Je normálne, že 4,5-mesačné dieťa sedí?
Je to problém alebo nie?
@miskakyska ospravedlňujem sa, ak som sa ta dotkla, naozaj... ono vieš, niekedy tu netreba byť zbytocne vyťahovacna a stoj co stoj si ísť to svoje... Ano, každé dieta jé ine, ale raz, keď niečo nie je ok, tak to ôk nie je. A toto co robí autorkine dieta nie je v poriadku. Mne to fakt tu niekedy pripadá ako keby lekári a odborníci boli najväčší hlupaci a niektoré matky tu ani nie ze lietadla, ale rovno boeingy👌 (toto teraz nie je myslene na teba ale vseobecne). Mne tu fakt niekedy vlasy dupkom stoja z tých niektorych otázok. Tak na jednej strane je každé dieťa iné, na druhej strane ideme na neho uplatňovať nejaké postupy a tabuľky a iné blbosti 🙈
@lienka.7 ..v pohode,nedotkla...mne sa tiež nepáči, že robia s bábätkom vyvrtky,lebo je pevnejšie..nosia ho" hore koncom".. a také, že pásť kone a iné somariny,polohy na ktoré má ešte dosť času... Moje deti v mesiaci ešte kukali do blba..😃 žiadne šatkovanie a iné kraviny...proste na všetko má ešte čas,aj keď na všetko pediatrička odpovie, že je to prirodzené...
@miskakyska okuliare moc deti nema , ale zato snurky si vie zaviazat jedno z mozno 15 deti..mali sme to teraz na zapise..a rodicia neriesia,vsak su suche zipsy
Ale ze to ma vplyv na mozog, prepojenie oko - ruka, motorika jemna a tym padom vsetky zrucnosti , to uz nevedia . Tolko suslajucich deti,co je teraz, to nikdy nebolo. 7 z 10 susle (!!), mnoho nevie ani L, R asi polovica..
Rodicia su nekriticki na svoje deti, vsak ma cas..nie nema.... ak to nezacnu riesit tak v 4,5r, chyby sa fixuju a v 6r uz to malokedy odstrania... a najlepsie je,ked dieta fakt nevie L, susle strasne a povies im to po zapise a oni sa cuduju ..oni to nepocuju,asi su zvyknuti, alebo co
@katrin21 ešte lepšie 😞 keď dorastie táto generácia a ich potomkovia..bude to zaujímavejšie a zaujímavejšie..
@katrin21 ešte lepšie 😞 keď dorastie táto generácia a ich potomkovia..bude to zaujímavejšie a zaujímavejšie..
@miskakyska velmi ...veru...
@lienka.7 ..v pohode,nedotkla...mne sa tiež nepáči, že robia s bábätkom vyvrtky,lebo je pevnejšie..nosia ho" hore koncom".. a také, že pásť kone a iné somariny,polohy na ktoré má ešte dosť času... Moje deti v mesiaci ešte kukali do blba..😃 žiadne šatkovanie a iné kraviny...proste na všetko má ešte čas,aj keď na všetko pediatrička odpovie, že je to prirodzené...
@miskakyska zas past konicky je v 3.mesiacoch velky milnik a ak nebudes davat babo na brusko po chvilkach, tazko ho vtedy urobi...ved to babo nemozes stale lezat ma chrbte... vsetko s mierou. Chvilka staci, ako sme uz pisali, radsej castejsie a kratsie..
Napr.u mojej ten hypertonys vcas zbadala pediatricka uz v 3t,,lebo v polohe na brusku davala rucicky na lietadielko a vedla tela...nevedela ich mat vpredu... a tym padom sme vcas zacali aj s rehabilitaciami, mozog hned naskocil a po par mesiacoch bola vyvojovo aj popredu...a dnes je v 5.rocniku mediciny. Nelutujem ani jeden plac pri cviceni. Svokra to nevedela prezit, ked som s nou cvicila, ved bola miminecko male ,ale praveze cim skor, tym lepsiw a rychlejsie to pomoze.
@miskakyska zas past konicky je v 3.mesiacoch velky milnik a ak nebudes davat babo na brusko po chvilkach, tazko ho vtedy urobi...ved to babo nemozes stale lezat ma chrbte... vsetko s mierou. Chvilka staci, ako sme uz pisali, radsej castejsie a kratsie..
Napr.u mojej ten hypertonys vcas zbadala pediatricka uz v 3t,,lebo v polohe na brusku davala rucicky na lietadielko a vedla tela...nevedela ich mat vpredu... a tym padom sme vcas zacali aj s rehabilitaciami, mozog hned naskocil a po par mesiacoch bola vyvojovo aj popredu...a dnes je v 5.rocniku mediciny. Nelutujem ani jeden plac pri cviceni. Svokra to nevedela prezit, ked som s nou cvicila, ved bola miminecko male ,ale praveze cim skor, tym lepsiw a rychlejsie to pomoze.
@katrin21 a koľko casu by malo byt babatko denne na brusku uz teda 4-5 mesacne?
Hypertonus...Stale robim preklepy..sorry..netriafam tie pidi klavesy v rychlosti.
To je rozne..ale uz dost vela...ked sa to nascitava pocas dna... 5 minut na 1x urcite a casto... lebo uz sa ma nacahovat aj za hrackami...pozriem ti doma v jednej knihe,ci 4-5mes dieta sa odporuca robit ,aby si podporila.... myslim fotky
To je rozne..ale uz dost vela...ked sa to nascitava pocas dna... 5 minut na 1x urcite a casto... lebo uz sa ma nacahovat aj za hrackami...pozriem ti doma v jednej knihe,ci 4-5mes dieta sa odporuca robit ,aby si podporila.... myslim fotky
@katrin21 chápem co najviac počas bdelych okien. Vydrží 5-10min potom ju dám na chrbát keď už nervači a po čase zase. Pokiaľ samozrejme není najedena. Super budem rada 🙏
Tak to ke uplne ok,ked vydrzi 5-10min... treba striedat polohy... a hracky atd.
Autorka ja som mala malého tak isto.. Nevydržal nikde viac jak 5 minút ale teda ani v lehátku nie 🙏🫣 zdvihal sa od cca 2 mesiaca kvôli kolikam...následne kvôli nude a tak.. 🙏 Absolútne som to neriešila.. Malý sa samostatne posadil až okolo 8 mesiaca a to sam od seba cez bok jak treba.. U nás trošku zaberala hracia podložka alebo niečo zaujímavé do ručičky..ale to ze sa ti zdvíha nerieš.. Nedávaj drobca zámerne do sedu samotného, myslím, že keď je v lehátku a v podstate leží tak je to v poriadku.. Vo vajíčku tiež dieťa neleží a koľko mamiciek kocikuje deti vo vajciach aj celé dni počas leta
Tak to ke uplne ok,ked vydrzi 5-10min... treba striedat polohy... a hracky atd.
@katrin21 minule som si to stopovala a bolo to okolo 10 min potom som ju dala na chrbatik na podložku a ešte sa vyhrala. Keď som to písala par strán dozadu tak mi bolo napísané ze je to malo a ma viac.. Véd aj ja keď si ku nej ľahnem na brucho tak po chvíli mi je to nepríjemné a chudiatka tie babatka sa u nich to brusko odvíja všetko čo majú vedieť
Autorka ja som mala malého tak isto.. Nevydržal nikde viac jak 5 minút ale teda ani v lehátku nie 🙏🫣 zdvihal sa od cca 2 mesiaca kvôli kolikam...následne kvôli nude a tak.. 🙏 Absolútne som to neriešila.. Malý sa samostatne posadil až okolo 8 mesiaca a to sam od seba cez bok jak treba.. U nás trošku zaberala hracia podložka alebo niečo zaujímavé do ručičky..ale to ze sa ti zdvíha nerieš.. Nedávaj drobca zámerne do sedu samotného, myslím, že keď je v lehátku a v podstate leží tak je to v poriadku.. Vo vajíčku tiež dieťa neleží a koľko mamiciek kocikuje deti vo vajciach aj celé dni počas leta
@monicatko20 mne ona vydrží len v tej stoličke na kŕmenie chvíľku keď jej chystám papat a potom sa napapa ja hneď po nej a ideme na prechádzku.. inak keď ju tam dám absolútne.. a teda kde ju položím tam pokiaľ ma nevidí spustí plač, keď som pri nej tak je spokojná aj na podložke v izbe
Mozno mysleli 10min za cely den ze je malo
Mozno mysleli 10min za cely den ze je malo
@katrin21 to nie. Dávam vždy počas bdelych okien na bruško a aj pred kúpaním alebo po kúpaní ešte keď je čas. Proste vždy keď je priestor že neni napapana alebo nespinka. Minule sme boli na prechádzke a bola aj v kociku na brusku a páčilo sa jej
Super

No nemala som z toho pocit, že to je z tvojej strany normálna otázka. Tak potom sa ospravedlňujem.
@aurora33
@autorka
Baby, už peace 😁🕊