Je normálne, že 6 -mesačné dieťa neustále plače?
mamičky prosim poradte. máme 6 mesacneho chlapca , uz od narodenia ma poriadny hlas ale teraz je to uz mega. Cez deň milionkrat plače, už som taka ohučaná ze pocujem plač aj keď spí.Za vsetko, ze som sa postavila a odisla na wc, ze mu nedavam dostatočne rychlo výživu lyžičkou, že ho polozím na postel prebaliť sa, ze mu dam novu plienku, ze mu vezmem z ruky niečo, uz som na nervy. a nie vzdy je to skutocny plac ale proste take násilne plakanie, ze ani nechce plakat ale vydava tie zvuky, s muzom to volame ako jpraclove ked rozrobil oheň 😀a v noci ked sa zobudi ze je hladný, ziadne také ze zamrnká ale rovno prejde do takeho revu ze zinfarktujene akoby ho drali z kože ,vreští akoby sme ho rezali ja uz fakt neviem je toto normalne?? ked je spokojny tak je to mile krásne usmiate dieťa. toto je prvé dieťa a v rodine ziadne nemame ani to nemam s kym porovnať. je toto normalne ? robia to aj vase deti?
Môj bol taky zo zubov.. Keď mal rok a začal chodiť, ze sa dostal kam chcel, bolo to lepšie, ale ako mu v 2 rokoch vyšiel posledný zub, tak mam odvtedy úplne iné dieťa. 🙂 jasne ze ma svoje nálady občas, ale nedá sa to porovnať s tým, aký bol do toho jedného roka.
Naše dieťa bolo tiež také, my sme ten rev volali “kosatka”, t.j.zase k nám prišla kosatka. Presne aj ja som bola na nervy ohučaná, veľakrát som sa potom ventilovala na manželovi, žiadna pomoc od rodiny, kým bol taký urevaný, s nikým nechcel byt sám len so mnou, pripadne mužom. Začalo to byt lepšie, keď sa začal plaziť, potom keď behal o niečo zase lepšie, už sa vedel presunúť, nájsť čo chcel a vziať si čo chcel. Ale stále je temperamentný, keď plače, tak to vie podľa mňa celá bytovka - aj keď tvrdia, že nie 😂 že ho počujú len občas, ale má 2 roky a je to 100x lepšie, ako keď bol vo veku tvojho 🙂 a pokiaľ je inokedy počas dňa ako slniečko, je to normalne, plačom vyjadruje, že sa mu niečo nepáči, nevie to inak. Len je to pre nás rodičom na nervy
Ako dlho to trvá? Zmenilo sa to len teraz? Je možné, že mu idu zúbky. Tiež maju deti v rôznych fázach iné obdobia plaču, ktoré sa zhoršujú, zlepšujú. Videla som i takú tabuľku. Buď je dlhšie z niečoho nervózny, podráždený, niekedy to môže byt povahou (že na každé nepohodlie hneď takto reaguje), niekedy skrytý zdravotný problém, choroba/zápal/bolesti niečoho. Niektoré deti môžu byt vysokocitlive. Existuje vela príčin. Z popisu ťažko zistiť. Poradila by som sa s pediatrickou, zvážila neurologicku.
Tak rev, ze se mu neco vezme z ruky, to potrva jeste tak 3roky, to mam prave doma 😀 jinak nas byl take hodne plackavy od narozeni cca do roka a vedeli jsme, ze ho boliva bříško. Ale ze spaní šel taky rovnou do pláče, dokonce nešel ani odstavit v kočárku, nebo jak se kočár nehoupal, hned se vzbudil a i v manduce jsem musela stálé přešlapovat z nohy na nohu, nebo byl hned řev. V klidu a vydržet! 💪
Moja starsia bola taka ista. Este ani oci riadne neotvorila a uz vrestala jak besna. Vadilo jej vsetko… A podobna bola cca do 3 rokov, potom sa skludnila.
áno, u niektorých detí to je normálne 🤷♀️ Mojej kamarátky syn reval (nie neplakal, reval...) stále. Najedený, prebalený, okúpaný, milovaný v harmonickej rodine, bez diagnózy. Trvalo to skoro 6 rokov. Vyjadrila sa= Nooo... keď už nás nevysťahovali z bytovky, tak už fakt nemusia nikoho 🙄
Prajem pevné nervy a skoré zlepšenie 💗
najviac sa hanbim za svoje myslienky, ze to uz nedavam psychicky, se by som ho najradsej bachla po riti a nrchala tak revat a dala si sluchatka proste zle myslienky a pritom ho zboznujem ale vie ma dohnat do sialenstva ze myslim na strasne veci potom mam vycitky strasne, prosim povedzte mi ze nie som ohavna mater a ze je to ok lebo ja taketo myslienky nechcem mat, nidky by som mu neublizila ale po 5 hodinovom mi uz praskaju aj tie posledne nervy
a co tak dat mu vysetrit sluch? moze to mat aj organicku pricinu...
Moja takto fnuka za vsetko doteraz, ma 13rokov 🤣
Nie si ohavna matka.. Si len človek a máš náročné dieťa, ktoré môže byť za dva roky úplne zlatíčko
V mnohych pokusoch so zvukmi ludia najhorsie znasaju prave plac maleho dietata… vacsine drasa nervy, po case dohana k nepricetnosti, takze tvoje myslienky nie su vynimocne. Ja som vtedy dceru nechsala v bezpeci v jednej izbe, zavrela dvere a sla na chvilu inde.., aby som sa skludnila.
Ak mu dávaš Vigantol tak hneď prestaň
Nie si ohavná matka. Po celom dni revu som aj ja mala také myšlienky. Ako bolo spomínané vyššie, nechaj dieťa v bezpečí v postieľke na pár minút a chod sa vydýchať vedľa alebo kľudne aj zakričať do vankúša, udrieť do matraca a podobne, čokoľvek ti pomôže.
Skús mu dať vyšetriť krv, či nie je alergický na mlieko, u nás to bolo príčinou revu. Po zmene mlieka bolo oveľa lepšie.
Ja našťastie také dieťa nemám, nezávidím. Normálne by som si bachla slúchadlá a počúvala hudbu alebo audio knihy 😁
@katkatonkova u nás to nebylo vigantolem, ale slysela jsem o tom, že někdo to považuje za příčinu...
Presne sme mali toto aj my. Naša dcéra už revala v pôrodnici,ale že revala, nie plakala. Najskor sme si mysleli, že je nevyspata, hladna, chodili sme k lekárom a nakoniec casom sme zistili, že je len taka 😃 nikto ju nechcel prísť ani kočíkovať.bude mat 4 roky a občas robí z nicoho nic zbytočne drámu, ale je to už s ňou super. Veľakrát sa zamýšľam, že ako som to vydrzala😀 každé obdobie, ale bolo o trosku lepsie-keď stvornozkovala, sadla, chodila atd.
@janickacrazy kde ste absolvovali testy tej alergie na mlieko prosim ta?
@adabise683 najskôr normálne u pediatra, potom aj na gastre
@janickacrazy dakujem za info ... chcem sa na to tiez popytat na piradni buduci tyzden ... u pediatra to bolo "na pockanie"?
@adabise683 no odbery spravila hneď, ale na výsledky sa čaká aj mesiac, čiže ja odporúčam hneď sa objednať na gastro
@janickacrazy fuha ... ok, dakujem.. treby vymenny listok na to gastro?
@adabise683 áno, treba
Mala som urevaneho syna, teda ako babatko, je narocna povaha, uz ma 11 onedlho, tazko mu bolo vzdy vyhoviet a spokojny je aj teraz zriedka. Pocity uplne podobne ako u teba. Prestal tolko plakavat ked zacal hovorit, teda tskmer 3,a pol rocny.
Dnes by som uz zistovala preco bol nespavy a urevany. Teraz mame druheho syna a to je uplne opacny chalanisko. Usmiaty vacsinu dna.
Nasa lekarka to uzavrela vtedy tak, ze su deti spave take a ine. Neriesila.

Pre mna to je normalne lebo presne take za vsetko ukricane dieta som mala. Veeeeeelmi dlho
Niekedy okolo 3roka pocas skolky to bolo trosku lepsie ale nalady mal furt. Az fakt dobre bolo ovela neskor,o dalsie roky