icon

Je v poriadku, ako sa moje 22 mesačné dieťa hrá?

11. feb 2022

Ahojte, môj 22 mesačný syn sa vôbec nezaujíma o hračky, autíčka, ale len o elektrické spotrebiče, elektrické káble a elektrické zásuvky. Odkedy začal chodiť. Ak mu čítam knižku, zo všetkých obrázkov ho zaujme napríklad v pozadí nakreslená práčka, alebo vysávač, alebo kalkulačka tety predavačky. Inak je šikovný, začína hovoriť v dvoch jazykoch (sme bilingválna rodina), je zručný (sám sa naučil zapínať zips a gombíky), je komunikatívny, milý, pohodový. Ale proste tá hra je hrozne fokusovaná na jednu vec. Mali ste takéto deti? Je to ok?

diamond007
11. feb 2022

Je to prirodzené, už ho nebavia hračky ale zaujíma veci v dome. Vráti sa zas s hračkam keď sa už bude vedieť sam hrať, daj mu možno pol roka či rok.

ebaja
11. feb 2022

Obľúbená hračka môjho syna v tom veku bol mlynček na mäso😁Nič iné ho nezaujímalo.

autor
11. feb 2022

@diamond007 , dakujem.

autor
11. feb 2022

@ebaja , dakujem.

zuzanaete
11. feb 2022

Je to v poriadku. Deti maju fazy. Teraz ho fascinuju elektricke zalezitosti. Ked sa toho nabazi, tak zmeni svoje zameranie. Je mozne, ze je to buduci muz kutil a tak ho uz teraz zaujimaji taketo veci.

dskjhfdlkdjhl
11. feb 2022

Moje dcery sa v takomto veku zaujimali vylucne o auta a vsetky ostatne dopravne prostriedky-uz som si niekedy pripadala ako vypravca elektricky. Kazde dieta ma ine zaujmy a tie sa navyse vekom menia.

zuzuliatko18
11. feb 2022

U nas fici vlacik na baterky a domave prace. Maly ma tiez 22 mesiacov. Umyvacka, pracka, vysavac, mop. Najoblubenejsie zabavky. Zato ostatne hracky su v polickach, maximalne raz za cas ich odtial vyberie a rozhadze po zemi. Zato pri zmienke o vysavavu bezi pre svoj a mna Taha k velkemu, potom si ich menime😁

ivangeline
11. feb 2022

Moj miluje vasavac. A od roka hodil s tazkou taovou vrtackou. Hral sa s mixermi. Bruskou. Ma aj svoj vlastny kufrik.. Uz ma 3 roky a nepreslo ho to. Hra sa na nieco co videl,zazil,pocul o tom,naucil sa.. Momentalne ho zaujima ohen a hasici ale stale brusi,pili,vrta,srubuje... a vcera vonku kopal jamu,lebo treba vymenit ruru podzemou.. :D

autor
11. feb 2022

@ivangeline , super 🙂

autor
11. feb 2022

@zuzuliatko18 , dakujem

autor
11. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl dakujem

heln
11. feb 2022

@ivangeline zlaty