icon

Kedy prestať kúpať sa s malými deťmi?

19. aug 2024

Ahoj, chcem sa opýtať do kedy ste sa kupali vo vani s deťmi. Môj syn má 2 roky a rád je so mnou vo vani ale mam vždy rukou zakryté tam dole, aby nemal blbé otázky alebo aby sa tam nepozeral. Nechcem v plavkách chodiť do vane len neviem čo ako ..

Strana
z2
ina2405
19. aug 2024

@zooeynka mne teda moje deti vagínu nevideli. Nevyzerá, žeby o niečo prišli a boli stratení😬
Úplne hlúpy argument, že nebudú vedieť, čo má kto medzi nohami.

zuzka1117
19. aug 2024

@irusa nie ale ak je ti to nechutne , tak som.to navrhla ako možnosť.

betulinka1
19. aug 2024

Asi tak do tych 3,5 roka. A nic som si nezakryvala. Iba som vzdy pred tym osprsila a az potom isla za nim do vane. My sme sa tam hrali s postavičkami , vymýšľali sme pribehy. Bola to zabava vzdy s kopou peny. A Ano aj porovnal, ze ja nemam pipika 🤣🤣🤣 je to prirodzene

zooeynka
19. aug 2024

@ina2405 jasne ze budu vediet rozdiel. Ale je rozdiel ci nahotu beru prirodzene, alebo od mala videli uzkoprsych rodicov co sa zakryvali pri kupani;) Taki rodicia vychovaju rovnako upate/hanblive deti.

gab1sol
19. aug 2024

@irusa ja sa napríklad pred kúpaním vo vani osprchujem. Presne z toho hygienického dôvodu. Pre mňa je kúpanie relax v horúcej vode, odpočínok, krátky čas na vypnutie. Najmä v zime po dlhšej studenej prechádzke. A keďže tam chcem pár minút ležať a relaxovať, najskôr sa vo vani osprchujem až potom napustím vodu, v ktorej relaxujem. Na každodenné umývanie využívam sprchu, nie plnú vaňu.

ina2405
19. aug 2024

@zooeynka a prečo vy mala byť hanblivosť zlá? Ja mám v náplni práce, vidieť penisy a vagíny, beriem to profesionálne stále nevidím dôvod na kúpanie sa s dieťaťom, prípadne prechádzanie sa bez nohavičiek pred synmi. My sme doma zvyknutí na dvere klopať ak sú zavreté, vôbec neviem, ako by ma mohli tak náhodou zazrieť, však prechádzam z kúpeľne v osuške. Čo je na tom nenormálne. Starší syn má frajerku a určite jej nepovedal, že nevie čo to má medzi nohami, lebo nevidel maminu vagínu.

alexandra383
19. aug 2024

My sa vacsinou sprchujeme. Ak sa ideme spolu okupat vo vani, tak to nie je z dovodu zmytia spiny. Takze sa predtym ja aj deti osprchujeme, umyjeme sprchacom. A potom si napustime vanu a dllllho sa hrame vo vode. Maju 1,5 a 4.

zooeynka
19. aug 2024

@ina2405 ved fajn, kazda rodina ma svoje zvyky. Niekto sa zakryva pred detmi a niekto s nahotou nema vobec problem.

jamidea
19. aug 2024

Pre vsetky to je nehygienicke, ale predpokladam, ze bazen ci kupko s "milion" ludmi navstevujete. Alebo plavanie pre deticky. A netvrdte,ze vsetci sa pred tym bazenom poriadne umyju na nohach a intimnych partiach, na to pri oplachnuti a s dietatomna rukach niet casu.
Kupala som sa s detmi, mali to rady, hlavne s poslednym, lebo nema partaka, je medzi 5 dospelymi. A nema z toho ani ekzem ani crevny problem od spiny ani traumu.
Ak ti vadi nahota, oblec sa, no 2r.decko to fakt neriesi. Ale ak bude vidiet, ze sa skryvas, zacne to riesit. Ja som sa snazila "decentne" sediet aby velmi nevidel ;).

kate_cs
19. aug 2024

Ja som sa s nim v tomto veku kúpala. Nič som si nezakrývala, už predtým ma videl bez oblečenia a keď sa ma aj niečo ohľadom tela spýtal, odpovedala som vždy pravdivo ale primerane veku.
Nerobme prosím hneď zo všetkého nejakú sexuálnu záležitosť. Veď v tomto veku sa deti aj bežne dojčia, nevnímajú prsia ako niečo sexuálne. Nahota je prirodzená.

nika23t
19. aug 2024

@zuzka1117 nezdielam ani bazén s polkou mesta. Doma máme bazén, voda v ňom je udržiavaná chemický, kontrolovaná. A k vode chodíme von. Bazény sú pre mňa nechutne, bola som raz s deťmi, aby vedeli, ako to tam chodi, keď pôjdu napr zo školy. A do vane s deťmi, to je nehygienicke. Nechutne, aby sa deti kúpali vo vode, kde aj ja. Ani nie tak kvôli mne, ale kvoli deťom nie.

biba_18
19. aug 2024

@ina2405 vagínu ti nevidí nikto, iba gynekolog a možno sexuálny partner pokiaľ je dosť zvedavý… vidím že v tom máš jasno…

zooeynka
19. aug 2024

@biba_18 ....a ja som jej tu vaginu nechcela komentovat ;) Reku, ze necham tak, ak si mysli ze jej dieta dovidi az tam....

biba_18
19. aug 2024

@zooeynka sa čudujeme že to tu tak vyzerá v republike ako vyzerá…

zooeynka
19. aug 2024

@biba_18 inde to nie je ovela lepsie neboj.

ina2405
19. aug 2024

@biba_18 akože na komentár "však mu ukáž" sa čo dá napísať. Akože vo vani rozkročiť nohy či čo? Nech si to pani po sebe prečíta, takú volovinu. A potom argumentovať ešte väčšou blbinou. Presne, ani ja sa nečudujem, prečo to tu takto vyzerá.

biba_18
19. aug 2024

@ina2405 diskusia bola o rozkroku, nie o vagíne. tú si spomenula až ty..

ina2405
19. aug 2024

@biba_18 pardón, VULVA technicky. Už dobre?

biba_18
19. aug 2024

@ina2405 a ako sa tvoje deti dozvedeli kto má čo medzi nohami? vraviš že lepšie niekde na nete či v časopise?

1mina
19. aug 2024

Tak pokial ide o to, deti ma nenechaju samu sa osprrchovat, ist na wc, prezliect sa, furt sa okolo mna tmolia... Vobec to neriesim nejako teda zeby ma nemali vidiet, a teda mam dceru a syna a hned ako sa narodil ho samozrejme pomahala kupat a hned sa pytala na pipika atd, takze uplne normalna diskusia kto ma co dole , je podla mna take prirodzene zeby to a
mali vediet 🤷🏿 nehovorim ze okukovat nejako cielene a neviem co, ale.prislo mi samozrejme ze ako skolkarka mala jasno v tom ze chlapci maju pipik a ona nie.

simona92101
21. aug 2024

Mam 3 deti a nikdy sme sa spolu nekupali.ked boli babence,kupali sa v cistej vode vo svojej vanicke,teraz sa kupu starsie spolu a najmensi zvlast-je atopik a nesmie ziadne volno predajne prisady do kupela.ja sa rada kupem sama,aspon par minut relax pre seba..
Ale teda nijako sa neskryvame pred nimi,ale zase ani nevystavujeme..

Strana
z2