Keď bábätko v kočíku nespí

27. jún 2023

Ako ste riešili to keď dieťa v kočíku nechcelo spať? Napapáme sa, idem von s ním kočíkom (má 4m) a on mi nechce spať. Keď aj zaspí tak spí max 20 min a potom je jedovatý keď sa zobudí. Potom už nechce ani zaspať a je nekludny. Doma medzi jedlami mi spí aj 3 hodiny. Chcem s ním chodiť na prechádzky aj naďalej ale podraždený je keď nespí dobre. Keď bol menší v kočíku prespal na prechádzke aj hodiny

nikpa
27. jún 2023

Tak ho nechaj spať doma. Čo chceš na tom riešiť? Buď pôjdeš von a zmieris sa s 20min spankami alebo budete doma a môže si spokojne spať tie 3hodiny. Je to malé bábätko, urobí si ako ono chce, dnes je tak, zajtra zase inak. Ešte sa mu veľakrát zmenia spánkové návyky. S tým nič nespravis.

darklol
27. jún 2023

Je to uplne normalne. Nas v tomto veku nechcel byt v kociari a uz vobec nie v nom spat. Napokon sme zistili ze len bol zvedavy a uz sa chcel rozhliadat a z vanicky dobre nevidel. Ked bol vacsi a presli sme na sportovu cast tak je z neho znova kocikove dieta a zaspi po chvilke. Takze je to len obdobie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
27. jún 2023

@elizabet173 ale vravím že keď si nedá ten spánok tak je nervozny, nemôžem ho dávať ani do nosiča lebo on by len spal.

patka06
27. jún 2023

Nechaj vyspať doma v postieľke a von choďte v čase keď je hore. Počas prechádzky sa bude obzerať po okolí - nikde nie je napísané, že dieťa musí spať vonku v kočíku, keď mu to proste nevyhovuje.

denuss
27. jún 2023

Jooj ty sa mas😀moj nespi ani k kociku, ani v nosici a v poslednej dobe ani doma😅..ma 5 mesiacov..je zvedavy, vsetko pocuje, vnima, ruch v byte aj zvonka, castokrat dlhsie uspavam ako spi.. bud vdacna za dobry spanok v postielke, nas vacsinou spi tak do 20min. A to idu prazdniny. Mam dalsie 3hlucne deti. Takze sa psychicky pripravujem na to, ze za cely den bude spat tak 2hodiny. To bude este len nervozne dieta...

drianaa
27. jún 2023

Mne po mesiaci odmietol denné spánky v kočíku, v postielke, nosiči, len na rukách a polhodinky :D chodievala som s ním vonku len na bdenie, spočiatku na 10-20 minút, kým začal byť unavený, keď vydržal dlhšie bdieť tak aj na dlhšie. Raz som šla hneď ráno lebo som potrebovala niečo vybaviť a na ten prvý spánok mi zaspal, ale musela som ho kočíkovať na mieste, žiadne za jazdy ani nič, pravidelný pohyb a moje prihováranie že ma počul že som tam. Odvtedy chodím hneď ráno, niekedy aj o siedmej, prejdeme sa, keď začne mrnkať zabočím do tichšej ulice a tak ho skúsim uspať na mieste, ak sa všetko podarí polhodinku pospí, viacej nie, a potom sa ešte poprechádzame a ideme domov. Ono veľmi s tým nenarobíme nič, len sa prispôsobiť a čakať, kým sa to zlepší, veď je ešte maličký.

jaskolka
27. jún 2023

No a prečo teda chces, aby spal v kočíku, keď on lepšie spí v postieľke? Lebo nerozumiem skutočne, aký je problém, nasilu chceš mu meniť to, čo funguje?
Nech sa vyspi doma a vonku choďte, keď nespi, či o čo ide?

patha155
27. jún 2023

A mas vyvsenu hlavicku v kociku? Mojmu mladsiemu to vadilo. A druha vec co mu vadila, bola vanicka. My sme. Sli tak okilllolo 4-5m do sportaka. Sklopila som a dieta spokojne, videl naokolo vsetko.

autor
27. jún 2023

@jaskolka lebo veľa spí a chcela by som s ním tráviť čas vonku na čerstvom vzduchu, čo na tom nechápeš?

thoughtfulweirdo
27. jún 2023

Nijako, ani jedno mi tam nielen nespalo, ale ani vôbec nechcelo byť. Staršiu som nosila v šatke a nosiči, mladší moc neľúbil ani nosič, tak som vyrazila s kočíkom, tam nahádzala veci, občas aj staršiu dcéru a bábätko nosila na rukách 🤣

luxus10
27. jún 2023

autorka -aky mate kocik?

jaskolka
27. jún 2023

Nechápem to, že silou mocou chceš niečo robiť, aj keď vidíš, že momentálne je to "nemožné"
Veď píšeš, že ti spi 3 hodiny. Ci prespí v kuse celý deň? Veď keď sa zobudí, daj do kočika a chodte von aj keď len na polhodinu. Ci ty chceš celé dni od rána do večera s nim byť vonku?
No ok, tak nech bude umrcany, nervózny, lebo bude nevyspatý, ale hlavne, že bude vonku... Prepáč, ale jednoducho dieťa niektoré veci si "nastaví" samo a nedá sa nič iné len to rešpektovať. Môj syn napríklad jacal, rucal vonku vo všetkom, nedalo sa absolútne nikde ísť, lebo nenávidel kočík, nosič, hocičo, tak sme mali obdobie, že sme boli vonku maximálne polhodinu a co? Prežil to, podrástol, dokázal už akceptovať aj kočík aj v ňom zaspať a nebol problém.
Dieťa sa mení a bude meniť zo dňa na deň, to co platilo včera, dnes už nebude a opačne a nič iné, len sa momentálne mu prispôsobiť, sa nedá niekedy urobit

vamajka
27. jún 2023

Nech spi doma pri otvorenom okne, boze co by druhe dali za 3hod. klud doma. Nemam problem tak si ho vyrobim

autor
27. jún 2023

@luxus10 normálny

autor
27. jún 2023

@jaskolka
@vamajka dobre, sa ukludnite

jaskolka
27. jún 2023

Autorka, neviem prečo sa urážas. Normálne, bez hnevu ti píšeme, že niektoré veci sa musia len akceptovať. V čom sa mame "ukludnit?" tvoje dieťa skrátka nechce spať v kočíku. Chce spať doma a naopak to mu "nechceš" dovoliť ty, lebo musí byť silou mocou na vzduchu, aj keď unavený a nevyspaty.
Tak zober deku, daj ho na deku a nech tam leží, hra sa, prevracia. Aj tak bude na vzduchu, neznamená to, že musí nutne byť v kočíku.
A stále neodpovedás, prečo je problém ísť s ním vtedy, keď je hore. Ci spi od rána do večera?

autor
27. jún 2023

@jaskolka medzi krmením je hore 20 minút. Preto.

jaskolka
27. jún 2023

A v noci ti spi ako? Lebo ak 4 mesacne dieta vydrží byť hore vždy len 20. Minút, tak potom ti v podstate spi skoro stále,ako novorodenec.
Mne by skôr toto už sa zdalo zvláštne, a nie ze nechce spať v kočíku. Lebo také dieťa by už malo byť bdele aspoň cca hodinu.
Sú deti, čo majú obrátený deň a noc, preto sa pýtam ako spi v noci.

luxus10
27. jún 2023

ak by si mala normalny , hojdaci s nafuk. kolesami, tak ti v nom spi...dalej kocikujete v hlucnom meste-auta, stekajce psiky, vrieskajuce deti na det. ihriskach, kadejake hlucne prerabky v meste, hodiny na namesti odbijajuce kazdu stvrthodinu....ci na vidieku...vselico mu moze vadit

luxus10
27. jún 2023

@jaskolka autorka ma asi 17 r., malo skusenosti a nizke vzdelanie...ked nerozumie, co sa jej tu ludia snazia napisat...

jar_ka
27. jún 2023

Neviem, ale 3-4 mesačné dieťa by už malo byť hore 1-2 hodiny, novorodenec je hore 20-30minút . Ja by som skôr riešila, prečo má tie bdelé okná tak krátke, možno by som kontaktovala aj spánkovú poradkyňu pre bábätká, aby poradila ako nastaviť bdelé okná a spánky... okolo 3-4 mesiaca je aj regresia, mení sa spánok, už by malo mať režim. Mne tiež počas regresie nechcela spať v kočíku, ani som ju do kočíka nedala a už vrešťala, tak sme sa nepohli z domu skoro 2tyzdne, potom to prešlo ... Teraz je v športovom, zo začiatku v ňom spala ráno aj poobede, potom už len ráno, teraz mala 1rok a vôbec v ňom nespí, vyspí sa doma v postieľke a potom keď je hore ideme von. Vidím veľa mamičiek s oveľa väčšími deťmi v kočíku a im krásne spia, no bohužiaľ, moja o to nemá záujem, tak máme iný systém a každý je spokojný🙂.

nikdenikto
27. jún 2023

Tak ho nechaj spať doma a na prechádzku choďte keď je vyspany a kludny, jednoduchá matika 🙈

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ankare
4. júl 2023

Nechaj ho doma spať, keď doma lepšie spí. A vonku choďte v bdelom stave.