Aké hračky na záhradu pre ročné dieťa?

bobula46
8. mar 2019

Ahojte maminky. Aké hračky využívajú vaše deti na záhrade, dvore? Môj syn má deväť mesiacov, na konci apríla má meniny a tak riešime darčeky. Do bytu by som nerada pchala zbytočné hračky no máme záhradu u rodičov kde môžeme kadečo dať. Syn bude mať začiatkom júna prvé narodeniny a tak chce každý niečo veľké kúpiť.
Rozmýšľala som či to vôbec dieťa tento rok využije, veď prakticky sa bude učiť vonku behať (hoci doma už popri nábytku chodí). Využijeme pieskovisko, hojdačku, šmýkačku, bazénik, tatrovku, odrážadlo, čokoľvek čo je na dvore? Trampolína asi pre tak malé dieťa je nevhodna. Ja som sa rozhodla že mu určite chcem kúpiť sedačku a prilbu na môj bicykel keďže mi to veľmi chýba a takto by som mohla znovu začať jazdiť (Pokiaľ sa teda bude krpcovi páčiť) no to je darček skôr pre mňa ako pre neho.
Pokiaľ aj máte nejakú fotku, prípadne značku budem rada ak prezradíte a pošlete lebo naozaj neviem čo také dieťa už bude zaujímať a čo nie. Prípadne čo je vhodné pre také malé dieťa a čo sa môže použiť aj budúci rok a neostane nám to stáť v pivnici nedotknuté alebo využité len párkrát a dosť. Je mi jasné že dieťa sa zaobíde aj bez toho no riešim to najmä kvôli otázkam čo môžu malému kúpiť na meniny a narodeniny
Ďakujem ♥️

jasminet
8. mar 2019

ak mate miesto, tak sa poskladajte na detsky domcek so smykalkou, pieskoviskom, hojdackami a urobte mu na zahrade pekny kutik

11mirka22
8. mar 2019

@bobula46 náhodou, ja si myslím, že ak kúpiš sedačku na svoj bicykel, bude to krásny darček pre dieťatko, veď mu tým darujes spoločne strávený čas s tebou na bicykli. A to čo si napísala, pieskovisko, bazenik, hojdačku... využijete určite tiež a nielen tento rok.

timilv
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
timilv
8. mar 2019

Našu ako ročnú bavili odrážadlá, tatrovky, kúpanie v bazéne. Šmýkalky a hojdačky ju začínajú baviť teraz (1,5r). Do leta jej určite chceme na dvor dať pieskovisko a chystáme sa samy vyrobiť drevený domček na hranie (už som si aj vymyslela projekt 😂), lebo keď sme boli naposledy v detskom kútiku tak už ju to celkom bavilo. Ale to môže byť veľmi individuálne... Skúste čo by ho mohlo baviť a podľa toho vyberajte darčeky 😉

kristina2412
8. mar 2019

@bobula46 za mňa určite tatrovku 😉ak keď ešte nebude chodiť ,sadne si do nej a budete ho ťahať,neskôr si bude on voziť svoje "poklady". Dali sme krsniatku na prve narodeniny,mala najvacsi uspech. Uz mám vyhliadnutú ruzovofialovu pre moju najmenšiu.

miriam439
8. mar 2019

@bobula46 Náš mal v lete dva roky, dostali sme pieskovisko také, čo je tá plastová mušlička. Prvá reakcia na piesok bola, že ho začal s obrovskou radosťou vyhadzovať von z pieskoviska, samozrejme ho mal aj všade na sebe. Takže piesok sme odložili na neskôr a mušličku sme využívali ako bazénik. To bolo radosti, keď sa mohol "kupkať vonku" a rozlievať vodu všade naokolo, čo doma vo vani samozrejme nesmie.
A ak nejaké odrážadlo, tak zatiaľ len nejaké plastové, ľahké a hlavne také, aby sa mu dobre manevrovalo nožičkami. Lebo my sme dostali auto, také dosť široké na sedenie, skratilo mu to nôžky, keď sedel naširoko a nemohol sa poriadne odraziť a ak sa aj veľmi snažil, tak nakoniec búchal nožičkami do zadných kolies... nechcel sa na tom takmer vôbec voziť. Radšej pešo behal za rovesníčkou susedkou, ktorá mala takú lacnú plastovú motorečku a lietala na nej ako šarkan.
Myslela som, že mu takú istú kúpim, ale on už mal taký odpor voči nášmu odrážadlu, že už nechcel sadnúť ani na to jej. Tak sme to vlani už nechali tak.
Takže asi netreba toho zabezpečiť pre dieťa veľa, ale radšej menej a také, čo využije. Náš napríklad mal taký plastový nákupný vozík, ten veľmi rád tlačil pred sebou a zbieral si doň veci, čo ho zaujali.

ellieellie
9. mar 2019

Všetko, čo si napísala, bude podľa mňa super 🙂 Pieskovisko, odrážadlo, hojdačka.. Súhlasím s tým, že trampolína je vhodná pre väčšie detičky.

stanislavao
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
10. mar 2019

je to individuálne, radšej to nepreháňajte aby si nakoniec neľutovala. Mám tu ľudí čo postavili domy so suchackami pre deti a tie tam sú dvakrat do leta.... Lebo ich to nebaví. Naša malá mala u starkej bazén, suchacky, hojdačky , pieskovisko .. hrala sa až v pieskovisku... Radšej behala po dvore a záhrade a obzerala a oberala čo sa jej páčilo .. prípadne sa vozila na bicykli. V dome dostala pieskovisko a trampolínu.... Obe veci sme za dve sezóny zrušili , nehrala sa s tým vôbec ... Radšej zbiera kvety a vymýšľa si kadejaké hry... Ale keď nám tu vysypsli tonu piesku hneď tam bola😂 čo v lete využíva je vonkajšia sprcha, zavlazovace a malý bazén 😁

mtsl
10. mar 2019

u nás mala najväčší úspech kosačka. Syn ju miloval niekoľko rokov, chodili sme s ňou všade a všade kde sme prišli bola o ňu bitka. Cena bola pred 10 rokmi 7€

slavkadi
10. mar 2019

Kosacku, furik, traktor s vleckou, v lete nafukovaci bazenik a stan. Az neskor plastovy domcek so suchackou, pieskovisko, trampolinu tak v 3-4 rokoch.

lubiduch
10. mar 2019

Kosacka u nas sa osvedcila hoci len po byte ju pouzivali deti.inac na zahradu kludne domcek, pieskovisko a nieco na vodu. Bazenik....ked mala dcera 11 mes sme boli kempovat na dovolenke a pred karavanom som jej napistila bazenik maly a cele dni sa v nom cvachtala.
Pripadne ak niekto chce kupit darcek pozri vodny stolcek, predavaju toho na mraky, to zaujme kazde dieta od maleho po vacsie.

kvojtanikova
10. mar 2019

@bobula46 pieskovisko je podla mna fajn, nase deti ine ani nechcu. Suhlasim aj s kosackou, pomoze mu mozno aj zacat chodit ked si ju bude tlacit pred sebou. Paci sa mi aj ten vodny stolcek to za nasich cias nebolo a vyzera to super.

mircalla
10. mar 2019

My sme vyuzili vsetko, zahradu mame u rodicov. Smyklavka, hojkacka, kosacka, trampolina (ked boli deti vacsie), tatrovka, prieskovisko, furik, mali sme aj taky detsky stan. Kebyze mame detsky domcek, tak aj ten. V lete nafukovaci bazen.
To aj zavisi ako zive mas dieta, u nas sa vyuzilo uplne vsetko

mircalla
10. mar 2019

@simca06022011 Suchacka? Moje nervy, to je z akeho kraja?

mimi1983
10. mar 2019

určite kosačku, ta je pravidelne v zabehu už treti rok, aj u starsieho aj mladsi rocny ju ma rad, pieskovisko- taka ta musla uplne postacuje, do nehpmesiaca taky mlyn do ktorého keddeti sa leje voda ci piesok, tak sa tociteda vrtulka... deti piesok jednoducho miluju, dalej napr. vozik na tahanie, do coho si moze drobec podavat veci a potom tahat..

eliska13
10. mar 2019

@bobula46 určite kosačku, a prilbu a veľa spolu bicyklovať plus to, čo baby písali.Ale opatrne s tou šmykľavkou veľkými plastovými preliezkamo čo vidím všetci to majú na dvoroch a deti robia niečo iné.Skor sa mi zdá, že deti to baví na ihriskách, lebo sa naháňajú kto bude skôr a tak...tam to má iné čaro.plastovy domček je fajn môj sa tam ukrýval 100x hore dole bola to taká jeho skrýsa

bobula46
autor
10. mar 2019

Ďakujem za všetky nápady. Rozmýšľala som nad kadecim ale napríklad ten fúrik, kosačka, stan ma vôbec nenapadli. Keďže je nás v rodine veľa tak z každého rožka čosi vyberieme.
Mne išlo najmä o to že krpec bude ešte len začiatočník v chodení čiže vo väčšine ma bude potrebovať pri asistencii ako napríklad pri šmýkačke a zase chcela som aj hračky s ktorými sa na chvíľu zahrá aj sám.
A také 10-11 mesačné už môžem voziť vzadu na bicykli? Existujú aj také maličké prilby? Lebo bez nej by som s ním nešla.

ellieellie
10. mar 2019

@bobula46 Ano jasne, su aj take prilby pre malickych 🙂 My sme chodili s drobcom, ziadna velka cykloturistika, len take nenarocne kratke cesty.. no ohromne sa mu to pacilo.

siska25
10. mar 2019

@bobula46 tak nas maly je tiez zaciatok juna. Zacal chodit az v auguste. Ale teda najviac sa zahral s pieskom a potom s vodou v akejkolvek nadobe. Stacil maly bazen, vedro s vodou, miska... hadzal si tam kamene. Este hojdacka nachvilu. Auticka, domceky, smykacky ho vtedy nebavili. Na trampoline sa bal. Ono ak to mas kde odlozit, tak by som vek azc tak neriesila. Nezahra sa teraz, zahra sa o rok. Nasi tri deti toho maju plnu garaz, postupne sme im odmala dokupovali a teraz to vytahuju podla toho s cim sa chcu hrat. A vyuzilo sa zatial vsetko. Pri takom malom dietati sa neda spoliehat, ze sa bude samo hrat neviem ako dlho. Nas najviac aj tak lozil, hral sa s kamenmi, hlinou a pod.

zuzanaam
10. mar 2019

Určite niečo kde je piesok, voda, neskôr hamaka na strom, jednoduché hojdačky, laná. Preliezky a šmýkalky sa pre jedno dieťa neoplatia, na ihriskách ich je dosť. A kamaráti. Naša má odmalička svoj záhoník, kde si pestuje (samozrejme s pomocou), deti tiež milujú blato, kamienky, budovať bunkre, pozorovať život na záhrade, to je viac ako drahé hračky.

bubinkaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
12. mar 2019

úplne stačí odrážadlo a hojdačka, na ostatné má čas

bobula46
autor
12. mar 2019

Tak som sa teda rozhodla najmä pre to pieskovisko, bazénik (páči sa mi aj to čudo stolík tak uvažujem aj o ňom 😀), krstná nám dnes poslala stan takže aj ten, tatrovku, hojdačku už máme na zárubni zatiaľ doma a má veľký úspech.
Pozerala som tú kosačku a zdala sa mi taká nestabilná pre krpca ktorý ešte nechodí. 🤷 Čiže to asi ešte počkáme ako sa to do leta vyvinie, najmenší problém dokúpiť aj spolu s fúrikom.
Sedačku na bicykel som tiež už našla tak objednám a chcela som sa opýtať na to odrážadlo, ak máte nejaké skúsenosti s konkrétnym, vhodné teda pre ročné dieťa.
Šmýkačku máme blízko pri bytovke tak najskôr skúsime či sa mu páči a pokiaľ to bude niečo čo ho bude baviť vybavíme ho aj takýmto väčším kúskom na záhradu 🙂