Dvojročný syn váži len 10 kg
Dobry vecer mamicky,chcem sa poradit.Chcem sa spytat ci mate niektora skusenost.Vsimla som si na synovi ze pocas minulej jesene a zimy nejak pochudol.Vazi ako rocne dieta.Presne takuto vahu mal aj na poradni ked mal rok.Vsimla som si to aj na starsich foto v tel,ze take 3-4 mesiace bol taky "mesitejsi",papame normalne,je kojeny(len v noci),je sice pravda,ze velky jedak nie je,ale zase nemozem povedat ze nezje nic.Spomenula som to aj doktorke,kedze maly byva casto chory-myslim sopliky,nadchy a pod..zdal sa jej chudokrvny tak mu vzala krv a potvrdilo sa to.Teraz uziva kvapky Maltofer uz vyse mesiaca ale nebadam na nom nijaku zmenu,najlepsie co by bolo pre neho vhodne mi kazala pecen,ta ma vraj najviac zeleza,ale on mi ju samozrejme odmieta..neviem co s tym,je strasne chuducky a sa bojim ci to nemoze byt aj niecim inym..za 2 mesiace mame ist na kontrolny odber krvi..mali ste nejaku podobnu skusenost?Dakujem
@eliza999 moja dcéra bude mať 4 roky a ma 12kg papa všetko
@veronikaszabova môj maly ma 10mesiacov a 12kg, ale zase je dosť dlhy, je proste veľký po manželovi, tie miery sú veľmi individuálne a orientačne, ale po pravde, mám čo robiť, keď ho nosím obcas na rukách.
@veronikaszabova no neviem ani sama ale vsimla som si ze viditelne schudol a v kratkom case 😕
@danielalaura mozno to bude aj genetikou.mama vravela ze aj my so sestrou sme boli take nic museli sme v detstve nieco uzivat na priberanie.mne dk vravela ze by mal mat aspon 12kg tak neviem teda
@danielalaura vau moja má 14 mesiacov a 12 kíl :D a nosí 86 neviem si predstaviť že by.mala.mat tu váhu ešte 3 roky :P
@lubik87 ono sa toto zda ale ked aa dieta zacne hybat, tak nepribera vobec rychlo...
@klarissa25 no moja behá od 8a pol mesiaca po dvoch a nato koľko spapa priberá stále . Postavu má akurát žiadne faldy preto píšem že si neviem.predstavit túto váhu ..by bola.ako špageta 🙂
Prekvapilo ma, ze Vam doktorka kaze dat dietatu vnutornosti... moja doktorka sa smiala, ked osm jej povedala, ze to detom nechuti, ze vedia, co je pre ne dobre. Pre tak male dieta su vraj nebezpecne... a teda tuto informaciu som nasla viac krat potvrdenu. https://najmama.aktuality.sk/clanok/249842/chyb...
Moja dcerka ma 22 mesiacov a ma tiez 10 kg, vaha dietata sa meni podla jeho potrieb. Akonahle sa viac hybe, viac spaluje, menej pribera, alebo dokonca mierne schudne, postava sa meni zasadne z baculateho baba na male dieta.
Chorobnost moze byt sposobena mnozstvom inych veci a vyvazovat zelezo sa da milionom sposobov. Potraviny pre dobrú krv (https://www.vitarian.sk/clanky/vyziva/2014/chut...
-Strukoviny: šošovica, sója (opat opatrne, hlavne s GMO)
-Orechy a semená: tekvicové jadierka, pistácie, para orechy, mandle, quinoa, jačmeň
-Zelenina: cvikla, paradajky, mangold, kel, ružičkový kel, zelená fazuľka, hrášok, brokolica, baby špenát, pór, paprika, pickles (nakladaná zelenina)
-Ovocie: šípky, Camu Camu, jahody, marhule, jablká, černice, čučoriedky
-Ostatné: trstinová melasa, ovsené vločky, stévia, morské riasy, pivné kvasnice, chlorella (u deti vynechat)
Ja preferujem lokalnu stravu, pretoze si myslim, ze telu prospieva hlavne to co tu rastie a z tohto zoznamu vacsinu pravidelne jeme.
Pestra vyvazena strava a pravidelny pohyb vonku sa najlepsie postaraju o detsku imunitu. Drzim palce!
@klarissa25 to je pravda.mam starsiu dceru viem potvrdit len on viditelne schudol.vsimok si to kazdy kto je s nim casto..
dcére sme dali pečienku ako malej a dostala také hnačky že sme sa z nich nevedeli dostať cca 2 týždne....pečienku tak malému dieťaťu neodporúčam...
@eliza999 Dobry vecer, z vlastnej skusenosti Vam na imunitu vrelo odporucam produkty na baze aloe vera od firmy forever. Osvedcili sa nam uz vo viacerych pripadoch. A najviac v pripade posilnenia imunity a zbavenia sa zachvatoviteho kasla u mojho syna po nastupe do MS. Uz mu totiz hrozili astmaticke spreje. V pripade zaujmu sa rada podelim s dobrou skusenostou 🙂
@eliza999 Ahoj, ked sme chodievali so synom na rehabilitacie, stretavala som tam mamicku so synom, ktory v 2r vazil len 8kg. Mali sme si co povedat, pretoze rovnako ako jej syn, aj moj bol nejedlik.
Je pravda, ze ked maju deti viac pohybu, menej priberaju. Ale to, ze vazi rovnako ako pred rokom, dokonca mas pocit, ze schudol, podla mna nie je v poriadku. Moze mat napr. intoleranciu nejakych jedal, preto nepribera.. alebo ine problemy s travenim. Nevsimla si si, ze by mu bolo po nejakom jedle zle? Bolest bruska alebo len mrzutost?
Ja by som sa na tvojom mieste asi pytala za nejakym odbornikom. Skuste alergologiu alebo gastro. Mozno naozaj nemusi ist o nic, len genetiku. Ale pre pokoj v dusi by som zasla na vysetrenie.
Moja ma 2,5r a 13,5kg.Pije nutrične drinky Fortini.
@eliza999 ja ken ze: na zelezo: hovadzie/telacie maso, cviklu, cucoriedky, ... a ako dpplnok stravy od justu soi chvalia cucoriedkovy narosan (myslim tak sa to vola) - na doplnenie zeleza.
tiez si myslim, ze vitamin B - nas ma 4 roky a sice vazi dost, no nejako nemal chut do jedla a aj chorlavel, tak dok povedala, nech skusime floraliv (tak sa vola? ta dementna reklama s tou mamickou hyperaktivnou hop hop hop) - take flasticky, maly to vola "pivko" - berie sa tyzden a mesiac pauza. maly sa po tom dobre rozjedol. skuste.
(neber to ako strasenie, ale ako skusenost) sestrina mala bola chudicka - a bolo to celiakiou, kym ju diagnostikovali.
Moja starsia dcéra ma 6 a pól roka a váži 16-17kg 😂 je sušina riadna toľko isto váži aj moja štvorročná 15-16kg cca. Nič si z toho nerob ak dobre papa tak ma len lepšie spaľovanie.
Moja má 5 rokov a váži 15 kíl 😁Taká malá rasca to je.
Mne moja mama kupovala presne na toto pangamín (pivné kvasnice) neviem či sa také niečo ešte predáva, alebo ako sa to volá, lebo to bolo pred 25. rokmi 😂
@eliza999 narosan davam malemu od roka. Kludne ho pouzivajte, vyskusaj za kavovu lyzicku par dni. Ja mam pocit, ze mojim pomohol. uz po mesiaci uzivania prisiel domov chory manzel a deti sa prvykrat nenakazili.
A je uplen jedno, koho deti kolko vazia. Ak si si ty vsimla, ze neprospieva, ba dokonca chudne, je dovod to naozaj riesit. Zatlac na dr, nech mu spravi nejake vysetrenia.
Zeny, uvedomte si, ze je rozdiel, ak su deti drobne od zaciatku a priberaju postupne aj ked malicko a ked jej maly schudol...
Co by som dala za to 😂😂😂😂 moj ma 2 a pol roka a 21kg 😂😂😂 chlap po tatovi
Nerieš. Pokiaľ je všetko v poriadku. Naš bratrancek váži v roku a pol cca 13 kíl. Naš simonko ma viac ako 3 roky a váži 14 a myslím ze váži uplne akurát 🙂
@janka95 ako vsetko v poriadku, ked pise, ze je maly casto chory?
Moja dcérka ako dvojročná vážila 11kg ked malá rok vážila 8,7kg a niekto nikdy nič nevravel.

@eliza999 nas Šimon ma 4.5r a 15kg. A nezda sa mi chudy.
2r a 10kg sa ti zda malo?