Dvojmesačný chlapec stále plače

18. dec 2021

Ahojte, ja uz neviem koho sa mam pytat alebo sa poradit , moj 2 mesacny chlapec je vkuse nespokojny, ja nechapem, prikladam ho na cicku tak sa odtlaca skrabe ma odvraca hlavu, a pritom viem ze je hladny, ked sa uz podari ho ukludnit tak papa maximalne 3-5 minut a potom znova rev, moja trpezlivost na bode mrazu kedze mi toto robi uz dlho, polozim ho na chrbat tak place akokeby som ho rezala, pri prebalovani detto. Skusame rurku,cvicime, skusala som uz aj Sunar mu davat kedze mi nechcel poriadne jest tak ja neviem ci to dieta je hladne ci ho boli brucho alebo co. Od narodenia smw mali problemy s tym jeho revom ale vedela som ze ho boli bud brucho alebo je hladny alw teraz reve rovnako pri vsetkom. Poradte co robit, je to na nervy neskutocne uz

danielahamar
18. dec 2021

Ak ho kojíš, vyrad všetko mliečne a uvidíš, či je zmena a deti v tomto období majú takéto stavy a 3-5m. na jedenie je dosť málo. Nie je možné, že zle drží bradavku, alebo treba uzdičku v ústach prestrihnúť?

ivangeline
18. dec 2021

Boli ho brucho.
Pomoze bez mliecneho a kvasku

autor
18. dec 2021

@danielahamar ja sa v jedeni obmedzujem maximalne , nic mliecne nejem, uzdicky su ok skontrolovane, a ano viem ze to je kratko ale jeho ide urvat od revu pootom a ani sa ukludnit neda aby sa najedol normalne , zaspi z unavy a toho revu a samozrejme ze je do 30 min hore a uz ho prikladam k cicke a skor si dudle len no a dookola.. vobec nevie kludne polezat a posmiat sa s nami atd, je to sttasne na nervy uz ze chcem aby papal a spinkal naklude a on je vecne nespokojne dieta… neviem co ako by som este mala NEjest ked pomaly nic Nejem len to iste dookola od porodu, neviem ci ho brucho boli aj ked netusim z coho ci zo vzduchu co sa naprehlta ked sa zlosti.. fakt som na prasky uz

andrea_82
18. dec 2021

Moze mat reflux - potrava sa mu zo zaludka vracia a to ho boli.

simsalabim
18. dec 2021

Moze to byt spominany reflux alebo moze mat aj laktozovu intoleranciu, skusila by som bezlaktozove umele mlieko.

autor
18. dec 2021

@simsalabim a myslite ze ny sa to ukazalo az po 2 mesiacoch ta laktozova intolerancia? Tichy reflux sme riesili donedavna ale momentalne ho toto uz netrapi lebo viem ze vtedy sa mu vracalo a bolo to viditelne, momentalne toto nerobi

janinah
18. dec 2021

Je hladný...dcéra to riešila.maly sa nevedel správne prisať a slabí priberal...teraz odsava a dáva svoje mlieko s fľašou a malý prosperuje.

zefyra
18. dec 2021

Moja mi presne toto robila, bola jej zistená alergia na bielkovinu kravského mlieka. Dostávala potom špeciálne mliečko.

simsalabim
18. dec 2021

Anonym - ja viem iba tolko, ze tvorba laktazy vekom klesa. Mozno aj spapa teraz toho viac, tak to, co sa tvori, na stravenie laktozy nestaci… mozno aj akergia to moze byt. Skusila by som gastro vysetrenie, cim skor, aj keby som to mala zaplatit.

fiafia
18. dec 2021

Je hladný. Poradila by som sa s pediatrom a skúsila UM, svoje oddávať. Takéto révy určite niesu normalne a môžu vyústiť tak akurát do pruhu

tetasa
18. dec 2021

aj podla mña je hladny,..kolko pribral za 2 mesiace?

danielahamar
18. dec 2021

Ohľadne spánku, no môj ma rok a v noci veruže nespi😁🤭 asi som ta potešila, čo. Možno ma len také obdobie, ja som tretieho kojila len 3 týždne, viac neslo😔

jaskolka
18. dec 2021

A tečie mu mlieko z prsníka dobre? Lebo práve to ho môže rozčuľovať, že je hladný, chce papať a nejde to. . Preto ta skriabe, odtlsca sa. Pripadne bolesť bruška. Určite v kuse rev nie je normálne.
Ako priberá? Inak to, že ty takmer nejes, tiež môže byť problém.Mnoho žien si myslí, že sa musia veľmi obmedzovať, žijú takmer iba na chlebe a vode a paradoxne potom dieťa sa ide urevat.

ria133
19. dec 2021

Neporadím ti, len ti viem povedať našu skúsenosť. Mali sme to podobné, náročné bábätko z ktorého vyrástlo náročné dieťa. Môj syn mal aj koliky, vtedy boli tie plače okolo 19:00 a trvali tak hodinu. Ale inak bol tiež nespokojný, podráždený .. trvá to stále + obdobie vzdoru. Ak chceš kľudne napíš správu.

surama
19. dec 2021

Ahoj, moj mal taketo spravanie v nemocnici. Bol to hlad, lebo sme zistili, ze skoro nic nevytiahne mliecka (prirasteny jazycek). Ja som si zacala odsavat a davat mu na flasku a odvtedy je to kludne babo.

lucmat67
19. dec 2021

Može to byt reflux začala som dávať UM Nutrilon AR a nechcem porieknut je to lepsie 🤔

sonicka2018
19. dec 2021

Tak ja mam jednoznačne radu...uspavaj,uspavaj a uspavaj! Mam 2.5mes staré druhé dieťatko, treba si zvoliť postup ako malého budeš uspavat a každú 1.5h sup s nim uspavat. Budeš mať pocit ze cely deň len uspavas.
Na prse nechce byť pretože je hladný, stačí mu raz za 3hodiny ak nebude chcieť skôr. Moja cez deň pýta každú 1.5h, po papa pocucka a zas je kľudná. Keď mala tých 6-7tyzdnov tiež celé dva dni pre revala kým som pochopila ze niečo sa stalo, dovtedy zaspala kedykoľvek a kdekoľvek a odvtedy som musela vyslovene bud na fitlopte uspať alebo v nosiči ci kočíku. Dozrieva im nervová sústava, čo platilo včera nemusí dnes. Ak je napapany a prebaleny, tak uspavaj. Ak plače už je neskoro. Ako 8t som ju uspavala pravidelne každú 1.5h, veľa spala v nosiči alebo na mne. Teraz ma už vyše 2.5mes a teda vydrží 2h hore uz. Prestala mat nejako potrebu opäť uspavat tak už tri dni fungujeme bez nosiča že zaspinka pri kojeni alebo len obzerá i hraciek.
Dávaj ho na bruško, podnety a čiernobiele hračky, otoc na chrbát nech si oddýchne a niekoľkokrát kľudne opakuje takto. Aj sa unaví aj zabaví. Ak plače už od únavy, začni ho uspavat nejako a výdrž pri tom aspoň 5min aj keď bude mrnkat. Nezaberie to zo sekundy na sekundu.

sonicka2018
19. dec 2021

Oprava- pretože nie je hladný, preto nepapa. Nenukaj mu pri každom mrnknuti ak sa odtahuje.
Tiež som robila tvoje chyby pri prvom dieťati. Skúšaj a to sa zmení. Ak priberá a nechudnem, nemusíš dávať umelé, zbytočne.

sonicka2018
19. dec 2021

Som teda dosť šokovaná z tých diagnóz a samých náročných deti, ktoré ti tu ženy písali. Pritom podľa matiek ma každá náročné babo väčšinou v nejakej časti života. Niekto na začiatku, niekto pri vzdore a niekto v puberte...

Deti plaču určite len preto niekedy, že sú unavené. Niekedy potrebujú spinkať po 30min co sú hore, inokedy po 1.5h. Niektoré deti nepotrebuju uspavat, niektoré často. Prvé dieťa som musela uspavat, ani na WC ísť bez nej také malo plače. Teraz pri druhom je to 100 a 1. Vidím až teraz koľko veci som moc riešila, každé mrnknutie. Prvorodene som nenechala do polroka ani pomrnkat, vkuse bola na mne, rukách, spavala mi na hrudníku. Teraz ešteže je nosič 😀 držím palce.
Každe babo je nejaké, môže to byť stále horšie. Na fcb je skupina Lepší spánok bábätiek. Veľa dobrých rád, webinarov. Maminky si tam tiež rádia. Doporucujem

marilora
19. dec 2021

Skus umele mliečko. Daj mu to od HIPP , moja mala sa po tom mlieku vzdy riadne vyspala. Podla mna je maly hladný. Ja som malu tiez prikrmovala v prvých mesiacoch. Nie je to nič zlé dat dieťatku aj umelé.