Váš názor na gender ideológiu

8. okt 2020

Ahoj, velmi by ma zaujimalo, co si ludia myslia o gender ideologii, ktora k nam zacina byt aktivne pretlacana zo zahranicia. Nejde o prava gayov, ale o to, ze chcu, aby bol rod oficialne zruseny, kedze rod muz a zena nepokryva tych, ktori su jedno, ale citia sa ako druhe. Takisto v skolach v zahranici sa ma ucit, ze nie je muz a zena atd. Ja nazor mam, ale rada by som vedela, ako to vnimaju druhi.

sazumak
8. okt 2020

Jedným slovom choré...kde sa ten svet uberá...

maximilie
8. okt 2020

Pevne verim, že sa táto ,,ideológia" nikdy v živote nepretlači!!!! Nech sa tá menšina narušených ľudí prispôsobuje nám ostatným...a nie naopak!
Fakt choré

nelka2121
8. okt 2020

aktivne ju pretlacaju len ludia ako autorka, kt maju stale pocit, ze sa na nas vsetko zle vali zo zahranica... absolutne nevidim v tom problem, aby sa rod zrusil...

suzie26
8. okt 2020

Odprostila som sa od starodávnych názorov. Neznášala som lesby aj gayov aj obojpohlavných súdila som matky ak sa rozhodli ísť na interrupciu neznášala som islam aj iné náboženstvá. Skrátka bola som sprostá. Sú to všetko ľudia ako sme aj my a majú právo na svoj život. Načo proti dakomu bojovať ? 🙂 Tato zem je rovnako pre každého a takto každý sa bude sám zodpovedať za to čo robí 🙂 mier s každým ❤️

autor
8. okt 2020

@nelka2121 ale kdeze, ja zahranicie nevnimam ako hrozbu. Bohuzial, asi nie si dobre informovana, co sa deje v tejto oblasti napr. V anglicku a usa. Citam viacere periodika z tych krajin, tato problematika je velmi intenzivna, dokonca vznikaju skupiny ludi, ktori sa nieze citia, ako opacne pohlavie, ale chcu sa tak citit a tvrdia, ze pohlavie by mala byt pre cloveka slobodna volba,aj bez psychickej inklinacie.

hederamonstera
8. okt 2020

Mne je to uplne jedno, nijako ma to neovplyvni.

monichetta
8. okt 2020

ja si myslim, ze gender ideologia nema skoro nic spolocne so skutocnymi pravami lgbt, ale je to ucelove magorenie deti. lebo najlepsie sa manipuluju ludia, ktori si nie su isti nicim, ani sami sebou. a v UK je to uz na hroznom stupni, niektore skoly zakazuju sukne dievcatam, pustaju chlapcov na dievcenske toalety, oslovuju deti 'ono' a rozpravaju im ze existuje 100 pohlavi!...atd. kamartaka zila vo finsku, synovi v skolke trhali auticka z ruky, obliekali ho do kostymu elzy a nasilu mu davali babiky na hranie. velmi znepokujujuce.

fokuska
8. okt 2020

Je rozdiel biologicke pohlavie a je rozdiel rod. Pohlavie (sex) je urcene biologicky, geneticky, vonkajsimi a vnutornymi pohlavnymi organmi. Rod (gender) je nieco ako subor roli, spravania, vzhladu a pod., ktory sa ocakava od daneho pohlavia.

Kedysi sa pohlavie presne rovnalo rodu. Cize chlapi "museli" byt muzni, silni, patricne sa obliekat, starta sa o rodinu, zarabat, byt tvrdi, neplakat, nerobit "zenske" prace, nebyt padavky... Zeny mali byt jemne, mile, zenske - obliekat sa do siat a sukni, nenosit neforemne "panske" oblecenie, mat dlhe vlasy, upravovat sa, byt citlivejsie, starat sa o rodinu a domacnost, robit zenske prace, nemiesat sa do chlapskych povolani...

Vzdy tu boli ludia, ktori sa rodovo citili inak. Drsnejsie zeny, ktore chceli nosit kratke vlasy, ktore sa citili lepsie v nohaviciach, ktore sa nenasli v rolach matiek a gazdiniek, ktore chceli robit muzske prace. A boli tu vzdy chlapi, ktori boli citlivejsi, neboli tvrdasi, bavili ich zenske prace.
Kedysi to nebolo velmi prijate a tak sa podvolili tlaku okolia a hrali tu hru, ktora sa od nich ocakavala. Neskor to zacalo byt viac a viac akceptovane a vela veci je uz povazovanych za normal.

Ja si myslim, ze je to rovnako s homosexualmi - takto to citia, nemozu za to a vacsina tych "normalnych" rozumnych ludi to nepotrebuje vsade oznamovat, vyzyvavo sa obliekat a vulgarne sa pretrcat na gay duhovych pochodoch. Zucastnia sa slusne, kultivovane aby dali najavo, ze sme tu, chceme svoje prava, ale inak si ziju pokojny zivot v sukromi, elakrat ovela slusnejsie ako "tradicne" rodiny.

Rovnako vnimam zvysok LGBTQ+ komunity. Vela z tychto ludi sa nesmierne trapi, pretoze sa vo svojom tele necitia "spravne", maju poruchu identity, okolim su neprijati, nepochopeni, nechapu ani samych seba, su zmateni a velmi tym trpia. Cast z nich najde podporu ci uz v rodine, v komunite, u odbornikov a zije si svoj zivot co najviac normalne v ramci moznosti.
A cast je tu zas ta, ktora sa potrebuje alebo chce obscenne pretrcat, prokovat, sokovat a okazalo sa bit za svoje prava. Verejnost potom vnima prave tychto ludi, pretoze ich najviac vidno a povazuje celu komunitu za takuto.

Vobec nemam pocit, ze by sa to tu pretrcalo. Akoze niekto niekoho verbuje, ze zmen svoju orientaciu, alebo cit sa ako iny rod? Nie, iba ukazuju, ze takito ludia tu su, ze sa pred tym neda zatvarat oci donekonecna. Ale nikto nikomu nejde zakazovat aby o sebe hovoril ako o muzovi alebo ako o zene, nikto vam vasu identitu, pohlavie, ani rod neberie.

lenkakravcova
8. okt 2020

Existujú ľudia, ktorí sa narodia jednoducho iní (napr. majú genetickú poruchu (xxy chromozóm v každej bunke, intersex, hermafrodit..). Tak ako keď sa niekto narodí slepý/á, tak sa narodí i takýto človek = on/ona za to jednoducho nemôže (ak to berieš z hľadiska viery: bol/bola tak stvorený/á).
Pre ľudí ktorí sa narodia ako hermafrodit, alebo intersex by mala existovať i možnosť nezaradenia rodu pri narodení, pretože rodičia ešte nemôžu vedieť, ktoré pohlavie bude určujúce (a vybrať si - môže byť dosť na škodu, ak si vyberú opačné, - daný človek bude len nešťastný celý život).
Či sa ti to páči alebo nie, takýto ľudia sú a budú.

autor
8. okt 2020

@monichetta tiez zdielam tento nazor, som za prava lgbt, ale to je nieco ine. Gay je chlap, ktory sa citi ako chlap a pacia sa mu chlapi.tam s rodom problem nie je. Pre mna je to jednoduche. Ako si sa narodil, tak si. Ked sa niekto citi ako opacne pohlavie, po dovrseni 18 rokov a psychologickych testoch moze podstupit premenu. A bude opacne pohlavie. Medzipohlavie pre mna neexistuje.

monichetta
8. okt 2020

@lenkakravcova ti ludia tu budu, to treba akceptovat, ale o to tu nejde. kto pozna pomery v UK a inde, vie, ze detom odmalicka ucelovo vtlkaju do hlavy ( nie vsade samozrejme, ale je taky trend) , ze nie su tym, cim si myslia, ze su. a to je chore.

fokuska
8. okt 2020

Okrem toho vobec neviem preco by to malo byt magorenie deti. Pamatam si pribeh z detstva, ked sme v meste stretli jedneho pana. Ja som ho nepoznala, rodicia boli znami, podzravili sa, porozpravali, oslovovali ho "Gabi". Ked sa rozlucili, tak mamka nam povedala, ze ten ujo vyzera a rozprava ako ujo, ale ze je to teta (povodne Gabika). Ze sa narodila v nespravnom tele a chce byt ujom, lebo to tak citi a tak vyzera. Ze su medzi nami aj takito ludia. Ako dieta sme to brali ako fakt. Ziadne magorenie, ziadne zmatky. Su ludia, ktori su takito, nie je ich vela, ale su tu medzi nami. Bodka. Nijak to neovplyvnilo to ze ja som sa citila byt dievcatom a doteraz som zena. Gabiho sme stretli aj o 10 rokov neskor ked uz bol preoperovany a aj oficialne mal v OP zmenene pohlavie ;)

fokuska
8. okt 2020

@monichetta Vtlkaju im do hlavy, ze nie su tym, co si myslia? Alebo im vysvetluju, ze je aj taka moznost, ze nemusia vediet ci sa citia viac ako chlapci alebo dievcata a ze je to v poriadku, lebo mozno sa im to ujasni az neskor?

Je rozdiel vysvetlit, ze toto sa moze diat a ze je to normalne, ze sa toho nemusia bat a je rozdiel vtlkat do hlavy, ze nie si dievca aj ked tak vyzeras a citis sa tak...

monichetta
8. okt 2020

@fokuska nevysvetluju, rovno zakazu nosenie sukni, ako napriklad tu: https://www.independent.co.uk/life-style/school...
a to je len jede priklad narychlo, je ich mnoho, ale nemam cas vyhrabat vsetko co som citala/videla.

mondolina
8. okt 2020

Veď nech sa cítia ako chcú, či mám ja s tým?

fokuska
8. okt 2020

@monichetta A tym ze zmenili uniformu na jednotnu nejaku vtlkaju do hlavy zie nie su deti tym cim su? Lebo to je uplne odveci.
Predtym sa ozyvali hlasy, ze preco by dievcata musela nosit sukne, ked sa na to necitia, ked su im pohodlnejsie nohavice, ze preco nemozu mat nohavice ak chcu, preco su nalepkovane ze zena=sukna. Cez prestavky to nie je take pohodlne, musia davat pozor na to ako sedia, aby im nebolo vidno pod suknu a pod.

Tak skola teda urobi jednotne uniformy, tym padom nie je rozdiel, nenuti dievcatam ich "zensku" rolu a zas je zle, lebo im nieco vtlkaju do hlavy? Ten clanok nic take nehovori.

Kym museli nosit sukne, tak nevadilo, ze si nemohli vybrat nohavice. Teraz, ked musia mat nohavice uz zrazu vadi, ze nemozu mat suknu?

lenkakravcova
8. okt 2020

@monichetta Inak čo píšete s tými hračkami:
je vedecky dokázané, že deti, ktoré sa hrajú aj s autíčkami a aj s bábikami, sa vyvíjajú po mentálnej stránke ovela rýchlejšie ako keď sa hrajú iba s jedným typom hračiek. Je to tak kvôli tomu, že tie autíčka a chlapčenské hračky sú väčšinou viac pohybové, fyzické, stavebné a tie dievčenské viac vzťahové, tvorivé, kreatívne. Keď sa dieťa venuje aj tomu aj tomu druhému, vyvíja sa mentálne oveľa rýchlejšie a aj rovnomernejšie = tieto deti mali menší problém s fyzickými aktivitami, predstavivosťou a aj vzťahovými problémami v budúcnosti. 🙂
Čiže pre dobro svojho dieťaťa: nechajte ho hrať sa s čím chce, čo si vyberie, i keď bude chlapec tlačiť kočík, alebo sa starať o mladšieho súrodenca (ako hru) 🙂 .

+ čo sa týka unisex oblečenia: deti sú deti až do puberty. Je jedno či sú v modrom alebo v ružovom (v minulosti bola ružová odporúčaná pre chlapcov, modrá pre dievčatá - je to o trendoch).

cairka
8. okt 2020

Že aktívne pretláčaná ... že chcú sa cítiť inak .... Ja prajem každému, kto verí, že členovia LGBTI komunity to robia len ako spôsob upútať na seba a byť zaujímavý....aby si zažil to, čo títo ľudia prežívajú .... To úžasné prijatie od spoločnosti, obdiv spolužiakov/kolegov ....

cairka
8. okt 2020

Dotaz pre kresťanov, ktorých LGBTI ohrozuje, prosím odpoveď :

kate_cs
8. okt 2020

Ja nesúdim nikoho druhého život, ak niekomu neubližuje. Ak niekoho priťahuje iné pohlavie ako mňa? Nech je šťastný. Ak chce s ním uzatvoriť manželstvo? Nech im to dlho vydrží!
Ak však ide niekto popierať a meniť niečo, čo je dané vedecky a biológiou, tak som proti.
A tu nehovorím len o “gender ideologii” ale aj o tom, keď náboženstvá, či iné zoskupenia manipulujú ľudmi bez faktov.
Pre mňa sú dôležité fakty, poznatky, výskum a nenechám sa zmanipulovať tým, čo povie, alebo pretláča niekto iný.

kate_cs
8. okt 2020

@fokuska ďakujem za jeden rozumný postoj, presne takto to cítim aj ja 👌🏻

autor
8. okt 2020

@cairka prosim, nemylme si dva pojmy. Prava gayov a lezbiciek a gender ideologia. Myslim, ze o pravach nema nik pochybnosti, ja mam viacerych kamaratov prave z tejto akoze komunity. Lebo su to normalni ludia s normalnymi zivotmi, ziadna komunita. My tu riesime odstranenie muzskeho a zenskeho rodu a ucenie deti, ze nie su nic a maju si vybrat, taktiez drobnosti ako muzi na zenskom wc, lebo sa tak citia a dolezitosti ako zavedenie stredneho pohlavia

monichetta
8. okt 2020

@fokuska je to vec nazoru. ja povazujem za nefer ze 90%+ dievcat, ktore by radi nosili sukne nemozu, lebo 2% nechcu aj ked mozu. nebolo by spravodlivejsie a rozumnejsie nechat uplnu slobodu nech si kazdy nosi co chce? ( a tym padom aj ti, ktori to vnimaju 'inak')?

lucilaines
8. okt 2020

Ja nechapem tieto “hrozby zahranicia” a uplne od veci paranoidne spravy o tom ako znamej znamemu vytrhali auticka z ruky , ako niekde niekoho nutia ist na chlapcenske wc a podobne. To su take hovadiny jak svet, vacsinou totalne vymyslene a ak nahodou je na tom zrnko pravdy tak absolutne prekrutene a vytrhnutr z kontextu. Ten Indipendent clanok co je tu postnuty je online medium, ktory je zalozent na clickbaitoch a co najsenzacnejsich spravach a titulkoch. Nieco ako Topky. Zila som niekolko rokov v USA, Kanade aj UK a teda okrem toho, ze tam na rozdiel od Slovenska homosexuali chodili uplne prirodzene po ulici drziac sa za ruky a nikto sa nad tym ani len pozastavil sa nic tragicke nedialo. Doteraz mam v UK sestru, ktora tam vychovava dieta a tak isto je uplne v pohode, nikto mu do hlavy nevtlka ze neexistuje gender. Nevravim, ze to vobec neexistuje, ano, urcite su nejake skupiny ludi, ktore s touto myslienkou prisli avsak v akejto extremnej miere ako je to tu prezentovane je to absolutne minimum, len kazdej takejto kontroverznej myslienky sa chytia podobne media a podobni siritelia paniky a nafuknu ju do zbytocnych rozmerov. Pointa, ktora je realne silnejsia a zapadne krajiny ju zacinaju presadzovat je vyssia miera tolerancie v spolocnosti voci vsetkym. Tym co chcu nosit suknu, tym co chcu nosit nohavice, tym co su transgender. Do tej miery aby to nikomu neublizovalo ani nikoho neobmedzovalo. Nikoho, ani mna ani Zenu ktora sa citi chlapom ani mojho kamosa gaya. Ak by aj niekde boli napriklad zrusene rozdelenie na damske a panske wc mne to moze byt uplne jedno, ked sa tam zamknem a je tam cisto. Ale ak to len trochu zlepsi komfort aspon jedneho transgender cloveka, ktory vyzera a citi sa ako zena ale patri na muzske wc a tie pohlady su mu neprijemne, tak nech. Okrem togo, netreba sa bat, kym sa takato miera tolerancie dostane na SR my uz tu davno nebudeme.

autor
8. okt 2020

@kate_cs ano, uplne suhlasim. Popierat nieco, co je dane prirodou, neschvalujem. Su aj ludia, ktorych psychika nekoresponduje s ich biologiou, ale ti to predsa mozu zakonne zmenit, nik im nebrani. Tretiemu pohlaviu nerozumiem.

monichetta
8. okt 2020

@lenkakravcova ' nechajte ho hrať sa s čím chce, čo si vyberie', uplne suhlasim, tak by to malo byt. ja som za uplnu slobodu vyberu. ale oni ich nenechaju, o tom som pisala. chcel auticka a brali mu ich z ruky a nutili ho robit veci ktore nechcel.

kiwi3
8. okt 2020

@fokuska sipim, ze tie vytrhavania auticiek z ruk a zakazovanie sukni budu nejake fcb hoaxy

cairka
8. okt 2020

@autor .... "akože komunity" 😀 Nevšimla som si, že by niekto niečo také predkladal ,alebo to deti učil , jedine pán farár na omši možno povedali .... Mimochodom, ty tiež nechodíš po meste a nevykrikuješ "Som žena, som žena!"

monichetta
8. okt 2020

@lucilaines independent su topky? hahaha, si ma pobavila. skor je to ako u nas sme/dennik n.
pomylila si ho so sun-om alebo expressom podla mna.

lucilaines
8. okt 2020

@monichetta to nie je pravda. Mozno bol kedysi. Teraz uz nie je, ani neexistuje v papierovej forme, je len v online forme zalozeny na clickbaitoch a senzacnych spravach.