Je dobré mať v dnešnej dobe dve deti?
S touto životnou situáciou, čo momentálne riešim, viem, že si musím poradiť a rozhodnut sama, no aspoň si chcem prečítať vaše názory mamičky. Dúfam, že to čo chcem napísať sformulujem správne . Máme s manželom jednu krásnu 4 ročnú dcérku, manzel pracuje na dobu neurčitú, ja bohužiaľ v júni končím s prácou, máme hypoteku na byt a dilemu,čo robiť ďalej, mať druhé dieťatko, čo by sme chceli a hlavne naša malá alebo mám hľadať prácu. Mám obavy, ci je správne popri hypoteke mať druhé babo, bojím sa,že ich nebudeme vedieť zabezpečiť.
@bluerose nie som naivá a určite tam bolo viac a slabo prosila,na hádky sú vždy dvaja a pokiaľ tam neprišlo k útokom ,dá sa všetko napraviť ,ale ona to neurobí ,pretože má kamošky,ktorým vyplakáva a ktoré pomôžu ,uľahčuje si cestu ...len dokedy,vy ťažko zistíte ako to bolo vrodine čo urobila pre nápravu vzťahov,ale jedna vec je pravda ,nikto nie je bez viny a to platí aj u nej ...napíš o nejaký ten rôčik ,aké ste kamošky a ona je to chúďa...sama som zvedavá...
@aristka my sa pozname uz dobrych 10 rokov. Tvoja vec, mysli si co chces, nevies pripustit, ze jednoducho rodina sa moze na cloveka vyprdnut...- a chod sa spytat napr do azylovych domov kde su opustene zeny s detmi a rodina ich nechce prijat a pomoct im. Rodinu prosila dost a poviem ti, ze poznam aj jej rodicov a dokonca nasi ich kritizuju zato ako sa k nej spravaju. Jej chyba to nebola a rodicia ak ju lubia jej maju pomahat nie?? Ja by som sa takto nikdy k svojmu dietatu nezachovala aj keby bolo neviem kto a urobil ktovie co. Mali jej davno odpustit a pomoct a nie takto...jej deti duplom zato nemozu a vidis, trpia a stari rodicia si na ne spomenu raz za rok 😖
@mima4 S tymi surodencami mas pravdu,nikdy nevieme,ako to "vypali".. Medziludske vztahy su zlozite,tam sa to neda presne vypocitat.. Mojej nadejnej svokre je jej sestra skor na obtiaz nerozumeju si robia si problemy. Naopak,moj otec s bratom ja s mojoi sestrou a i moj partner so svojou sestrou si rozumeju.
Ja som chcela pre maleho surodenca,lebo som vychadzala zo vtahov v mojom okoli a z mojej tuzby mat surodenca a nasledne este jedneho (ten uz nevysiel). A ja som prosto tak zalozena ze by som ,ak ked uz nebude,dalsie dieta uvitala. Povodne som chcela mat 3-5deti (v puberte) a muza horara🙂. V 18tke som to zredukovala na 2,v zatvorke 3,keby sa nahodou podarilo. No potom som si vypocula,ako tazko ja budem moct mat deti,skor vobec,tak som si vravela,ze keby sa aspon 1podarilo. No nakoniec som uplne v pohode neplanovane otehotnela a dalsie vyslo tak,ze skusme,ci sa podari. No a vyslo,tiez som necakala,ze tak skoro. V mojom veku...
Ja som nechcela jedinacika aj preto,ze moja mama bola a hoci mala kamosky a aj dost bratrancov a sesternic (my mame priamu od krstneho len 1sesterku), tak by bola rada,kebyze surodenca ma. No dedko po prekonani mumpsu (chytim od mojej mamy) ostal neplodny, tak sa im dalsie dieta nepodarilo.
Ja dufam,ze moji v dospelosti budu vychadzat. Usilujeme sa o to,aby to tak bolo. Zatial sa stale maju radi,aj ked sa pohasteria,no vedia sa uz aj spolu zahrat ci vyjasit. Hoci vonku maly vyhladava logicky spolocnost rovensikov rovnakeho pohlavia. A mala je zatial taky maly odlud s nikym s anechce kamaratit. Len k babatkam do 1,5r. tak nejak viac inklinuje.
Vychova je vseobecne tazka vec,nikdy nevies,ci sa podari. Genova rozmanitost je tak siroka,ze naozaj sa neda urcit,kto aky bude,ci bude vychadzat so surodencom,s rodicmi,plus treba zapocitat vplyv prostredia -skola,ulica.... To je cele take zlozite.. Ale tak,tebe je to jasne, mnohym z nas tiez....
@bluerose povedz mi teraz v čom je iná ako jej rodičia ak dokáže povedať,že ľutuje ,že má dve deti...ako milujúcej matke jej to nemá ani čo z huby vyjsť...nepoznám ju a nemožno mi ju súdiť ,len znova opakujem ,nikto nie je bez viny a ona určite tiež nie...a deti za to nemôžu a tak isto určite nemyslela,že toto sa jej stane,inak by nemala ani jedno...ono človek,ktorý ide silou mocou proti múru ,musí počítať aj s dôsledkami a asi ide proti múru stále ,potrebuje pomoc a nechce ústupky...nevieš ,čo sa dialo za dverami u rodičov,brata,vidíš len jednu stranu mince...nie je ti zvláštne,že sa na ňu vykašľal partner a ešte aj rodina...vieš sú veci do ktorých nevidíme a ťažko je hovoriť ,že oni sú zlí...
@aristka lutuje, ze ma deti s takym clovekom a vlastne lutuje a nenavidi svoj zivot. Ona uznala, ze spravila chybu a aj sa xkrat doma z toho kajala a nepomohlo. Rodina sa vykaslala kvoli tomu idiotovi, ktory ju opustil a ona ho uprimne lubila. A neviem, ale pozeras niekedy spravy alebo citas mk aj ine temy? Tolkokrat som tu citaka ako chlap psychicky alebo fyzicky tyra zenu a baby jej tu radili zbal sa a chod od neho...a ona napise, nenam kam, rodina ma nechce, nemam peniaze na svoj byt, bojim sa, ze ma najde... A takych a podobnych pripadov je kopec. A moze ta zena zato ze ju daky blbec tyra? Ani tato kamoska nemoze zato, ze ju opustil, proste su taki chlapi od prirody co nevedia myslet mozgom len "gatamy". A ano, pravdu mas, nevidime do hlbky, ale take veci sa deju a ja verim tym tyranym a opustenym zenam, ze skutocne v x pripadoch zato nemozu:(
dievcata... precitala som si prve tri strany diskusie. riesite ci mat alebo nemat druhe /tretie, stvrte, atd/ dieta, ci budu financie. dieta je dar, okrem toho, kde je napisane, ze matka ma byt nalepena 24/7 na dieta? pracovat sa da aj popri dietati, navyse, ak nemate pracu, alebo vas vasa praca nebavi, je to uzasna prilezitost to zmenit.
pre inspiraciu: https://www.modrykonik.sk/blog/emma_932/article/ako-si-privyrobit-popri-materskej-x8enpn/
@cmulinko Ty si rátala akurát tak s počítaním ponožiek tvojho starého 😀 "Skoro všetky", až na pár výnimiek, ste tu upäté.....v pozore.....len, aby ste nenapísali niečo, čo sa druhej nebude páčiť.....pritakávate si na každú blbosť......a najhoršie je, že "SA HRÁTE" na niečo, čo nie ste.....na dokonalosť.....múdrosť.....empatiu.....Akonáhle niekto napíše niečo, s čím sa nestotožňujete, ste schopné ho aj ukameňovať len preto, že je iný ☹ ☹ A teraz si na mne môžete "milé dámy" vybiť tú svoju nekonečnú frustráciu.....
uff toto je co za stvorenie? prinajmensom potrebuje odbornu pomoc..... a dokedy bude mliet ot iste ako pokazena platna?
Pridám: MK je pomaly ale isto TYPICKÉ SLEPAČIE FÓRUM, baby, už tu NEKOTKODÁKAJTE jedna po druhej, lebo je to isto na smiech.
Pridám: MK je pomaly ale isto TYPICKÉ SLEPAČIE FÓRUM, baby, už tu NEKOTKODÁKAJTE jedna po druhej, lebo je to isto na smiech. A teraz - do mňa !!!

@aristka on ju opustil a isiel za mladsou. Rodina nepomaha preto, lebo od zaciatku nesuhlasili aby s nim zila...takze kam a koho ma ist prosit? Myslis ze neprosila? Prosila a vyprdli sa na nu, lebo "my sme ti to hovorili aby si s nim deti nerobila,"... Takze dakujem pekne za taku rodinu :( Vnucata videli mozno 5x aj s cestou... Vztahy su vselijake ale ked pri tebe nestoji vlastna rodina tak co uz si mozes pocat. Jedine cudzich prosit a vidis, kamaratky nesudia a pomahaju... Takze fakt nie vzdy plati ze kamos je len kamos, ale da ti viac ako cela rodina