icon

Kam dať staršie deti, keď budem s dcérkou hospitalizovaná v nemocnici?

meggi1006
6. feb 2022

Prosím riešil niekto z vás takúto situáciu?Ja už neviem ako to spraviť, nespím a trápim sa s tým,keďže babka s nimi nemôže byť 😡😔
Ďakujem

meggi1006
autor
6. feb 2022

@meggi1006 ešte doplním som slobodná mamička a otec sa nezaujíma

ukulela
6. feb 2022

@meggi1006 rodina, kamaratka, spoluziaci.... nic z toho sa neda? Nevedia pomoct susedia?

luccija
6. feb 2022

@meggi1006 niekto iný z rodiny?suseda?prečo mama nemôže?alebo opatrovateľka nejaká študentka pedagogiky?

meggi1006
autor
6. feb 2022

@ukulela bohužiaľ 😩nie

meggi1006
autor
6. feb 2022

@luccija nemôžem si dovoliť opatrovateľku a s rodinou je to ťažko,to si skôr sama nejako zariadim

ukulela
6. feb 2022

@meggi1006 no tazke. Nemaju kamaratov? Poprosit ich rodicov? Byvate v bytovke? Nejaka susrda, co by ich chodila komtrovat a prespat ku vam?

luccija
6. feb 2022

@meggi1006 už majú dobrý vek veď ten 14 r by už zvládol zohriať jedlo, a susedia na nich dozrieť v noci.Kolko budeš v nemocnici?je veľa žien na dôchodku či doma, ktoré by si privyrobiť veď ich už netreba tak strážiť.

pribinak
6. feb 2022

@meggi1006 to fakt nemá žiadnu kamosku?

Ak nie, potom je ešte riešenie dať dieťa na rodičovskú dohodu do CDR, teda nás čas hospitalizácie s druhým dieťaťom

meggi1006
autor
6. feb 2022

@pribinak čo je to prosím CDR?

luccija
6. feb 2022

@meggi1006 to nemáš jednu suseda, kamarátku s ktorou prehodis reč nech skontroluje či sú naučený, navariť môžeš dopredu.Ked nikto a opatrovateľku nemôžeš tak sami.Odkial si?

ukulela
6. feb 2022

@meggi1006 vies,bud najdes niekoho z okruhu rodiny, alebo znamych, alebo zaplatis opatrovatelku. Od 16tej do 8.00 na tie dni, co budes mimo. Moze to byt studentka VS, alebo skus ponuknut peniaze aj nejakej susede.

meggi1006
autor
6. feb 2022

Kamošky mám ale buď pracujú alebo sú ten čas zrovna v karanténe 😩

rohypnol1
6. feb 2022

@meggi1006 kde presne byvas a datum hospitalizacie?

ukulela
6. feb 2022

@meggi1006 pytala si sa kamosiek? Neverim, ze by sa po 1 noci neprestriedali.... CDR je asi centrum pre deti a rodinu? Ako detsky domov, alebo take.... skus tu opatrovatelku na noc.

pribinak
6. feb 2022

@meggi1006 detsky domov. Podpíšeš dohodu, že dieťa tam bude na čas hospitalizácie teba a druhej dcéry v CDR. Zaplatíš nejaký poplatok, vychádza to cca 1.59 na deň.

rohypnol1
6. feb 2022

@meggi1006 pytam sa na datum, lebo mam pozitivnu dceru a este to isto chytim ja. Ak by to bolo neskor, mozem pomoct.

bamboa
6. feb 2022

@meggi1006 mne pomohla sestra. Mala syna u seba kým som s malou bola v nemocnici (4 dni). A mama synovho kamaráta z triedy mi ponúkla pomoc, keby som niekedy náhodou potrebovala. Nemáš takú možnosť?

travelllerka
6. feb 2022

A dieťa nemôže byť v nemocke samé?

lesana25
6. feb 2022

Starší majú 14 a 10, tak to hádam už starší by zvládol trochu pozrieť na menšieho, ak si ich teda k akej takej samostatnosti viedla.

lukina20
6. feb 2022

v akom meste bude dcerka hospitalizovana? aky vykon jej idu robit?
moj nazor... ak z niakeho dovodu nechces poprosit rodinu o pomoc a tak isto nechces poprosit o pomoc ani kamosky, susedov, znamych ... tak v tom pripade ti vela neostava iba nechat to dietatko v nemocnici same
bud poprosis niekoho, kto ti ako tak na tie deti dozrie, alebo jednoducho tych par dni budes fungovat na dvoch miestach zaroven
t.j. rano rychlo vychystat deti do skoly, potom nemocnica, pockat kym dcera sa ulozi na nocny spanok, potom utekat domov dozriet na tych dvoch a rano odznova...

krkavcia_mater
6. feb 2022

@meggi1006 V Návrate budú vedieť pomôcť. Umiestnua deti ba nevyhnutný čas k profy rodičom. ;)

sashka22
6. feb 2022

@meggi1006 odkiaľ si? Ja som s deťmi stále doma, okolie VK. Jedno sa už zmestí 😃

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
loginexistuje
6. feb 2022

skus napisat odkial presne si mas len dve moznosti oslovit okolie mozno skusit aj na fcb v miestnej skupinke a pod
alebo dieta moze byt v nemocnici same

kacena4
7. feb 2022

sprav to naopak v nemocnici sati postaraju o dieta a ty doma o zvysne

stanulienkat
7. feb 2022

Ked mas tak velke deti, mali by to urcite zvladnut. V 14 volakedy fungovali ako dospeli,okolo domu,statku,v domacnosti,opatrovali mladsich surodencov. Len ich treba k tomu viest.
Inak moze ist dieta do nemocnice aj same. Volakedy sa dalo len bez rodica a prezili sme.