icon

Je bezpečné priviesť psa k novorodencovi?

30. okt 2024

Ahojte, čo by ste urobili na mojom mieste. Máme doma novorodeniatko, svokra ho chce prísť pozrieť. Má to 2h cesty a tak chce zobrať k nám aj psa. Vraj pol dňa nevydrží sám doma. Mne by to nevadilo keby je to pes čo si ľahne v chodbe alebo v obývačke na zem a leží, ale je to ustekany malý pes, čo skáče, behá do postele, na gauč, nosí cumle, cika len v byte. Svokra je naňho extrémne zaťažená a chce nech sa zoznámi s bábätkom. Mne je to ale veľmi nepríjemné a nechcem to. Mužovi by to nevadilo, ale postaví sa na moju stranu ak by bolo treba. Myslíte že je ok striktne si povedať že nech príde ale so psom nie ? (Keď bude bábätko staršie nebudem mať s tým problém ale nie ležiaci novorodenec)

autor
30. okt 2024

Odpoviem tak hromadne. Svokra nieje na dôchodku, ale ten pes je na prvom mieste pre ňu. Necika po byte akože na zem atď ale dáva ho len do sprchoveho kúta cikať. Neviem prečo ani. Ani muž nevie.
Keď bude dieťa väčšie a bude už vedieť vyjadriť svoj názor tak nemám problém. Ale nevidím dôvod nechať novorodenca oblizovať psom ktorý nežije v našej domácnosti. Nemám ani chuť aby mi ho počas návštevy budil stekotom, ani striehnuť či mi neskoci na dieťa (podľa svokry to z lásky ale novorodencovi to môže ublížiť) a ani nemám chuť po ich odchode luxovat celý dom v tomto stave.

autor
30. okt 2024

A strážiť ho nemá dať komu lebo sa neznáša aj so susedmi aj s kolegovcami atď

1ryba
Odpoveď bola odstránená
nika523
30. okt 2024

No tak jej to povedz alebo syn nech jej to povie, načo sa to tu pýtaš? Je to tvoje dieťa, tvoje rozhodnutie

nika523
30. okt 2024

@1ryba no áno ale to nie je o psovi ale celkovo

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
30. okt 2024

@nika523 ja som sa len chcela uistiť že aj iné ženy to vnímajú rovnako alebo podobne ako ja, lebo podľa nej som precitlivena a robím zle a viem že sa bude urážať a hnevať atď. Tak som chcela vedieť ako to vnímajú ostatní, či je to naozaj taká prehnaná požiadavka ako sa ona tvári, alebo to je ok

tramtada31
30. okt 2024

@basska_b ale bude aspoň pes po 2 hodinách unavený a nebude mat toľko energie

1ryba
Odpoveď bola odstránená
domiklik
30. okt 2024

Si ochotná strpieť pri novorodencovi nevychovaneho psa, ktorý dokonca sti len v byte?

autor
30. okt 2024

@1ryba pravdu máš, toto mi ani nenapadlo, že to ona je vlastne precitlivena viac ako ja. Inak by nechala psa pol dňa doma.

gladys_07
30. okt 2024

Ten pes nosi cumle??

autor
30. okt 2024

@gladys_07 áno ona mu kupuje normálne detské cumle a dáva mu to zuzlat lebo vraj chudatku mu je ľúto keď vidí nejaké deti s cumlom

nikiki29
30. okt 2024

Ja som psíčkar, mám psy, moje novorodené deti boli s našim psom hneď po návrate z pôrodnice. Vláčim deti pomedzi psy a na cvičák. ALE nikdy v živote by som nezobrala svojho psa na návštevu k deťom a tobôž nie k novorodencovi 😳 táto situácia má 20 možných riešení a každé je lepšie ako prísť so psom.
A podľa komentárov súdim, že svokra by si mala trochu upratať v hlave…

anouschka5
30. okt 2024

Ja milujem psíkov, ale k novonarodeniatku by som ho nebrala nikdy - a rešpektovala by som plne nevestino želanie - doma nech si presadzuje pravidlá

gladys_07
30. okt 2024

@autorka dekel na marse 😂😂😂

mandarinka555
30. okt 2024

To na takú kravinu si mala potrebu založiť diskusiu? Nemáš ústa? Povieš, že si to neželáš a vybavené 🙈 Niektoré sa z tých vašich svokier idete dosrať...Rozoberáte a ohovárate ich na koni, ale do huby im to nepoviete!

biba_18
30. okt 2024

@mandarinka555 tvoj príspevok bol na čo dobrý? celkom som nepochopila ...

betulinka1
30. okt 2024

Coooo ja neznasam navstevy, ked si niekto dotrepe psa a to nemam ani babo. Sorry pes na navstevu nepatri a babatku uz vobec nie. To ked sa mi narodil maly mali sme dvoch v dome ale nemohli ist na poschodie, lebo tiez by skočili do postele. Pekne si zvykli. Cize nie som precitlivena ale ani svojich som nepustila, kde sme spali.

purple_wolf
30. okt 2024

k novorodencu bez imunity psa??? svokra je sibnuta??

nila0622
30. okt 2024

Chovám a zbožňujem svoje (veľké) psy, ale rozhodne nie. K nám do bytu nechodia ani naše psy, nieto ešte iné. A už vôbec malá beštia k bábätku.. Zoznámia sa neskôr, najlepšie vonku. 🙂

evansova
30. okt 2024

@jaond19 Ani pes, ale ani skvokra. Mama ma naucila, ze k novorodencom mozu len clenovia domacnosti. Ostatni najskor oo siestich týždňoch, kedy dietatko uz bude mat vlastnú imunitu, nielen tu ziskanu od matky. Ta ho dostatocne nechrani.
Toto po vysvetleni iste pochopi aj svokra, ved sama mala najmenej jedno dieťa.
A aj potom len po dom, dieta do kociara a na prechadzku. Cudzi pes, a este k tomu nevychovany, by k nam nesmel, ani keby sme dieta nemali.
A to milujem zvierata, mame kocurika,uz druheho, ale k nasim hostom pride len ak si to vyslovene zelaju.

pupava36
30. okt 2024

Mne by to nevadilo. Ja som obe moje deti este ked boli novorodenci zoznamovala z nasim psom aj kocurom tak ze boli vo vajci a nechala som nasho psa aby ich onuchala.....ale ak to vam prekaza tak svokre jasne povedzte ze si neprejete aby psa brala zo sebou, pes dokaze byt doma aj sam.

oblecenie99
30. okt 2024

Ja som v šoku z toho, že to vôbec niekoho napadne.

stela8748
30. okt 2024

ja mam doma psika 9 rokov a aktualne cakam babatko ale veru ich zoznamovanie bude mat urcite hranice ... a nie ze mu dovolim "vsetko co si zmysli" ... a zoznamovanie s "cudzimi" psikmi si urcite necham na neskor ... precitlivela je akurat tak tvoja svokra ked nie je schopna ani pol dna nechat psika doma alebo u niekoho na strazenie ... na tvojom mieste by som povedala razne NIE ! mne je tiez psika luto ked ma byt sam doma, ale jednoducho niekedy to tak musi byt ... to ze mam rada svojho psa, neznamena, ze som stratila "zdravy rozum"

lauricka
31. okt 2024

Normálne jej povedať, že môže prísť, ale pes nesmie u vás na gauč ani na posteľ a nesmie byť hlučný. Ak to nedokáže zabezpečiť, tak aby prišla sama.

lauricka
31. okt 2024

@evansova súhlasím, že až po šestonedelí by som riešila návštevy. A špeciálne v sezóne chorôb, chripok a covidu. Osobne mi lezú na nervy ľudia, čo nerešpektujú šestonedelie, čo je výsostne čas len pre mamu a bábo a trepú sa očumovať novorodenca.

maytee
31. okt 2024

Úplne ti rozumiem ide má poraziť z takýchto nápadov. Zdravý rozum a aspoň základné hygienické normy .... Bábätko má minimálnu imuntu, psík používa jazýček miesto toaleťaka mne to príde hnusne a bezcharakterne,že ja musím bojovať za bábätko teraz už aj za deti s niekým kto je tak blízky ( babka,dedko) . Malo by im záležať viac na deťoch ako na havkovi. Akože tvária sa že to rešpektujú ...psíka zatvoria na balkón lebo idem ja uzkostliva a prestresovana matka. Som zdravotník keď si pomyslím na všetky choroby a bacile brrr až ma trasie. Nevadí mi psík ale fakt ma unavuje neustále to riešiť, no už sa naučili ...
a vieš čo keď tam nie som tak hneď ho deťom pustia a v duchu sa na mne možno rehocu. Úplne som obmedzila návštevy a deti po každom stretku dezinf. A perieeeeem všetko prádlo.

nat_alia
31. okt 2024

Nech si vravi co chce.
BEZ PSA.

mandarinka555
31. okt 2024

@biba_18 Ty toho nechápeš viacej...