Kedy je ideálny čas zrušiť denný spánok?

2. máj 2023

Ahojte, chcem sa opytat, kedy ste zrusili denny spanok? Cca v ktorom veku? Moj je dobrym spacom, odkedy sa narodil. 🙏🏼 Teraz akonahle sme dovrsili 2 roky, zrusili sme dudel a mame problem s dennym spankom. S dudlom mi spal 3 hodiny, ale teraz mi velni tazko zaspava. Niekedy sa mi vrti aj 2 hodiny v postielke, kym zaspi.... 😔 Po 2 hodinach to vzdavam, a vtedy nespi cez den.... Na dalsi den mi ale zaspi do 15-20 minut bez problemov... Treti den opat boj. 😔

Ma 2 roky a 2 mesiace.

Co mam robit? 😔

jaskolka
2. máj 2023

Nič. Nechaj ho, nech spi, ako chce. Ak spí v pohode v noci, prečo to chceš rušiť? Tak bude jeden spať poobede a druhy nie a dookola. Ja v tom problém nevidím

anjelicek26
2. máj 2023

1. daj mu ten dudel, ak s nim spi a potrebuje to, nevidim dovod teraz to lamat cez koleno, lebo "uz mal dva roky" a narobit si s tym problemy
2. ak spat nebude, nic sa nestane, ale ty to na nom vidis, ci je odpaleny alebo nie unavou, moji neboli, od 1,5 roka mi traja zo styroch nespavali na obed a nie nechybalo im to... zaspavali vecer skor, vstavali rano neskor, za mna velmi fajn...
3. obedny spanok ideal zrusit ako predskolak, aby v prvej triede po obede ich netahalo spavat...

lucka_ke
2. máj 2023

môj nespal od roka a pol, ani v škôlke nechcel spať, ty vidíš či je OK bez spánku, alebo to potrebuje

vamajka
2. máj 2023

Cca v tomto case aj moj prestal spavat cez den. Ked zrusis nic sa nestane a urcite nedavaj dudel ako ti tu radia.

cookie29
2. máj 2023

Ked ho dieta nepotrebuje? Poznam deti co v 2rokoch uz davno nespavali a ine este v 5r ano, to sa neda len tak.

autor
2. máj 2023

Dakujem kocky. Praveze ked mi nespi, tak nie je ani nervozny, len ci neuskodi nervovej sustave byt bez spanku.

Minuly tyzden mi nechcel ani za nic zaspat, bojovali sme 2 hodiny 😏, tak som ho nechala, nech nespi, a neskor sme sli autom do mesta, tak mi hned zaspal na pol hodinku. 🤦🏻‍♀️

Dudel nedam uz ani nahodou.

beata_k
2. máj 2023

Ked uz si mu cumlik vzala, tak uz nevracaj. Zbytocne by si to odtrpel znova. Jeho spanok sa dostane po case do normalu a opat ti bude spat. Nerusila by som mu denny spanok. Este je maly,minimalne oddychnut by si mal. Ze ho nepotrebuje, zistis tak, ze ti uz cez den nebude spat.

alex666
2. máj 2023

Tak ho davaj spavat cez obed len kazdy druhy den. Niektore mamicky to takto robia az kym sa postupne nedostane do veku, ze uz nebude chciet spat vobec.

lenkakravcova
2. máj 2023

Ja som deti cez deň po 2 r nedávala spať, ale tak každý druhý tretí deň si pospali - zaspali na sedačke, alebo pri hraní v posteli. 😀

zuzanka.zuzu
2. máj 2023

"ci neuskodi nervovej sustave byt bez spanku" 😂 mojej určite, detskej nie...

andreatytler
2. máj 2023

Ma koli tomu cumlu aj problemy napriklad zo zubami? Lebo ak nie, pride mi nefer mu zobrat pomocku pri zaspavani a nedat mu nijaku nahradu alebo inu pomocku.
Pre mna je spanok dolezitejsi ako cumel.

matkahelka
2. máj 2023

a preco ste zrusili dudel? moja dcera a este viacere deti si nosili dudel aj do skolky na spanie. ano, do statnej. a nebol s tym problem. a dcera bez problemov zaspavala a spala cez obed do 6 rokov. a ano, zuby ma krasne rovne. teraz mam 16 mesacnu, rovnaku dudlovu zavislacku, bez dudla nezaspi ani sa neupokoji. ani neuvazujem o tom vziat jej ho.

ibrunova
2. máj 2023

Dávaj ho aspoň oddychovať, pôjde do škôlky a tam bude musieť ležať.

stannkal
2. máj 2023

Ahoj, ja si myslím ze to s tým dudlom je len zhoda nahod, ono keby bol unaveny tak zaspí evtl aj bez neho len to dlhšie trvá. Moja mala tiež tak nejak keď začala rusit denný spánok, no ono to trvalo pár mesiacov co občas spala, občas nie, až potom zrušila úplne. Skus s nim ist do postele každý deň na denný spánok ca o tom istom čase, daj mu možnosť spať ale nenut ho, dlhsie ako hodinu by som uz nenechala zaspavat. My sme to dcerke neskôr komunikovali že to je oddych a nie spánok, boli sme v posteli a čítali knižky a to robíme doteraz aj keď už asi rok nespava.

vamajka
2. máj 2023

@andreatytler
@matkahelka nie je nic skaredsie ako 3r. dieta na prechadzke s dudlom hroza

mediana
2. máj 2023

Aký máte režim? Kedy vstáva? 3 hodiny spat, moja nespi toľko už od roka snáď. Moja ma 2r a 4m, cez deň spi hodinu. Tiež si myslím ze je to len náhoda ten dudel a problém so spánkom. Ja som mojej zrušila dudel pred týždňom a zaspala v pohode.

maciatkolulu
2. máj 2023

@vamajka ale no tak, nemám pocit, že dievčatá píšu o prechádzkach trojročných deti s dudlom, ale o zaspáva ni dvojročného doma v posteli. Skus prečítať. Apropo, nevidím nič škaredé na decku s dudlom, nikomu tým nič nerobí a predpokladám, že rodičia vedia, prečo mu ho dovolia a ešte som sa nestretla s veľkým, pubertaknym deckom, pripadne dospelým s dudlom, takže sa žiaden rodič nemusí obávať, že decko sa dudla nevzdá. Ja osobne túto hystériu, že XY ročne dieťa nesmie hento a tamto odsudzujem, ako mama dvoch dospelých, ti zaručene môžem potvrdiť, že zdravé deti, odložila aj plienky, aj fľašu, aj handričky na spanie, aj dudle, aj prsník a ze z nich vyrastú normálni ľudia. Každé dieťa je individuálne. A hystercit, že trojročný musí hento a tamto a je škaredý a cumlom je také malomeatiacke.

denisah6
2. máj 2023

Dcéra má 5 a syn 4. Syn potrebuje spať, keď nespí je horší jak čert. S dcérou je dohoda, ak nespí, ok, ale musí aspoň hodinku ležať, byť tichúčko, zvykne sa po ležiacky trocha zabávať, že ukazuje a rozpráva si a tak. Väčšinou aj tak zaspí, takže očividne to potrebuje. Ja si myslím, že také malé dieťa to potrebuje tiež, ale teda to je moja skúsenosť s mojimi deťmi.

andreatytler
2. máj 2023

@vamajka To mna vobec netrapi ci si niekto mysli ze moje dieta s dudlom je skarede. Poznam svoje dieta a viem ze ten dudel v urcitych situaciach potrebuje a tak mu ho nebudem brat ak to nesposobuje problemy ak nemam pre neho nahradu.

matkahelka
2. máj 2023

@vamajka uplne suhlasim. pre mna uz aj rocne na prechadzke s dudlom je hroza.

matkahelka
2. máj 2023

@andreatytler esteze dojcit aj 5 rocne je pre niektore zeny ok. pricom tiez netahaju mlieko, len sa tie deti bradavkou upokojuju.

denisah6
2. máj 2023

@vamajka dovolím si oponovať. Ja neznášam, keď vidím 4-5 ročné dieťa v kočíku, pričom je zdravé, v pohode prejde tú vzdialenosť, len rodič je natoľko lenivý a pohodlný, že ho radšej šupne do kočíka a má pokoj.

autor
2. máj 2023

@matkahelka
@andreatytler zubarka povedala, ze musime, ak chcem, aby nemal problemy, kedze uz mal otvoreny hryz. 2 mesiace ubehli, ale poviem vam, uz teraz vyzeraju zuby krajsie. Nema otvor medzi jednotkami, a anyi medzi dolnymi a hornymi.
Kebyze toto nema syn, tak dudel ma aj za mna do siestych rokoch.
Inak, dudel mal iba na spanie, cez den vobec, a aj tak mal zubky skarede uz.... :(

autor
2. máj 2023

@mediana spat mi isiel o 12-13:00 spal 3 hodky, niekedy aj 3,5. 🙈 A vecer o 8 isiel spat. Prespi mi celu noc.
Teraz ale niekedy mi zaspi aj o 14:00, a spi kratsie, viac ako do 16:00 ho nenecham...

autor
2. máj 2023
autor
2. máj 2023

@alex666 skusim 🙏🏼

autor
2. máj 2023

@ibrunova
@stannkal tak tie 2 hodky "zaspavania" je mozno aj idealne v tomto pripade, ked nezaspi. Aspon si oddychne.

andreatytler
2. máj 2023

Tak to je urcite rozumne mu cumel zobrat. 👍

autor
2. máj 2023

@andreatytler ale poviem ti...... Trhalo mi to srdce.... :( mozno viac, ako synovi. 😅

vamajka
2. máj 2023

@maciatkolulu
@andreatytler predstavte si, ze dudel tym detom skodi na zuby. No ked ste pohodlne pre mna za mna nech si ho nosia aj do skoly