Jemná detská pokožka
Ahojte, prosim o radu skusenejsich: dcerka nema este rok, ma jemnu pokozku a obcas sa jej urobi akoby ekzem - cca o priemere 1-1,5cm. Nechyta si to ani nic. Celkovo ma jemnu pokozku, mozno ako vacsina babatiek neviem. Ako sa starate o takuto pokozku - nejake tipy na dennu rutinu? Je mozne nejak takuto pokozku posilnit? Dojcena uz nie je, neviem ci to ma vplyv. Dakujem
Ako u kazdeho babatka, hlavne nekupat kazdy den. Pokozka potrebuje mat svoj mikrobiom, koznu barieru, ktoru castnym umyvanim narusame a nicime a robime tak zo zdravej pokozky prave tu citlivu, nachylnu na vznik roznych koznych problemov.
@nevenka, skus aj tu poradit z vlastnej skúsenosti 🤗
Pomôže aj odsledovať, ako reaguje na konkrétnu kozmetiku, mojej dcérke sa urobil ekzém zakaždým po Dixi pene do kúpeľa. Po ničom inom zatiaľ nemala problémy. A treba premasťovať pokožku pravidelne.
Odporúčam do kupela dat oilatum. 🙂
Ja som bola v uzase ked som prvy krat pohladkala tu hebucku detsku pokozku.
Davala som co najmenej chemie. Kupala som 2-3x do tyzdna ale mydlo len 1x do tyzdna - neparfumovane, biele midlo Dove. Na tvar nic iba vodu.
Krem davam LaRochai Posai Lipikar na tvar a ruky. Na telo nic.
dcerka mala na nozkach take suchsie miesta, detska lekarka jej predpisala krem s kyselinou mliecnou, skus sa jej opytat ci by vam pomohla, namiesaju ju v lekarni, vyborne to premastilo a pokozka bola hladucka…

Občasné kúpanie v ovsenej kúpeli dobre vyzivi suchú pokožku. Ak je to ekzém tak aj kúpeľ v hypermangane. No a potom natierať s kvalitným krémom, skús pozrieť niečo od Bioderma alebo la roche posay na suchú pokožku. Ale mala by si vedieť, že ekzém je problém ktorý ide z vnútra, niečo jej škodí, lepok, laktóza, kravska bielkovina.... Treba pátrať po príčine, starostlivosť o pokožku problém nevyrieši len dočasne ošetrí dôsledky, ak je to teda ekzém.