročný syn sa v noci nepretržite budí
Ahojte mamičky zas potrebujem Vašu radu. Mám vyše 2-ročného syna. Každú noc sa budí aj 6x. Niekedy mu stačí len keď pribehnem a počuje ma že som tam a zas zaspí, ale za hodinu je znova hore, potom mu už nesiem čaj, napije sa a zaspí, ale za hodinu je zas hore. Ja mám pocit, že mám doma 3.mesačné bábätko 🙂 ktoré sa budí v noci na kojenie. Ale v skutočnosti som z toho už unavená. Keď mal 4 mesiace tak spával celú noc, nebol zo spaním žiadny problém, len v prípade, že ochorel. Teraz to už trvá vyše roka, niekedy sa zobudí len 1x za noc no inokedy aj 6x, alebo každú hodinu. Skúšala som mu dať ľahkú večeru, lebo som si myslela, že ho asi v noci trápi bruško, keď je moc najedený, inokedy som mu dala aj poriadnu večeru, lebo som si myslela, že je v noci hladný. No v obidvoch prípadoch bola noc rovnaká. Stále sa budil. O 8mej večer ho dám spať a do pol 10 šaškuje, lebo nechce spať, zo zaspávaním sa trápime. Keď ho dám spať o 7mej večer tak o tej 8mej konečne zaspí, ale v noci sa nič nemení, či ide spať skôr alebo neskôr stále sa v noci budí. Aj keď spí sám, alebo keď si ho vezmeme k sebe do postele ani vtedy neprespí celú noc, stále sa budí s plačom. Prosím Vás aké máte s týmto skúsenosti, alebo ako dopomôžem malému nech v noci spinká, bez toho aby sa budil zo strašným krikom ako keby ho rezali. :( Ešte podotýkam, že spinká sám v detskej izbe. Ďakujem za každú radu 🙂
@timea7 len my na veceru mame este mliecko.cez den je na muza nalepeny a nalipnuty ale ako nahle ma ist spat je iba mami.u svokry prespi tu noc vzdy celu,bez jedenia.a doma sa nam stalo,ze prespal odkedy sa narodil dokopy hadam 5krat.
Ja sa chcem spytat,ci vam nieco pomohlo pri tom zobudzani. Dcerka ma 18m a od narodenia je zly spac. V noci je cca 12x hore- niekedy viac, inokedy menej. Kojim ju a spi so mnou, no mlieckom to isto neni lebo aj sa napije, obrati hlavicku,ze spinka na druhej strane, no potom sa vrti, place,ochka, aj sa posadi...a toto dookola. Cez den dokaze sama spat 30min len. Ja som uz neskutocne unavena a co este ona? Ved take dietatko potrebuje spanok. Prosim,ak vam nieco pomohlo, dajte mi vediet. Dakujem
@zzuzulinka ahoj preslo to obdobie a syn normálne spi?
@zzuzulinka Dobe, večer, tiež som zvedavá ako sa Vam podarilo poraziť nespavosť. Syn má 2,5 roka, keď sme spali od jeho narodenia 10 noci, tak to je veľa. Ja od jeho 1 roka pracujem. Je to katastrofa. Keď sa zobudí, ide hneď do revu ako nepricetny.Pred rokom som už myslela, že skončím na psychiatrii, to ešte stale pil 330 ml mlieka každé 2,5 hodiny. Musela som ho vždy prebalit, často sa aj precikal. Aj 5x do týždna som ešte prevliekala v noci posteľ. Mlieko som mu už len liala priamo z krabice do fľaše, nebol ani ochotný počkať, kým ho ohrievacka zohreje. Mlieko som mu stopla ale stále nespi. Boli sme na liečení, zistili mu reflux. Keď sme začali dodržiavať opatrenia, tak sa to na chvíľku zlepšilo a zase sme tam, kde sme boli. Keď týždeň nespíme, tak sa mi točí hlava a trasu ruky. Ani neviem ako dokážem pracovať a starať sa o domácnosť. Uvitam každú radu. V utorok ide maly na očkovanie, tak som poprosila muža, nech sa spýta pediatricky na nejaké lieky. Takto sa žiť nedá... Inak je cez deň veselý chlapček, dosť živý. Som rada, že chodí do škôlky, lebo si neviem predstaviť stíhať ešte jeho tempo cez deň. V práci idem aspoň v kľude na obed...
@kristinkahugo veru ja to.mam už 2rok mne zaspí 24.00 alebo len ráno 02.00 môžem robiť čo chcem. Som tak vyčerpaná za 2 rok!!!! Mne mamičky moje dieťa spí celú noc. A to ako .???

@zzuzulinka nič, nedať. Vybavené. Tvoj syn už nepotrebuje v noci jesť, je to len zlozvyk. Dve, tri noci pomrnčí a potom pochopí, že mlieko v noci nebude. Najlepšie, keby si začala niekde mimo váš dom - u rodičov, v hotely, skrátka fľašu nemáme. A keď aj v noci volá teba, nech k nemu ide muž, nenechaj ho, aby bol zvyknutý len na teba. Alebo to ešte vydrž a po Vianociach zruš fľašu úplne a zabiješ dve muchy jednou ranou.