Kedy chodia vaše deti spať?
@deti95060810 od 8 mesiacov vyššie 🙂
@rachelkk hm, tak to už mám deti staršie...8 +r.
@rachelkk moja malá má 9 a pol mesiaca. Zaspí od 19.30 do 20hod.
@rachelkk nasa ma 21 mesiacov chodi spavat plus minus o 21hod ale dnes od rana zaspala az o 16tej a este teraz nespi...
@rachelkk moj ma zachvilu 11 mesiacov a chodi spavat medzi 19-19:30
@rachelkk môj 8mesacny syncek medzi 20:00-21:00
7,5m a medzi 19 a 20.
v tom veku okolo 20- 20,30 ... dva spanky cez den.
Uvedomujem si že každé dieťa je iné ale ked tu píšete tie časy. Skúste poradiť ako to robíte že zaspia o 20:00 napr? Vdaka
@rachelkk je to individualne. Moj si urobil sam rezim, rano vstava o 8.00 potom o 10 ide spat do 12, potom o 14-14.30 ide spat znovu do cca 15.30 a potom o 19.00 uz je unaveny, sucha si ocka a ideme sa ulozit. Prvy syn zaspaval aj o 22 niekedy, je to o dietati podla mna.
@rachelkk podobne ako @mrkvicka060, len nespi cez den tak vela v kuse. rano vstane, ide spat po 9, spi max do 10, ide spat okolo 12.30, spi max do 13.30, ide spat okolo 16.00, spi do 16.30 (vacsinou spi len po 30 min cez den), pred 19 ma "ritual": kupanie, mlieko, pomojkanie, uspavanka, cumel, do postielky a spi (niekedy hned, inokedy sa prehadzuje, niekedy netreba robit nic, inokedy mu dam ruku alebo ho hladkam). rano vstava pred siedmou - mozno tvoje vstava neskor?
Moj prvorodeny okolo polnoci, boli sme hotovi, az postupne okolo roka sa mu spanok pomalicky posunul k 10-tej a neskor po nastupe do skolky uz okolo 9. Mladsie deti uz nastastie "normalnejsie". Niekedy s nimi proste nepohne nic a v ramci zachovania dusevneho zdravia sa clovek prisposobi a dufa ze bude lepsie 🙂.
@rachelkk cez deň mi malá spí len raz. Hodinu a pol až 2. A zaspáva mi pravidelne pri večernom kúpaní, keď ju natieram. Kým ju idem obliecť do dupačiek, tak už spinká.
Môj má 15 mesiacov, od asi 6 týždňov chodí spať o 19-tej. +-pol hodina
Od narodenia sme zacinali ten uspavaci ritual okolo 18:45. O 19 uz bola v postielke a do 19:30 spala. Teraz ma uz 5 rokov a presunuli sme to tak ze o 20:00 lezi v posteli.
Všetko je to o systéme. Všetky tri deti chodili späť medzi 19.00 a 19.30, žiadne pobehovanie ani nič. Občas som ešte počula že si tam niečo blabotaju, ale to len krátko. Mala spí len raz za deň, takže o siedmej má už ozaj dosť. Aj jej bratia takí boli. Dnes sú v posteli o ôsmej a o 8:45 idú spať.
@rachelkk prvy, chodil o 8, potom, ked prisiel do skolky a prestal poobede spavat (zijeme v zahranici a tu uz deticky v skolke nespavaju), tak zacal chodit spavat o siedmej. Ked sa narodil druhy, tak sme uz nic nemenili a chodia obaja spavat o siedmej. Spia do cca 6.30, niekedy kratsie, niekedy dlhsie. Mladsi ma 10 mesiacov a cez den spava tak hodinu
asi od pol roka chodí spať 20:30 teraz ma 2,5 roka a stale chodí tak isto 🙂
Nas maly ma 13.mesiacov.spi raz za den hodinku niejedy dve.a vecer okolo 20:00 ide buvat.
Ďakujem že ste napisali žienky. Ten moj netopierik ako vidim musi chodit skôr spať... ale vysvetlite to 8 mesačnej rebelke 🙂))

podĺa toho akú vekovú kategóriu myslíš...