icon

Inšpirácia hlavne pre učiteľky - stop Juvenilnej justícii

prevenar
7. okt 2013

tento prispevok som nasiel na fore "STOP Juvenilnej Justícii " https://www.modrykonik.sk/skupina/3456/ . podla mna je velmi dolezite, aby ho videlo co najviac ludi a este lepsie , aby ich inspiroval k niecomu podobnemu .

PETÍCIA RODIČOV /ZRPŠ/ na ZŠ a MŠ Š. Moyzesa Žiar nad Hronom - ohľadom zavádzania sexuálnej výchovy na škole

Vážený pán premiér, vážený pán minister Čaplovič, vážený pán minister Lajčák,

vzhľadom na úsilie zo strany štátu o presadenie gender ideológie v školách a MŠ, ako aj o plánované zavedenie sexuálnej výchovy, my, dolu podpísaní rodičia, zídení na ZRPŠ na ZŠ s MŠ Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom vyjadrujeme ostrý nesúhlas s pripravovaným zavedením sexuálnej výchovy a gender ideológie do škôl a predškolských zariadení.

Podľa výskumov odborníkov na problematiku rodovej rovnosti a jej dopad na človeka a spoločnosť (H.Alvaré, G.Kuby) sme presvedčení, že je to nevedecká ideológia nepodložená žiadnymi faktami, vedúca človeka k zmätku, dezorientácii a následnej deštrukcii osobnosti dieťaťa a mladého človeka, ktorý bude v budúcnosti čeliť psychickým problémom. Mužské telo pozostáva výlučne z mužských buniek, ženské telo výlučne zo ženských buniek.Tento rozdiel je biologicky daný, ničím nemenný. Rozdielnosť týchto dvoch pohlaví je navyše vzájomne obohacujúca. Presviedčanie gender ideológie o tom, že biele nie je biele a čierne nie je čierne, je úplne neprijateľné , pričom všetci súhlasíme s rovnoprávnou dôstojnosťou muža a ženy. Snaha o zavedenie rodovej rovnosti do škôl vnímame ako snahu o skúmanie sexuality detí za účelom jej skorého stimulovanie. Súvisí teda celkom priamo so skorou sexuálnou výchovou už od predškolského veku, ako to je zaužívané napr.v Nemecku, pričom dochádza k zneužívaniu detí so štátnym schválením. Takéto vyučovanie pre naše deti nechceme.

K zavedeniu sexuálnej výchovy a gender ideológie nie sme viazaní Stratégiou ochrany ľudských práv a slobôd, ani zákonom, ani žiadnym medzinárodným dohovorom, preto pokladáme tieto Vami pripravované návrhy za absurdné. Sme znechutení z toho, že učebnice sexuálnej výchovy vychádzajúce z gender ideológie už máte pripravené, bez toho, aby sa k tejto závažnej problematike verejnosť mohla vyjadriť. Bolo nám tým ukradnuté výsadné právo vychovávať svoje deti podľa vlastného vedomia a svedomia.

Je zarážajúce, že učebnice pre naše deti pripravila Spoločnosť pre plánované rodičovstvo, ktorá má svoje korene v spoločnosti Plánované rodičovstvo v USA. Táto spoločnosť čerpá z učenia deviantného sexuológa Alfreda Kinseyho. ktorý mal za výskumnú vzorku väzňov, homosexuálov, pedofilov, sexuálnych násilníkov. Skúmal stovky detí od dojčenského veku a vykonával na nich otrasné sexuálne pokusy „v mene vedy“. Stal sa „otcom“ sexuálnej výchovy, z jeho výskumov čerpajú učebnice sexuálnej výchovy na celom svete. Uvedená spoločnosť má snahu o skorú sexualizáciu mladistvých, ktorým následne propaguje antikoncepč né prostriedky, z predaja ktorých jej plynú nemalé finančné zisky. Pod falošnou tvárou ochrany mladých pred HIV ich stimuluje k promiskuitnému životu s kondómom. V afrických krajinách, kde propagujú antikoncepciu, počet nakazených HIV stále stúpa, pričom v Ugande po zavedení Národnej stratégie morálneho života s dôrazom na abstinenciu a vernosť výrazne znížili percento nakazených HIV a percento sexuálne aktívnej mládeže zo 60 na 5 percent.

Na poslednej strane pracovného zošita sexuálnej výchovy, ktorý plánujete zaviesť do škôl je okrem odkazu na webovú stránku Spoločnosti pre plánované rodičovstvo i množstvo odkazov na stránky homosexuálov a lesieb. Tieto učebnice sú klamlivé, jednostranne orientované a urážajúce ľudskú dôstojnosť.

Vami pripravená sexuálna výchova vedie k strate detstva, k pedofílii, k incestu,

k masturbácii, k znásilneniam, k rozkladu osobnosti a propagovaním gender ideológie i k strate vlastnej identity, čo má pre dieťa a mladého človeka fatálne následky! (pozri. Globálna sexuálna revolúcia – Gabriele Kuby)
Týmto dochádza k porušeniu Ústavného práva nás rodičov podľa článku 41, ods.1 a ods.4 Ústavy SR:

(1) Manželstvo, rodičovstvo a rodina sú pod ochranou zákona. Zaručuje sa osobitná ochrana detí a mladistvých.

(4) Starostlivosť o deti a ich výchova je právom rodičov; deti majú právo na rodičovskú výchovu a starostlivosť. Práva rodičov možno obmedziť a maloleté deti možno od rodičov odlúčiť proti vôli rodičov len rozhodnutím súdu na základe zákona.

Uplatňujeme si výhradu vo svedomí. Nikdy nedovolíme, aby vyučovanie takéhoto typu preniklo k naším deťom!

Žiadame stiahnutie návrhu sexuálnej výchovy na školách a stiahnutie pripravených učebníc.

Vyjadrujeme ľútosť nad tým, že na rôzne výbory pre rodovú rovnosť, LGBTI a im podobné, vláda vyčlenila obrovské finančné prostriedky z našich daní. Múdrejším investovaním týchto peňazí, napríklad do rezortu školstva, v podobe zvýšenia platov pre učiteľov, by sa našim deťom mohlo dostať kvalitnejšieho vzdelávania.

V Ústave SR, v článku 41, ods.5 sa uvádza:
Rodičia, ktorí sa starajú o deti, majú právo na pomoc štátu.

My, rodičia, očakávame pomoc od predstaviteľov štátu, žiadame zastavenie snahy o rozklad zdravej rodiny, kde je otec a mama. Dieťa má právo na mužský aj ženský vplyv vo výchove, len vtedy sa môže zdravo vyvíjať.

Žiadame zastavenie tendenčného „masírovania mozgov“ v prospech homo-loby prostredníctvom médií.

Žiadame zastavenie prisudzovania nadštandardných práv pre LGBTI skupiny, ktoré si uzurpujú rovnaké práva ako majú tehotné ženy, starci, a pod. Sme veľmi tolerantní voči LGBTI, neodopierame im žiadne právo, ktoré sa týka všetkých občanov SR. Nesúhlasíme s uzákonením registrovaných partnerstiev, lebo to je len prvý krok k adopcii detí pre LGBTI, následne k snahe o skupinové partnerstvá, o dekriminalizáciu pedofílie, incestu a o demoralizáciu celej spoločnosti, tak ako sme tomu svedkami v krajinách Európy. Odmietame zjednodušenie odoberania detí a odmietame uplatňovanie antidiskriminačného zákona na úkor výhrady vo svedomí. Všetkým týmto praktikám vyjadrujeme jasný nesúhlas.
V mene pokrokovosti nestrácame zdravý rozum, snažíme sa chrániť naše deti, čím ochránime aj tie Vaše!

PRÍLOHA: Podpisy rodičov

Na vedomie: prezidentovi SR Ivanovi Gašparovičovi; tajomníčke výboru pre rodovú rovnosť Oľge Pietruchovej

vladco
8. okt 2013

http://www.slobodnyvysielac.sk/informacna-vojna...
kto sa nebojí, je tam 163 relácií

dosť veľa z nich spolu súvisí a o Juvenilnej justicii (ako sa to všade nesprávne nazýva) je toho kopa kto hľadá nájde...

http://archive.slobodnyvysielac.sk/2013-10-04_2...

http://archive.slobodnyvysielac.sk/2013-09-24_2...

mizulienka
9. okt 2013

@sisaka kto hovori o neznasanlivosti a nenavisti voci homosexualom?
nemam vobec take pocity voci homosexualom....pristupujem k nim s uctom a respektom, ako k ostatnym ludom ale vnutorne s tym nesuhlasim...a nesuhlasim aj s tym, aby v buducnosti si mohli adoptovat deti, pretoze mi to nepride prirodzene....ale to je zasa na dlhsiu debatu, jedine, co chcem povedat, je, ze z mojej strany nejde o nenavist, ale o moj nazor na nich, preco by som mala byt kvoli tomu potrestana? preto, ze mam na to iny nazor ako niekto iny?
vnutorne s tym nesuhlasim, ic uz kvoli vierovyznaniu alebo kvoli inym dovodom, ale je to dovod an to, aby som bola vyhodnea dajme tomu z prace???? touz teraz akoze vsetci musime suhlasit a pretlacat ich poziadavky????
nepride ti toto scestne? ze 4% mensina zrazu valcuje prava vacsiny???

sintra
9. okt 2013

Da sem uz konecne niekto link na ten konkretny material (osnovy), nie len linky na kadejake prebrate clanky?
Je ten material vobec pristupny na webe alebo je cela tato hysteria len v style JPP?

victory1
9. okt 2013

@sintra Ale co by si ty nechcela! 😀 Aky link, na ake osnovy??? Ved toto je vsetko este v stadiu, ze "cosi" nam tusim hrozi, este sami nevieme poriadne co, tak sa bojime, lebo kazdy z nas ma nejaky katastroficky scenar z mainstreamovych medii....boja sa homosexualov, lebo pod pojmom homo, si predstavuju len nesputane a nechutne orgie /fuj a teda toto teda nemoze byt legalne!/ , boja sa sexualnej vychovy, lebo uz v citankach nebude, ako mama kmita po kuchyni ako kucharka a vegetujuci otec cita noviny.../a to faaaakt nebolo diskriminujuce, ze?! 😠 / ..boja sa toho, ze po case ich mozno 14 rocne dieta bude liberalnejsie ako oni a mozno ich krestanska vychova nebude mat na ne az taky vplyv...
No, ved kazdy ma dake svoje strasidlo, nie? 😉 😝

dai
9. okt 2013

@mizulienka ake tvoje prava valcuje 4% mensina?🙂 celkom ma ta pripomienka zaujala, lebo moje prava teda ziadna mensina nevalcuje😉
@sintra ziaden oficialny dokument este neexistuje a to co sa pripravuje sa pripravuje k ochrane tyranych deti, preto aby sa mohlo rychlejsie zakrocit, aby deti neumierali u svojich tyrajucich rodicov, zaroven sa maju aj ulahcit adopcie a zvysit prava novych rodicov - problematiku o adopciach si moze kazdy precitat aj tu, kde sa touto vecou zasiahnuti rodicia ( alebo pozehnani svojim rozhodnutim?🙂 ) vyjadruju - ja mam len sprostredkovane informacie a znamu ktora ma 2 deti adoptovane zo zahranicia - nie preto lebo by nechcela zo slovenska, ale preto lebo na deticky nechcela cakat dlhe roky a potom stale cakat kedy sa ich ozraty tatko, ci sfetovana mamicka ozvu a budu ich ziadat spaet☹

sintra
9. okt 2013

@victory1
asi tak... stale cakam na predmetny text, aby som sa na vlastne oci presvedcila, ake horory to na nas chystaju. Ale zatial nic, len dookola odkazy na slobodny vysielac a hlavne spravy. Inak, uzasna stranka. Nikde nenajdes prevadzkovatela ani autora... to vskutku budi doveru.

mizulienka
9. okt 2013

@dai ak uz nic ine, tak to obmedzuje moje pravo vybrat si...obmedzuje to moje pravo vyjadrit svoj nazor, respektujem homosexualov ale vnutorne s tym nesuhlasim...moj nazor je aj nepovolit adopcie pre homosexualne orientovane pary...preco by som mala byt za tento moj nazor "prenasledovana".
Pozri, ako sa vyvija situacia vo Francuzsku, oblecies si tricko so symbolom tradicnej rodiny a policia na podnet homo lobby uvazni mladika, pretoze diskriminuje homosexualov...na hlavu postavene!!!
Majitel cestovin Barilla odmietne urobit reklamu s cestovinami na homo "rodinu" a pod tlakom ekonomickych sankcii a tlakom homo lobby sa musi verejne ospravedlnit, ale pytam sa PRECO??
preco ja ako slobodny obcan nasej krajiny nemozem vyjadrit svoj nazor SLOBODNE bez strachu, ze ma za to niekto bude diskriminovat...
verim tomu, ze homosexuali si budu spokojne nazivat aj bez toho, aby som im ja dala zvolenie....tak potom preco tie nalepky ze homofob a skoro spolocenske ukamenovanie...a to uz nehovorim o tom, ze v trestnom zakoniku su homo chraneny ako specialna skupina, tu mi uz do smiechu vobec nie je....su radeni medzi najcitlivejsie skupiny obyvatelstva ako su deti, stari ludia, handikepovany....ale preco homosexuali??? akym pravom sa dostali do skupiny najcitlivejsich obcanov republiky??? Lebo LGBTI lobby ma dost penazi pretlacit to???????????

victory1
9. okt 2013

@sintra Ale ono este stale nic nie schvalene, legislativa sa pripravuje na ochranu tyranych deti, tak ako pise @dai .. Cely humbuk okolo toho spustila RKC a rozne katolicke noviny a vysielace , ale to uz s ochranou dietata nema nic spolocne... Ono je to pekne step by step, srdcervuce info o neobmedzenej moci socialky vo VB a teraz sa podme tvarit, ze u nas analogicky to bude presne taketo srdcervuce, nespravodlive, socialka nam bude kradnut deti a predavat homosexualom, lebo ti deti mat nemozu, ale ked uz budu "rodina", tak ich mat chcu..No, prd makovy... 😠

victory1
9. okt 2013

@mizulienka ..na margo toho Francuzska..presne tak, ako ako uvaznili zenu, ktora mala na tricku Krista preskakujuceho trnovu korunu...Je to podla teba diskriminacia katolikov? Vo Francuzsku to tak vyhodnotili....
Takze ono ide o to dodrziavat legislativne a spolocenske normy..ked nedodrziavas si anarchista a spolocnost ta potresta. Nemozes byt "slobodna" ako pises voci homosexualom, ale taktiez nemozes byt "slobodna" ani voci krestanom, komunistom a fasistom..tu uz na to legislativa je.
No a "slobodna" nemozes byt ani voci aktualnemu zamestnavatelovi, ale to uz je len cisto z ekonomickeho hladiska a z hladiska zachovania zdraveho rozumu... 😝

mizulienka
9. okt 2013

@victory1 vedela by si mi dat nejaky zdroj na tu zenu s Jezisom na tricku?

a aky mas nazor na tie ostatne veci, co som pisala? myslis, ze su spravne?

evkasus
9. okt 2013

@sisaka K tvojmu prispevku zo vcera, kde pises:
"ano, sexualnou vychovou v skole je mozne predist sexualnemu zneuzivaniu. Rodicia, ktori zneuzivaju, ci tyraju deti im nebudu rozpravat o tom, ze to nie je spravne, ak dieta vyrasta v rodine, kde nadavanie, ponizovanie dietata je normalne, ci je dokonca sexualne zneuzivane od mala, ..."

Ako skoro by sa teda malo zacat s takou sexualnou vychovou, ktora by detom ozrejmila, kedy su zneuzivane alebo tyrane?
Myslim, ze su deti, ktorych sexualne zneuzivanie zacina v skolkarskom veku a myslim. Budeme preto uz detom v skolkach vysvetlovat, co je to zneuzivanie a co su to neprimerane dotyky? Budeme to hovorit pausalne vsetkym malym detickam a robit im v hlave misung z pojmov a zasievat im do srdca strach?
Alebo to odlozime do skolskeho veku, kedy ale hrozi, ze deti uz zneuzite budu a tak to bude neskora prevencia?

victory1
9. okt 2013

@mizulienka Neviem ti dat link, az tak som tejto sprave nevenovala pozornost a nemala som potrebu uchovavat si zdroj, nakolko som ju nepovazovala za potrebne zasielat dalej. . K tomu ostanemu, co si napisala...neviem, preco sa pozastavujes nad trestnym zakonom, ked uz v Ustave SR mas zakotveny princip rovnosti a zakaz diskriminacie. Toto zabezpečuje generálnu ochranu pred diskrimináciou a vo svojej podstate vyjadruje rovnosť všetkých ľudí pred zákonom... A preco su prave homosexuali ako chranene osoby? No, pretoze su mensinou, tak ako narodnostne mensiny, nabozenske mensiny, zdravotne postihnute mensiny..a ine. Ma to logiku a je to spravodlive, aj ked sa ti to nepaci..

mizulienka
9. okt 2013

@victory1 hihi vidim, ze tvoju logiku to splna 😀

ked su prava vsetkych rovnake, zakotvene v ustave, preco potom specialne v trestnom zakoniku su vypichnuti homosexuali, ako samostatna skupina, nie su tam spomenute ziadne ine mensiny, iba oni.

su NAD mensina? 😀 ach jooo 😀 😀

evkasus
9. okt 2013

@victory1 Nie kazda mensina dostala to privilegium, aby bola sucastou antidiskriminacneho zakona...podobne ako stari ludia, ci male deti, ci tehotne zeny.

Homosexuali tymto dostavaju specialne a nadstandardne pravo, ktore heterosexuali nemaju.
Okrem ineho je tento zakon pekne zneuzitelny, lebo nikomu nikdy nedokazes, ci skutocne je alebo nie je homosexualne orientovany. Biologicky, ani ziadnym psychologickym testom sa to neda. Neda sa to.
Cize ktokolvek moze zakon zneuzit.
Co sa v pripade deti, starych ludi a tehotnych neda. Lebo je to zjavne.

victory1
9. okt 2013

@mizulienka Prestuduj si trestny zakon a zistis, ze chranene osoby trestnym zakonom su nielen homosexuali ale aj...od verejneho cinitela, cez zeny az po rasy...a vzdy za utok na ne je zvysena trestna sadzba...

victory1
9. okt 2013

@evkasus Pleties hrusky s jablkami a antidiskriminacny zakon si v zivote nevidela.. Je z roku 2004 a novela platna od aprila 2013 je o dočasných vyrovnávacích opatreniach orgánov verejnej správy alebo iných právnických osob, smerujúcich k odstráneniu znevýhodnení vyplývajúcich z dôvodov rasového alebo etnického pôvodu, príslušnosti k národnostnej menšine alebo etnickej skupine, rodu alebo pohlavia, veku alebo zdravotného postihnutia, ktorých cieľom je zabezpečiť rovnosť príležitostí v praxi.
Dokonca v celom zakone sa slovo homosexual samostatne nevyskytuje...

O tom zneuzivani zakona...vies, ani nabozenske presvedcenie sa dokazat neda..tiez mozem tvrdit, ze som zid a tiez to, tak ako ani homosexualitu mi nikto nema ako vyvratit. Ked to pritiahnem za vlasy, tak tiez mozem byt ciernovlaska a pri utoku tvrdit, ze som ciganka, aby som z toho vytazila rasovo motivovany trestny cin... 😝

evkasus
9. okt 2013

@sintra Mozno sa ti dostalo do usi, ze sa na Slovensku pripravuje Strategia ochrany a podpory ludskych prav.
Prave aj tento pripravovany dokument rozputal mnoho otazok a jednou z nich je aj moznost a forma sexualnej vychovy na skolach.

Finalna verzia Strategie nepresla pre polaritu v spolocnosti, ktoru sposobovala. Momentalne sa jej odsuhlasenie prelozilo na jun 2014 dokedy ma prebehnut dalsia verejna diskusia k roznym temam.
Otazne je aku ucinnost bude mat tato verejna diskusia. Naposledy sa konala formou workshopov na ktore sa mohli prihlasit zastupcovia mimovladnych organizacii. Diskusia prebehla, ale ako bolo redakcnym timom povedane, zavery diskusie nie su povinni zapracovat do dokumentu Takze ide i proforma diskusiu.
Mimovladne organizacie zozbierali svoje pripomienky do dokumentu, ktory ma cca 190 stran a jedna z mnohych pripomienok je aj to, ze verejna diskusia musi byt aj odborna. Cize musia byt prizvani rozni odbornici.
Inak je to iba fraska. Hlavne ak nie su z diskusie vyvodene ziadne zavery.

Strategia bola uverejnena na stranke ministerstva (Vychodiskovy material, ktoreho sucastou je priloha)
http://www.radavladylp.gov.sk/celostatna-strate...

Pripomienky z workshopov su okrem ineho zverejnene na tejto stranke, pod nazvom "Pripomienky neziskových organizácii k Celonárodnej stratégii ochrany ľudských práv"
http://rodinabb.sk/

Osnovy sexualnej vychovy zatial nikde nenajdes. Ale ide tu o sirsiu diskusiu a z nej vyplyvajuce predpoklady, akym smerom sa moze uberat.
Mozno z pohladu cloveka, ktory zije v Kanade sa to moze zdat zjednodusene. Ale kedy inokedy sa ma diskutovat, ak nie vtedy, ked sa nieco konkretne pripravuje?
Urcite koluju po nete aj prehnane a skreslene informacie, ale to neznamena, ze je zle iba vyplod fantazie. Myslim, ze sudny clovek najskor skuma, hlada a potom si robi uzaver.
Je jednoduche si povedat, ze vsetko je klamstvo a viac sa tym nezaoberat.

Mas stastie ak stat v ktorom zijes vychovava tvoje deti v sulade s tvojim svedomim a presvedcenim. Ale necudovala by som sa rodicom, ktori prirodzene protestuju, ak ich deti ma vychovavat stat proti ich presvedceniu. Nehovorim, ze toto sa udeje zajtra na Slovensku. Ale vychova k pravam, tak ako ich nacrtava Strategia k takemuto rozporu moze viest.

victory1
9. okt 2013

A uz ma to nebavi...ked chce niekto diskutovat na tieto temy, nech to podlozi faktami, prestuduje si aspon Ustavu a nie spravi vycuc zo sprav z mainstreamovych medii, vyhlaseni Matovica a inych akoze bojovnikov...
A tie rozumnejsie ako ja to uz aj tak vzdali..takze sorry, nechala som sa zas strhnut v dobrej viere, ze si snad niekto zameni hrozostrasnu fikciu za realitu...mea culpa! A uz dalej odmietam zivit dalsiu z tychto nic neriesiacich, nicnehovoriacich diskusii, plnu "odbornikov", obzvlast na legislativu tohto statu... 😠

evkasus
9. okt 2013

Urcite Vam neunikla tato informacia:
http://www.sme.sk/c/6941117/caplovic-nepodpori-...

evkasus
9. okt 2013

@victory1 Ak tym vycucom mas na mysli moj posledny prispevok venovany Strategii, tak ti musim povedat, ze je to moj vlastny vycuc a zamerne davam linky na skutocne a oficialne dokumenty, aby mal kazdy prilezitost si oficialne veci precitat a urobit si vlastny usudok. Nic viac, nic menej.

sintra
9. okt 2013

@evkasus
to mi istotne neuniklo, ved v poslednych dnoch sa tomu uniknut ani neda, clovek by nadobudol dojem, ze ustrednym problemom tohoto statu su homosexuali. Tot moj sukromny dojem OT.
K teme: material, na ktory si dala link, som prestudovala. Pre mna osobne z neho nevyplyvaju ziadne zavery, na zaklade ktorych by bola panika z poslednych dni adekvatna. Ale to som ja. Co konkretne rozrusilo napriklad teba?

evkasus
9. okt 2013

@sintra Takze ho mas uz davnejsie nastudovany? Lebo ja som ho citala par dni...predovsetkym prilohu.
Stotoznujem sa s vacsinou pripomienok, ktore uvadzaju MO.

kristinaanna
9. okt 2013

@sintra tie hlavné správy zaujímajú aj mňa, ale nik na to neodpovedá 😉

zuzkat1
9. okt 2013

@canama hodina biologie na zs trapna aj pre ucitelku? tak preto bola pre vas... My sme jasne chechtali ale trapne to nebolo a aj nas skusala...lenze my sme mali kvalitnu ucitelku

marci77
9. okt 2013

@kristinaanna je zakaz v mainstreamovych mediach hovorit o tychto veciach - viacere mamicky pisali, ze pisali do markizy atd....a ignorovali ich a ziadnu reportaz nepriniesli. este vam mozem odporucit, vypocujte si slobodny vysielac - je to internetove radio - v pripade, ze by sa vam reakcie niektoreho z hosti nepozdaval - mozete im tam zavolat a radi vam odpovedia http://www.slobodnyvysielac.sk/archiv-relacii-p...
4.10. piatok - relacia informacna vojna a takisto aj predtym boli relacie na tuto temu, tu je tusim prva cast

https://www.youtube.com/watch?v=pF9HhDJ_Te8

tu tiez

https://www.youtube.com/watch?v=xaHCVKPWeBo
kristinaanna
9. okt 2013

@marci77 ja som sa pýtala, že kto sú www.hlavnespravy.sk 😉

marci77
9. okt 2013

iba pre info: http://www.hlavnespravy.sk/strategiu-vystriedal...
Gender ideológia nachádza nové cesty ako sa u nás presadiť

V čom je iný Istanbulský dohovor oproti už prijatým medzinárodným dohovorom upravujúcich problematiku ľudských práv? Na túto otázku Martin Dilong odpovedal: “Je toho viac, ale uviedol by som tri hlavné oblasti: Po prvé, jeden z kľúčových nových pojmov „rod“ je prvý raz definovaný v medzinárodnej zmluve. Konkrétne v článku 3, z ktorého citujem: Pod (…) “pojmom „rod“ sa rozumie súbor spoločnosťou vytvorených rolí, vzorov správania, činností a atribútov, ktoré daná spoločnosť považuje za primerané pre ženy a mužov“. Uvedená definícia, je skôr ideologickou definíciou rodovej ideológie ako právnou formuláciou. Je známe, že „rod“ je pojem široko pretláčaný v ostatnom čase do koncepcie ľudských práv. Je to však pojem veľmi sporný a odmietaný mnohými obyvateľmi Slovenska.

Po druhé, rozširuje okruhy diskriminácie v článku 4 o dôvody, ktoré nepoznajú štandardné medzinárodné dohovory, ktoré sa zvyknú tiež označovať ako medzinárodný katalóg ľudských práv (Bill of Human Rights). Ide o dôvody diskriminácie ako rodová rovnosť, sexuálna orientácia a rodová identita.

A po tretie, za doteraz úplne novú povinnosť, najmä pre základné školy a stredné školy, považujem inštitucionálne zavádzanie nebezpečnej rodovej ideológie. Citujem z článku 14:„Zmluvné strany prijmú, ak je to primerané, potrebné kroky na to, aby sa do oficiálnych študijných plánov na všetkých stupňoch vzdelávania začlenili študijné materiály týkajúce sa problematiky rovnoprávnosti mužov a žien, nestereotypných rodových rolí, vzájomného rešpektu, nenásilného riešenia konfliktov v medziľudských vzťahoch, rodovo podmieneného násilia na ženách a práva na nedotknuteľnosť osoby, ktoré sú prispôsobené vyvíjajúcim sa schopnostiam žiakov.“

Tento článok Istanbulského dohovoru odporuje článku 2 Dodatkového protokolu k Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd, ktorý je pre Slovensko platný a záväzný – konkrétne sa to týka práva rodičov na vzdelanie a výchovu svojich detí: Nikomu nemožno odoprieť právo na vzdelanie. Pri výkone akýchkoľvek funkcií v oblasti výchovy a výučby, ktoré štát vykonáva, bude rešpektovať právo rodičov zabezpečovať túto výchovu a vzdelávanie v zhode s ich vlastným náboženským a filozofickým presvedčením.“

Ďalej však Martin Dilong vyslovil nádej, že je možné vyhnúť sa tomuto dohovoru v prípade, že poslanci NR SR nevyslovia súhlas s jeho ratifikáciou v NR SR. Vláda tie môže zrušiť svoje uznesenie a nepredložiť dohovor do parlamentu. “Pokiaľ parlament nevysloví s ním súhlas, prezident nemôže dohovor ratifikovať a v konečnom dôsledku by Istanbulský dohovor nenadobudol pre Slovensko medzinárodnoprávnu záväznosť.Vážne slovo k procesu ratifikácie môže povedať aj prezident Slovenskej republiky, ktorý sa k dohovoru vyjadruje ako posledný, a to formou podpisu ratifikačnej listiny za Slovensko. Štátnych orgánov, ktoré môžu konať, je viac.” Na záver dodal, “veľmi záleží na občanoch Slovenska, či sa k prijatiu tohto dohovoru verejne vyjadria, alebo budú mlčať. Politici totiž pozorne sledujú, čo si občania myslia o veciach, ku ktorým sa vyjadrujú. A to k čomu sa občania kultivovane a verejne vyjadrujú, zvyknú politici považovať za dôležité aj pre nich.”

evkasus
9. okt 2013

@kristinaanna Ja neviem, kto konkretne stoji za Hlavnymi Spravami.
Ak by som mala problem s objektivitou, tak si fakty overim cez internet u inych zdrojov...teda patram.
Nestrannosti sa ale tesia viacere media. Ani SME sa mi nezdaju nestranne.

marci77
9. okt 2013

@kristinaanna napiste im a mozno vam odpisu, ja neviem, kto tam sefuje, ani pod koho patria ....ale podla mna su taki isti ako napr. aktuality.sk, dobrespravy.sk a pod. - lebo prinasaju spravy zo vsetkych oblasti zivota

marci77
9. okt 2013

@evkasus presne tak, tiez aj ja mam pocit, ze mainstreamove media maju zakazane o tychto temach informovat - a ako hovori Lichtner na slobodnom vysielaci - minimalne Slovensky rozhlas a stv, ktore su financovane z nasich zdrojov by mali objektivne informovat o celospolocenskych temach - ale nerobia to tak. Zamyslite sa vsetci, preco je to asi tak ........