Je naozaj náročné mat dve deti?
Ahojte maminy, mám 3 ročného syna a pomaly uvažujeme o surodencovi. Avšak sa stretávam s množstvom mamičiek, ktoré majú dve deti a sú totálne hotové.. Nemajú čas na domácnosť, na seba, sú uponahlane a ustvane.. Mám na mysli deti typu: jedno chodí do škôlky alebo školy a s druhym je maminka doma. Tiež som pracujúca a na syna a domácnosť som sama, starí rodičia sú obaja pracujúci takze nehrozia wkndy osamote(ja+manžel). Travime čas spolu,chodíme von,málokedy sme doma. Po práci sa venujem dieťaťu a večer až keď spi tak domácnosti. Niekedy keď som s mamičkami dvoch deti a počúvam tie reči ako nič nestihli, všetko je jeden kolotoč až má to odráža mat druhé dieťa.. Je to naozaj take náročné???
🙂 keď tu čítam, ako si viacdetné mamičky "pochvaľujú", nie celkom tomu dokážem uveriť a musím sa aj pousmiať 🙂 🙂 🙂 Možno sa len zmierili s osudom 🙂 Teraz majú detičky malé, ale rada by som si prečítala komenty tých istých mamičiek tak o desať rokov 😉 😉 😉, keď budú mať pubertiakov. Veď ako sa hovorí: malé deti - malé starosti, veľké deti - veľké starosti. Ale neboj, dve deti sú ešte celkom v pohode - pokiaľ, samozrejme máš na to podmienky. Je mi jasné, že mnohé mamičky ma za túto odpoveď roztrhajú na márne kúsky, ale je to tak 🙂
..... neviem, aké to je, mať jedno dieťa, ale naraz je to mega náročné 😝
no ja mám 3 deti...je to fuška,ale aj radosť.deti si navzájom pomáhajú a aj sa lomia,ale to patrí k tomu.sú dni keď stíham a sú dni keď odpadávam.ja ešte popri tom pečiem tortičky a dá sa to,stojí ma to dosť síl ale peniaze vždy treba...a to môj manžel môj koníček tortičky moc neuznáva,neviem ani prečo ale ide mu to na nervy.ja som z toho tiež zúfalá ,ale nech.mám to na háku...keby sme boli na tom lepšie finančne riskla by som ešte jedno...ale žiaľ už teraz to ide niekedy s vyplazeným jazykom.
Mile maminky, podte si s nami oddychnut 🙂
Organizujeme rozne rozpravkove pobyty pre rodiny s detmi pocas celého roka, vase deticky zabavime a vy si oddychnee.
Najblizsie pocas jarnych prazdnin SASOVINKY SNEHOVINKY s babyplavanim
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rodinn...
a Velka noc VELKONOCNE JARNE CAROVANIE
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rodinn...
Je to narocne, ale da sa to zvladnut. Ja mam syna - 2 roky a dceru - 3 tyzdne. Niekedy je to o nervy, hlavne ked sa jeden druheho v noci placom zobudia alebo spia zasadne v rozdielnych casoch a moc ich nezaujima, ze aj ja by som potrebovala spat, 🙂 Ale aj tak by som to nemenila, Postupne si vytvarame dennu rutinu, ktora vsetkym vyhovuje. Upratane moc teda nemam, varim jednoduchsie jedla, ale to sa da vydrzat. Pomoc nemam absolutne ziadnu kedze moja rodina zije daleko a svokra, u ktorej zijeme sa distancuje, resp. iba kritizuje a poucuje. Pri jednom dietati som si tiez myslela, ze nemam na nic cas, Teraz s dvomi je to celkom ok, asi si to uz viem ako tak zorganizovat. Mimochodom, robim si dialkovo druhu vysoku skolu, prvu som ukoncila mesiac pred narodenimprveho dietata. 🙂 Takze pokial je clovek zdravy tak zvladne vsetko, netreba sa bat.
Moj názorje zo začiatku to náročnejšie bolo ale teraz je to už pohoda jahoda.je veslo super je to. 😉
Ja som nikdy nechcela mat jedinacika, ako sa hovori- jedno dieta je len na strach, mame dvoch synov (6 a 3,5) a ideme sa pokusat o tretie. Ja mam brata a mali sme super detstvo, manzel ma dvoch surodencov, ale ovela starsich, takze v podstate vyrastal sam a niekedy ticho s laskou pozoruje ako sa nase deti spolu hraju a v duchu im zavidi, ze on take nezazil. Samozrejme robime sudcov a rozhodcov pri bitkach a hadkach, ale aspon sa od mala ucia delit, spolupracovat a pomahat si. Niekedy to dojima az k slzam ako sa lubia a navzajom na seba myslia ( ked doktorka niektoremu po vysetreni dava odmenu, tak hned pyta aj pre braceka 🙂 ) Inac, moja mamka je z trinastich deti a babka vzdy hovorila ze kazde bolo uplne ine 😀
Myslim, ze zalezi aj od toho ake tie deti su.... Moja prva he hyperaktvina, sama sa nezahra, takze ked prisla sestricka bolo to narocne velmi... No keby bola kludnejsia zasa by to bolo ine si myslim... Som rada,ze druha je kludnejsia... No teraz su trosku vacsie a je to uplne ine....zacina sa to zjednodusovat
eeee? uplne nechapem..mam dve deti s omnoho mensim vekovym rozdielom, aby clovek nebol unaveny a ustvany tak to by nemohol mat deti vobec. Ked to budes brat tak ze je to problem tak to bude problem, ked to budes brat ako dvojite statstie ktore je castejsie trosku narocne na koordinaciu a nervy a zapojis spravne manzela a pipadne babky tak si to ulahcis.. Ja som rada ze ich mam tak po sebe lebo mi vidu z toho najmensieho veku kedy ich treba neustale opatrovat spolocne. Netreba nad tim velmi rozmyslat treba to zit 🙂. Alebo nie a mat jedinacika aj to je riesenie.
@denae odpoviem Ti teraz po 10 tich rokoch..🙂 všetko sa da zvládnuť ak clovek chce A mala som 3 pubertiakov naraz , zvladli sme to , mali nastavene mantinely, vedeli,co môžu a co nie .Teraz mam uz doma iba najmenšiu 12- rocnu,ktora ide do puberty.Takze si to znova uzivam , Starší su vsetci z domu, najstarší je už ženatý, každe sa stara samo o seba.Pridu k nam 2-3 do roka, keďže sú ďalej.Akurat najstarší ostal poblizku,tak je s nevestou denne s nami.Ked si na tie casy obcas pri stretnutiach spominame ,vzdy sa nasmejeme a u najmladsej casto vidim smutok,ze to s nimi nezažila, keďže sa narodila ovela neskôr.A je akoby jedináčik.Materialne ma teraz orakticky všetko co jej dovolime,ale nema take vesele detstvo so surodencami.Teraz je už väčšia ,tak ju beru inak a aj vsade ak sa da ju zoberu ak pridu.Uz len kvoli tomu by som mala najmenej dve deti .A nemyslim si, ze rodic je povinny sa vkuse svojim deťom venovať.Musua sa naučiť fungovat aj same a same sa zahrat,ak maju surodenca je to o to jednoduchsie .Ale ako vravim je to vec priorit a postoja k životu.Niekto si nevie predstavit život bez vyletov,luxusu a niekomu ku šťastiu stačí malo .Krasny vikend🙂

Ja som na 2 deti sama (obcas pomozu stary rodicia), vekovy rozdiel je 2 roky a 2 mesiace...synovia,....
Pamatam si ako som obcas frflala ked osm mala len jedneho:D :D :D teraz sa na tom smejem a hovorim si kolko som vtedy mal casu, len som o tom nevedela....
Naucila som sa ze nic nebude proste tak ako by som si priala, poriadok mi vydrzi tak 2 hodiny:D neriesim, upratuje sa len v sobotu....cez tyzden len to co musim! Zehlim len to co naozaj zehlit treba.... este ze perie pracka:D:D:D som rada, ze stiham navarit, nakupit a venovat sa detom.....
Chce to velku obetu.... ale je to super, presne ako uz vyssie maminky pisali, je to krasne narocne.....
a pre dietatko je super mat surodenca, ten moj by si brata nedal za nic, hoci obcas ho odstrkuje, v konecnom dosledku je rad ze ho ma !