Je dieťa bystrejšie, keď nie je veľký spáč?
Dievčatá , myslite, že je pravda, ak dieta nie je veľký spac a často sa budí je bystrejší?
No síce ja mám vysoko nadpriemerne IQ, ale myslím, že moja mama nebola nadšená, že sa pri mne cca 3roky nevyspala.🤣 Ale určite je to super na motiváciu, keď je matka nevyspata si vravieť, že aspoň vychováva Einsteina, keď už nemá nič z toho spánku.😁 A inak... Neskôr som ten spankovy deficit veľmi nedospala, takže dospavam to zvyšok života.🤣
To je ďalšie iba "hovorí sa že..." Podľa mňa to nemá veľkú spojitosť.
Ano, riešila som to so psychologickou😂😂😂 neviem to zreprodukovat presne ako mi to povedala, ale deti, čo nepotrebuju veľa spanku, vraj majú v hlave nejak neuróny inak prepojene (tuším sú aj viac nabudené) a zväčša sa vyznačujú vyssou inteligenciou. Ako dosť mi to psychicky pomohlo, keď mi to povedala, lebo dieťa ako 3 ročne spalo toľko, čo dospelý človek😀 to znamená, že ziaden poobedny spanok a vecer pre nas ziaden manželský zivot.
Alebo bystrejsi, alebo autista. Vyber si. Obe sú blbosť. Ale pokiaľ to tvrdia americkí vedci, tak to tak určite bude.
Blbosť.
Máme obe deti s veľmi vysoko nadpriemernym IQ. 1. spalo hrozne a minimum, uspokojovala som sa tiež vyššie spomenutým názorom. 😁 2. sedmospac. Rozdiel vidím v introvert/extrovert + povaha. No pozorovaná vzorka = 2 ks. 🤔
Čert nikdy nespi 🤣
Skor naopak. Spankom sa vyvija centralna nervova sustava. A teraz si vyber 😃
Skor naopak🙈
No neviem. Moje dieťa by bolo geniusom....
@sense aj moje. Ma sice vyssie IQ ale na to kolko spala , ci skor nespala, mala by byt genius
Hovorí sa to, u nás to platí. A nielen v jednom prípade. Ale možno sú za tým len dobré gény.
@zuzanockamt Toto potvrdzujem, mám to doma 2x, od 1,5 roka žiadny spánok cez deň, obe deti nadpriemerné IQ, psychologička potvrdila, že spojitosť s malo spánkom to môže mať, ale tiež povedala, že môžu byť za tým dobré gény..Ono to neplatí samozrrjme na každé dieťa, len je tam určitá spojitosť a vyššia pravdepodobnosť. Ja som sa ale nepotrebovala nijako ukludňovať, keďže sama mám vrtuľu v zadku a to, že moje deti nespávaju mi nijako neprekáža, práve naopak, nemáme aspoň rozbitý deň 😁
Môže byt. Môj spal od mala otrasne a v škole vyniká. Plus aj IQ mu vyšlo nadpriemerne. Doma sa vôbec nemusí učiť, učiteľka mu musí dávať úlohy navyše aby sa v škole nenudil, chodí na matematické súťaže, a mohla by som pokračovať ďalej….
U nás to platí, ale skôr to bude náhoda 😅 starší syn nespal nič, má nadpriemerné iq, hlavu bystrejšiu, ako by sme chceli 😂 hlavne matematika je jeho srdcovka. mladší zas spal stále, od narodenia je úplne flegmoš a prespal mi celú noc. čo sa týka učenia, je to taká priemerná klasika. Nejako nemá záujem o nič “vzdelávacie”, ale zas je veľmi zručný a športovo nadaný - starší je v tomto zas úplne nepoužiteľný 😅
spánok nemá s inteligenciou nič spoločné....
Ahoj,
to su riadne keci. Poznam mladu zenu, ako dieta spavala vyborne od bábätka. Na ZŠ preskocila 2 rocniky, na VS spojila 2 do jedneho, uz ma aj doktorat. Proste od malicka jeden velky uspech za druhym. Druhy znamy nespac, tiez velmi inteligentny. Teraz dve deti, ktore poznam 3 a 7 rokov - jeden zaspaval o polnoci, druy sa 3x v noci zobudi a je hore. Mama z toho na prasky. Obaja u velmi mudry. Kamaratkun 3 rocny, dobre spavava, v 1,5 hovril trojslovne vety, v dvoch rokoch celu abecedu a hlasky, ze dospely onemel. V tomto tempe pokracuje, podotykam ze bez nejakej drezury.
Tak si vyber. Cisto nespaci nie su garancia na Einsteina 🙂
Nasa nespala uz v porodnici a IQ vysoke. Na zs chodila k nadanym.....
Kamoskyn prespal vsetko a boli spoluziaci.😊
U nas to neplati. Moj syn bol antispac a ziadny genius z neho nevyrastol. Ked bol maly, bol bystry, vsetko sa rad ucil, nastupil do skoly, vsetko zmizlo, priemerne dieta.
Skôr si myslím,že to sú také hovorove psychické barličky pre mamičku,aby ľahšie prešla ťažké obdobie.
Je to neškodné a možno aj naozaj funguje.
Fúúúha...zrazu majú skoro všetky mamičky deti s nadpriemerným IQ😝
@mandarinka555 Keď to máme podložené správou od psychológa s jasným verdiktom, tak nie je o čom.
skor opacne, nespavost je znak nejakej poruchy- adhd, autizmus, porucha pozornosti...moj starsi nespal, resp ho vsetko velmi lahko vyrusilo a ma poruchu pozornosti...
Syn spal sialene malo (rozumej cez den nic a v noci 4 hodiny), a dcera od narodenia milovala spat a zatial ju to nepreslo (ma skoro 15 rokov).
Obaja su CPPPaP "diagnostikovani" ako vysoko nadpriemerne nadani.
Môj priateľ je nadpriemerne inteligentný a problém so spánkom má v dospelosti, často nevie zastaviť myseľ.. Ale ako dieťa bol vraj spachtoš, čo hovorila jeho mama 🤷♀️
Ja si myslím, že za tým, že dieťa málo spí môže byť viac vecí, aj toto môže byť jedna z nich, ale nie je to pravidlo...
@mandarinka555 Je dost pravdepodobne, ze ked sa autorka pyta na nieco suvisiace s nadanostou, ozvu sa take mamicky.
Asi ako keby sa pytala ako sa da zvladnut posledny mesiac tehotenstva v lete, zrejme sa budu vyjadrovat skor mamicky, ktore rodili od juna do septembra, a nie tie, co maju jarne/zimne deti. 😉

Nikdy som nic take nepocula, a neviem z coho to akoze vyplyva. Aky je na toto argument. Asi len vyhovorka- aj svadobcanom vravia ak v ich den prsi, ze budu bohaty- no nejako ich musia uchlacholit, ked im to pocasie " kazi" ich den. Nebude to nieco podobne?